Skocz do zawartości

Wojna na Ukrainie vol. 5

Rekomendowane odpowiedzi

Można na takie coś odpowiedzieć małym wykładem prawa międzynarodowego. Można odpowiedzieć językiem psychologii społecznej czy antropologii. Najkrócej jednak i najprościej będzie przypomnieć scenę z popularnego serialu z czołgistami i psem w roli głównej: "Chcecie być tacy jak oni?"

7 minut temu, MonikaNJ napisał:

Tak, pamiętajcie o tym . Pamiętajcie też, to się nigdy nie zmieniło, broń się zmieniła ale nie mentalność żołnierzy rosyjskich (bez względu na kolor cara). Pisałam już o tym jestem genealogiem; rodzina mojej mamy z Psucina koło Pomiechówka. Pewnie wszystkim na tym forum znane rejony Twierdzy Modlin i fortów wokoło. Pamiętniki i opowiadania "moich" opisują to bardzo drastycznie.

Moja mama i jej ojciec, czyli mój dziadek, ocaleli w 1945 r. tylko dlatego, że ruskie bydło, które wkroczyło do ich domu było tak pijane w trupa, że strzelając do nich obojga po prostu nie trafiło i oboje wyskoczyli przez okno, a był to parter na szczęście.

Nie życzę Polsce i Polakom ponownego wkroczenia na naszą ziemię tej cywilizacji turańskiej, ale jak wkroczy to mam tylko 50+ lat i jeńców z tego bydła brać nie będę.

Jest już tyle dowodów na ludobójstwo, że możnaby już zacząć wydawać wyroki. Tymczasem w Hadze coś o październiku przebąkują👿 

Natychmiast uznać fiutina, rząd i wszystkich dowódców wojskowych winnym ludobójstwa i ścigać na całym świecie do ostatniego jebanego skurwiela.

Edytowane przez karpik
  • Tak trzymać 2

6 minut temu, MonikaNJ napisał:

Jakiej narodowości był Amor?
Rosyjskiej. Latał z gołą d..ą, uzbrojony po zęby, strzelał do ludzi i mówił, że to z miłości.

Nasz Amor wymachuje łukiem z zerwaną cięciwą i nawet strzały ma krzywe.

37 minut temu, karpik napisał:

Jest już tyle dowodów na ludobójstwo, że możnaby już zacząć wydawać wyroki. Tymczasem w Hadze coś o październiku przebąkują👿 

Natychmiast uznać fiutina, rząd i wszystkich dowódców wojskowych winnym ludobójstwa i ścigać na całym świecie do ostatniego jebanego skurwiela.

Była prokurator generalna trybunałów ONZ ds. zbrodni wojennych w byłej Jugosławii i Rwandzie wezwała do wydania międzynarodowego nakazu aresztowania prezydenta Rosji Władimira Putina. - Putin jest zbrodniarzem wojennym - powiedziała Carla Del Ponte szwajcarskiej gazecie Le Temps

2 godziny temu, bjar_1 napisał:

Wg. kolegi Balansa to wina Amerykanów.

Co sądzicie?

Nie to że usprawiedliwiam....

ALE 

Sztuka wojny...

Każdy ukrainiec w wieku ,,ustawowym,, ,,,,,,W,,,,,, Ukraine 16-65 jest żołnierzem.  Kobiet i dzieci tam nie ma ?

No pacz a na Wołyniu były.

A Hamerykany?

W Wietnamie......no tam to dużo usprawiedliwień było dlaczego tak a nie inaczej.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie