Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
17 minut temu, bodziu000000 napisał:

340m w przypadku grota to nie jest jakieś zaporowe osiągnięcie/ wyczyn, nawet bez optyki. Z tego co pamiętam to na przestrzeleniu fabrycznym, przewyższenie na tej odległości około 0, czyli tam gdzie celujesz tam trafi. 

Napisano (edytowane)
Godzinę temu, karpik napisał:

340m w przypadku grota to nie jest jakieś zaporowe osiągnięcie/ wyczyn, nawet bez optyki. Z tego co pamiętam to na przestrzeleniu fabrycznym, przewyższenie na tej odległości około 0, czyli tam gdzie celujesz tam trafi. 

Dużo silniejszy pocisk S Mausera na 300m miał przewyższenie 20cm. Tak więc kit towarzyszu wciskacie.

S.jpg

Edytowane przez MarekA
Napisano (edytowane)
56 minut temu, MarekA napisał:

Dużo silniejszy pocisk S Mausera na 300m miał przewyższenie 20cm. Tak więc kit towarzyszu wciskacie.

S.jpg

Napisałam "z tego co pamiętam". Zdawało mu się, że przy 320m jest 0- faktycznie jest przy 420m, co można sprawdzić w necie. Instrukcja grota jest ogólnie dostępna. 

Screenshot_20230630_224843_Chrome.jpg

Edytowane przez karpik
Napisano
10 minut temu, karpik napisał:

Napisałam "z tego co pamiętam". Zdawało mu się, że przy 320m jest 0- faktycznie jest przy 420m, co można sprawdzić w necie. Instrukcja grota jest ogólnie dostępna. 

drobiazg różnica miedzy 320m a 420m to 34cm

Napisano
18 minut temu, MarekA napisał:

drobiazg różnica miedzy 320m a 420m to 34cm

Celując w środek dzikiego i tak trafisz😅

Nie uczyłem się "książkowo" bo i tak mimo, że dostałem dziewiczą- nówkę to nie była przestrzelona jak piszą. Na 100m mam 0, co mi odpowiada, bo fajnie się strzela na punkty. Najdalsze strzelania póki co i tak 200m, do pojawiających się figur. Tam już "pod cel".

Napisano
8 godzin temu, karpik napisał:

" Polska chce gościć amerykańską broń nuklearną w odpowiedzi na rozmieszczenie rosyjskiej broni jądrowej na Białorusi - powiedział premier Mateusz Morawiecki

Według niego Polska w związku z rozmieszczeniem przez Rosję taktycznej broni jądrowej na terytorium Białorusi chce wziąć udział w natowskim programie wspólnego użycia broni jądrowej."

Na razie to ugościła ruską rakietę 500 km wgłąb terytorium i przepuściła niezauważony balon.

M.

• Super 2
  • Słabe 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie