otton1 Napisano 30 Sierpień 2021 Share Napisano 30 Sierpień 2021 Europejską (narazie) furorę robi klip z posłem Sterczewskim biegającym w takt muzyki Benny Hilla. Zagraniczni koledzy (Szwecja, Niemcy, Czechy, Austria) pytali się mnie czy to naprawdę poseł do polskiego parlamentu - jak im potwierdziłem to jakoś nie bardzo chcieli uwierzyć i myśleli, że robię sobie z nich jaja. Szwed przytomnie zauważył, czy nie mógł on przedostać się na drugą stronę przez najbliższe przejście graniczne a wszystkich zaintrygowała ta jaskrawoniebieska torba - może ten kolor był dla lansu, po to , żeby poseł był bardziej zauważalny bo torba wyglądała na pustawą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 30 Sierpień 2021 Share Napisano 30 Sierpień 2021 https://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Schody-donikad-na-atrapie-przystanku-Gdansk-Kolonia-n158810.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
otton1 Napisano 30 Sierpień 2021 Share Napisano 30 Sierpień 2021 33 minuty temu, bjar_1 napisał: https://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Schody-donikad-na-atrapie-przystanku-Gdansk-Kolonia-n158810.html Tak nawiasem mówiąc: kto rządzi w Gdańsku?????? Jaka opcja?????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
otton1 Napisano 30 Sierpień 2021 Share Napisano 30 Sierpień 2021 Już myślałem, że z chwilą odejścia z TV Olgi Lipińskiej skończyła się w Polsce era prawdziwego kabaretu a tu masz ci los, kabaret wraca, i to w jakiej atrakcyjnej postaci:CAMPUS POLSKA PRZYSZŁOŚCI Campus Polska Przyszłości to pierwsze takie wydarzenie w Polsce. To przestrzeń dialogu i spotkań stworzona dla aktywnych, młodych ludzi chcących mieć wpływ na przyszłość swojego kraju. Dzięki niej rozwiniesz skrzydła i przełożysz pomysły na działania! Młodych ludzi takich jak Ty jest więcej. Spotkajmy się! Usiądźmy na trawie i porozmawiajmy o tym, jak skutecznie zmieniać Polskę na lepsze. Podyskutujmy o gospodarce, środowisku i demokracji. Tego lata poznaj ludzi, którzy chcą działać — aktywistki i społeczników, ekspertki i samorządowców, publicystki i muzyków. Nie musisz być członkiem organizacji lub NGO ani młodym politykiem. Zapraszamy wszystkich, którym zależy na przyszłości Polski, niezależnie od doświadczenia, poglądów czy pochodzenia. Kortowo, Olsztyn Piątek - Czwartek 27.08-2.09.2021 Tylko dlaczego "łżą jak bure suki" (cytat z L.Dorna): ".....to pierwsze takie wydarzenie w Polsce." Łza mi się w oku zakręciła (myślę, że niektórym starszym forumowym Kolegom też) jak przypomniałem sobie wydarzenia sprzed prawie 50-ciu lat: "Zlot Młodzieży Polskiej w 1974 roku w Warszawie" Pod egidą "siły przewodniej narodu, czyli PZPR" (tu było jasne finansowanie - my wszyscy). Ale wszystko inne było takie same wtedy jak i teraz na tym Campusie: pierd...lenie o Szopenie, brednie, dyrdymały i banialuki, wtedy w wykonaniu sekretarzy KC, aktywistów partyjnych, czynnikow społecznych, teraz w czyim wykonaniu? - łatwo sprawdzić w internecie czy telewizji. I jeszcze jedna cecha wspólna obu igrzysk: naiwna młodzież i teraz jak wtedy zostanie dokładnie wydymana przez politykierów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 30 Sierpień 2021 Share Napisano 30 Sierpień 2021 17 minut temu, otton1 napisał: Już myślałem, że z chwilą odejścia z TV Olgi Lipińskiej skończyła się w Polsce era prawdziwego kabaretu a tu masz ci los, kabaret wraca, i to w jakiej atrakcyjnej postaci: Tu masz Prawdziwy Kabaret, szkoda tylko, że będzie nas kosztował kilka miliardów Euro. Ale to nic, dodrukuje się pieniędzy a inflacja to wyrówna... https://www.onet.pl/informacje/onetkrakow/krakow-barbara-nowak-moze-zostac-wicemarszalkiem-malopolski/5n8g3qv,79cfc278 PS. Rok 1974 to był szczyt tzw. epoki gierkowskiego dobrobytu. W tamtych czasach faktycznie stawiano na młodych i bardzo wielu z tego skorzystało. Ja akurat nie, bo byłem wtedy mocno anty. Dopiero na początku lat 90-tych zrozumiałem, że dałem się zrobić przez styropian w przysłowiowego buca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
otton1 Napisano 30 Sierpień 2021 Share Napisano 30 Sierpień 2021 17 minut temu, balans napisał: PS. Rok 1974 to był szczyt tzw. epoki gierkowskiego dobrobytu. W tamtych czasach faktycznie stawiano na młodych i bardzo wielu z tego skorzystało. Ja akurat nie, bo byłem wtedy mocno anty. Dopiero na początku lat 90-tych zrozumiałem, że dałem się zrobić przez styropian w przysłowiowego buca. A ja byłem delegatem na ten Zlot, miałem wtedy 30 lat, tyle co PRL. Skorzystałem conieco bo dostałem talon na lodówkę "Szron" (chyba tak sie nazywała). A w "buca" nie dałem się styropianowi zrobić, NIGDY nie byłem członkiem ani sympatykiem "S"!!!!!!!!! A tak jak w latach 90-tych styropian zrobił ludzi "w przysłowiowego buca" (bardzo słusznie piszesz Kolego balans) tak i ci uczestnicy tego Campusa zostaną zrobieni "w buca" przez politykierów, którzy ich teraz czarują - historia lubi się powtarzać!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 30 Sierpień 2021 Share Napisano 30 Sierpień 2021 Godzinę temu, balans napisał: Tu masz Prawdziwy Kabaret, szkoda tylko, że będzie nas kosztował kilka miliardów Euro. Ale to nic, dodrukuje się pieniędzy a inflacja to wyrówna... Się nie martw za to campus za niemieckie pieniądze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 30 Sierpień 2021 Share Napisano 30 Sierpień 2021 Głupota pisowska i hipokryzja kieckowych, w których szeregach z powodu celibatu jest zresztą najwięcej przedstawicieli LGBT [lawendowa mafia], będzie zapewne kosztowała nas sporo miliardów euro - ale kto bogatemu zabroni. A campus to ja za przeproszeniem olewam ciepłym moczem, podobnie zresztą jak całą resztę tej menażerii i to zarówno tych z prawa jak i z lewa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
otton1 Napisano 30 Sierpień 2021 Share Napisano 30 Sierpień 2021 Tak jeszcze w kwestii sytuacji na granicy polsko-białoruskiej, informacja z dzisiaj: https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/migranci-na-granicy-z-bialorusia-komisja-europejska-to-agresja-na-polske/3h6s4vr,79cfc278 Wygląda na to, że ten tłum na granicy przeszkadzający wojsku i Straży Granicznej wspiera białoruskiego agresora przeciwko Polsce. Jak nazwać takich wspierających agresję przeciwko własnemu państwu? Nie mówiąc o tym, że występują też przeciwko Unii Europejskiej - to już zakrawa na paranoję: antyeuropejscy europejczycy. To tylko możliwe u nas!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 30 Sierpień 2021 Share Napisano 30 Sierpień 2021 Przeczołgali by tych aktywistów mordą w błocie na tej granicy, to od razu by się uspokoiło. Albo wysłać ich do Łukaszenki, skoro tak bardzo chcą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
otton1 Napisano 30 Sierpień 2021 Share Napisano 30 Sierpień 2021 No i tak na zakończenie dzisiejszych newsów: https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/bienkowska-o-karach-wobec-polski-unia-nie-ma-wyjscia/pp9y13f,79cfc278 My na szczęście mamy, zebrać dupę w troki i wypierdalać jak najszybciej z UE. Bo nie do takiej Unii wstępowaliśmy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srbm Napisano 30 Sierpień 2021 Share Napisano 30 Sierpień 2021 Łukasz Moll i parę spostrzeżeń z Campusu Szambelana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
otton1 Napisano 30 Sierpień 2021 Share Napisano 30 Sierpień 2021 2 godziny temu, srbm napisał: Łukasz Moll i parę spostrzeżeń z Campusu Szambelana. Piękna menażeria!!!!!! I kogóż tu widzimy? Na przykład Andrzej Rzepliński, niezależny sędzia! Mówimy o aktualnym TK - "Trybunał Julii Przyłębskiej" A dlaczego nie mówimy o byłym TK - "Trybunał Andrzeja Rzeplińskiego"? Ten to Trybunał pod światłą prezesurą A.Rzeplińskiego w wyroku z 7 maja 2014 roku, szybciutko zatwierdził przeprowadzoną przez rząd Platformy Obywatelskiej reformę systemu emerytalnego niezgodnie z przepisami MOP (Miedzynarodowej Organizacji Pracy) i niepodważalną Zasadą Praw Nabytych podwyższającą wiek emerytalny. Ten to Trybunał pod światłą prezesurą A.Rzeplińskiego w wyroku z 4 listopada 2015 sankcjonował przeprowadzoną w 2014 roku przez rząd Platformy Obywatelskiej "reformę systemu OFE" polegającą na obrabowaniu ludzi z ich oszczedności zgromadzonych na kontach w funduszach emerytalnych. (Inna sprawa, że ten wyrok pozwolił też pisiakom zabrać te nedzne resztki, które pozostały na kontach w OFE po operacji rządu PO). I takich ludzi wyciągają na piedestał, takie "autorytety" - Oj, zesrać się w pory można ze śmiechu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srbm Napisano 30 Sierpień 2021 Share Napisano 30 Sierpień 2021 Krzysztof Gawkowski w olimpijskiej formie. Nie muszę chyba dodawać, że news na który się powoływał był kłamstwem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 30 Sierpień 2021 Share Napisano 30 Sierpień 2021 Niezłe jaja. Mentalnie to my nadal jesteśmy krajem Wschodu... https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/tajemnicza-smierc-krola-karuzel-vat-gdy-okradl-cba-minister-mial-zaslabnac/g8r8g3l,79cfc278 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 30 Sierpień 2021 Share Napisano 30 Sierpień 2021 Ale że co jest kłamstwem? https://www.onet.pl/informacje/onetwarszawa/afganskie-dzieci-zatruly-sie-grzybami-dyrektor-czd-stan-6-latka-agonalny/6lqxxf8,79cfc278 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
otton1 Napisano 30 Sierpień 2021 Share Napisano 30 Sierpień 2021 1 godzinę temu, balans napisał: Mentalnie to my nadal jesteśmy krajem Wschodu Zgadza się, w końcu nasze położenie jest na wschodzie Europy więc nie możemy być mentalnie tacy jak na przykład Anglicy czy Portugalczycy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 31 Sierpień 2021 Share Napisano 31 Sierpień 2021 Balans ma to do siebie, że swoje cechy, fobie i żale przypisuje całemu polskiemu społeczeństwu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szutnik Napisano 31 Sierpień 2021 Share Napisano 31 Sierpień 2021 W dniu 28.08.2021 o 21:15, otton1 napisał: Jest jeszcze takie hasło: "jedź do Niemiec - serwis obiadowy i srebrne sztućce twojej babci są tam od pierwszej połowy lat 40-tych". Jeżeli chcesz uzasadniać Swoje polityczne sympatie , to postaraj się potwierdzać je istniejącymi faktycznie powiedzeniami , porzekadłami a nie tworzyć je ad hoc ( dosyć nieudolnie:( ) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
les05 Napisano 31 Sierpień 2021 Share Napisano 31 Sierpień 2021 Ten Gawkowski musi być strasznym antysemitą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
otton1 Napisano 31 Sierpień 2021 Share Napisano 31 Sierpień 2021 1 godzinę temu, szutnik napisał: Jeżeli chcesz uzasadniać Swoje polityczne sympatie , to postaraj się potwierdzać je istniejącymi faktycznie powiedzeniami , porzekadłami a nie tworzyć je ad hoc ( dosyć nieudolnie:( ) . Nie słyszałeś tego powiedzenia - szkoda? egzystuje od tak dawna jak to o niemieckim samochodzie w Polsce. Jako przeciwwaga. Zmieniają się tylko przedmioty: bo na przykład jeśli chodzi o moich dziadków to na zachód w 1942 roku pojechały meble i fortepian (ze Świecia). Sympatie narodowe (nie polityczne bo ci się chyba coś popier......liło) nie mają tutaj nic do rzeczy. Jeśli uważasz, że Niemcy w 1939 roku przynieśli nam kulturę, dobre obyczaje, dobra materialne i wszelakie inne - Twoja sprawa. Ja mam prawo mieć inny pogląd na tą sprawę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
otton1 Napisano 31 Sierpień 2021 Share Napisano 31 Sierpień 2021 Wiadomość z Cabaretu, pardon, Campusu: Campus Polska Przyszłości @Campus_Polska · Aug 30 Wieczorem w Campus Arenie odbyła się gorąca dyskusja z prof.@LBalcerowicz. Były owacje na stojąco, były też ostre polemiki. Jak to na Campusie :) Bo siłą #CampusPolska jest różnorodność i otwarta dyskusja! Ciekawe od kogo dostał owacje, i to na stojaka!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Korabkow Napisano 31 Sierpień 2021 Share Napisano 31 Sierpień 2021 W dniu 30.08.2021 o 12:57, otton1 napisał: Tak nawiasem mówiąc: kto rządzi w Gdańsku?????? Jaka opcja?????? Obiekt należy do PKP, decyzję wydał konserwator wojewódzki, sprawdź sobie komu podlegają te instytucje a potem zabieraj głos. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srbm Napisano 31 Sierpień 2021 Share Napisano 31 Sierpień 2021 47 minut temu, les05 napisał: Ten Gawkowski musi być strasznym antysemitą. Czekam na porównanie Polski do Kambodży Pol Pota. Dziwne, że jeszcze nie padło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
otton1 Napisano 31 Sierpień 2021 Share Napisano 31 Sierpień 2021 Kolego Korabkow, jak słyszę o niejakim Balcerowiczu to reaguję alergicznie. Sądzę, że niektorzy z forumowych Kolegów rownież. Odkurzanie mumii i prezentowanie jej młodym ludziom uważam za absurd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.