srbm Napisano 27 Luty 2021 Share Napisano 27 Luty 2021 4 godziny temu, takafura napisał: Spierając się o detale traci się szerszą perspektywę. Ważne że "Grot" powstał, dobrze że jest produkowany, bardzo dobrze że jest ulepszany, świetnie że dzięki modułowej budowie jest to konstrukcja perspektywiczna. Główny błąd to to, że nie kupiono pierwszej wersji A0 (w sumie testowej) w ilości np. 1000 szt. i nie rozdzielono ich do "zajechania" zawodowcom i żółtodziobom z WOT. A po roku można by było rozmawiać to poprawić i od kiedy prawdziwe zakupy. Ps. Wydaje się pewne że prędzej przy później wersję A1 zmodernizuje się do nowszej wersji, nikt z MON nie chce sie przyznać ile mln będzie to kosztować. Albo chronią FB przed stratą abo chronią własne tyłki. Może jedno i drugie ? Karabinek był testowany w jednostkach wojskowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srbm Napisano 27 Luty 2021 Share Napisano 27 Luty 2021 3 godziny temu, Erih napisał: FB spoczęła na laurach. To jest dobre! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 27 Luty 2021 Share Napisano 27 Luty 2021 Tyr- merytorycznie, jak zwykle, trzymasz poziom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 27 Luty 2021 Autor Share Napisano 27 Luty 2021 7 minut temu, srbm napisał: To jest dobre! A jak nazwiesz dostarczenie dziesiąt tysięcy niedorobionej wersji A1? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 27 Luty 2021 Share Napisano 27 Luty 2021 Masz merytorycznie...;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srbm Napisano 27 Luty 2021 Share Napisano 27 Luty 2021 14 minut temu, Erih napisał: A jak nazwiesz dostarczenie dziesiąt tysięcy niedorobionej wersji A1? Może masz na myśli radar P-18. Jednak ciężko byłoby spocząć na nim całej fabryce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 27 Luty 2021 Share Napisano 27 Luty 2021 Erih- stąpasz po cienkim lodzie i cudów nie oczekuj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 27 Luty 2021 Share Napisano 27 Luty 2021 32 minuty temu, srbm napisał: Karabinek był testowany w jednostkach wojskowych. Wiemy. To tak jak byś napisał że prototyp samochodu elektrycznego z Żerania był testowany przez zawodowych kierowców na torze testowym. Fajnie, ale to nie dowód że z tego auta będzie zadowolony Kowalski - emeryt, przedstawiciel handlowy czy świeżo upieczony kierowca. O blondynkach nie wspominając ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srbm Napisano 27 Luty 2021 Share Napisano 27 Luty 2021 Karbinek był testowany w jednostkach specjalnych oraz WOT. Nie dostali go faktycznie weterani spod Lenino. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 27 Luty 2021 Share Napisano 27 Luty 2021 takafura- w podobny sposób starałem się Akcja dyplom wytłumaczyć, ale niestety... nie pykło. W tym momencie, w ramach obrony FB i Grota wiemy, że: - mamy dyplom - piasek był nie bardzo - obcojęzyczne, czyli szwajcarsko-niemieckie medium - Rozenek ma problem z matematyką - problem z przypisaniem cytatu Figurskiemu, którego problemu w sumie nie ma jak rozwiązać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srbm Napisano 27 Luty 2021 Share Napisano 27 Luty 2021 1 minutę temu, Czlowieksniegu napisał: - problem z przypisaniem cytatu Figurskiemu, którego problemu w sumie nie ma jak rozwiązać Wystarczy, że przyznasz się do oszustwa i przeprosisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 27 Luty 2021 Share Napisano 27 Luty 2021 A Człowiekśniegu znalazł jakieś różnice na moich fotkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 27 Luty 2021 Share Napisano 27 Luty 2021 A Tyr znalazł jakieś różnice między datą podpisania Umowy a zakończeniem testów i wydania opinii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 27 Luty 2021 Share Napisano 27 Luty 2021 Mnie chodziło o użytkowników, którzy łyżeczkami piasek do środka sypią i po 30 magazynków wywalają trzymając nie za łoże a za magazynek...;) Wiem, wiem to ciężko będzie do komisji zgłosić;))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 27 Luty 2021 Share Napisano 27 Luty 2021 Tyr Mnie chodziło o podpisanie umowy na zakup czegoś, co nie miało dopuszczenia. Rozumiem, że wyobrażasz sobie, że po podpisaniu umowy, ktoś zgłasza Człowiekowi z obłędem w oczach, że się nie da, gdyż... i tu padają merytoryczne powody. Zdecydowanie łatwiej w biurokracji jest jakąś dupokrytkę zorganizować i puścić temat dalej- nawet do finalnej realizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 27 Luty 2021 Share Napisano 27 Luty 2021 (edytowane) Godzinę temu, Tyr napisał: Masz merytorycznie...;) Te pierwsze zdjęcie na 100% było zrobione na 16-dniowym szkoleniu podstawowym. Było to pierwsze strzelanie(bardziej ćwiczenia, bo nie wszyscy mają hełm)z nowiutkiej broni bo nam też pozwolili przestawić uchwyt przedni dopiero podczas pierwszego czyszczenia. Uchwyt na końcu uniemożliwia jego użycie. Btw. Jak dla mnie mogło by go nie być, tak jak na drugim zdjęciu (to nie WOT strzela), ale nie możemy ściągać Edytowane 27 Luty 2021 przez karpik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 27 Luty 2021 Share Napisano 27 Luty 2021 6 godzin temu, takafura napisał: Główny błąd to to, że nie kupiono pierwszej wersji A0 (w sumie testowej) w ilości np. 1000 szt. i nie rozdzielono ich do "zajechania" zawodowcom i żółtodziobom z WOT. A po roku można by było rozmawiać to poprawić i od kiedy prawdziwe zakupy. W normalnych krajach tak robią, ale kiedy pacjent ma władzę to jest co jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 27 Luty 2021 Share Napisano 27 Luty 2021 54 minuty temu, srbm napisał: Karbinek był testowany w jednostkach specjalnych oraz WOT. Nie dostali go faktycznie weterani spod Lenino. A powinni , tacy najlepiej wiedzą co żołnierzowi potrzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 27 Luty 2021 Share Napisano 27 Luty 2021 9 minut temu, karpik napisał: Jak dla mnie mogło by go nie być, tak jak na drugim zdjęciu (to nie WOT strzela), ale nie możemy ściągać Jak dla ciebie było by lepiej, żeby nikt z WOT twoich idiotycznych tekstów nie przeczytał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 27 Luty 2021 Share Napisano 27 Luty 2021 (edytowane) 14 minut temu, Tyr napisał: Jak dla ciebie było by lepiej, żeby nikt z WOT twoich idiotycznych tekstów nie przeczytał... Napisałem, że gdyby piasek dostał się do mechanizmu spustowego to amba. Nie napisałem, że coś do niego sypałem, a ty się już pół roku podniecasz. Pewnie nawet broni w ręku nie miałeś w życiu ( grota na pewno nie) a mądrzysz się tu jak watowiec. Widziałeś chociaż mechanizm spustowy w grocie? Jeżeli dostanie się tam piasek to chyba tylko rusznikarz lub parę godzin na warsztacie. Edit. Napisałem dokładnie to "że gdyby tam wsypać półłyżeczki piasku to tak 3h, sprężarka i litr mazideł w sprayu, żeby doprowadzić do porządku." Edytowane 27 Luty 2021 przez karpik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srbm Napisano 27 Luty 2021 Share Napisano 27 Luty 2021 Pierwsze zdjęcie również nie pochodzi ze szkolenia WOT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 27 Luty 2021 Share Napisano 27 Luty 2021 @karpik Mimo, że to rzadkie imię, to miałem Bronię ;) A co do ciebie to lepiej dać ci zamiast broni piłę spalinową, choć i to potrafił byś zepsuć... W sumie po namyśle to widły albo siekiera. Tam nie ma gdzie wsypać łyżeczką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 27 Luty 2021 Share Napisano 27 Luty 2021 4 minuty temu, srbm napisał: Pierwsze zdjęcie również nie pochodzi ze szkolenia WOT. To zdjęcie jest dziwne. Najpewniej jakąś pokazówka dla mediów. Żaden kierownik strzelania nie dopuściłby żołnierza bez hełmu. Wojsko niedoświadczone więc stałoby przy nich przynajmniej dwóch żołnierzy. Broń nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 27 Luty 2021 Share Napisano 27 Luty 2021 2 minuty temu, Tyr napisał: @karpik Mimo, że to rzadkie imię, to miałem Bronię ;) A co do ciebie to lepiej dać ci zamiast broni piłę spalinową, choć i to potrafił byś zepsuć... W sumie po namyśle to widły albo siekiera. Tam nie ma gdzie wsypać łyżeczką. Tu to już żałosny jesteś. Oszczędź sobie wstydu i idź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 27 Luty 2021 Share Napisano 27 Luty 2021 Tyr "@karpik Mimo, że to rzadkie imię, to miałem Bronię ;) A co do ciebie to lepiej dać ci zamiast broni piłę spalinową, choć i to potrafił byś zepsuć... W sumie po namyśle to widły albo siekiera. Tam nie ma gdzie wsypać łyżeczką. " Jak zwykle niezmiernie merytorycznie i na temat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi