Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 13,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• bodziu000000

3251

• Jedburgh_Ops

2029

• karpik

1873

• MarekA

1375

Napisano

Cytaty :  Ale nie są. Się oni kuźwa nadają...  A już dawno mówiłem, że żaden pisuar nie będzie siedział, co nie?

No cóż.  Nie po to zostali wybranymi przez naród posłami, senatorami , prezesami itp., aby za odpowiadać za podejmowane przez siebie decyzje. 

Na palcach dwóch rąk można by policzyć skazanych. 

Niezależnie od opcji politycznej.  Przed kamerami, na X czy tam innych socjal mediach opluwają innych z zadziwiającą stanowczością, a w kuluarach piją wódę, handlują informacjami, ubijają interesy. 

Nie liczy się Polska, niestety k....a, tylko jak doj...ć drugiej stronie.  Zero odpowiedzialności. 

• Tak trzymać 2
Napisano
2 godziny temu, Jedburgh_Ops napisał:

Bardzo niepotrzebnie to wszystko się zaostrza.

Śledzisz lub nie, ale kilku dni AfD mocno nakręca atmosferę, waląc w "Warszawę", jak w worek treningowy.
Czy jest to efekt wewnętrznej sytuacji Niemiec, czy paru dużych decyzji Merza, czy podbicie akrobacji Merkel, nie mam pojęcia.

PS

z25239349IHG,Prof--Andrzej-Nowak.jpg

Napisano
31 minut temu, Cronos napisał:

Fajny patyk, szkoda go.

pytanie czy patyk był w 100% ruski ? czy też miał jakieś wsady dewizowe , chińskie albo zachodnie ?

Napisano (edytowane)
5 minut temu, Czlowieksniegu napisał:

Ile jest gotowych takich zestawów?

nie mam pojęcia , i ty pewnie też

ale np. taka ciekawostka : Pierwszy testowy egzemplarz F-117 oblatano 18 czerwca 1981 roku, a pierwszy egzemplarz produkcyjny – 15 stycznia 1982 roku; w tym samym roku pierwszy egzemplarz F-117A dostarczono USAF-owi. Gotowość bojową osiągnięto w październiku roku 1983. W 1990 roku zakończono produkcję F-117A. Łącznie wyprodukowano 59 sztuk.

Samolot był oficjalnie tajny do 1988 roku, kiedy USAF przyznał się do posiadania „myśliwca stealth” i upublicznił kilka niewyraźnych zdjęć. 

Albo to : AGM‑114R9X, czyli amerykański pocisk będący najprawdopodobniej przeróbką legendarnego wręcz uzbrojenia AGM-114 Hellfire. "Najprawdopodobniej", ponieważ oficjalnie broń ta nie istnieje, a na jej temat znajduje się bardzo niewiele informacji (ale jakieś zdjęcia są).

więc może być tak , że takich zestawów jest zero , albo 100 , albo 1000 . 

Edytowane przez Cypis
Napisano (edytowane)
11 minut temu, Cypis napisał:

nie mam pojęcia , i ty pewnie też

Próbowałem już zasugerować dla Yeti, że dane oficjalne są oficjalne i już dość stare, a z pewnych powodów mogą nie być aktualizowane na jego skrzynke email.

PS. Czy wierzę, że jukeje je dostaną? Nie. Na tę chwilę nie, ale są rzeczy na preriach bardzo nieprzewidywalne. Szansę są tylko trochę większe, że oranż da je Ukraińcom a nie ruskim 😅

Edytowane przez karpik
Napisano
1 minutę temu, Cypis napisał:

i ty pewnie też

Nie wiem, czy nie wiem- w tym rzecz.

Gdy pojawił się temat przekazania T. dla Ukrainy, trafiłem na informacje, że nikomu do głowy nie przyszło N lat temu przygotować wersję lądową wyrzutni.
A, gdy kilka lat temu się za to zabrano, przygotowano.... cztery zestawy Typhon, które, pal licho ich liczbę, są bardziej testowymi, niż faktycznie produktem finalnym.

Co więcej- możesz znaleźć informacje, że wobec potencjalnie coraz groźniejszej sytuacji Chiny/Pacyfik, Pentagon wcale nie ma ochoty na przekazywanie T., których wbrew pozorom A. nie mają jakość dużych ilości.

A podpowiem, że na dziś, wg dostępnych informacji, produkowane jest.... kilkadziesiąt rocznie, a skokowe zwiększenie produkcji jest dopiero planowane.