Skocz do zawartości

Wojna na Ukrainie vol. 5

Rekomendowane odpowiedzi

10 godzin temu, takafura napisał:

My, oszołomy nie mamy szans sie przebić z przekazem - tylko "100 tyś. zł z Caritasu poszło dla Ukraińców" i koniec tematu.

Do wielu tych kulturalnych i oświeconych ( już kiedyś pytałem o certyfikat gdzie takie dają) nie dotrze nigdy że np.

- 32 miliony złotych zebrała Caritas Polska podczas kościelnych zbiórek do puszek na wsparcie uchodźców z Ukrainy. To kwota zebrana w Środę Popielcową oraz w niedzielę ją poprzedzającą.

- 147 tirów i 181 busów przewiozło na Ukrainę 3 tysiące 600 ton towarów - ich szacunkowa wartość to 25 milionów złotych,

(info z 15.III.2022 r.)

Jak fakty nie pasują do własnych urojeń i fobii to tym gorzej dla faktów. Najlepiej je zignorować, użytkownika zbanować i znowu będzie harmonia i picie sobie z dziobków

Masz całkowitą rację. Wy oszołomy nie macie żadnych szans w rywalizacji z kimkolwiek na prostactwo, demagogię i propagandę.

Sam tylko czynnik społeczny, czyli Owsiak i WOSP dokonał zakupów dla Ukrainy na 28 124 980 zł. Ile dziesiątków milionów poświęcili na utrzymanie uciekinierów z Ukrainy zwyczajni ludzie i tacy biznesmeni, jak np. Rafał Sonik tego pewnie nikt nie policzy.

Bezczelny, przeżarty na wskroś przestępczością i patologiami, pławiący się w przepychu polski kk, który rokrocznie dostaje od państwa 19 mld zł łaskawie wyasygnował na pomoc dla Ukraińców 32 + 25 mln.

Ale na swoich budynkach polski kk wypisuje sobie Res sacra miser. Wyżyny obłudy.

Edytowane przez Jedburgh_Ops

26 minut temu, Jedburgh_Ops napisał:

Masz całkowitą rację. Wy oszołomy nie macie żadnych szans w rywalizacji z kimkolwiek na prostactwo, demagogię i propagandę.

Ciebie nikt w tym nie przegoni jak również w buractwie, chamstwie, megalomanii i innych jednostkach chorobowych na tle psychiatrycznym. Człowieku zacznij się leczyć bo w każdym poście obrażasz, kłamiesz i manipulujesz. Do tego skamlesz o pomoc do moderatorów, donosisz i judzisz...

• Tak trzymać 1
  • Haha 1

5 minutes ago, Tyr napisał:

Ciebie nikt w tym nie przegoni jak również w buractwie, chamstwie, megalomanii i innych jednostkach chorobowych na tle psychiatrycznym. Człowieku zacznij się leczyć bo w każdym poście obrażasz, kłamiesz i manipulujesz. Do tego skamlesz o pomoc do moderatorów, donosisz i judzisz...

W punkt panie doktorze. Ale ten typ tak ma.

Zestawienie strat bojowych Sił Zbrojnych FR z dnia 24.02. do 20.03.2022.

▪️personel - ponad 14 700 osób.

▪️czołgi - 476 szt.,

▪️bojowe wozy opancerzone - 1487 szt.,

▪️systemy artyleryjskie - 230 szt.,

▪️MLRS - 74 szt.,

▪️systemy obrony powietrznej - 44 jednostki,

▪️ samoloty - 95 szt.,

▪️ śmigłowce - 118 sztuk,

▪️sprzęt motoryzacyjny - 947 szt.,

▪️statki / łodzie - 3 sztuki,

▪️zbiorniki na paliwa i smary - 60 szt.,

▪️Poziom operacyjno-taktyczny BSP - 21

Ten był?

Do piachu poszedł pułkownik Nikołaj Owczarenko - szef wojsk inżynieryjnych Zachodniego Okręgu Wojskowego Dostał salwę podczas budowania przeprawy przez rzekę Siewierski Doniec. Razem z nim zginęło 18 żołnierzy, a 46 zostało rannych.

275581210_1618992078462006_6130120133047935176_n.png

15 godzin temu, Jedburgh_Ops napisał:

Cytat z artykułu: „Już obecnie Caritas Polska przekazała tam na najbardziej potrzebne rzeczy 100 tys. zł. Taka sama suma na najpotrzebniejsze wydatki trafiła do polskich diecezji, które graniczą z Ukrainą: lubelskiej, przemyskiej, zamojsko-lubaczowskiej i siedleckiej” – relacjonował ks. Iżycki.

100 tys. - tyle to Głódź wydaje na flaszki przez kwartał. Wstydu kk nie ma.

1 godzinę temu, Jedburgh_Ops napisał:

Sam tylko czynnik społeczny, czyli Owsiak i WOSP dokonał zakupów dla Ukrainy na 28 124 980 zł. Ile dziesiątków milionów poświęcili na utrzymanie uciekinierów z Ukrainy zwyczajni ludzie i tacy biznesmeni, jak np. Rafał Sonik tego pewnie nikt nie policzy.

Bezczelny, przeżarty na wskroś przestępczością i patologiami, pławiący się w przepychu polski kk, który rokrocznie dostaje od państwa 19 mld zł łaskawie wyasygnował na pomoc dla Ukraińców 32 + 25 mln.

Ale na swoich budynkach polski kk wypisuje sobie Res sacra miser. Wyżyny obłudy.

Chciałem napisać coś o prostackich obelgach i porównaniach ale nie chce mi się grzebać w Twoich starszych postach skierowanych do mnie. Pewnie już dawno i nieprawda.

Ani te "100 tyś." a tym bardziej "32 mln + 25 mln" nie opisują rzeczywistego zaangażowania KK.

Takie wyrywkowe, fragmentaryczne przedstawianie faktów i snucie na ich podstawie własnych wizji to właśnie kwintesencja demagogii i propagandy. I jakich strasznych fobii.

Ps. Te 32 mln to kwota zebrana w trakcie dwóch dni. Ale Tobie wystarczyła wzmianka o 100 tyś. i już wszystko wiesz na temat.

U mnie  w Wielkopolsce uchodźcy mieszkają w domu rekolekcyjnym parafii, schronisku młodzieżowym prowadzonym przez Urząd Gminy i kwaterze łowieckiej nadleśnictwa. Znajoma z pracy ma 9 osób, mój szef "przygarnął" dwie rodziny. Każdy coś robi, pewnie każdy mógłby więcej ale trzeba umieć ( i chcieć) ocenić aby krytykować. No z wyjątkiem PiS i KK, bo to wiadomo czyste zło :)

• Super 1
  • Haha 1

28 minut temu, bjar_1 napisał:

Ten był?

Do piachu poszedł pułkownik Nikołaj Owczarenko - szef wojsk inżynieryjnych Zachodniego Okręgu Wojskowego Dostał salwę podczas budowania przeprawy przez rzekę Siewierski Doniec. Razem z nim zginęło 18 żołnierzy, a 46 zostało rannych.

275581210_1618992078462006_6130120133047935176_n.png

Wczesniej zginął dca pułku inżynieryjnego, może to ta sama okoliczność.

16 minutes ago, takafura napisał:

Chciałem napisać coś o prostackich obelgach i porównaniach ale nie chce mi się grzebać w Twoich starszych postach skierowanych do mnie. Pewnie już dawno i nieprawda.

To piszesz, że to barachło tak od dawna tryska tutaj na każdego żółcią i jest to tolerowane? Koszmar jakiś. Nikt nie może tego chama ukrócić?

20 minut temu, Ducati napisał:

obraz.thumb.png.100f6bf5cbaf89304280fcc5b1f1433c.png

Eeee... R-27 to jest pocisk powietrze-powietrze średniego zasięgu. Naprawdę trzeba go było "neutralizować"? Czy też jak nie trafił w ukraiński samolot to sam zleciał?

16 minutes ago, Speedy napisał:

Eeee... R-27 to jest pocisk powietrze-powietrze średniego zasięgu. Naprawdę trzeba go było "neutralizować"? Czy też jak nie trafił w ukraiński samolot to sam zleciał?

Ja bym słowa  "missile neutralized" odbierał jako "pocisk zniszczony".

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie