szutnik Napisano 22 Styczeń 2022 Napisano 22 Styczeń 2022 17 minut temu, Tyr napisał: Jak będziesz starszy od węgla to może mi zaimponujesz;) Kilku moich przyjaciół złośliwie twierdzi ,że wśród moich młodszych przyjaciół są Rolling Stones'i , ale to tylko pomówienia :)
Tyr Napisano 22 Styczeń 2022 Napisano 22 Styczeń 2022 To se znajdź mniej złośliwych przyjaciół i się tu nie użalaj...
szutnik Napisano 23 Styczeń 2022 Napisano 23 Styczeń 2022 Godzinę temu, Tyr napisał: To se znajdź mniej złośliwych przyjaciół i się tu nie użalaj... Wolę dobrych , złośliwych przyjaciół niż fobicznych siurków wmawiających ,że czarne jest białe a białe czarne . I do tego mających problemy czytania ze zrozumieniem... ;)
bjar_1 Napisano 24 Styczeń 2022 Napisano 24 Styczeń 2022 (edytowane) Wygaszają? https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/koronawirus-who-prawdopodobnie-zblizamy-sie-do-konca-pandemii-w-europie/k1sv3c7,79cfc278 Edytowane 24 Styczeń 2022 przez bjar_1
Erih Napisano 24 Styczeń 2022 Napisano 24 Styczeń 2022 15 godzin temu, bjar_1 napisał: Wygaszają? Zdaje się że wirus przechodzi w formy mniej zjadliwe, a przy powszechnym przechorowaniu i/lub wyszczepieniu, powtórzy się scenariusz z hiszpanki. czyli mordercza zaraza stanie się sezonową grypką. Groźną jedynie dla bardzo znikomego procenta populacji.
bjar_1 Napisano 25 Styczeń 2022 Napisano 25 Styczeń 2022 No do hiszpanki, przy jej 10% umieralności, to raczej nie ma co tego kataru porównywać.
Czlowieksniegu Napisano 25 Styczeń 2022 Napisano 25 Styczeń 2022 Bjar... "No do hiszpanki, przy jej 10% umieralności, to raczej nie ma co tego kataru porównywać. " Niby tak, zwłaszcza, że hiszpanka młodsze roczniki przede wszystkim... Ale, jakbyś policzył zmarłych en masse przy okazji C-19, czyli nieleczonych z innymi schorzeniami, zmarłych przy okazji chorób współistniejących, zeszłych ewidentnie po C-19, to chyba nawet przy hiszpance robi wrażenie. Pamiętaj, że w Polsce w 2021 zmarło +/- 506 tys osób.
bjar_1 Napisano 25 Styczeń 2022 Napisano 25 Styczeń 2022 13 minut temu, Czlowieksniegu napisał: Pamiętaj, że w Polsce w 2021 zmarło +/- 506 tys osób. A ile z nich rzeczywiście na c-19, a nie na skutek innych schorzeń lub zapaści służby zdrowia?
Czlowieksniegu Napisano 25 Styczeń 2022 Napisano 25 Styczeń 2022 Bjar.... Dlatego wymieniłem kilka podstawowych... Jeśli dobrze kojarzę, to na "czysty" C-19 okolice 100 tys...
Tyr Napisano 25 Styczeń 2022 Napisano 25 Styczeń 2022 Dodaj do tego gen odpowiedzialny za ciężkie przechodzenie C19, którego mamy jako populacja ok 6% więcej, niechęć Polaków do leczenia szpitalnego i masz przyczyny większej umieralności... Ale są plany opozycji co by zredukować pięciokrotnie liczbę szpitali to wtedy będzie lepiej;)
Czlowieksniegu Napisano 25 Styczeń 2022 Napisano 25 Styczeń 2022 Tyr "Ale są plany opozycji co by zredukować pięciokrotnie liczbę szpitali to wtedy będzie lepiej;) " Nie uda im się- wcześniej 10 % podatek CIT narzucony Ładem, jako bat na zagraniczne koncerny, wykończy służbę zdrowia... PS Jak wczoraj to pokazałem, to jakoś zabrakło ci mocy czy odwagi, żeby skomentować...
Tyr Napisano 25 Styczeń 2022 Napisano 25 Styczeń 2022 Że niby publiczna służba zdrowia to koncern zagraniczny? O tej prywatyzacji nie słyszałem...
Czlowieksniegu Napisano 25 Styczeń 2022 Napisano 25 Styczeń 2022 Tyr... Masz, specjalnie dla ciebie...
Erih Napisano 25 Styczeń 2022 Napisano 25 Styczeń 2022 12 godzin temu, bjar_1 napisał: No do hiszpanki, przy jej 10% umieralności, to raczej nie ma co tego kataru porównywać. Bjar, ja osobiście widziałem efekty tego "kataru". A co do reszty, to zauważ że mimo wszystko mamy nieco lepsze możliwości leczenia (i kondycję zdrowotną) niż 100 lat temu.
bjar_1 Napisano 26 Styczeń 2022 Napisano 26 Styczeń 2022 No dobra, to jaka jest śmiertelność? Ile ludzi naprawdę umiera tylko i wyłącznie na c-19, a nie na choroby poboczne/zapaść służby zdrowia/"leczenie" przez telefon itp.?
kapuchy Napisano 26 Styczeń 2022 Napisano 26 Styczeń 2022 Bjar - tego to chyba już nikt nie jest w stanie określić, po takim zakłamaniu statystyk i kompletnym braku diagnostyki post mortem. A jeszcze trzeba wziąć pod uwagę, że tak naprawdę ludzie nie umierają na covid, tylko na powikłania po covid, generalnie spowodowane rozległymi infekcjami górnych dróg oddechowych. Problem jest dość szeroki i można by o tym długo, ale mi osobiście najbardziej chodzi po głowie, że podstawową przyczyną takiej ilości zgonów był przede wszystkim brak podstawowego leczenia objawowego, stosowane było branie na przeczekanie a już w stanie krytycznym respirator, który przy takim zaawansowaniu był już tylko dobiciem...
bjar_1 Napisano 26 Styczeń 2022 Napisano 26 Styczeń 2022 Teraz, kapuchy napisał: branie na przeczekanie a już w stanie krytycznym respirator, który przy takim zaawansowaniu był już tylko dobiciem... Otóż to.
Czlowieksniegu Napisano 26 Styczeń 2022 Napisano 26 Styczeń 2022 Tyr... Jak tam akcja likwidacji szpitali?
Tyr Napisano 26 Styczeń 2022 Napisano 26 Styczeń 2022 Jeszcze nikt się nie odniósł do tego, ale jestem spokojny, że wszystko będzie dobrze:)
Czlowieksniegu Napisano 26 Styczeń 2022 Napisano 26 Styczeń 2022 Tyr.. Normalnie kamień spadł mi z serca, że, na przykład, szpitale, stać na zapłacenie CIT w wysokości 10 % przychodów i nie odbije się to ani na ich sytuacji finansowej, ani nie wprowadzi innych komplikacji....
Czlowieksniegu Napisano 26 Styczeń 2022 Napisano 26 Styczeń 2022 Tyr- czego nie rozumiesz w zakreślonym art 24ca?
karpik Napisano 26 Styczeń 2022 Napisano 26 Styczeń 2022 3 minuty temu, Czlowieksniegu napisał: Tyr- czego nie rozumiesz w zakreślonym art 24ca? Nie było jeszcze przekazu w tej sprawie. Musisz się uzbroić w cierpliwość.
Tyr Napisano 26 Styczeń 2022 Napisano 26 Styczeń 2022 W przeciwieństwie do ciebie zawsze wolę poznać stanowiska dwóch stron a nie łykać jak ty wszystko co napiszą polskojęzyczne...
Rekomendowane odpowiedzi