Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tyr

"..a sam MOL już nie dość, że ograniczył kacapską do 1/4 to planuje zrezygnować... "

Nie no, spoko... Bo przecież nie dla różnic w cenie i dostępności Orban ciśnie na przesuniecie "zakazu" zakupów rosyjskiej ropy do połowy (?) 2024...

PS A co do %, to widzę, że wiesz lepiej niż:

" minister spraw zagranicznych Węgier Peter Szijjarto powiedział, że rosyjska ropa stanowi 65 proc. zaopatrzenia kraju w ropę naftową i Węgry"

Napisano
6 godzin temu, Jedburgh_Ops napisał:

To słownictwo wypływa stąd, że trwa budowanie nowego Polaka i nowych elit. Wyszły te „elity” ze wszystkich polskich dołów z szambem i efektem tego jest publicznie używany język PiS wobec ludzi. Nikt nie wskaże nawet 5 proc. takiego słownictwa, jakim z nienawiścią posługują się „najgorsze męty” (cytat z podcastu R. Giertycha) z PiS wobec osób nie z PiS. Owe giertychowskie „najgorsze męty” to zarazem jednostkowe najgorsze wyzwisko pod adresem PiS, jakie zaistniało w przestrzeni publicznej. Więcej takiego słownictwa nie ma po stronie niePiS.

Nie ma już budek z piwem, ale nawet pod tymi budkami nie dałoby się usłyszeć takich steków obelg i wyzwisk pod adresem kogoś, kogo dany piwosz by nienawidził, jak ma to miejsce w przypadku aparatczyków PiS przepojonych nienawiścią do przytłaczającej większości społeczeństwa nie głosującej na to coś. Skala chamstwa, prostactwa, prymitywizmu, ciemnoty, kulturowego zdziczenia, nienawiści i agresji PiS jest nieznana; nawet nie ma jej z czym porównać, ona jest skalą samą dla siebie. PiSowski przemysłowy kombinat nienawiści przebija wszystko, co znane. Tak to jest, gdy do władzy dochodzą ludzie mali, z nizin społecznych, nigdy nieakceptowani w kręgach, z jakich każde normalne państwo jest dumne.

Co trzeba mieć w pustym łbie, z jakiego domu trzeba się wywodzić, z kim trzeba przebywać, jaki ocean jadu trzeba mieć w sobie, żeby powiedzieć do rywala politycznego – „ty subkulturo urynogenitalna”, jak mawia przedstawicielka PiS z nowej polskiej elity społecznej?

https://www.rp.pl/spoleczenstwo/art1527141-badania-wieksza-nienawisc-po-stronie-zwolennikow-opozycji-niz-pis

Napisano (edytowane)

Karpik, po co się katujesz tumaczeniem istoty tego świata zakutemu pisdowskiemu łbu. Daj mendzie ignora i będziesz miał psychiczny luz i więcej czasu na piwo.

Edytowane przez fala
Napisano
8 godzin temu, fala napisał:

Karpik, po co się katujesz tumaczeniem istoty tego świata zakutemu pisdowskiemu łbu. Daj mendzie ignora i będziesz miał psychiczny luz i więcej czasu na piwo.

No i jak śnieżny? Nie miałem racji z tym rozemocjonowanym tłumem na forum? Choć tu, w sumie powinienem napisać w liczbie pojedynczej- "tłumokiem". Do tego " luźny ignor psychiczny". Może piąta klepka pod czaszką mu się poluzowała ew odpadła, że braki w wiedzy i inteligencji nadrabia impertynencją i chamstwem? Ponadto poznał istotę świata i być może rzeczy, czyli musi jakiś fizjolog forumowy...

A na poważnie mógłbyś przytoczyć przykłady, gdzie nieprowokowany i obrażany, obrażam kogoś pierwszy... 

Napisano (edytowane)
3 godziny temu, Tyr napisał:

A na poważnie mógłbyś przytoczyć przykłady, gdzie nieprowokowany i obrażany, obrażam kogoś pierwszy... 

Mnie bardzo często i niestety Yeti stał po twojej stronie i teraz zbiera za to bęcki i dobrze mu tak. Do tego jak każdy ziobrysta masz mentalność inkwizytora, który i mnie też straszył prokuratorem. Tyle tylko, że mnie nie tacy straszyli, gdy ty co najwyżej załatwiałeś się w tetrowe pieluchy, a "galotów nie pobrudziłem". Do tego chyba żaden z nich już nie żyje, a ja jeszcze dycham...

PS. Wszystkie znane policje polityczne wzorowały się na doświadczeniu i "osiągnięciach" Inkwizycji...

Edytowane przez balans
Napisano

Czego nie rozumiesz? Obrażasz Polskę, Polaków pejoratywnymi epitetami a zwykłą przyzwoitość peanami na temat rosji i putina, więc się nie dziw, że obrażasz mnie i tych, którzy czują się Polakami.

Napisano
31 minut temu, Tyr napisał:

Czego nie rozumiesz? Obrażasz Polskę, Polaków pejoratywnymi epitetami a zwykłą przyzwoitość peanami na temat rosji i putina, więc się nie dziw, że obrażasz mnie i tych, którzy czują się Polakami.

Nikogo nie obrażam, ja tylko jestem REALISTĄ, który na chłodno ocenia to co nasze durnie robią z tym krajem [dot. to też opozycji]. Od obrażania innych, to ty jesteś tu największym, a do tego tolerowanym, specjalistą. A peanów na temat Rosji i Putina nigdy tu nie wypisywałem. Ja jedynie uważam, że nasza polityka jagiellońska [giedroycizm], która już kosztowała nas dziesiątki miliardów dolarów strat prowadzi nas na manowce, a co gorsza ponownie przesuwa nas do Azji...

Napisano

"W Dniu Matki pamiętajmy o wszystkich mamach, bez względu na to, gdzie mieszkają, ile mają lat, jakiej są orientacji seksualnej i jaką mają tożsamość płciową, czy są osobami pełnosprawnymi, czy z niepełnosprawnością, a także bez względu na gatunek” – napisała Spurek

Napisano (edytowane)
W dniu 23.05.2022 o 22:59, Tyr napisał:

Rozumiem, dla ciebie modelowa Polska to ruski gaz i niemiecka micha na łańcuchu a kraj zredukowany do taniej siły roboczej. Szwaby boją się wygranej Ukraińców bo te plany mogą przy małej pomocy USA  im nie wypalić a centralna Europa wyrośnie na ekonomiczną siłę niezależną od starej unii. Taka mentalność popychla do tej pory działała i sprawdzała się i by było jak było szwaby robiły wszystko by mieć rząd o takiej mentalności w Polsce. Na szczęście, odpukać na razie im nie wyszło i kacapom przy okazji też...:) 

Skoro mnie wywołujesz do tablicy, to odniosę się do tego co pisałeś wcześniej:

1. Kraj zredukowany do taniej siły roboczej mieliśmy już w połowie lat 90-tych. To efekt działania Sorosa, Sachsa [USA] i Brygad Marriotta [UK]. Inni też się do tego przyczynili, tak dla przykładu niemiecki Siemens kupił naszą fabrykę komputerów ELWRO i natychmiast kazał ją zaorać do fundamentów. Chyba tylko w tamtych czasach Francuzi się w stosunku do nas przyzwoicie się zachowywali - na ten przykład wymusili na RFN uznanie naszych granic, no i w OZOS zainwestowali...

2. Szwaby wcale się nie boją przegranej Ukrainy, oni się boją recesji i inflacji, bo do tej pory niemiecka prosperity opierała się na tanich rosyjskich surowcach.

3. Centralna [dla niektórych wschodnia] Europa nigdy nie wyrośnie na "ekonomiczną siłę niezależną od starej unii" bo nie ma takiego potencjału. A to, że nie jesteśmy obecnie na poziomie Albanii czy Mołdawii, to jedynie zasługa unijnych pieniędzy i unijnych miejsc pracy dla Polaków, bo inaczej byłaby tu wielka bieda. Oczywiście Unia w tym wydaniu ma też swoje wady, ale od tego jest polityka aby szukać sobie w Europie sojuszników, a nie robić za oszołoma.

4. Należy się na coś zdecydować - czy chcemy pozostać w Europie, czy bliżej jest nam do Azji? Poprzednicy chcieli do Europy, szczególnie SLD i Kwaśniewski, którzy wprowadzili nas do NATO i UE, płacąc za to wysoką cenę w postaci podpisania Konkordatu, który kosztuje nas miliardy. Ale tylko z UE dostajemy kasę, bo np. USA tylko nas doi przy każdej okazji, a my się z tego cieszymy jak szczerbaty do sucharów...

Edytowane przez balans
  • Tak trzymać 1
Napisano

balans... O czym ty pitolisz?

1 Opozycja totalna znowu zaprasza ekipy z balcerowiczem w roli eksperta od szczęśliwości społecznej i rozwoju gospodarczego...

2 niemce boją się od zawsze o sojusznika ze wschodu z powodu tego że zawsze mogli liczyć na pomoc w rozwalaniu Europy centralnej i wschodniej. Jeśli ci się wydaje, że po wygranej Ukr idealny układ dla szwabów przetrwa toś optymista. Ukr przejmie rosyjską rolę surowcową.

3 tabelka a miejsca pracy i dochody budżetowe raczej iluzoryczne...

4 Azja za Uralem ale można przyjąć, że putinowska kacapia to twór geograficznie, mentalnie i w dużej większości genetycznie powiązany z Azją. A to ty tak w tamtą stronę ciążysz... Dzięki szwabom i ich koncepcji zsrr 2.0 - unii euro-azjatyckiej znaleźlibyśmy się w zarządzanej przez dwa wrogie kraje dążące od zawsze do zniszczenia lub redukcji roli Polski... Wygrana Ukrainy (czego Im i wszystkim życzę) to dla nas jak upiec dwie pieczenie przy jednym ogniu. Wyeliminować kacapię z cywilizowanego świata i z roli rozgrywających szantażem energetycznym UE a zrobić normalny rynek dostaw dla chętnych. Druga korzyść to b. poważne osłabienie niemiec, wizerunkowe i gospodarcze. Skończy im się hegemonia, rewizjonizm i marzenia o dilu gazem i ropą zusammen z putinem . Oby też legły w gruzach ich chore pomysły federalizacji UE. USA i mniejsze kraje europejskie chyba dostrzegły zagrożenie niemieckiej polityki z tym związanej i mam nadzieje, że im wybiją z tych zakutych szwabskich łbów... Ukraina to najbogatsze w surowce i potentat w produkcji żywności państwo w Europie (balans... Sic w Europie!) i do tego dzięki fiutinowi najbardziej nam dziś przyjazne. 

tabela_polska-w-rankingach_v7.png

Napisano

Ps.

Czy ty wspominasz te unijne pieniądze, którymi chdziała nas zagłodzić niemra Katarina Barley? Czy może te co to obiecali ale nasza targowica donosami i głosowaniem nam wstrzymywała?

Napisano
36 minut temu, takafura napisał:

Kolejny raz utwierdzasz nas w przekonaniu że nadajesz z podziemi Mordoru.

Z podziemia Mordoru, czyli z Imperium Czarnoksiężnika z Torunia to akurat ty nadajesz. Ja do obu stron konfliktu mam akurat mocno chłodny stosunek. A jeżeli chodzi o Ukrów, to mam w pamięci, że 2009 roku ich telewizja nadawała pochwalny rzezi na Humaniu program, a w nim powtórzyła hasło z tamtych czasów "Lach, Żyd i sobaka, wse wira odnaka". Jeżeli ty uważasz się za sobakę, to twoja wolna wola, ale mnie to mocno zabolało. A samej wojnie na Dzikich Polach u Potockich jestem przeciwny, bo po pierwsze cierpią tam niewinni ludzie, a po drugie może być z tego III Światowa w wersji nuklearnej...

Napisano
18 minut temu, balans napisał:

Z podziemia Mordoru, czyli z Imperium Czarnoksiężnika z Torunia to akurat ty nadajesz.

Bo nie wyzywam ich od banderowców ? Czy też że nazywam uliczne egzekucje w Buczy zbrodnią wojenną ? A może nazywanie tzw. "operacji specjalnej" wojną to też oszołomstwo rodem z Torunia ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie