bodziu000000 Napisano 13 Kwiecień 2022 Share Napisano 13 Kwiecień 2022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 13 Kwiecień 2022 Share Napisano 13 Kwiecień 2022 57 minut temu, karpik napisał: "Ukraińskie media donoszą, że ukraińskie siły zbrojne zestrzeliły krążownik Moskwa dwoma pociskami Neptun" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srbm Napisano 13 Kwiecień 2022 Share Napisano 13 Kwiecień 2022 9 minut temu, formoza58 napisał: I mimo to dalej ma miano gwardyjskiej ? Nadal https://voinskayachast.net/suhoputnie-voyska/motostrelkovie/vch23626 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 13 Kwiecień 2022 Share Napisano 13 Kwiecień 2022 Moskwa jeszcze pływająca (10.04.2022) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
les05 Napisano 13 Kwiecień 2022 Share Napisano 13 Kwiecień 2022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 13 Kwiecień 2022 Share Napisano 13 Kwiecień 2022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 13 Kwiecień 2022 Share Napisano 13 Kwiecień 2022 1 godzinę temu, Czlowieksniegu napisał: Import gazu LPG z Rosji Senat chciał m.in. wprowadzenia zakazu na import i tranzyt gazu płynnego LPG z Rosji i z Białorusi. Sejm na taką poprawkę się nie zgodził. Hipokryzja do potęgi. Co Senat proponował zamiast ? Obecnie 3,5 mln aut w Polsce jeździ na LPG. Ps. Co tam LPG - 50 % ropy kupujemy ze wschodu, może unieruchomić od poniedziałku połowę samochodów w Polsce ? I taki drobiazg choć w sumie pominięcie tego to manipulacja przypisująca pro rosyjskość pisowi ( temu samemu co miał zaraz po wygranych wyborach wywołać wojnę z Rosją): "Pracujemy nad tym, aby, jak najszybciej usunąć ten komponent rosyjski z importu - dodał. Wicepremier Sasisn zadeklarował, że od importu z Rosji surowców energetycznych, w tym również LPG "odejdziemy do końca roku". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 13 Kwiecień 2022 Share Napisano 13 Kwiecień 2022 9 minut temu, takafura napisał: Hipokryzja do potęgi. Ich przecież było by stać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 13 Kwiecień 2022 Share Napisano 13 Kwiecień 2022 Teraz, bjar_1 napisał: Ich przecież było by stać. Nie róbmy jaj z pogrzebu. Mamy niby w kilka dni zrezygnować z 60 % surowców energetycznych ? Senat miał jakąś sugestie jak to zrobić ? Ps. I to wymyślili ci co krytykowali terminal LNG, Baltic Pipe i pisowską wojenkę z NS2. To jest hipokryzja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
les05 Napisano 13 Kwiecień 2022 Share Napisano 13 Kwiecień 2022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 13 Kwiecień 2022 Share Napisano 13 Kwiecień 2022 Grady z Czech https://t.me/c/1352726486/29726 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 13 Kwiecień 2022 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2022 "To zabawny zbieg okoliczności, ale to właśnie krążownik „Moskwa” jest przedstawiony na nowych znaczkach pocztowych, które zostały wydane na Ukrainie zaledwie wczoraj" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 13 Kwiecień 2022 Share Napisano 13 Kwiecień 2022 Godzinę temu, szutnik napisał: Nie bądź naiwny :) Pierwsze były w drodze jesienią ubiegłego roku :) Nie przesadzajmy. Takie czołgi można kupić w każdym sklepie z czołgami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 13 Kwiecień 2022 Share Napisano 13 Kwiecień 2022 1 minutę temu, karpik napisał: "To zabawny zbieg okoliczności, ale to właśnie krążownik „Moskwa” jest przedstawiony na nowych znaczkach pocztowych, które zostały wydane na Ukrainie zaledwie wczoraj" A może to takie zagranie marketingowe, zatopią Moskwę żeby im się lepiej znaczki sprzedawały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szutnik Napisano 13 Kwiecień 2022 Share Napisano 13 Kwiecień 2022 31 minut temu, takafura napisał: Ps. I to wymyślili ci co krytykowali terminal LNG, Może tak napiszesz , kto krytykował? Bo mi się wydaje ,że poza decyzją ( pustą i bez konkretów) oraz końcowym nadaniem imienia Nielota ( gdy już funkcjonował ) całą robotę wykonał ktoś inny ;) http://inwestycjeenergetyczne.itc.pw.edu.pl/inwestycja/terminal-lng-swinoujsciu/ ps. pisz śmiało , kto był tak głupi ,żeby krytykować :) Bez niedomówień ... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szutnik Napisano 13 Kwiecień 2022 Share Napisano 13 Kwiecień 2022 5 minut temu, Woodhaven napisał: Nie przesadzajmy. Takie czołgi można kupić w każdym sklepie z czołgami. Nie wiem , nie znam się ... zarobiony jestem ale widok kilku transportów t-72 jesienią na drodze , która nie prowadzi na jakikolwiek poligon a zmierza ku wiadomej granicy był dla mnie trochę złowieszczy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 13 Kwiecień 2022 Share Napisano 13 Kwiecień 2022 3 minuty temu, szutnik napisał: Może tak napiszesz , kto krytykował? Bo mi się wydaje ,że poza decyzją ( pustą i bez konkretów) oraz końcowym nadaniem imienia Nielota ( gdy już funkcjonował ) całą robotę wykonał ktoś inny ;) http://inwestycjeenergetyczne.itc.pw.edu.pl/inwestycja/terminal-lng-swinoujsciu/ ps. pisz śmiało , kto był tak głupi ,żeby krytykować :) Bez niedomówień ... To tak jak ja ostatnio usłyszałem , że dzięki PiS nareszcie jest budowany tunel w Świnoujściu. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 13 Kwiecień 2022 Share Napisano 13 Kwiecień 2022 https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/wojna-rosja-ukraina-potezny-rosyjski-okret-wojenny-trafiony-przez-ukraincow/bprecls,79cfc278 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 13 Kwiecień 2022 Share Napisano 13 Kwiecień 2022 Teraz, bjar_1 napisał: https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/wojna-rosja-ukraina-potezny-rosyjski-okret-wojenny-trafiony-przez-ukraincow/bprecls,79cfc278 Na razie ruscy zaprzeczają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 13 Kwiecień 2022 Share Napisano 13 Kwiecień 2022 (edytowane) 23 minuty temu, szutnik napisał: Może tak napiszesz , kto krytykował? Bo mi się wydaje ,że poza decyzją ( pustą i bez konkretów) oraz końcowym nadaniem imienia Nielota ( gdy już funkcjonował ) całą robotę wykonał ktoś inny ;) http://inwestycjeenergetyczne.itc.pw.edu.pl/inwestycja/terminal-lng-swinoujsciu/ ps. pisz śmiało , kto był tak głupi ,żeby krytykować :) Bez niedomówień ... Raport NIK o "entuzjazmie" jaki panował od początku koncepcji terminalu LNG przejętej w spadku po PiS : https://www.nik.gov.pl/aktualnosci/nik-o-budowie-terminalu-lng.html https://szczecin.tvp.pl/37920757/odtajniono-raport-nik-o-gazoporcie-duze-nieprawidlowosci Ps. Nie pamiętasz postów kolegi Balansa jak to odrzucamy tani gaz z Rosji i przepłacamy dziesięciokrotnie za LNG z USA ? Edytowane 13 Kwiecień 2022 przez takafura Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 13 Kwiecień 2022 Share Napisano 13 Kwiecień 2022 A u nas jak zwykle, rozum pisdowatych nie nadąża za tym co powiedzą.... Sejm odrzucił embargo na gaz z Rosji. Przeciwko byli głównie posłowie PiS | Polityka - Wiadomości Gazeta.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 13 Kwiecień 2022 Share Napisano 13 Kwiecień 2022 32 minuty temu, Cypis napisał: To tak jak ja ostatnio usłyszałem , że dzięki PiS nareszcie jest budowany tunel w Świnoujściu. Tylko prawda jest ciekawa, PiS też miał tym malutki udział: "Pierwszymi ważnymi wydarzeniami w sprawie tunelu było ustanowienie drogi dojazdowej do centrum Świnoujścia drogą krajową nr 93 oraz podpisanie pierwszej umowy z GDDKiA o inwestorstwie zastępczym. Dodatkowo, w budżecie państwa przeznaczono 2 miliony złotych na sporządzenie studium wykonalności. To wszystko miało miejsce w latach 2006–2007. Następnie tunel pod Świną został wpisany do unijnego programu Infrastruktura i Środowisko na lata 2007–2013" Ps. Nie było wzmianki o tym w TVN ? Albo GW ? Dziwne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szutnik Napisano 13 Kwiecień 2022 Share Napisano 13 Kwiecień 2022 5 minut temu, takafura napisał: Raport NIK o "entuzjazmie" jaki panował od początku koncepcji terminalu LNG przejętej w spadku po PiS : Sorry, raport przeczytałem i nie widzę tam jakiegoś szczególnego "entuzjazmu" - może zacytuj gdzie tam jakiś "sabotaż" jest opisany? Myślę ,że rozbudowa podpisana przez ukochaną waadzę ( 2017) zajmie już trochę mniej czasu bo i zakres inwestcji duuuużo mniejszy :) i nie skończy się typową Ostrołęką... ps. Masz dziwną skłonność do powoływania się na "wybitnie" znaczące "autorytety" opiniotwórcze ;) A to jakiś pilarz a to kol. Balans ... Proszę , tylko nie powołuj się na mnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 13 Kwiecień 2022 Share Napisano 13 Kwiecień 2022 (edytowane) 15 minut temu, takafura napisał: Tylko prawda jest ciekawa, PiS też miał tym malutki udział: "Pierwszymi ważnymi wydarzeniami w sprawie tunelu było ustanowienie drogi dojazdowej do centrum Świnoujścia drogą krajową nr 93 oraz podpisanie pierwszej umowy z GDDKiA o inwestorstwie zastępczym. Dodatkowo, w budżecie państwa przeznaczono 2 miliony złotych na sporządzenie studium wykonalności. To wszystko miało miejsce w latach 2006–2007. Następnie tunel pod Świną został wpisany do unijnego programu Infrastruktura i Środowisko na lata 2007–2013" Ps. Nie było wzmianki o tym w TVN ? Albo GW ? Dziwne... Przepraszam za błąd w moim wpisie. Więc jeszcze raz. "To tak jak ja ostatnio usłyszałem , że dzięki pieniądzom rządu PiSu nareszcie jest budowany tunel w Świnoujściu" Koszt budowy tunelu to ponad 912 mln zł, z czego przeszło 775 mln zł to dofinansowanie z Unii Europejskiej. Resztę miasto Świnoujście dokłada z własnego budżetu. Edytowane 13 Kwiecień 2022 przez Cypis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi