Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Balans powtórz jeszcze z 100 razy o Ukraińcach z widłami , młotkami i siekierami , a potem odpowiedz na jedno zasadnicze pytanie DLACZEGO !!! i napisz nam DLACZEGO tak postąpili napisz wreszcie jak myśmy ich do tego zmusili . Bo nie ma zemsty bez przyczyny . Jesteś jak propaganda Putlera to nie Rosjanie zabili w Buczy Ukraińców tylko sami faszystowscy Ukraińcy się mordowali i dlatego trzeba wymordować cały naród " To ostatnie jest obecnie słowem pisanym w Rosji" . Dlatego zanim zaczniesz cały czas w koło Wojtek bredzić o widłach i siekierach napisz nam przyczyny aż do 1939 , a najlepiej zacznij od czasów tak 400 lat wstecz i napisz jakie mieli korzyści z tego że żyli z Polakami a jakie mieli konsekwencje . Bo tak jak byli zniewoleni Ukraińcy pod naszym butem to sam jak byś był Ukraińcem nie pałał byś miłością do naszego narodu . Jak nie chcesz zajmować się 400 letnia historia to tylko opisz represje polskie w okresie 20 lecia międzywojennego na terenach Ukrainy do ludności ukraińskiej , łemkowskiej, białoruskiej. Napisz tu wszystkim to co jest wiadome a w książkach do historii dla uczniów szkół w ogóle nie wspominane , napisz dlaczego do dnia dzisiejszego nie padło z naszej strony żadne słowo do pojednania . Napisz dlaczego nadal jesteśmy w historii i w polityce takimi skurwielami którzy cały czas chcą pokazywać siniaki że ktoś ich pobił a to że najpierw kogoś opluliśmy , naszczaliśmy i nasraliśmy komuś to ani słowem się nie zająkniemy. Jak czytam takie jednostronne narzekania i oceny innego narodu to stwierdzam że nasz nadal siedzi w gównie i mu dobrze twierdząc że to balsam dla ciała. Koszmar !!!. Nie dziw się że potem Ci ktoś przekręca nick .

• Super 1
  • Tak trzymać 3
Napisano
3 godziny temu, Czlowieksniegu napisał:

"Elita banderowców musi zostać wyeliminowana, jej reedukacja jest niemożliwa"

Balans? Nie...

Timofiej Siergiejew...

Nie wiem dlaczego prowokujesz balansa - jesteś potomkiem tych z Akcji "Wisła"?

Owszem, pisałem tu ma forum, że państwowy u nich kult Bandery, Szuchewycza i banderowców z UPA jest pluciem nam w twarz i że historia, lub jak ktoś woli Nemezis, wystawi im za to słony rachunek i nie zmieniłem zdania. Ale teraz jest tam wojna i giną ludzie, a więc elementarna empatia wymaga, aby te sprawy zeszły na dalszy plan. I oby ta wojna jak najszybciej się skończyła, bo i ludzi żal, a i my najbardziej oberwiemy tak przy okazji...

Napisano
Teraz, balans napisał:

I oby ta wojna jak najszybciej się skończyła

Zgadzam się z tym , jak jeden plus jeden równa się dwa. To niestety nie od nas zależy. Zerknij na hordowe plany w ria novosti...

Napisano
42 minuty temu, Landszaft napisał:

Balans powtórz jeszcze z 100 razy o Ukraińcach z widłami , młotkami i siekierami , a potem odpowiedz na jedno zasadnicze pytanie DLACZEGO !!! i napisz nam DLACZEGO tak postąpili napisz wreszcie jak myśmy ich do tego zmusili . Bo nie ma zemsty bez przyczyny . Jesteś jak propaganda Putlera to nie Rosjanie zabili w Buczy Ukraińców tylko sami faszystowscy Ukraińcy się mordowali i dlatego trzeba wymordować cały naród " To ostatnie jest obecnie słowem pisanym w Rosji" . Dlatego zanim zaczniesz cały czas w koło Wojtek bredzić o widłach i siekierach napisz nam przyczyny aż do 1939 , a najlepiej zacznij od czasów tak 400 lat wstecz i napisz jakie mieli korzyści z tego że żyli z Polakami a jakie mieli konsekwencje . Bo tak jak byli zniewoleni Ukraińcy pod naszym butem to sam jak byś był Ukraińcem nie pałał byś miłością do naszego narodu . Jak nie chcesz zajmować się 400 letnia historia to tylko opisz represje polskie w okresie 20 lecia międzywojennego na terenach Ukrainy do ludności ukraińskiej , łemkowskiej, białoruskiej. Napisz tu wszystkim to co jest wiadome a w książkach do historii dla uczniów szkół w ogóle nie wspominane , napisz dlaczego do dnia dzisiejszego nie padło z naszej strony żadne słowo do pojednania . Napisz dlaczego nadal jesteśmy w historii i w polityce takimi skurwielami którzy cały czas chcą pokazywać siniaki że ktoś ich pobił a to że najpierw kogoś opluliśmy , naszczaliśmy i nasraliśmy komuś to ani słowem się nie zająkniemy. Jak czytam takie jednostronne narzekania i oceny innego narodu to stwierdzam że nasz nadal siedzi w gównie i mu dobrze twierdząc że to balsam dla ciała. Koszmar !!!. Nie dziw się że potem Ci ktoś przekręca nick .

Brawo Landszaft 👏

Poproś tego obłąkańca, żeby opisał zbrodnie WP przeciwko Ukraińcom zanim nastąpiły zbrodnie Ukraińców przeciwko nam.

Napisano

Z FC...

Autostrada Żytomyr. 20-25 km od Kijowa.
Długo się zastanawiałem czy wrzucić te zdjęcia. Bo to już poza granicami. Samochody zostały spalone. Wypalony (! ), ludzie. Ja i moi koledzy trafiliśmy tam przez przypadek, postanowiliśmy tylko sprawdzić, czy autostrada jest już otwarta. I widzieliśmy to. Na boku leżały ciała, wezwane na stertę i podpalone. Ale robienie zdjęć nie podnosiło ręki szczerze mówiąc. To musi być naprawione przez przestępców.
Cały wieczór próbuję dowiedzieć się dlaczego. To znaczy, gdy ludzi zabija artyleria, samoloty, czy rakiety, zdajesz sobie sprawę, że żelazo nie wybiera jak i kogo zabić. Dostałem się do strefy strzelaniny - zabity. Ale to jest... Cholera, ci ludzie zostali zabici, a potem próbowali spalić. Niektórzy zostali postrzeleni w głowę. Jeden z pierwszych zabitych był prawdopodobnie związany. Po prostu nie rozumiem tego poziomu okrucieństwa.
To terytorium zostało zamknięte dla walki. Jak powiedzieli ukraińscy wojskowi i cywile we wsi Dmytrivka, Rosjanie wykopali niedaleko stacji paliw UPG i stamtąd koszmary ostrzały mieszkańców Dmytrívky. A na tym terenie widzieliśmy ciała. Nie wiem jak długo będzie trwał ten post i czy zostanie usunięty za "szerzenie przemocy".
Pokaż to znajomemu, którego znasz. Pokażcie to obcokrajowcom, którzy myślą, że mamy na Ukrainie "konflit" lub "operację specjalną". Nie ma mowy, żeby tak było. To jest wojna. Z jakimś niepojętym poziomem okrucieństwa. To nie Putin zabił tych ludzi.
Na wszelki wypadek zostawiam link do Babela - jest ten sam zbiór zdjęć jak nagle usunie się z FB.

Powiem szczerze , zatrzymałem się po czwartym zdjęciu. Każdemu, kuźwa, kiedyś coś się przeleje...

n1.jpg

n2.jpg

n3.jpg

n4.jpg

Napisano
33 minuty temu, balans napisał:

Nie wiem dlaczego prowokujesz balansa - jesteś potomkiem tych z Akcji "Wisła"?

Owszem, pisałem tu ma forum, że państwowy u nich kult Bandery, Szuchewycza i banderowców z UPA jest pluciem nam w twarz i że historia, lub jak ktoś woli Nemezis, wystawi im za to słony rachunek i nie zmieniłem zdania. Ale teraz jest tam wojna i giną ludzie, a więc elementarna empatia wymaga, aby te sprawy zeszły na dalszy plan. I oby ta wojna jak najszybciej się skończyła, bo i ludzi żal, a i my najbardziej oberwiemy tak przy okazji...

Jest takie powiedzenie "Wróg mojego wroga , jest moim przyjacielem" i na razie powinniśmy sie tego trzymać. Po pokonaniu ruskich przyjdzie czas na historyczne rozliczenia , pojednania czy co tak kto chce.

Napisano
Godzinę temu, Landszaft napisał:

narodu to stwierdzam że nasz nadal siedzi w gównie i mu dobrze twierdząc że to balsam dla ciała

OJKOFOBIA (z gr. oíkos — dom, środowisko + phóbos — strach, wstręt) — zaburzenie osobowości przejawiające się jako niechęć, odraza, a częstokroć i nienawiść do własnej, rdzennej wspólnoty osób, zwłaszcza rodzinnej, narodowej i cywilizacyjnej.

• Słabe 1
Napisano
8 minutes ago, Landszaft napisał:

megalomania narodowa niestety dotyka wielu (na tym forum również); a mówili kiedyś, że głupota wynika z braku dostępu do wiedzy - jak się okazało, to nie było to.

• Super 1
Napisano

Les mnie to by w każdym razie kompletnie nie pasiło to odległe od moich poglądów i uczciwego sposobu na życie w społeczeństwie . Ale Ciebie jakoś rozumiem że Ci to pasi , nawet byłbym zdziwiony że byś się obruszył .

Napisano
17 minut temu, Landszaft napisał:

Les mnie to by w każdym razie kompletnie nie pasiło to odległe od moich poglądów i uczciwego sposobu na życie w społeczeństwie . Ale Ciebie jakoś rozumiem że Ci to pasi , nawet byłbym zdziwiony że byś się obruszył .

W tej chwili ludzie walczą, cierpią i umierają za Ukrainę. Wolą zginąć jako Ukraińcy niż żyć jako nie wiadomo kto. Nie idą na współpracę, choć na pewno w raju nie żyli, mieli gorzej od nas ale to był ich kraj, ich ojczyzna i nikt nie ma prawa im tego zabierać. A ty? Miałbyś odwagę być Ukraińcem? Czy twoje poglądy i uczciwy sposób życia nie pozwoliłyby zachować się jak trzeba?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie