Skocz do zawartości

Wojna na Ukrainie vol. 5

Rekomendowane odpowiedzi

Wicerzecznik PiS Radosław Fogiel wyjaśnił Onetowi, że Jarosław Kaczyński nie brał udziału w uroczystości na Zamku Królewskim w Warszawie ze względów bezpieczeństwa. - Nie ma sensu dopatrywać się sensacji. Po prostu wicepremier Kaczyński spędził popołudnie w oczekiwaniu na wynik testu na Covid-19. Póki nie było wyniku, to siedział w domu - wyznał. Wieczorem polityk odebrał negatywny wynik testu, ale wolał unikać kontaktu i przebywania w tłumie.

7 godzin temu, balans napisał:

Na wschód o Bugu zawsze była "dzicz", bo jak inaczej nazwać rozpruwanie brzuchów ciężarnym Polkom, nabijanie polskich dzieci na sztachety w płocie, robienie im za pomocą młotka i gwoździa orzełka na czole, przybijanie do wrót od stodoły, czy też wrzucanie do studni.

Kiedyś napisałem tu na forum, że za blokowanie nam ekshumacji dołów śmierci z dziesiątkami tysięcy okrutnie pomordowanych Polaków, w większości zresztą kobiet i dzieci, oraz za kult Bandery, Szuchewycza i innych bandytów z UPA i Haliczyny, NEMEZIS wystawi im rachunek...

I wcale mnie to nie cieszy, bo wojna to straszna rzecz i przeważnie cierpią na niej niewinni ludzie, a i my będziemy mieć tak przy okazji przerąbane.

Ile jeszcze razy masz zamiar odgrzewać tego samego kotleta? weź zmień chociaż formę swoich wypowiedzi bo każda z twoich złotych myśli jest już na forum po kilka razy

Screenshot_42.jpg

• Tak trzymać 1

16 minut temu, Jedburgh_Ops napisał:

Grube tysiące, nie do policzenia.

Ruska agentura PiS działa.

Albo ruska albo amerykańska albo niemiecka albo francuska albo jeszcze inna. Każde z tych państw ma interes aby tiry szły. Swoją drogą ile francuskich i niemieckich towarów idzie przez Helsinki?

Skoro już pojawiają się pomysły zamknięcia handlowej granicy, to może od razu zakręćmy rurę biegnącą przez nasz kraj i wyślijmy płetwonurków, żeby wysadzili NS1. Pokażemy wszystkim nie mającą "anałoga w mirie" polską determinację we wprowadzaniu sankcji. Zawstydzimy nawet samych Ukraińców. Ciekawe tylko, co na to powiedzą nasi sojusznicy. Ci bliżsi i dalsi. A jakby co, to obroni nas wot z Antkiem na czele. Nieprawdaż?

Edytowane przez colias1

colias...

Pytałem nie bez powodu...

Raz, że podobnież TIR'y jadące na wschód są kontrolowane przez służby- rozumiem, że wierzysz, że na tych kilku drogowych przejściach, przy okazji masowej ucieczki Ukraińców do Polski, faktycznie są sprawdzane co i jak wiozą? Jaką masz pewność, że nie wiozą materiałów niezbędnych czy przydatnych w działaniach zbrojnych?

Dwa- od kilku tygodni słyszymy, że sankcje są nie tylko oczywistością, że należy je wprowadzić, to że przy okazji UE blokuje ich wprowadzenie. To takie cuś podobne do zmiany Konstytucji*, aby zamrozić majątki oligarchów- znakomita większość prawników i/lub konstytucjonalistów dokumentnie nie widzi związku i sensu.

* a już się dowiedzieliśmy, że każdy kto nie zagłosuje za zmianą ten jest rosyjskim agentem, czy jak to tam prezesowi się złożyło...

19 minut temu, Czlowieksniegu napisał:

Wicerzecznik PiS Radosław Fogiel wyjaśnił Onetowi, że Jarosław Kaczyński nie brał udziału w uroczystości na Zamku Królewskim w Warszawie ze względów bezpieczeństwa. - Nie ma sensu dopatrywać się sensacji. Po prostu wicepremier Kaczyński spędził popołudnie w oczekiwaniu na wynik testu na Covid-19. Póki nie było wyniku, to siedział w domu - wyznał. Wieczorem polityk odebrał negatywny wynik testu, ale wolał unikać kontaktu i przebywania w tłumie.

Jaki ten covid, lipny i nie, jest cudownie elastyczny, wielofunkcyjny, użyteczny na wszelkie okoliczności...

13 minut temu, canabis.dw napisał:

Ile jeszcze razy masz zamiar odgrzewać tego samego kotleta? weź zmień chociaż formę swoich wypowiedzi bo każda z twoich złotych myśli jest już na forum po kilka razy

Screenshot_42.jpg

Czy to znaczy, że napisałem nieprawdę? Czy przeprosili nas za Wołyń i już nie propagują państwowego kultu Bandery, UPA i innych zbrodniarzy? Czy umożliwili nam ekshumacje dołów śmierci z dziesiątkami tysięcy wyjątkowo okrutnie pomordowanych Polaków. Jeżeli tak, to publicznie odszczekam to co tu wcześniej napisałem...

Człowieku Śniegu. Obrót towarami wojskowymi czy też podwójnego przeznaczenia kontrolowany jest przez odpowiednie służby w inny sposób. Wbrew temu, co kiedyś mówił Putin nie kupuje się tego w pierwszym lepszym sklepie. Wiem o czym piszę, bo zawodowo mam z tym trochę do czynienia. Przeszukania ciężarówek, żeby temu zapobiec mija się z sensem. Większym problemem jest umieszczanie przez rosyjskich agentów aktywnych lokalizatorów gps w darach wysyłanych na Ukrainę. Zwłaszcza w środkach medycznych mogących ratować rannych żołnierzy.

Pamiętajmy, że w takich krajach jak Francja czy Niemcy jedna mamy demokrację. Jeśli ich obywatele powiedzą, że nie chcą "marznąć za Kijów" to władze posłuchają ich a nie naszych pomstowań czy ubolewań.

colias

"Człowieku Śniegu. Obrót towarami wojskowymi czy też podwójnego przeznaczenia kontrolowany jest przez odpowiednie służby w inny sposób."

A czy ja napisałem cokolwiek o wojskowym? A podwójnego przeznaczenia... rozumiem, że np opatrunki i podobne, także? Zapewne nie.. a patrząc co się za miedzą dzieje i jakie informacje o białoruskich szpitalach do nas docierają, zużycie takowych jest zapewne duuuużo większe*...

"Pamiętajmy, że w takich krajach jak Francja czy Niemcy jedna mamy demokrację. Jeśli ich obywatele powiedzą, że nie chcą "marznąć za Kijów" to władze posłuchają ich a nie naszych pomstowań czy ubolewań. "

Podobnie podobno Węgrzy powiedzieli i ... przewodnia partia narodu w mocnym rozkroku stoi...

* z tego co pamiętam, to jednym z pomysłów na Cara Włodzimierza, ma być dożynanie gospodarki- rozumiem, że jedną ręką dożynamy, drugą zasilamy w surowce, materiały, itp, itd?

23 minuty temu, Czlowieksniegu napisał:

colias

"Człowieku Śniegu. Obrót towarami wojskowymi czy też podwójnego przeznaczenia kontrolowany jest przez odpowiednie służby w inny sposób."

A czy ja napisałem cokolwiek o wojskowym? A podwójnego przeznaczenia... rozumiem, że np opatrunki i podobne, także? Zapewne nie.. a patrząc co się za miedzą dzieje i jakie informacje o białoruskich szpitalach do nas docierają, zużycie takowych jest zapewne duuuużo większe*...

"Pamiętajmy, że w takich krajach jak Francja czy Niemcy jedna mamy demokrację. Jeśli ich obywatele powiedzą, że nie chcą "marznąć za Kijów" to władze posłuchają ich a nie naszych pomstowań czy ubolewań. "

Podobnie podobno Węgrzy powiedzieli i ... przewodnia partia narodu w mocnym rozkroku stoi...

* z tego co pamiętam, to jednym z pomysłów na Cara Włodzimierza, ma być dożynanie gospodarki- rozumiem, że jedną ręką dożynamy, drugą zasilamy w surowce, materiały, itp, itd?

Jak powiedział Macron nie wolno obrażać fiutina , bo się obrazi  i nie będzie chciał negocjować.

Godzinę temu, Czlowieksniegu napisał:

VR Transpoint, fiński przewoźnik kolejowy poinformował o wstrzymaniu ruchu kolejowego z Rosją. W poniedziałek zawieszony zostanie pasażerski ruch kolejowy między stolicą Finlandii, Helsinkami, a Petersburgiem. Z kolei w niedzielę od 12 wstrzymany został ruch wagonów towarowych z Rosji.

Ktoś policzył, ile rosyjskich i białoruskich zestawów tudzież TIR'ów przez naszą wschodnią granicę tam i z powrotem?

No ale doceń przynajmniej, że to Pinokio wrzeszczy najgłośniej o maksymalne sankcje;) 

52 minuty temu, bjar_1 napisał:

Eksperci, którzy pytają o koniec tej broni są w stanie powiedzieć ile czołgów zniszczyli faustnicy a ile np. bezpilotowce? Mam wrażenie, że są to eksperci spod znaku Azowa i Kantemirowa.

40 minut temu, balans napisał:

Czy to znaczy, że napisałem nieprawdę? Czy przeprosili nas za Wołyń i już nie propagują państwowego kultu Bandery, UPA i innych zbrodniarzy? Czy umożliwili nam ekshumacje dołów śmierci z dziesiątkami tysięcy wyjątkowo okrutnie pomordowanych Polaków. Jeżeli tak, to publicznie odszczekam to co tu wcześniej napisałem...

To znaczy ,że zaczynasz przypominać Arabików , którzy przy nargilach i kawie w knajpkach wspominają rzeź Jerozolimy w 1099 r. Ukraińcy wiedzą na ten temat niewiele , tak jak i o Hołodomorze , w którym zagłodzono od 3 do 10 mln(!) ich współbratymców.Wołyniem powinni zająć się historycy ( a nie jak obecnie histerycy ) a nie afektowane dziadki , które nie potrafią odrzucić emocji i żalów w ocenianiu faktów i historii.

Godzinę temu, bjar_1 napisał:

Tych od utylizacji zdobycznego sprzętu chyba nie wstawiałem, nie?

hahah niezłe koty!! Ładny jakiś kawał mela łupnął  tuż obok ! I ten szczery śmiech -jak zawsze w takich sytuacjach- sekundę po tym jak już wiadomo.że "było blisko" ale jednak wszystko OK. Fajny filmik

1 godzinę temu, szutnik napisał:

To znaczy ,że zaczynasz przypominać Arabików , którzy przy nargilach i kawie w knajpkach wspominają rzeź Jerozolimy w 1099 r. Ukraińcy wiedzą na ten temat niewiele , tak jak i o Hołodomorze , w którym zagłodzono od 3 do 10 mln(!) ich współbratymców.Wołyniem powinni zająć się historycy ( a nie jak obecnie histerycy ) a nie afektowane dziadki , które nie potrafią odrzucić emocji i żalów w ocenianiu faktów i historii.

Kiedy ja nie wypowiadam się na temat tego, co było 1000 lat temu. Skoro Ruskim codziennie wypominamy Katyń, za który zresztą przeprosili, acz 80% tych, którzy podpisali ten zbrodniczy rozkaz nie było etnicznymi Rosjanami, to dlaczego mamy teraz zapomnieć o Polskich kobietach i dzieciach, mordowanych na Wołyniu w wyjątkowo okrutny sposób, metodami rodem wręcz ze średniowiecza? Przecież Ukry cały czas plują nam w twarz kultem Bandery, Szuchewycza,  bandytów z UPA i SS Haliczyny, a Ty twierdzisz, że to tylko deszcz pada...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie