karpik Napisano 1 Maj 2022 Autor Share Napisano 1 Maj 2022 Nie mogę pojąć tej akcji z gerasimowem. Przed zbombardowaniem tego bydlaka i jego sztabu trąbili o jego wizycie na całym świecie. Pisano nawet, że wysłał go osobiście Putin, za karę lub właśnie, do likwidacji. Jeżeli miało to inny cel, np. podbudowanie morale wojska, to wyszło raczej słabo. Szczególnie ta ucieczka, o której znowu wszyscy, wszystko wiedzą. Miałem wrażenie, a teraz jestem pewien, że Stany i NATO wiedzą lepiej co, gdzie i kiedy robi armia orków, niż sami raszyści. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 1 Maj 2022 Autor Share Napisano 1 Maj 2022 "Dzisiaj kongresman Adam Kinzinger zapowiedział wprowadzenie wspólnej rezolucji, która pozwoliłaby na użycie wojska USA do ochrony integralności terytorialnej Ukrainy w przypadku zaostrzenia wojny z Ukrainą przez Władimira Putina Dokument „uprawniałby prezydenta Stanów Zjednoczonych do użycia naszych sił w odpowiedzi na scenariusz, w którym Federacja Rosyjska użyje przeciwko Ukrainie broni chemicznej, biologicznej lub jądrowej” – czytamy w uzasadnieniu projektu." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 1 Maj 2022 Share Napisano 1 Maj 2022 2 godziny temu, bjar_1 napisał: Masz już buławy na naramiennikach? Do mnie piejesz? Bo ja na bardzo stare lata stałem się takim dziwnym typem, który bardzo na zimno i zupełnie bez emocji ocenia sytuację. Na ten przykład zamiast mieć w zębach przekaz dla Czarnoksiężnika z Torunia, to ja zupełnie zerwałem z nimi jakikolwiek kontakt i to pomimo tego, że obiecują po śmierci istne cuda i dziwy[przyrody]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
les05 Napisano 1 Maj 2022 Share Napisano 1 Maj 2022 25 minut temu, karpik napisał: "Dzisiaj kongresman Adam Kinzinger zapowiedział wprowadzenie wspólnej rezolucji, która pozwoliłaby na użycie wojska USA do ochrony integralności terytorialnej Ukrainy w przypadku zaostrzenia wojny z Ukrainą przez Władimira Putina Dokument „uprawniałby prezydenta Stanów Zjednoczonych do użycia naszych sił w odpowiedzi na scenariusz, w którym Federacja Rosyjska użyje przeciwko Ukrainie broni chemicznej, biologicznej lub jądrowej” – czytamy w uzasadnieniu projektu." Tak jak pisałem wczoraj, wejście wojsk NATO jest tylko kwestią czasu i spóźnionych decyzji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gacol Napisano 1 Maj 2022 Share Napisano 1 Maj 2022 Przerabialiśmy to niedawno w Syrii - jak Asadowi za dobrze szło na froncie, to zaraz dziwnym przypadkiem kogoś gazował w jakimś miejscu bez większego znaczenia militarnego; po co, na co to robił? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 1 Maj 2022 Share Napisano 1 Maj 2022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 1 Maj 2022 Share Napisano 1 Maj 2022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 1 Maj 2022 Autor Share Napisano 1 Maj 2022 VID_20220501_202215_307.mp4 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 1 Maj 2022 Autor Share Napisano 1 Maj 2022 37 minut temu, karpik napisał: VID_20220501_202215_307.mp4 Orki mają przesrane. Gandalf już we Lwowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srbm Napisano 1 Maj 2022 Share Napisano 1 Maj 2022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
les05 Napisano 1 Maj 2022 Share Napisano 1 Maj 2022 Putin przejdzie operację nowotworu. W tym czasie przekaże władzę byłemu szefowi sztabu bezpieczeństwa Nikołajowi Patruszewowi. Stan zdrowia rosyjskiego dyktatora był źródłem wielu spekulacji w związku z doniesieniami, że walczy on zarówno z rakiem jamy brzusznej, jak i z chorobą Parkinsona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sedco Express Napisano 1 Maj 2022 Share Napisano 1 Maj 2022 11 minut temu, les05 napisał: Putin przejdzie operację nowotworu. W tym czasie przekaże władzę byłemu szefowi sztabu bezpieczeństwa Nikołajowi Patruszewowi. Stan zdrowia rosyjskiego dyktatora był źródłem wielu spekulacji w związku z doniesieniami, że walczy on zarówno z rakiem jamy brzusznej, jak i z chorobą Parkinsona. Może zdechnie ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srbm Napisano 1 Maj 2022 Share Napisano 1 Maj 2022 Ciemnoszary Su-25 z 960 SzAP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szutnik Napisano 1 Maj 2022 Share Napisano 1 Maj 2022 8 godzin temu, bjar_1 napisał: Masz już buławy na naramiennikach? Nie, to przecież admirał floty podwodnej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weteran Napisano 1 Maj 2022 Share Napisano 1 Maj 2022 5 godzin temu, balans napisał: Do mnie piejesz? Bo ja na bardzo stare lata stałem się takim dziwnym typem, który bardzo na zimno i zupełnie bez emocji ocenia sytuację. Na ten przykład zamiast mieć w zębach przekaz dla Czarnoksiężnika z Torunia, to ja zupełnie zerwałem z nimi jakikolwiek kontakt i to pomimo tego, że obiecują po śmierci istne cuda i dziwy[przyrody]. Od "x" lat siejesz ferment na forum odk. Wybielasz kacapię i putaina, to za "zasługi" buława się należy... chociaż jedna;) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 1 Maj 2022 Share Napisano 1 Maj 2022 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptasznik Napisano 1 Maj 2022 Share Napisano 1 Maj 2022 W dniu 30.04.2022 o 21:57, ptasznik napisał: W dniu 29.04.2022 o 19:44, Czlowieksniegu napisał: przekazanie przez Polskę 200 czołgów T-72 dla Ukrainy do walki przeciwko rosyjskiej agresji. Czołgi T-72 są konstrukcji rosyjskiej, a te w Polsce przeszły odpowiednie modernizacje. Są to same maszyny dobrze znane ukraińskiemu wojsku. T-72 czy PT-91 ??? Pytałem, gdyż wpadł mi w oko taki tekst i sam już nie wiem o co chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Landszaft Napisano 1 Maj 2022 Share Napisano 1 Maj 2022 raczej kaczka dziennikarska z tymi PT 91 . To raczej zostanie bo jest zdecydowanie lepsze od T 72 które nie wiadomo czy po modernizacji czy jeszcze te przed modernizacją wysyłamy bo tego jest jeszcze sporo a nie za bardzo jestem zorientowany ile zdążono z tych 300 sztuk zamówionych przez MON zmodernizować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Landszaft Napisano 1 Maj 2022 Share Napisano 1 Maj 2022 A druga sprawa czy w ogóle były jakieś rozmowy z Niemcami przeprowadzone na temat dostarczenia Polsce Leopardów lub jakiegokolwiek zamiennika . Niemcy powoli budzą się z marazmu własnej armii i pozbywają się sprzętu stokowego jak 50 letnie Mardery a nie w pełni sprawnego. Nie liczył bym obecne na darowizny jak leopardy za 1 euro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 2 Maj 2022 Share Napisano 2 Maj 2022 6 godzin temu, weteran napisał: Od "x" lat siejesz ferment na forum odk. Wybielasz kacapię i putaina, to za "zasługi" buława się należy... chociaż jedna;) Raczej buławą ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 2 Maj 2022 Share Napisano 2 Maj 2022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 2 Maj 2022 Autor Share Napisano 2 Maj 2022 (edytowane) Rano 2 łodzie typu Raptor(?) popłynęły zwiedzać moskwę. VID_20220502_085735_982.mp4 Edytowane 2 Maj 2022 przez karpik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi