Skocz do zawartości

Wojna na Ukrainie vol. 4

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, Czlowieksniegu napisał:

W sumie tak mi przyszło do łba...

Ciekawe, dlaczego w ub roku Chińczycy zapełniali magazyny ziarnem...

Dobrze, że mam działkę, a z orzecha spada 4 taczki.

Gorzej jak będzie trzeba pilnować buraków przed grabieżcami 😁

11 minut temu, srbm napisał:

Nie chodzi o to aby ich zagłodzić w sensie dosłownym ale o to aby Rosja wróciła do stanu z epoki Jelcyna. W przeciwnym wypadku sąsiedzi tego kraju będą musieli spać z pistoletem pod poduszką.

Rosja z epoki Jelcyna to był kraj, który się rozpadał w oczach i Świat się wtedy zastanawiał co będzie z ich głowicami nuklearnymi...

3 minuty temu, karpik napisał:

A masz kobietę? Jest filmik, jak dwoje ukraińskich starszych państwa przegoniło 4-5 ruskich żołdaków, i głównie starsza pani ich wygoniła ze swojej posesji! Z bydłem trzeba tylko z miotłą i będzie okay!

2 minuty temu, karpik napisał:

Dobrze, że mam działkę, a z orzecha spada 4 taczki.

Myśle że cebula jest  w pierwszej kolejności bardziej zagrożona, należałoby też zabezpieczyć rower, dobrze  ukryć posiadane zegarki :)

3 minuty temu, balans napisał:

Rosja z epoki Jelcyna to był kraj, który się rozpadał w oczach i Świat się wtedy zastanawiał co będzie z ich głowicami nuklearnymi...

Wystarczy, że zarobią parę rubli i zaczynają kupować nowe głowice, czołgi i inne rakiety.  Rosjanie mieli 30 lat aby zbudować normalne państwo, zamiast tego zamarzył im się ZSRR 2.0. Nadzieją dla świata pozostaje więc upadek ZSRR 2.0.

14 minut temu, bjar_1 napisał:
16 minut temu, bjar_1 napisał:

275567260_5000143383361733_6117352801643615135_n.jpg

"...zginął śmiercią bohatera podczas wypełniania swoich obowiązków"

"Bohatera" ? MORDERCA !

SUPER ! Jednego sk...syna mniej na niebie Ukrainy !

Pośmiertnie nadano mu "Order Męstwa".  SUPER ! To sobie rodzinka powiesi go na ścianie i świeczki zapali - tylko niech dba by nie zaśniedział !

• Tak trzymać 1

6 minut temu, srbm napisał:

Wystarczy, że zarobią parę rubli i zaczynają kupować nowe głowice, czołgi i inne rakiety.  Rosjanie mieli 30 lat aby zbudować normalne państwo, zamiast tego zamarzył im się ZSRR 2.0. Nadzieją dla świata pozostaje więc upadek ZSRR 2.0.

USA miało 30 lat aby po upadku ZSRR stworzyć lepszy świat, bo nie mieli już żadnej konkurencji. A stworzyli jeden wielki SYF obliczony na podbój świata za pomocą neokolonialistycznych metod, obliczonych na maksymalizację zysków. Ale mają problem, bo tak przy okazji wyhodowali sobie chińskiego smoka, a jak mówi stare chińskie przysłowie - Nie ma miejsca dla dwóch smoków w jednej wiosce. A i trafił się Putin, który uratował Rosję i nie pozwolił na jej upadek.

5 minut temu, srbm napisał:

Abstrahując od oceny moralnej poległego warto zwrócić uwagę, że jest to kolejny lotnik wysokiego stopnia.

Stopień wysoki - tym bardziej stawia w negatywnym świetle jego postawę i udział w zbrodniczych atakach. Zapewne wydawał rozkazy a więc nie sam ale też jest odpowiedzialny za czyny innych, podległych mu zbrodniarzy.

9 minut temu, Jedburgh_Ops napisał:

Prawda Мосфильм oraz Ленфильм jest o wiele lepsza, bo to prawda w stylu Władimira Adolfowicza Putina.

Bardzo emocjonalnie [mówiąc delikatnie] piszesz praktycznie na każdy temat, poczynając od II WW, przez PIS po obecną wojnę na UPAinie [do 2014 Ukrainie], a więc nie bardzo widzę szansy na jakąś merytoryczną dyskusję. A do tego do dziś nie odpowiedziałeś mi na proste pytanie i to z dziedziny, o której jak sam twierdzisz, wiesz wszystko. Zalecam na noc Melisę zamiast drinka...

Sodexo

"Stopień wysoki - tym bardziej stawia w negatywnym świetle jego postawę i udział w zbrodniczych atakach. Zapewne wydawał rozkazy a więc nie sam ale też jest odpowiedzialny za czyny innych, podległych mu zbrodniarzy. "

Pojawił się dziś komunikat, że Ukraińcy zachęcają Rosjan do masowych dezercji. Ale "tylko" piechotę, którym zapewniają bezpieczeństwo- artyleria i wojska rakietowe, podobnie jak wcześniej lotnictwo, są wyłączeni z "zaproszenia". Ukraińcy tym dwóm "profesją" dają do wyboru- ucieczkę lub piach.

Teraz, Czlowieksniegu napisał:

Ale "tylko" piechotę, którym zapewniają bezpieczeństwo- artyleria i wojska rakietowe, podobnie jak wcześniej lotnictwo, są wyłączeni z "zaproszenia". Ukraińcy tym dwóm "profesją" dają do wyboru- ucieczkę lub piach.

Artyleria FR ma obiecany piach przez ukraińską Alfę, czyli coś jak US Navy SEALs, SAS, GROM, Formozę (z którą Alfa ćwiczyła) i inne takie. Nie wróżę długiego żywota ruskim artylerzystom ostrzeliwującym osiedla i szpitale po tym, jak Alfa zlikwidowała Allāhów Akbar ze 141. pułku i bez brania jeńców.

Nie wiem od czego zacząć, czytam Wasze opinie i jestem w rozterce. Ten ma rację i ten ma rację - wszyscy nie mogą mieć racji. Napiszę jako matka syna w wieku poborowym (mąż też), boję się co będzie dalej i nie wiem czy zwycięży Polka czy matka ( ta druga ma przewagę). Próbowałam zrozumieć Rosjanki w myśl zasady wyznawanej przez moją babcię "Nil mirari, nil indignari, sed intellegere" ale nie umiem. Patrzę na nieszczęście ukraińskich dzieci i złość bierze górę. Ktoś napisał nie życz drugiemu co tobie niemiłe ; po raz pierwszy w swoim życiu życzyłam śmierci. Nie dlatego, że nie widzę tragedii dzieci palestyńskich, syryjskich itd. ale dlatego, że ta konkretna wojna może doprowadzić do zagłady nas wszystkich. Czytam, że Rosjanki nie wierzą synom i córkom, powtarzają slogany; słyszę jak matka jest bardziej zainteresowana czołgiem niż dzieckiem. Przestałam się zastanawiać, skoncentrowałam się na pomocy. 

Jedburgh_Ops wielki szacun dla Ciebie i żony

Edytowane przez MonikaNJ

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie