Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
6 minut temu, M81 napisał:

Ten post nie jest do ciebie podobny, więc albo nie chciało ci się nawet go przeczytać albo oprzytomniałeś i prosisz o wybaczenie.😅

• Super 2
  • Tak trzymać 1
  • Haha 1
Napisano
Godzinę temu, karpik napisał:

Ten post nie jest do ciebie podobny, więc albo nie chciało ci się nawet go przeczytać albo oprzytomniałeś i prosisz o wybaczenie.😅

Superpartia mu się posypała to i trochę zakręcony jest 🤪

• Super 1
Napisano

Blisko, coraz bliżej stałej amerykańskiej bazy w Polsce... Chyba szybciej stanę się młodym, przystojnym brunetem.

Napisano
28 minut temu, karpik napisał:

Wybuch w Moskwie miał miejsce podczas obchodów urodzin jakiegoś generała, informują rosyjskie media.

IMG_20260801_200509_059.jpg

Nie potwierdzone.

"Główny dowódca Sił Powietrzno-Kosmicznych Federacji Rosyjskiej, Aleksander Czajko, świętował urodziny w ekskluzywnej restauracji – rosyjskie media.

W 2022 roku był dowódcą zgrupowania wojsk "Wschód". Jego jednostki są odpowiedzialne za masowe zabójstwa, tortury cywilów oraz zniszczenia w Buczy."

IMG_20260801_203401_492.jpg

Napisano
2 godziny temu, MarekA napisał:

Blisko, coraz bliżej stałej amerykańskiej bazy w Polsce... Chyba szybciej stanę się młodym, przystojnym brunetem.

Ciekawe, czy alkoholik Hegseth rozwiązał już równanie sześcienne czwartego stopnia dotyczące tego, ilu GIs ma stacjonować w Polsce, bo autor tego równania nie kwapi się do rozwiązania.

Napisano
2 godziny temu, karpik napisał:

Nie potwierdzone.

"Główny dowódca Sił Powietrzno-Kosmicznych Federacji Rosyjskiej, Aleksander Czajko, świętował urodziny w ekskluzywnej restauracji – rosyjskie media.

W 2022 roku był dowódcą zgrupowania wojsk "Wschód". Jego jednostki są odpowiedzialne za masowe zabójstwa, tortury cywilów oraz zniszczenia w Buczy."

IMG_20260801_203401_492.jpg

31.07.2026 Służby ukraińskie udaremniły próbę zamachu na życie ważnego dowódcy wojskowego – pułkownika Ihora Oboleńskiego, dowódcy elitarnej brygady Gwardii Narodowej „Chartia”.  Według ustaleń śledczych sprawca  został zdalnie zwerbowany przez rosyjskie służby specjalne. Rosyjscy kuratorzy podszywali się pod funkcjonariuszy ukraińskiego SBU i wmówili niedoszłemu zamachowcowi, że Oboleński jest rzekomo zdrajcą.

Zełenski „Na tę próbę uderzenia w Ukrainę i ukraińskiego dowódcę z pewnością odpowiemy”.

Chłop nie rzuca słów na wiatr

Napisano
7 godzin temu, Jedburgh_Ops napisał:

Trzymam z Tobą.

Jak ja żałuję, że wywaliłem w minutę po wręczeniu mi jej naganę za obrazę członka Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej i oficera Ludowego Wojska Polskiego wraz z decyzją o odebraniu mi przez kwartał dużej części miesięcznej kasy. Jako urodzony wesołek to jak pragnę zdrowia - gdybym miał ten kwitek to dziś powiesiłbym go sobie w antyramie w moim pokoju i dokupiłbym se do tego jakiś Krzyż Żelazny, szpangę (za walkę prawie wręcz zważywszy, jak mój szef-podpułkownik mnie nienawidził), albo bohatera Związku Radzieckiego i bym se dokleił do tej antyramy. :classic_biggrin:

A moralne zero, śmieć w randze podpułkownika LWP, który ten kwitek mi wręczał i pluł na mnie, kilkanaście lat później został najżarliwszym demokratą, wielkim miłośnikiem „Solidarności” i równie żarliwym, wręcz na kolanach pułkownikiem NATO.

To chyba nie tylko problem aż tak starych trepów. Wśród młodszych ( po 1989) nie brakuje niedokształconych włazidupów , którzy piastują wysokie stanowiska . Nie wspominając o nadaniach Macierewicza czy innych Pisdzielców. Zresztą po Ukrainie widać coraz częstsze zastępowanie "starej gwardii " przez młode pokolenie bez akademii wojskowych , za to z niesamowitym doświadczeniem i szacunkiem , na który sobie zapracowali ( np. Browdi, Apostol  czy "dzieci Azowa")  Rodzi to inne problemy ale przynajmniej wartość bojowa rośnie.

Napisano
7 godzin temu, MarekA napisał:

Sądzę że duże znaczenie miała by wysokość żołdu. 

Taaaa, przez pierwsze dwa miesiące... a potem będziemy liczyć dezerterów w tysiącach. Ludzie potrafią ginąc za sprawę ale nie z powodu widzimisię jakiegoś rzeźnika ze szlifami. Jak na razie jest niezły program dozbrajania armii ale nie ma programu wymiany lub chociaż weryfikacji kadry dowódczej . Zobacz jak zmienia się armia ukraińska - w jakim kierunku i z jakich prawdopodobnie powodów.

Napisano
7 godzin temu, Jedburgh_Ops napisał:

PS - majora pilota Doleckiego specjalnie dla Ciebie szykuję, jeszcze trochę cierpliwości.

SUPER!!!!!!!!!! Czekam cierpliwie.