balans Napisano 4 Luty 2021 Napisano 4 Luty 2021 Godzinę temu, balans napisał: Właśnie po raz kolejny wylądowaliśmy z ręką w nocniku i to na własne życzenie. Tym razem dlatego, że nasi obecnie rządzący ubzdurali sobie, że jesteśmy w stanie za kilkadziesiąt miliardów dolarów kupić sobie sojusz z USA Trumpa. Do tych polityków z bożej łaski nie dociera, że dla Amerykanów jesteśmy tylko krajem buforowym i nigdy nie będziemy mieć potencjału, który przebije Niemcy i nigdy nie będziemy ich "ważnym sojusznikiem". Co najwyżej bywamy czasem przydatni w ich polityce i to wszystko. To na czym zależało Trumpowi najbardziej, to maksymalne osłabienie UE i w to mocno żeśmy się zaangażowali i stąd u nas ta radość z Brexitu. Tyle tylko, że nasze matołki nie rozumieją tego, że każde osłabienie KE to równoczesne wzmocnienie pozycji Niemiec w Europie. W zamian dostaliśmy zielone światło na zyganie do Rosji, bo to USA nic nie kosztuje, a naszym orłom dało poczucie "mocarstwowości". No i jeszcze poklepano nas po plecach za pomysł na Międzymorze, czyli reaktywowanie nieudanej przedwojennej koncepcji, gdzie to Polska ma odgrywać wiodącą rolę, tylko, że kasy na to nie ma. A nawet jak wyskrobiemy kilkadziesiąt miliardów na budowę Via Carpatia, to droga dla towarów z południa ma prowadzić do... konkurencyjnej dla naszych portów Kłajpedy. Czy ktoś widział większych matołów? Można tak zresztą jeszcze długo wymieniać. Reasumując - Biden zapewne będzie chciał wzmocnić relacje z UE i poprawić te z Niemcami, a my praktycznie będziemy izolowani na arenie międzynarodowej. A jedyny nasz sojusznik jaki nam pozostał czyli Węgry, jest sojusznikiem jedynie w kwestiach ideologicznych, bo w polityce międzynarodowej Orban akurat koleguje się z Putinem i Chińczykami... Wstawiam jeszcze raz, bo bardzo szybko się schowało. Jestem otwarty na merytoryczną dyskusję. Bo może akurat w tej ocenie się mylę?
bjar_1 Napisano 4 Luty 2021 Napisano 4 Luty 2021 A tam na tym tłiterze zakładając konto nie akceptuje się regulaminu, że za coś tam mogą ci je zablokować/skasować? Więc o co te płacze?
takafura Napisano 4 Luty 2021 Napisano 4 Luty 2021 7 minut temu, bjar_1 napisał: A tam na tym tłiterze zakładając konto nie akceptuje się regulaminu, że za coś tam mogą ci je zablokować/skasować? Więc o co te płacze? No super. Czekamy kiedy w ramach walki o praworządność zaczną wyłączać politykom, urzędnikom ( a co tam, wszystkim głosującym na Kaczora) media społecznościowe, potem internet, komórki, karty kredytowe, prąd... Cel uświęca środki, a taki PiS to samo zło przecież
bjar_1 Napisano 4 Luty 2021 Napisano 4 Luty 2021 Teraz, Tyr napisał: A czytałeś, że sami nie potrafią wytłumaczyć za co? Nie czytałem i szczerze to mam to w nosie. Nie rejestrować się na takim czymś i nie płakać, proste. Teraz, takafura napisał: zaczną wyłączać (...) prąd... To PGE tak może? W Polin? Nieźle.
takafura Napisano 4 Luty 2021 Napisano 4 Luty 2021 1 minutę temu, bjar_1 napisał: Nie czytałem i szczerze to mam to w nosie. Nie rejestrować się na takim czymś i nie płakać, proste. To PGE tak może? W Polin? Nieźle. Już niedługo, granica cały czas się przesuwa - to jest wojna. Sowieci w ramach walki o pokój na świecie chcieli podbić Europę
Tyr Napisano 4 Luty 2021 Napisano 4 Luty 2021 3 minuty temu, bjar_1 napisał: Nie czytałem i szczerze to mam to w nosie. Nie rejestrować się na takim czymś i nie płakać, proste. To PGE tak może? W Polin? Nieźle. Jak wszystko masz w nosie to po co dyskutujesz?
bjar_1 Napisano 4 Luty 2021 Napisano 4 Luty 2021 Bo mogę sobie tutaj pisać i nikt mi tego nie może zabronić.
balans Napisano 4 Luty 2021 Napisano 4 Luty 2021 7 minut temu, bjar_1 napisał: Bo mogę sobie tutaj pisać i nikt mi tego nie może zabronić. Jak przejdzie ten pomysł na totalną cenzurę internetu, to pierwszy lepszy prokurator będzie mógł arbitralną decyzją zamknąć cały portal. Pamiętajcie o Orwellu...
Tyr Napisano 4 Luty 2021 Napisano 4 Luty 2021 Spoko tak źle nie będzie. Co najwyżej kilku użytkowników;)
bjar_1 Napisano 4 Luty 2021 Napisano 4 Luty 2021 Niech zamyka, w sumie teraz tutaj wchodzi się tylko po to, żeby pokasztanić
Tyr Napisano 4 Luty 2021 Napisano 4 Luty 2021 O właśnie uciekło mi słowo;) "Użytkowników kasztaniarzy"
fala Napisano 4 Luty 2021 Napisano 4 Luty 2021 Amerykanie zostają w Niemczech? Biden podjął decyzję - Menway w INTERIA.PL
takafura Napisano 4 Luty 2021 Napisano 4 Luty 2021 6 godzin temu, balans napisał: Jak przejdzie ten pomysł na totalną cenzurę internetu, to pierwszy lepszy prokurator będzie mógł arbitralną decyzją zamknąć cały portal. Pamiętajcie o Orwellu... Jest jakiś limit tygodniowy powielania bzdur ? Co do Orwella to etat ministra w Ministerstwie Prawdy masz jak w banku Sebastian Kaleta wiceminister sprawiedliwości napisał: "pisząc „PiS chce ocenzurować internet” podaje sie nieprawdę. Rada Wolności Słowa nie będzie mogła nakazywać usuwania treści. Odwoływać się do niej będzie można tylko w przypadku usunięcia treści przez serwis. Warto pisać prawdę jeśli chce się bić na, w tym przypadku fałszywy, alarm"
balans Napisano 5 Luty 2021 Napisano 5 Luty 2021 10 godzin temu, takafura napisał: Jest jakiś limit tygodniowy powielania bzdur ? Co do Orwella to etat ministra w Ministerstwie Prawdy masz jak w banku W Ministerstwie Prawdy twój etat jest niezagrożony, bo tylko Ty potrafisz tu "udowadniać", że brak wolności jest wolnością. Podobnie jest z projektem kagańcowym na internet - pod pozorem obrony wolności chce się wprowadzić totalną cenzurę internetu [vide link]. A to z tego powodu, że rządzący katotaliban zdaje sobie sprawę, że przez internet traci właśnie młodych ludzi dla swojej autorytarnej wizji państwa, rodem z Orwella. Reasumując - Korea Północna już się zbliża, już puka do naszych drzwi... https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/ustawa-wolnosciowa-spor-o-projekt-ministerstwa-sprawiedliwosci/pwlsc6b,79cfc278
Tyr Napisano 5 Luty 2021 Napisano 5 Luty 2021 Ty jednak ciężko trybisz, że nie widzisz, kto za całym tym lewactwem stoi. Walkę z wartościami konserwatywnymi, religią i wolnością prowadzą, kapitał, korporacje globalne, sorosy i inne górale za pomocą pożytecznych idiotów. Reasumując to jesteś przodownikiem na odcinku wdrażania multikulti, gender, lgbt i nowego ładu opartego na kapitale... Zdajesz sprawę?
balans Napisano 5 Luty 2021 Napisano 5 Luty 2021 2 godziny temu, Tyr napisał: Ty jednak ciężko trybisz, że nie widzisz, kto za całym tym lewactwem stoi. Walkę z wartościami konserwatywnymi, religią i wolnością prowadzą, kapitał, korporacje globalne, sorosy i inne górale za pomocą pożytecznych idiotów. Reasumując to jesteś przodownikiem na odcinku wdrażania multikulti, gender, lgbt i nowego ładu opartego na kapitale... Zdajesz sprawę? Właśnie popierasz leczenie dżumy za pomocą cholery. Z dwojga złego, to nie wiadomo co jest gorsze. Ale to kiedyś pęknie, jak każdy wrzód na doopie. PS. Jeżeli chodzi o sprawy obyczajowe, to ja mam dość konserwatywne poglądy, co nie znaczy, że podoba mi się zwalczanie liberalizmu za pomocą powrotu do faszyzmu w wydaniu Franco i Pinocheta.
Tyr Napisano 5 Luty 2021 Napisano 5 Luty 2021 Konserwatysta, patriota, narodowiec, wierzący to musi być faszysta albo inny naziol. Włącz myślenie zamiast lewackiej propagandy.
balans Napisano 5 Luty 2021 Napisano 5 Luty 2021 38 minut temu, Tyr napisał: Konserwatysta, patriota, narodowiec, wierzący to musi być faszysta albo inny naziol. Włącz myślenie zamiast lewackiej propagandy. Wiarę i religię może pozostawmy na boku, bo Kościół u nas reprezentuje interesy obcego kraju, czyli Watykanu. To dlatego swego czasu Kościół poparł Zabory, a po II WW bardzo długo Watykan nie uznawał naszych Ziem Zachodnich...
takafura Napisano 5 Luty 2021 Napisano 5 Luty 2021 Straszne wieści - dla niektórych z Czukotki i okolic - ci straszni Amerykanie będą nadal "okupować" Niemcy: "podczas swego pierwszego przemówienia na temat polityki zagranicznej prezydent USA Joe Biden zapowiedział w czwartek wstrzymanie wycofywania części amerykańskich żołnierzy z Niemiec" Pewnie Rosja zaostrzy walkę i światowy pokój bo wydawanie 12,5 % PKB może nie wystarczyć.
fala Napisano 5 Luty 2021 Napisano 5 Luty 2021 Godzinę temu, balans napisał: To dlatego swego czasu Kościół poparł Zabory, a po II WW bardzo długo Watykan nie uznawał naszych Ziem Zachodnich... Co nie przeszkadzało w przejęciu nieruchomości na tychże ziemiach.
Czlowieksniegu Napisano 5 Luty 2021 Napisano 5 Luty 2021 Joe Biden wydał memorandum prezydenckie, w którym zapowiedział ochronę praw osób nieheteronormatywnych na całym świecie. Nowa polityka obejmie "zwalczanie kryminalizacji i ochronę uchodźców LGBT i osób ubiegających się o azyl". Biden powiedział dziennikarzom po przemówieniu do pracowników Departamentu Stanu, że "Ameryka nie może już sobie pozwolić na nieobecność na arenie światowej i musi chronić każde pochodzenie etniczne, osoby LGBT, kobiety i mniejszości religijne". Nie dyskutuję, czy to dobrze, czy wcale... Zastanawiam się, co najlepszy i jedyny (?) "sojusznik" w Europie, czyli nasz socjalistyczny raj zrobi...
karpik Napisano 5 Luty 2021 Napisano 5 Luty 2021 Odp. będzie brzmiała m.w. tak- "prezydent USA nie kieruję tych słów do Polski bo w naszym kraju wolność i praworządność jest większa niż w Niemczech, Francji, Holandii itd."
Tyr Napisano 5 Luty 2021 Napisano 5 Luty 2021 Zaraz każe facetom rodzić dzieci... A co jak postęp to postęp.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.