Skocz do zawartości

Transporter opancerzony do wyciagniecia!

michal123456789

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 141
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Jakby tego mihal123456789 nie pisał to bym myślał, że to żart :)
Żeby było śmieszniej to jestem już trzecim wędkarzem w tym poście, który zna te rejony (ale mniej, ja raczej na południe od Tarnowa śmigam ze spiningiem).
Czyli jednak poszukiwacze też wędkują, a myślałem, że tylko ja tak na dwa fronty w lecie :)
Też bym chciał zdjęcia obejrzeć, jak nie to sam pojadę i będę tam nurkował ;)

A zapomniałbym! Wielu tarnowian wie, że w Kantorii (zwanej glinianką) zatopiony też czołg, drugi natomiast stał na niedalekim starym poligonie (pamiętam go z dzieciństwa) ale to raczej nic ciekawego (i tak utonął dwa razy w tamtejszym mule).

hmm, o gliniance to nie słyszałem :) ale ten z poligonu" to z dzieciństwa pamiętam - jakieś 18 lat temu było już tylko samo podwozie, tak na oko to zwykła t-34 była - w Tarnowie po wojnie stacjonował 14 Kołobrzeski Pułk Zmechanizowany i czołgów tu mnogoj było - za mały byłem, żeby jakoś specjalnie pamiętać, co i jak, ale w samym centrum miasta dosyć dużo stało takich złomków, w miejscu gdzie teraz sie znajduje pawilon B państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej :) a do jednostki przy ul. Szkotnik chodziliśmy w przedszkolu na Dzień Żołnierza.

Z tego co pamiętam jeszcze to na strzelnicy wojskowej- wydaje mi się , ze w okolicy nomen omen tej glinianki stała atrapa czołgu na której żołnierze trenowali - taka zrobiona z grubych blach na podwoziu kolejowym, poruszająca sie po specjalnie ułożonych torach - nie wiem, prze mgłę pamiętam , ze były na niej namalowane niemieckie krzyże :P ale tu się mogę mylić, bo to kupe czasu temu było :)

Witam! ktos wspomnial ze mieszka 15 min z tamtad wiec jesli mzona prosze zrobic foty o ile woda nie wysoka pozdrawiam :) ja bd w Tarnowie za 3 dni pzdR!

info u mieszkancow wsi :) prawie wszystkich :)
I powtarzam ze mi zalezalo tylko na tym zeby go ktos wyciagnal dzieki takiej mojej malej inicjatywie nie na slawie itp. wole to niz zeby trafil na zlom lub kto wie gdzie :(

Co do czolgu na tak zwanej gliniance ( jesli chodzi ci o stawik basen itp-dawny poligon ) tego czolgu nie ma!!!!!! a nie jest zatopiony :/ bo juz o nim legendy kraza :) na stowke go wywiezli jak gaz tj rury kladli,czy wojsko sie z tarnowka wynosilo :) 100% potwierdzone w papierach :) no chyba ze mowimy o 2 roznych :)

Wracajac do tematu :

Dokladne namiary na obiekt nie problem juz dostac bo powtarzam !!!!! dla wiarygosnosci :D nie chcialem robic z tego tajemnicy,to nie bajka :) pomyslalem zeby ktos wreszcie tylki ruszyl i tyle :) ja koparki w garazau nie mam takze 3ekam na efekty :)

prosze o cierpliwosc :) ojciec dzis w pracy ma kumplowi powiedziec zeby zapodal jakies zdjecia jak by co,w najg.wypadku jak wroce to w autobus i jazda :p to tylko 7km od Tarnowa :) :) max kilka dni

Cierpliwosci i ufnosci :)

(Jednak jest to cos jak sie takiego ciezarnego znajdzie w rzece :P) zeby ktos nie pomyslal ze nic mi to nie robi :P
Oczywiscie ciesze sie ze znaleziska ;d

Juz niedlugo :D :) Wlasnie takich ludzi mi zal :D zobaczysz to ci zegnie :) to nie mit tylko niezly fant w wodzie :) Co zazdroscisz ? Chcesz to sie tam przejedz ze mna i go zobacz. Chetnie sie w tedy z ciebie posmieje :) przepraszam pozostalych forumowiczow za emocje ale nie moge z takimi :D :/ a jeli masz jakis problem to wejdz na :

www.zal.pl moze tam cos dla siebie znajdziesz pozdro :) ( a jak nie to sie nie udzielaj bo nic nie wiesz w tym zakresie oczywiscie :P )

Właśnie wróciłem znad rzeki z małego rekonesansu - w tej części którą sprawdzałem, od zakrętu koło wjazdu na wał przeciwpowodziowy w górę rzeki brak jakichkolwiek śladów zarówno transportera - w rpzeciwnym kierunku niedaleko miejsca od któego zaczynałem wycieczkę widać na zdjęciach lotniczych jakiś kształt w wodzie, ale obecnie woda jest w sumie dosyć niska, ale w porównaniu do stanu na geoportalu jednak stan jest wyższy i na miejscu nic nie łamie nawet powierzchni widy w tym miejscu i nic nie widać - choć to miejsce jest do sprawdzenia i odcinek od tego miejsca w dół rzeki.

Z miejscowymi nie rozmawiałem niestety, ale widziałem , ze kręciła sie tam ekipa Polsatu - podejrzewam, że nie ma to związku z tą sprawą, ale w sumie czego by mogli szukać w takiej wiosce.

Ciekawszą sprawą jest to, ze przejeżdżając przez wieś, przypadkowo rzuciły mi się w oczy przedmioty stojące na podwórku jednego z gospodarzy - komplet pełnych 4 kompletów po 2 koła - pełne, bez żadnych wycięć z bodajże pięcioma czy sześcioma śrubami przy piastach, ale bez bandaży - takie dosyć dziwne - z grubymi osiami, ułożone obok siebie - dosyć jednak małe, szerokość osi jakieś 2 metry na oko, średnica kół to tak koło pół metra, nie wyglądały jak koła od jakiegokolwiek samochodu, skojarzyły mi się wielkościowo z czymś ala RSO, no ale RSO ma inne jednak te koła i nie ma osi - nie miałem aparatu i nie zrobiłem fotek, ale przy okazji następnego wypadu przy deko lepszej pogodzie nie omieszkam obfotografować tych przedmiotów, bo mnie zaintrygowały - coś nie mogę stwierdzić na sto procent, ze to od pojazdu wojskowego :) bo sie po prostu na tym nie znam :)

Zobaczymy co michał przestawi, ja na razie napisałem do kolegi mieszkającego w tej wsi z pytaniem o jakiekolwiek informacje :) i czekam na odpowiedź

pozdrawiam i czekam na dalszy przebieg sprawy

AD:

w tej części którą sprawdzałem, od zakrętu koło wjazdu na wał przeciwpowodziowy w górę rzeki brak jakichkolwiek śladów zarówno transportera - w rpzeciwnym kierunku niedaleko miejsca od któego zaczynałem wycieczkę widać na zdjęciach lotniczych jakiś kształt w wodzie, ale obecnie woda jest w sumie dosyć niska, ale w porównaniu do stanu na geoportalu jednak stan jest wyższy i na miejscu nic nie łamie nawet powierzchni widy w tym miejscu i nic nie widać - choć to miejsce jest do sprawdzenia i odcinek od tego miejsca w dół rzeki.

Z miejscowymi nie rozmawiałem niestety, ale widziałem , ze kręciła sie tam ekipa Polsatu - podejrzewam, że nie ma to związku z tą sprawą, ale w sumie czego by mogli szukać w takiej wiosce.

Moje zdanie :

Ciesze sie ze daliscie mi czas na foty za 2 dni jestem w tarnowie to sie tam w miare szybko wybiore :) zobacze bo mozliwe tez ze bd.nico wczesniej lub pozniej jednak to nie ode mnie zalezy...niestety:(

Co do tego miejsca o ktorym piszesz to moze byc to! jednak nie jestem pewien. Koniecznie musisz porozmawiac z miejscowymi oni wiedza wszystko :) jesli woda jest wysoka a podejrzewanm ze niestety tak :( to moze byc prawie niewidoczny :( a z wyciagnieciem to bedzie trzeba poczekac :( (w takiej sytuacji)

A gdyby slabo go bylo widac czy cos to postaram sie wyprosic o kilka jego fotek miejscowych ( z czasu gdy poziom wody byl niski i spoko go bylo widac np kilka miesiecy temu)

Oczywiscie stoi on tam do dzis!

Nie zawiedziecie sie kolejna bajka gwarantuje :)

1 jeszcze cierpliwosci i pozdrawiam :)

No chyba ze ktos jest z tych rejonow to moze fotnie go po info od ludzikow szybciej ode mnie :) nie mam nic przeciwko:D ( Powtarzam ze nie liczylem na slawe ale chociaz odrobine szacunku! :/ i pomoc w wydobyciu za moja inicjatywa) :):):)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie