Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cytat

Ważne info od chłopaków! Szczególnie dla cywilów.
Bracia i siostry, przekażcie nam wszystkim: to Iskanderi-M nadziewane ślimakami. Wygląda jak puszka po piwie albo filtr oleju. Jeśli nawet trafią na Iskandera, to nie ma jak wziąć ich na ręce. Tylko materiały wybuchowe mogą je zniszczyć. To są części kaset bojowych rakiety. Mają jaja jak skorupa uderzenia. Cywilom nie powinno się do nich wpuszczać. Jeden w pokrowsku rozłożył się już na części ciała. Mogą zdetonować w ciągu 24 godzin lub dłużej. Duża ilość części przenosi się do wojska w celu identyfikacji pocisków. Takie rakiety są zakazane przez konwencję ONZ. Ten jest dla Hagi.

275599284_3160223757535682_8524681264958426078_n.jpg

Napisano
4 minuty temu, Grzesio napisał:

Tak przez ciekawość, te większe rakiety to od czego, BM-30?

Od BM-30 lub mniejszej BM-27 (kaliber odpowiednio 300 i 220 mm) - nie tak łatwo je odróżnić jak się nie ma porównania, z kształtu są prawie identyczne. M-30 ma 6 stateczników, M-27 ma 4, ale nie zawsze da się na zdjęciu policzyć, ponadto część stateczników mogła np. oderwać się przy upadku.

Napisano
40 minut temu, balans napisał:

To co zapodaje SBU to należy podzielić przez 10. No chyba, że w tym przypadku Ruscy remontowali fotele wyrzucane w Polsce, ale nie sądzę...

Zachowuję chłód i ostrożność wobec tej informacji, dlatego tylko ją podlinkowałem tutaj, ale już bez komentarza.

Bardzo jestem ciekaw, co forumowicze sądzą o teorii z tej informacji, jakoby ruscy piloci mieli celowo źle składane spadochrony do postaci nieotwieralnej, aby po ewentualnym zestrzeleniu a) nie ujawniali tego, że mieli rozkaz atakowania celów cywilnych; b) nie brali udziału w ukraińskich programach telewizyjnych i nie potępiali Rosji za jej wojnę z Ukrainą?

Moim zdaniem możliwości są dwie:

1. Taka informacja to klasyczne PsyOps, gdzie Ukraina ma taki oto przekaz do ruskich pilotów, żeby niszczyć im morale. Czyli Ukraina mówi im – ruski pilocie, jeśli dostałeś rozkaz atakowania ukraińskich osiedli mieszkalnych i szpitali to wiedz, że w razie zestrzelenia nie piśniesz o tym ani słowa, bo i tak fotel wyrzucany cię nie uratuje z wadliwym spadochronem i możesz za to podziękować politykom swojej ojczyzny.

2. Ponieważ ZSRR/Rosja to nie kultura łacińska, tylko kultura śmierci i homo sovieticusowska dzicz, więc w ogóle by mnie nie zdziwiło, gdyby ta informacja była prawdziwa. Nie twierdzę, że tak jest, ale zdziwiony bym nie był. Ludzkie życie nie ma w tym kraju żadnej wartości, a obecny brak zainteresowania Rosji w zbieraniu swoich zabitych na Ukrainie tylko ponownie pokazuje, że jest to bydło rzadkiej miary.

Napisano

A tymczasem piloci polskich MiG-ów-29 mogą spać spokojnie, aczkolwiek nie na sto procent, po stwierdzeniu gen. Rajchela, że i tak są nieperspektywiczni dla SPRP.

Być może - to już tylko mój komentarz - po wycofaniu tych MiG-ów ich piloci zostaną potraktowani tak, jak w PRL traktowano pilotów myśliwskich odmawiających zapisania się do partii, czyli dostaną propozycję nie do odrzucenia przejścia na samoloty niebojowe albo na śmigłowce.

Napisano
21 minut temu, Jedburgh_Ops napisał:

macja to klasyczne PsyOps, gdzie Ukraina ma taki oto przekaz do ruskich pilotów, żeby niszczyć im morale. Czyli Ukraina mówi im – ruski pilocie, jeśli dostałeś rozkaz atakowania ukraińskich osiedli mieszkalnych i szpitali to wiedz, że w razie zestrzelenia nie piśniesz o tym ani słowa, bo i tak fotel wyrzucany cię nie uratuje z wadliwym spadochronem i możesz za to podziękować politykom swojej ojczyzny.

2. Ponieważ ZSRR/Rosja to nie kultura łacińska, tylko kultura śmierci i homo sovieticusowska dzicz, więc w ogóle by mnie nie zdziwiło, gdyby ta informacja była prawdziwa. Nie twierdzę, że tak jest, ale zdziwiony bym nie był. Ludzkie życie nie ma w tym kraju żadnej wartości, a obecny brak zainteresowania Rosji w zbieraniu swoich zabitych na Ukrainie tylko ponownie pokazuje, że jest to bydło rzadkiej miary.

1.Jak pamiętam zestrzelenie U-2 to G.Powers przeżył gdyż nie użył katapulty.Rosjanie po zbadaniu wraku utrzymywali że uruchomienie katapulty było połączone z ładunkami które miały zniszczyć samolot a także zabić pilota.Propaganda?

2.Widząc straty jakie Rosjanie ponoszą w walkach miejskich cenią życie ludzkie nawet swoim kosztem.Nalot dywanowy z dużego pułapu by był dla atakującego bezpieczniejszy.Myślę że mają środki aby zrównać z ziemią duże miasto.Liczą się z opinią świata?Starają się ograniczyć straty ludności cywilnej?Może gdy ucichną armaty coś się wyjaśni?

Napisano

Do mojej znajomej przyjechała kuzynka z Ukrainy. Generalne spostrzeżenie na temat krasnoarmiejców: grabią. W szczególności damską bieliznę dla żon i narzeczonych. Zupełnie jakbym słyszał moją babcię, która widziała wejście tej samej armii do Lwowa w 1939 r. Tylko wtedy uważali, że halki to eleganckie sukienki /spódnice.

Napisano (edytowane)
Godzinę temu, balans napisał:

To co zapodaje SBU to należy podzielić przez 10. No chyba, że w tym przypadku Ruscy remontowali fotele wyrzucane w Polsce, ale nie sądzę...

At co ty zapodajesz należy traktować jak putinowską propagandę. Jak nie wierzysz to se zajrzyj na YT tam jest filmików o twojej ulubionej armii ot wuja i ciut, ciut. Jak bombardują cywilne obiekty, szpitale, szkoły, bloki, domy, ewakuowanych i jak dostają w dupę od Ukraińców.  Może to być dla ciebie trudne, więc dozuj stopniowo bo ci się ruski świat zawali i na zdrowiu może odbić... Relanium se łyknij.  A jak nie to zaciągnij się do kadyrowa, syryjczyków albo innych bandytów i idi na chu.. bronić idola putina... Zryty mónio masz strasznie...

Edytowane przez Tyr
Napisano
4 minuty temu, hipolit-O4 napisał:

1.Jak pamiętam zestrzelenie U-2 to G.Powers przeżył gdyż nie użył katapulty.Rosjanie po zbadaniu wraku utrzymywali że uruchomienie katapulty było połączone z ładunkami które miały zniszczyć samolot a także zabić pilota. Propaganda?

Ha! Dobre pytanie. Nie mam pojęcia, czy to prawda, czy ruska propaganda i z kolei PsyOps Made in Хорошо. Jeśli ktoś wie coś więcej to informacja mile widziana.

Ale zdziwiony bym nie był, gdyby to była prawda, bo kowboje też swoje mają za uszami. Za zgubienie w 1991 r. nad Irakiem przez AWACS-a, a potem przez wywiad satelitarny zestrzelonego pilota Speichera niejeden powinien pójść siedzieć do pierdla w Leavenworth, a nie dość, że nikt nie poszedł, to jeszcze przez 18 lat Pentagon wypowiedział chamską wojnę żonie Speichera.

Napisano

Je...

"Ha! Dobre pytanie. Nie mam pojęcia, czy to prawda, czy ruska propaganda i z kolei PsyOps Made in Хорошо. Jeśli ktoś wie coś więcej to informacja mile widziana. "

Z ogólnodostępnych informacji wynika, że w razie W istniał system, który niszczy, co najmniej, cały "zestaw szpiegowski. Czy pociągało to za sobą zniszczenie do imentu całego samolotu? W locie zapewne tak, na ziemi- nie wiem.
Dodatkowo podobnież piloci byli wyposażeni w truciznę ( ukrytą w monecie jednodolarowej ) i samodzielnie mieli podejmować decyzję, czy to już, czy jeszcze nie...

Napisano

No niestety... niemicko-ruski, z poparciem totalnej i innego europejskiego lewactwa, projekt- nie bardzo się powiódł... Projekt kontynentu podzielonego między szwabów i kacapów... Ruscy dostają w du ale i tak lewactwo unijne nie odpuszcza   i świnie nadal dyskutują o Polsce.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie