bjar_1 Napisano 2 Kwiecień 2022 Share Napisano 2 Kwiecień 2022 Zapamiętajcie - to wszystko wina USA, jak to tutaj jeden wymyślił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srbm Napisano 2 Kwiecień 2022 Share Napisano 2 Kwiecień 2022 Można na takie coś odpowiedzieć małym wykładem prawa międzynarodowego. Można odpowiedzieć językiem psychologii społecznej czy antropologii. Najkrócej jednak i najprościej będzie przypomnieć scenę z popularnego serialu z czołgistami i psem w roli głównej: "Chcecie być tacy jak oni?" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 2 Kwiecień 2022 Share Napisano 2 Kwiecień 2022 Teraz, Cypis napisał: Mam tylko na 00:00 02.04.2022 Dzięki Wielkie Bardzo, ostatnią mam sprzed 6 dni... Różnica niemała ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 2 Kwiecień 2022 Share Napisano 2 Kwiecień 2022 7 minut temu, MonikaNJ napisał: Tak, pamiętajcie o tym . Pamiętajcie też, to się nigdy nie zmieniło, broń się zmieniła ale nie mentalność żołnierzy rosyjskich (bez względu na kolor cara). Pisałam już o tym jestem genealogiem; rodzina mojej mamy z Psucina koło Pomiechówka. Pewnie wszystkim na tym forum znane rejony Twierdzy Modlin i fortów wokoło. Pamiętniki i opowiadania "moich" opisują to bardzo drastycznie. Moja mama i jej ojciec, czyli mój dziadek, ocaleli w 1945 r. tylko dlatego, że ruskie bydło, które wkroczyło do ich domu było tak pijane w trupa, że strzelając do nich obojga po prostu nie trafiło i oboje wyskoczyli przez okno, a był to parter na szczęście. Nie życzę Polsce i Polakom ponownego wkroczenia na naszą ziemię tej cywilizacji turańskiej, ale jak wkroczy to mam tylko 50+ lat i jeńców z tego bydła brać nie będę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srbm Napisano 2 Kwiecień 2022 Share Napisano 2 Kwiecień 2022 Szansa na takie wkroczenie jest mniej więcej taka sama jak lot T-72B na Marsa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MonikaNJ Napisano 2 Kwiecień 2022 Share Napisano 2 Kwiecień 2022 2 minutes ago, srbm napisał: Szansa na takie wkroczenie jest mniej więcej taka sama jak lot T-72B na Marsa. tak samo mówiono o napaści na Ukrainę. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 2 Kwiecień 2022 Share Napisano 2 Kwiecień 2022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srbm Napisano 2 Kwiecień 2022 Share Napisano 2 Kwiecień 2022 4 minuty temu, MonikaNJ napisał: tak samo mówiono o napaści na Ukrainę. I właśnie ta napaść wykazała, że król jest nagi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 2 Kwiecień 2022 Share Napisano 2 Kwiecień 2022 (edytowane) Jest już tyle dowodów na ludobójstwo, że możnaby już zacząć wydawać wyroki. Tymczasem w Hadze coś o październiku przebąkują Natychmiast uznać fiutina, rząd i wszystkich dowódców wojskowych winnym ludobójstwa i ścigać na całym świecie do ostatniego jebanego skurwiela. Edytowane 2 Kwiecień 2022 przez karpik 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 2 Kwiecień 2022 Share Napisano 2 Kwiecień 2022 15 minut temu, formoza58 napisał: Dzięki Wielkie Bardzo, ostatnią mam sprzed 6 dni... Różnica niemała ;-) Aktualizacje jak dotychczas co 2-3 godziny , tylko dzisiaj jakoś zdechło , może dlatego że to weekend https://twitter.com/War_Mapper Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MonikaNJ Napisano 2 Kwiecień 2022 Share Napisano 2 Kwiecień 2022 1 minute ago, srbm napisał: I właśnie ta napaść wykazała, że król jest nagi. Jakiej narodowości był Amor? Rosyjskiej. Latał z gołą d..ą, uzbrojony po zęby, strzelał do ludzi i mówił, że to z miłości. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 2 Kwiecień 2022 Share Napisano 2 Kwiecień 2022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 2 Kwiecień 2022 Share Napisano 2 Kwiecień 2022 Elitarny rosyjski pułk poniósł ciężkie straty w Ukrainie. Mówili im, że są „najlepsi z najlepszych” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srbm Napisano 2 Kwiecień 2022 Share Napisano 2 Kwiecień 2022 6 minut temu, MonikaNJ napisał: Jakiej narodowości był Amor? Rosyjskiej. Latał z gołą d..ą, uzbrojony po zęby, strzelał do ludzi i mówił, że to z miłości. Nasz Amor wymachuje łukiem z zerwaną cięciwą i nawet strzały ma krzywe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 2 Kwiecień 2022 Share Napisano 2 Kwiecień 2022 37 minut temu, karpik napisał: Jest już tyle dowodów na ludobójstwo, że możnaby już zacząć wydawać wyroki. Tymczasem w Hadze coś o październiku przebąkują Natychmiast uznać fiutina, rząd i wszystkich dowódców wojskowych winnym ludobójstwa i ścigać na całym świecie do ostatniego jebanego skurwiela. „Była prokurator generalna trybunałów ONZ ds. zbrodni wojennych w byłej Jugosławii i Rwandzie wezwała do wydania międzynarodowego nakazu aresztowania prezydenta Rosji Władimira Putina. - Putin jest zbrodniarzem wojennym - powiedziała Carla Del Ponte szwajcarskiej gazecie Le Temps” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 2 Kwiecień 2022 Share Napisano 2 Kwiecień 2022 I tak mu nikt nic nie zrobi, bo jak niby? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirosław Jastrzebski Napisano 2 Kwiecień 2022 Share Napisano 2 Kwiecień 2022 Kto sieje wiatr, ten zbiera burzę. Proszę zwrócić uwagę na ostatnich kilka zdań wypowiedzianych przez ukraińskiego żołnierza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 2 Kwiecień 2022 Share Napisano 2 Kwiecień 2022 A temu co się tak koła wytopiły? To nie stal? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 2 Kwiecień 2022 Share Napisano 2 Kwiecień 2022 Ukraińcy „poczęstowali” rosyjskich żołnierzy zatrutymi ciastami. Dwóch zmarło He he, nie ma to jak obejrzeć stary zacny film „Ucieczka na Atenę” i czegoś się z niego nauczyć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 2 Kwiecień 2022 Share Napisano 2 Kwiecień 2022 10 minut temu, bjar_1 napisał: I tak mu nikt nic nie zrobi, bo jak niby? Ale przynajmniej czubka... nosa nie wystawi poza ZSRR, żeby np. wpaść na panienki do jego kumpla od botoksu Berlusconiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 2 Kwiecień 2022 Share Napisano 2 Kwiecień 2022 Teraz, Mirosław Jastrzebski napisał: Proszę zwrócić uwagę na ostatnich kilka zdań wypowiedzianych przez ukraińskiego żołnierza. To Białorusin-ochotnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 2 Kwiecień 2022 Share Napisano 2 Kwiecień 2022 3 minuty temu, bjar_1 napisał: To Białorusin-ochotnik. A co on takiego powiedział? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirosław Jastrzebski Napisano 2 Kwiecień 2022 Share Napisano 2 Kwiecień 2022 1 minutę temu, bjar_1 napisał: To Białorusin-ochotnik. To wiem. Zwróciłem uwagę na słowa prowadzącego wywiad ukraińskiego żołnierza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toska Napisano 2 Kwiecień 2022 Share Napisano 2 Kwiecień 2022 2 godziny temu, bjar_1 napisał: Wg. kolegi Balansa to wina Amerykanów. Co sądzicie? Nie to że usprawiedliwiam.... ALE Sztuka wojny... Każdy ukrainiec w wieku ,,ustawowym,, ,,,,,,W,,,,,, Ukraine 16-65 jest żołnierzem. Kobiet i dzieci tam nie ma ? No pacz a na Wołyniu były. A Hamerykany? W Wietnamie......no tam to dużo usprawiedliwień było dlaczego tak a nie inaczej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi