sidzok Napisano 3 Wrzesień 2013 Share Napisano 3 Wrzesień 2013 A ja się rozmnożyłem:) Jestem jednocześnie kapralem i starszym strzelcem:P pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 3 Wrzesień 2013 Share Napisano 3 Wrzesień 2013 W 2034 mam iść podobno na emeryturę - więc jeśli dożyję to po tym terminie naprawdę zajmę się eksploracją :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan-80 Napisano 7 Wrzesień 2013 Share Napisano 7 Wrzesień 2013 A ja w tym roku przegapiłem i nie awansowałem :( No ale w nastepnym roku moze sie uda :D Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alex_2013 Napisano 17 Wrzesień 2013 Share Napisano 17 Wrzesień 2013 2032 to na nasz hobby niewielki odcinek czasu, na Odkrywcy pewno nic sie nie zmieni, a Tyfus dalej bedzie Modem:)a swoja drogą moze troche dalej wysuwajac mysli to jeszcze ze 40 lat i relikty 2 wojny znikna w terenie zupelnie, pozostana tylko stare mapy a nie lazenie na czuja- do myslenia dal mi jeden z was piszac zeby nie wywozic łusek na zlom. Za 200 lat znalezc łuske to bedzie taka przyjemnosc jak dzis grot od kuszy.Zostawcie troche przyszlym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 24 Wrzesień 2013 Share Napisano 24 Wrzesień 2013 Witam. Przysnąłem:) Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 29 Wrzesień 2013 Share Napisano 29 Wrzesień 2013 Ostateczna lista po małej korekcie porucznik pokemon (dowódca plutonu)podporucznik Woodhaven (z-ca dowódcy, kwatermistrz)st. sierżant Hebda (adiutant)sierżant michal1514 (dowódca IV drużyny)sierżant karpik ( dowódca I drużyny)sierżant zbyniek (dowódca II drużyny)sierżant GeneralRemek (dowódca III drużyny)plutonowy sonicsquad (kapelan)plutonowy Poszukiwacz bunkrów (dowódca V drużyny)plutonowy Swiety 82plutonowy vis1939plutonowy niktkapral kokeshkapral 8total4kapral Człowiek śniegukapral czarnykotkapral blackdog68kapral martinikapral traper6kapral blo 39kapral dżihadkapral danieloffkapral beerokapral RyB@14kapral Hitboy64kapral Mirek 69kapral Pit_100kapral aslvkapral sidzokkapral cumakapral patton12kapral Kuba 115kapral buli1011kapral szczurek_1979kapral Damian 84kapral morekkapral pikamikapral Welesstarszy strzelec sylwekkrawczyk (poeta)starszy strzelec Daro Shadowstarszy strzelec Stock84starszy strzelec Tradytorstarszy strzelec andzystarszy strzelec rafal_etzstarszy strzelec Cronosstarszy strzelec honekerstarszy strzelec jan-80starszy strzelec Tuszekstarszy strzelec steellstarszy strzelec ktos451starszy strzelec damianq123starszy strzelec lukasz998starszy strzelec eksplorator1995 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 29 Wrzesień 2013 Share Napisano 29 Wrzesień 2013 WoodhavenKilka awansów zostało nadanych pośmiertnie" , bądź na liście figurują ci którzy polegli w boju" :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RezistanZ Napisano 29 Wrzesień 2013 Share Napisano 29 Wrzesień 2013 29 września nie podchodzi :( szkoda .w razie czego melduję się tak czy inaczej. może choć w rezerwie będę ;)pzdrR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 22 Sierpień 2014 Share Napisano 22 Sierpień 2014 hrum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 23 Sierpień 2014 Share Napisano 23 Sierpień 2014 Yhy:)Cza bedzie pokemona zbudzic na czas:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 23 Sierpień 2014 Share Napisano 23 Sierpień 2014 Czekamy, czekamy! Zobaczymy jak się zmieni ekipa :D.Zdrów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 23 Sierpień 2014 Share Napisano 23 Sierpień 2014 Czas leci... wiekowy wątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekDys Napisano 26 Sierpień 2014 Share Napisano 26 Sierpień 2014 Nie wiem jak wy, aleja od jakiegoś czasu po odnalezieniu znakdki" zostawiam aktualne monetki- groszówki dla potomnuch ;))) !!! Ale tylko na miejscówkach w które już nie wroce !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekDys Napisano 26 Sierpień 2014 Share Napisano 26 Sierpień 2014 a będę miał w tedy jakies 70 wiosen . ;)))) gdzie czas nakazuje się juz sklaniac ku zachodowi !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Weles Napisano 26 Sierpień 2014 Share Napisano 26 Sierpień 2014 A ja bym spożył małego browarka z dowódcą plutonu zwanym dalej pokemonem..na 'starawego' mi wygląda więc trzeba ze staruszkiem browarka 'zrobić'..pozdr. dla podoficerów..zdrów.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 31 Sierpień 2014 Share Napisano 31 Sierpień 2014 UWAGA! Uwaga! Przeszedł!Koma trzy!"Ktoś biegnie po schodach.Trzasnęły gdzieś drzwi.Ze zgiełku i wrzawyDźwięk jeden wybucha rośnie,Kołuje jękliwie,Głos syren - w oktawyOpada - i wznosi się jęk:Ogłaszam alarm dla miasta Warszawy!"I ciszaGdzieś z góryBrzęczy, brzęczy, szumi i drży.I pękłGłucho w głąbRaz, dwa, trzy,Seria bomb.To gdzieś dalej, nie ma obawy.Pewnie Praga.A teraz bliżej, jeszcze bliżej.Tuż, tuż.Krzyk jak strzęp krwawy.I cisza, cisza, która się wzmaga.Uwaga! Uwaga!Odwołuję alarm dla miasta Warszawy!"Nie, tego alarmu nikt już nie odwoła.Ten alarm trwa.Wyjcie, syreny!Bijcie, werble, płaczcie, dzwony kościołów!Niech graOrkiestra marsza spod Wagram,Spod Jeny.Chwyćcie ten jęk, regimenty,Bataliony - armaty i tanki,niech buchnie,Niech trwaW płomieniu świętym Marsylianki"!Kiedy w południe ludzie wychodzą z kościołaKiedy po niebie wiatr obłoki gna,Kiedy na Paryż ciemny spada sen,Któż mi tak ciągle nasłuchiwać każe?Któż to mnie budzi i woła?Słyszę szum nocnych nalotów.Płyną nad miastem. To nie samoloty.Płyną zburzone kościoły,Ogrody zmienione w cmentarze,Ruiny, gruzy, zwaliska,Ulice i domy znajome z dziecinnych lat,Traugutta i Świętokrzyska,Niecała i Nowy Świat.I płynie miasto na skrzydłach sławy,I spada kamieniem na serce. Do dna.Ogłaszam alarm dla miasta Warszawy.Niech trwa! I oby słowa Antoniego Słonimskiego w obecnej sytuacji na świecie,nie przyniosły nam prawdziwego alarmu dla Polski. Mimo wszystko jako kapelan ogłaszam obowiązkową zbiórkę wszystkich z listy. Godzina W"- 1 września punkt 0:00Z bogiem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 31 Sierpień 2014 Share Napisano 31 Sierpień 2014 Czołem żołnierze !!!!! Podporucznik Woodhaven na posterunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pikami Napisano 31 Sierpień 2014 Share Napisano 31 Sierpień 2014 Kapral pikami melduję się!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cuma Napisano 31 Sierpień 2014 Share Napisano 31 Sierpień 2014 kapral cuma się melduje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 31 Sierpień 2014 Share Napisano 31 Sierpień 2014 St.sierżant Hebda melduje przybycie!Kiedy przyjdą podpalić dom, ten, w którym mieszkasz - Polskę, kiedy rzucą przed siebie grom kiedy runą żelaznym wojskiem i pod drzwiami staną, i nocą kolbami w drzwi załomocą - ty, ze snu podnosząc skroń, stań u drzwi. Bagnet na broń! Trzeba krwi! Są w ojczyźnie rachunki krzywd, obca dłoń ich też nie przekreśli, ale krwi nie odmówi nikt: wysączymy ją z piersi i z pieśni. Cóż, że nieraz smakował gorzko na tej ziemi więzienny chleb? Za tę dłoń podniesioną nad Polską- kula w łeb! Ogniomistrzu i serc, i słów, poeto, nie w pieśni troska. Dzisiaj wiersz-to strzelecki rów, okrzyk i rozkaz: Bagnet na broń! A gdyby umierać przyszło, przypomnimy, co rzekł Cambronne, i powiemy to samo nad Wisłą. Bagnet na broń!(Broniewski Władysław Bagnet na broń" ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 31 Sierpień 2014 Share Napisano 31 Sierpień 2014 Kuba115 melduje się jak co roku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
honker Napisano 1 Wrzesień 2014 Share Napisano 1 Wrzesień 2014 st.strzelec Honker melduje się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan-80 Napisano 1 Wrzesień 2014 Share Napisano 1 Wrzesień 2014 St.strzelec jan-80 melduje sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 1 Wrzesień 2014 Share Napisano 1 Wrzesień 2014 Plutonowy sonicsquad melduje się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 1 Wrzesień 2014 Share Napisano 1 Wrzesień 2014 Ktos451 melduje się na rozkaz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi