Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Godzinę temu, balans napisał:

Właśnie po raz kolejny wylądowaliśmy z ręką w nocniku i to na własne życzenie.

Tym razem dlatego, że nasi obecnie rządzący ubzdurali sobie, że jesteśmy w stanie za kilkadziesiąt miliardów dolarów kupić sobie sojusz z USA Trumpa. Do tych polityków z bożej łaski nie dociera, że dla Amerykanów jesteśmy tylko krajem buforowym i nigdy nie będziemy mieć potencjału, który przebije Niemcy i nigdy nie będziemy ich "ważnym sojusznikiem". Co najwyżej bywamy czasem przydatni w ich polityce i to wszystko.

To na czym zależało Trumpowi najbardziej, to maksymalne osłabienie UE i w to mocno żeśmy się zaangażowali i stąd u nas ta radość z Brexitu. Tyle tylko, że nasze matołki nie rozumieją tego, że każde osłabienie KE to równoczesne wzmocnienie pozycji Niemiec w Europie. W zamian dostaliśmy zielone światło na zyganie do Rosji, bo to USA nic nie kosztuje, a naszym orłom dało poczucie "mocarstwowości". No i jeszcze poklepano nas po plecach za pomysł na Międzymorze, czyli reaktywowanie nieudanej przedwojennej koncepcji, gdzie to Polska ma odgrywać wiodącą rolę, tylko, że kasy na to nie ma. A nawet jak wyskrobiemy kilkadziesiąt miliardów na budowę Via Carpatia, to droga dla towarów z południa ma prowadzić do... konkurencyjnej dla naszych portów Kłajpedy. Czy ktoś widział większych matołów? Można tak zresztą jeszcze długo wymieniać.

Reasumując - Biden zapewne będzie chciał wzmocnić relacje z UE i poprawić te z Niemcami, a my praktycznie będziemy izolowani na arenie międzynarodowej. A jedyny nasz sojusznik jaki nam pozostał czyli Węgry, jest sojusznikiem jedynie w kwestiach ideologicznych, bo w polityce międzynarodowej Orban akurat koleguje się z Putinem i Chińczykami...

Wstawiam jeszcze raz, bo bardzo szybko się schowało. Jestem otwarty na merytoryczną dyskusję. Bo może akurat w tej ocenie się mylę?

Napisano

A tam na tym tłiterze zakładając konto nie akceptuje się regulaminu, że za coś tam mogą ci je zablokować/skasować? Więc o co te płacze?

Napisano
7 minut temu, bjar_1 napisał:

A tam na tym tłiterze zakładając konto nie akceptuje się regulaminu, że za coś tam mogą ci je zablokować/skasować? Więc o co te płacze?

No super. Czekamy kiedy w ramach walki o praworządność zaczną wyłączać politykom, urzędnikom ( a co tam, wszystkim głosującym na Kaczora) media społecznościowe, potem internet, komórki, karty kredytowe, prąd...

Cel uświęca środki, a taki PiS to samo zło przecież ?

Napisano
Teraz, Tyr napisał:

A czytałeś, że sami nie potrafią wytłumaczyć za co? 

Nie czytałem i szczerze to mam to w nosie. Nie rejestrować się na takim czymś i nie płakać, proste.

Teraz, takafura napisał:

zaczną wyłączać (...) prąd...

To PGE tak może? W Polin? Nieźle.

Napisano
1 minutę temu, bjar_1 napisał:

Nie czytałem i szczerze to mam to w nosie. Nie rejestrować się na takim czymś i nie płakać, proste.

Już niedługo,  granica cały czas się przesuwa - to jest wojna. Sowieci w ramach walki o pokój na świecie chcieli  podbić Europę ?

Napisano

3 minuty temu, bjar_1 napisał:

Jak wszystko masz w nosie to po co dyskutujesz?

Napisano
7 minut temu, bjar_1 napisał:

Bo mogę sobie tutaj pisać i nikt mi tego nie może zabronić.

Jak przejdzie ten pomysł na totalną cenzurę internetu, to pierwszy lepszy prokurator będzie mógł arbitralną decyzją zamknąć cały portal. Pamiętajcie o Orwellu...

Napisano
6 godzin temu, balans napisał:

Jak przejdzie ten pomysł na totalną cenzurę internetu, to pierwszy lepszy prokurator będzie mógł arbitralną decyzją zamknąć cały portal. Pamiętajcie o Orwellu...

Jest jakiś limit tygodniowy powielania bzdur ? Co do Orwella to etat ministra w Ministerstwie Prawdy masz jak w banku ?

Sebastian Kaleta wiceminister sprawiedliwości napisał:

"pisząc „PiS chce ocenzurować internet” podaje sie nieprawdę. Rada Wolności Słowa nie będzie mogła nakazywać usuwania treści. Odwoływać się do niej będzie można tylko w przypadku usunięcia treści przez serwis. Warto pisać prawdę jeśli chce się bić na, w tym przypadku fałszywy, alarm"

Napisano (edytowane)
10 godzin temu, takafura napisał:

Jest jakiś limit tygodniowy powielania bzdur ? Co do Orwella to etat ministra w Ministerstwie Prawdy masz jak w banku ?

W Ministerstwie Prawdy twój etat jest niezagrożony, bo tylko Ty potrafisz tu "udowadniać", że brak wolności jest wolnością. Podobnie jest z projektem kagańcowym na internet - pod pozorem obrony wolności chce się wprowadzić totalną cenzurę internetu [vide link]. A to z tego powodu, że rządzący katotaliban zdaje sobie sprawę, że przez internet traci właśnie młodych ludzi dla swojej autorytarnej wizji państwa, rodem z Orwella.

Reasumując - Korea Północna już się zbliża, już puka do naszych drzwi...

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/ustawa-wolnosciowa-spor-o-projekt-ministerstwa-sprawiedliwosci/pwlsc6b,79cfc278

Edytowane przez balans
Napisano

Ty jednak ciężko trybisz, że nie widzisz, kto za całym tym lewactwem stoi. Walkę z wartościami konserwatywnymi, religią i wolnością prowadzą, kapitał, korporacje globalne, sorosy i inne górale za pomocą pożytecznych idiotów. Reasumując to jesteś przodownikiem na odcinku wdrażania multikulti, gender, lgbt i nowego ładu opartego na kapitale... Zdajesz sprawę?

Napisano (edytowane)
2 godziny temu, Tyr napisał:

Ty jednak ciężko trybisz, że nie widzisz, kto za całym tym lewactwem stoi. Walkę z wartościami konserwatywnymi, religią i wolnością prowadzą, kapitał, korporacje globalne, sorosy i inne górale za pomocą pożytecznych idiotów. Reasumując to jesteś przodownikiem na odcinku wdrażania multikulti, gender, lgbt i nowego ładu opartego na kapitale... Zdajesz sprawę?

Właśnie popierasz leczenie dżumy za pomocą cholery. Z dwojga złego, to nie wiadomo co jest gorsze. Ale to kiedyś pęknie, jak każdy wrzód na doopie.

PS. Jeżeli chodzi o sprawy obyczajowe, to ja mam dość konserwatywne poglądy, co nie znaczy, że podoba mi się zwalczanie liberalizmu za pomocą powrotu do faszyzmu w wydaniu Franco i Pinocheta.

Edytowane przez balans
Napisano

Konserwatysta, patriota, narodowiec, wierzący to musi być faszysta albo inny naziol. Włącz myślenie zamiast lewackiej propagandy. 

Napisano
38 minut temu, Tyr napisał:

Konserwatysta, patriota, narodowiec, wierzący to musi być faszysta albo inny naziol. Włącz myślenie zamiast lewackiej propagandy. 

Wiarę i religię może pozostawmy na boku, bo Kościół u nas reprezentuje interesy obcego kraju, czyli Watykanu. To dlatego swego czasu Kościół poparł Zabory, a po II WW bardzo długo Watykan nie uznawał naszych Ziem Zachodnich...

• Haha 1
Napisano

Straszne wieści - dla niektórych z Czukotki i okolic - ci straszni Amerykanie będą nadal "okupować" Niemcy:

"podczas swego pierwszego przemówienia na temat polityki zagranicznej prezydent USA Joe Biden zapowiedział w czwartek wstrzymanie wycofywania części amerykańskich żołnierzy z Niemiec"

Pewnie Rosja zaostrzy walkę i światowy pokój bo wydawanie 12,5 % PKB może nie wystarczyć.

Napisano
Godzinę temu, balans napisał:

To dlatego swego czasu Kościół poparł Zabory, a po II WW bardzo długo Watykan nie uznawał naszych Ziem Zachodnich...

Co nie przeszkadzało w przejęciu nieruchomości na tychże ziemiach.

Napisano

Joe Biden wydał memorandum prezydenckie, w którym zapowiedział ochronę praw osób nieheteronormatywnych na całym świecie. Nowa polityka obejmie "zwalczanie kryminalizacji i ochronę uchodźców LGBT i osób ubiegających się o azyl". Biden powiedział dziennikarzom po przemówieniu do pracowników Departamentu Stanu, że "Ameryka nie może już sobie pozwolić na nieobecność na arenie światowej i musi chronić każde pochodzenie etniczne, osoby LGBT, kobiety i mniejszości religijne".

Nie dyskutuję, czy to dobrze, czy wcale...

Zastanawiam się, co najlepszy i jedyny (?) "sojusznik" w Europie, czyli nasz socjalistyczny raj zrobi...

Napisano

Odp. będzie brzmiała m.w. tak- "prezydent USA nie kieruję tych słów do Polski bo w naszym kraju wolność i praworządność jest większa niż w Niemczech, Francji, Holandii itd."