Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

mieli 8 lat unijnego lewactwa i mieli w Polsce 8 lat totalnej opozycji, która broniła interesu niemiec... A nazwa jak reparacje to tylko w użyciu powszechnym bo prawnym jest raport o stratach i zadośćuczynienie...

Napisano
Godzinę temu, Tyr napisał:

mieli 8 lat unijnego lewactwa i mieli w Polsce 8 lat totalnej opozycji, która broniła interesu niemiec...

Dlatego nieudacznicy, którzy nie potrafili dać cobie rady z lewactwem i totalną opozycją, stracili władze. To d... wołowe były a nie rządząc 😛

Napisano
2 godziny temu, Tyr napisał:

A i reparacje od niemiec dostaniemy w imigrantach...

Pod rządami D.T. będzie w Polsce tak dobrze że Niemcy będą uciekać do nas? Aż takim optymistom to ja nie jestem.

Napisano
46 minut temu, M81 napisał:

Co piszłodzieje zrobiły w temacie w ciągu ośmiu lat okradania wszystkiego co się rusza i stoi, a nawet tego co już dawno umarło? Czy były podjęte jakieś merytoryczne rozmowy na szczeblach ministerialnych czy tylko wsadzanie kija w szprychy aby judzić i wzniecać antagonizmy. Temat zamknięty od lat kilkudziesięciu ale sprytni inaczej brzydko się chwytają aby zaistnieć. Was już niema i nie będzie.

Napisano
7 godzin temu, M81 napisał:

😄

Z majątkiem jest tak, że podlega dziedziczeniu. Żydzi od nas odszkodowań za mienie pożydowskie nie chcą dla pomordowanych w czasie wojny tylko dla siebie.

Napisano

Kto powinien otrzymać reparacje/zadośćuczynienie skoro tylko:

"Tylko 40 proc. badanych Polaków to osoby przywiązane do własnego kraju w sposób bezpieczny, które ochoczo angażują się w jego los. Prawie 60 proc. badanych “ma zaś z Polską jakiś problem”, np. wstydzi się jej, kocha ją narcystycznie lub deklaruje obojętność - wynika z badań Instytutu Psychologii PAN."

https://naukawpolsce.pl/aktualnosci/news%2C103528%2Cpatriotyzm-i-polskosc-40-proc-badanych-przywiazanych-do-polski-w-sposob

Napisano

Polska zawsze będzie krajem peryferyjnym. W naszym interesie jest rezygnacja ze snów o podmiotowości. Tylko wówczas w spokoju będziemy mogli korzystać z dobrodziejstw naszego peryferyjnego położenia. Jesteśmy wewnętrzną gospodarką Niemiec, wywijanie szabelką to samobójstwo 

Polskość to nienormalność — takie skojarzenie narzuca mi się z bolesną uporczywością, kiedy tylko dotykam tego niechcianego tematu. Polskość wywołuje u mnie niezmiennie odruch buntu: historia, geografia, pech dziejowy i Bóg wie co jeszcze wrzuciły na moje barki brzemię, którego nie mam specjalnej ochoty dźwigać, a zrzucić nie potrafię (nie chcę mimo wszystko?), wypaliły znamię i każą je z dumą obnosić. 

Napisano

tylec ty jak zawsze cytując Tuska zapominasz że pierwszy wypowiedział te słowa dziadunio Piłsudski to "Polskość to nienormalność" i dlaczego jeszcze nie wywaliłes jego trumny z katakumb wawelskich ??. Jesteś takim abnegatem literatury że głowa boli , ale to stale udowadniasz że jesteś inteligentny inaczej , widać sprawia Ci to nieodmiennie przyjemność jak znajdujemy gdzieś kretyna to ty starasz się udowodnić że jednak od niego jesteś lepszy. Szkoda że nie przytaczasz wszystkiego z jego książki tylko to co Ci wygodnie , Odrobiłeś lekcje z marksizmu i leninizmu oraz propagandy kiedyś faszystowskiego kraju za Odrą.  

• Tak trzymać 1
Napisano (edytowane)

Abnegat to powinieneś mieć na imię... A Dyletant na drugie bo nie znasz znaczenia pierwszego...

Pajacujesz, pajacujesz ale zamiast kogoś, ośmieszasz siebie. Twój idol tusk powiedział, że cytat:  „jest wzięty wprost z listu Józefa Piłsudskiego”. Może ten list przytoczysz?

Józef Piłsudski: "Naród wspaniały, tylko ludzie kurwy". Normalnie mam wrażenie, jak by cię znał osobiście...

Podsumowując parafrazą:

Tobie kury szczać prowadzać a nie politykę robić na forum...

Edytowane przez Tyr
Napisano
9 hours ago, Landszaft napisał:

tylec ty jak zawsze cytując Tuska zapominasz że pierwszy wypowiedział te słowa dziadunio Piłsudski to "Polskość to nienormalność" i dlaczego jeszcze nie wywaliłes jego trumny z katakumb wawelskich ??. Jesteś takim abnegatem literatury że głowa boli , ale to stale udowadniasz że jesteś inteligentny inaczej , widać sprawia Ci to nieodmiennie przyjemność jak znajdujemy gdzieś kretyna to ty starasz się udowodnić że jednak od niego jesteś lepszy. Szkoda że nie przytaczasz wszystkiego z jego książki tylko to co Ci wygodnie , Odrobiłeś lekcje z marksizmu i leninizmu oraz propagandy kiedyś faszystowskiego kraju za Odrą.  

Pisze Pan jak prawdziwy ( ten mityczny, michnikowski czy tevałenowski) pisowiec - dzieli, obraża, pomawia, prowokuje pyskówkę a potem jak kolejna Dziewica Orleańska żali się nad upadkiem forum.

Ja i zapewne wielu innych bylibyśmy wdzięczni gdyby w takich nagłych przypadkach bólu określonej części ciała  korzystał Pan z prywatnych wiadomości.

Napisano

Jasiu to czemu nie piszesz na priv tylko ofen na forum ?? . To nie ja tu cytuje bzdury i przekłamania a jeśli lubisz że ktoś przekłamuje brutalnie rzeczywistość to nie musisz czytać tego co piszę . wywal mnie z info i nie będzie Ciebie drażnić prawda .Możesz żyć w swojej indywidualnej bańce rzeczywistości . I nie pisz co ja mogę a czego nie mogę bo na pewno twoich rad nie posłucham jak sam nie prostujesz przekłamań i insynuacji tylca bo ci to odpowiada.