bjar_1 Napisano 2 Kwiecień 2022 Napisano 2 Kwiecień 2022 Zapamiętajcie - to wszystko wina USA, jak to tutaj jeden wymyślił.
srbm Napisano 2 Kwiecień 2022 Napisano 2 Kwiecień 2022 Można na takie coś odpowiedzieć małym wykładem prawa międzynarodowego. Można odpowiedzieć językiem psychologii społecznej czy antropologii. Najkrócej jednak i najprościej będzie przypomnieć scenę z popularnego serialu z czołgistami i psem w roli głównej: "Chcecie być tacy jak oni?"
formoza58 Napisano 2 Kwiecień 2022 Napisano 2 Kwiecień 2022 Teraz, Cypis napisał: Mam tylko na 00:00 02.04.2022 Dzięki Wielkie Bardzo, ostatnią mam sprzed 6 dni... Różnica niemała ;-)
Jedburgh_Ops Napisano 2 Kwiecień 2022 Napisano 2 Kwiecień 2022 7 minut temu, MonikaNJ napisał: Tak, pamiętajcie o tym . Pamiętajcie też, to się nigdy nie zmieniło, broń się zmieniła ale nie mentalność żołnierzy rosyjskich (bez względu na kolor cara). Pisałam już o tym jestem genealogiem; rodzina mojej mamy z Psucina koło Pomiechówka. Pewnie wszystkim na tym forum znane rejony Twierdzy Modlin i fortów wokoło. Pamiętniki i opowiadania "moich" opisują to bardzo drastycznie. Moja mama i jej ojciec, czyli mój dziadek, ocaleli w 1945 r. tylko dlatego, że ruskie bydło, które wkroczyło do ich domu było tak pijane w trupa, że strzelając do nich obojga po prostu nie trafiło i oboje wyskoczyli przez okno, a był to parter na szczęście. Nie życzę Polsce i Polakom ponownego wkroczenia na naszą ziemię tej cywilizacji turańskiej, ale jak wkroczy to mam tylko 50+ lat i jeńców z tego bydła brać nie będę.
srbm Napisano 2 Kwiecień 2022 Napisano 2 Kwiecień 2022 Szansa na takie wkroczenie jest mniej więcej taka sama jak lot T-72B na Marsa.
MonikaNJ Napisano 2 Kwiecień 2022 Napisano 2 Kwiecień 2022 2 minutes ago, srbm napisał: Szansa na takie wkroczenie jest mniej więcej taka sama jak lot T-72B na Marsa. tak samo mówiono o napaści na Ukrainę. 1
srbm Napisano 2 Kwiecień 2022 Napisano 2 Kwiecień 2022 4 minuty temu, MonikaNJ napisał: tak samo mówiono o napaści na Ukrainę. I właśnie ta napaść wykazała, że król jest nagi.
karpik Napisano 2 Kwiecień 2022 Napisano 2 Kwiecień 2022 (edytowane) Jest już tyle dowodów na ludobójstwo, że możnaby już zacząć wydawać wyroki. Tymczasem w Hadze coś o październiku przebąkują Natychmiast uznać fiutina, rząd i wszystkich dowódców wojskowych winnym ludobójstwa i ścigać na całym świecie do ostatniego jebanego skurwiela. Edytowane 2 Kwiecień 2022 przez karpik 2
Cypis Napisano 2 Kwiecień 2022 Napisano 2 Kwiecień 2022 15 minut temu, formoza58 napisał: Dzięki Wielkie Bardzo, ostatnią mam sprzed 6 dni... Różnica niemała ;-) Aktualizacje jak dotychczas co 2-3 godziny , tylko dzisiaj jakoś zdechło , może dlatego że to weekend https://twitter.com/War_Mapper
MonikaNJ Napisano 2 Kwiecień 2022 Napisano 2 Kwiecień 2022 1 minute ago, srbm napisał: I właśnie ta napaść wykazała, że król jest nagi. Jakiej narodowości był Amor? Rosyjskiej. Latał z gołą d..ą, uzbrojony po zęby, strzelał do ludzi i mówił, że to z miłości. 1
Jedburgh_Ops Napisano 2 Kwiecień 2022 Napisano 2 Kwiecień 2022 Elitarny rosyjski pułk poniósł ciężkie straty w Ukrainie. Mówili im, że są „najlepsi z najlepszych”
srbm Napisano 2 Kwiecień 2022 Napisano 2 Kwiecień 2022 6 minut temu, MonikaNJ napisał: Jakiej narodowości był Amor? Rosyjskiej. Latał z gołą d..ą, uzbrojony po zęby, strzelał do ludzi i mówił, że to z miłości. Nasz Amor wymachuje łukiem z zerwaną cięciwą i nawet strzały ma krzywe.
Jedburgh_Ops Napisano 2 Kwiecień 2022 Napisano 2 Kwiecień 2022 37 minut temu, karpik napisał: Jest już tyle dowodów na ludobójstwo, że możnaby już zacząć wydawać wyroki. Tymczasem w Hadze coś o październiku przebąkują Natychmiast uznać fiutina, rząd i wszystkich dowódców wojskowych winnym ludobójstwa i ścigać na całym świecie do ostatniego jebanego skurwiela. „Była prokurator generalna trybunałów ONZ ds. zbrodni wojennych w byłej Jugosławii i Rwandzie wezwała do wydania międzynarodowego nakazu aresztowania prezydenta Rosji Władimira Putina. - Putin jest zbrodniarzem wojennym - powiedziała Carla Del Ponte szwajcarskiej gazecie Le Temps”
Mirosław Jastrzebski Napisano 2 Kwiecień 2022 Napisano 2 Kwiecień 2022 Kto sieje wiatr, ten zbiera burzę. Proszę zwrócić uwagę na ostatnich kilka zdań wypowiedzianych przez ukraińskiego żołnierza.
bjar_1 Napisano 2 Kwiecień 2022 Napisano 2 Kwiecień 2022 A temu co się tak koła wytopiły? To nie stal?
Jedburgh_Ops Napisano 2 Kwiecień 2022 Napisano 2 Kwiecień 2022 Ukraińcy „poczęstowali” rosyjskich żołnierzy zatrutymi ciastami. Dwóch zmarło He he, nie ma to jak obejrzeć stary zacny film „Ucieczka na Atenę” i czegoś się z niego nauczyć...
Jedburgh_Ops Napisano 2 Kwiecień 2022 Napisano 2 Kwiecień 2022 10 minut temu, bjar_1 napisał: I tak mu nikt nic nie zrobi, bo jak niby? Ale przynajmniej czubka... nosa nie wystawi poza ZSRR, żeby np. wpaść na panienki do jego kumpla od botoksu Berlusconiego.
bjar_1 Napisano 2 Kwiecień 2022 Napisano 2 Kwiecień 2022 Teraz, Mirosław Jastrzebski napisał: Proszę zwrócić uwagę na ostatnich kilka zdań wypowiedzianych przez ukraińskiego żołnierza. To Białorusin-ochotnik.
karpik Napisano 2 Kwiecień 2022 Napisano 2 Kwiecień 2022 3 minuty temu, bjar_1 napisał: To Białorusin-ochotnik. A co on takiego powiedział?
Mirosław Jastrzebski Napisano 2 Kwiecień 2022 Napisano 2 Kwiecień 2022 1 minutę temu, bjar_1 napisał: To Białorusin-ochotnik. To wiem. Zwróciłem uwagę na słowa prowadzącego wywiad ukraińskiego żołnierza.
toska Napisano 2 Kwiecień 2022 Napisano 2 Kwiecień 2022 2 godziny temu, bjar_1 napisał: Wg. kolegi Balansa to wina Amerykanów. Co sądzicie? Nie to że usprawiedliwiam.... ALE Sztuka wojny... Każdy ukrainiec w wieku ,,ustawowym,, ,,,,,,W,,,,,, Ukraine 16-65 jest żołnierzem. Kobiet i dzieci tam nie ma ? No pacz a na Wołyniu były. A Hamerykany? W Wietnamie......no tam to dużo usprawiedliwień było dlaczego tak a nie inaczej.
Rekomendowane odpowiedzi