Czlowieksniegu Napisano 26 Maj 2022 Share Napisano 26 Maj 2022 Tyr "..a sam MOL już nie dość, że ograniczył kacapską do 1/4 to planuje zrezygnować... " Nie no, spoko... Bo przecież nie dla różnic w cenie i dostępności Orban ciśnie na przesuniecie "zakazu" zakupów rosyjskiej ropy do połowy (?) 2024... PS A co do %, to widzę, że wiesz lepiej niż: " minister spraw zagranicznych Węgier Peter Szijjarto powiedział, że rosyjska ropa stanowi 65 proc. zaopatrzenia kraju w ropę naftową i Węgry" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srbm Napisano 26 Maj 2022 Share Napisano 26 Maj 2022 6 godzin temu, Jedburgh_Ops napisał: To słownictwo wypływa stąd, że trwa budowanie nowego Polaka i nowych elit. Wyszły te „elity” ze wszystkich polskich dołów z szambem i efektem tego jest publicznie używany język PiS wobec ludzi. Nikt nie wskaże nawet 5 proc. takiego słownictwa, jakim z nienawiścią posługują się „najgorsze męty” (cytat z podcastu R. Giertycha) z PiS wobec osób nie z PiS. Owe giertychowskie „najgorsze męty” to zarazem jednostkowe najgorsze wyzwisko pod adresem PiS, jakie zaistniało w przestrzeni publicznej. Więcej takiego słownictwa nie ma po stronie niePiS. Nie ma już budek z piwem, ale nawet pod tymi budkami nie dałoby się usłyszeć takich steków obelg i wyzwisk pod adresem kogoś, kogo dany piwosz by nienawidził, jak ma to miejsce w przypadku aparatczyków PiS przepojonych nienawiścią do przytłaczającej większości społeczeństwa nie głosującej na to coś. Skala chamstwa, prostactwa, prymitywizmu, ciemnoty, kulturowego zdziczenia, nienawiści i agresji PiS jest nieznana; nawet nie ma jej z czym porównać, ona jest skalą samą dla siebie. PiSowski przemysłowy kombinat nienawiści przebija wszystko, co znane. Tak to jest, gdy do władzy dochodzą ludzie mali, z nizin społecznych, nigdy nieakceptowani w kręgach, z jakich każde normalne państwo jest dumne. Co trzeba mieć w pustym łbie, z jakiego domu trzeba się wywodzić, z kim trzeba przebywać, jaki ocean jadu trzeba mieć w sobie, żeby powiedzieć do rywala politycznego – „ty subkulturo urynogenitalna”, jak mawia przedstawicielka PiS z nowej polskiej elity społecznej? https://www.rp.pl/spoleczenstwo/art1527141-badania-wieksza-nienawisc-po-stronie-zwolennikow-opozycji-niz-pis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 26 Maj 2022 Share Napisano 26 Maj 2022 https://www.onet.pl/informacje/onetlodz/publiczne-zlecenie-za-24-mln-zl-dla-firmy-zarejestrowanej-w-stodole/mgdrleb,79cfc278?fbclid=IwAR2Woz-rp-SMRk6BMNWvG4w6Gl1k8c15cERWh51X1vdLJWgLuZtc2ZY-Pww Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 26 Maj 2022 Share Napisano 26 Maj 2022 (edytowane) Karpik, po co się katujesz tumaczeniem istoty tego świata zakutemu pisdowskiemu łbu. Daj mendzie ignora i będziesz miał psychiczny luz i więcej czasu na piwo. Edytowane 26 Maj 2022 przez fala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 26 Maj 2022 Share Napisano 26 Maj 2022 43 minuty temu, bjar_1 napisał: https://www.onet.pl/informacje/onetlodz/publiczne-zlecenie-za-24-mln-zl-dla-firmy-zarejestrowanej-w-stodole/mgdrleb,79cfc278?fbclid=IwAR2Woz-rp-SMRk6BMNWvG4w6Gl1k8c15cERWh51X1vdLJWgLuZtc2ZY-Pww Ok, chcę wozić ludzi a mam tyko dobre chęci, więc kupcie mi autobus a ja was będę za bilety kasował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 26 Maj 2022 Share Napisano 26 Maj 2022 tak to widzą inni.............. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 27 Maj 2022 Share Napisano 27 Maj 2022 8 godzin temu, fala napisał: Karpik, po co się katujesz tumaczeniem istoty tego świata zakutemu pisdowskiemu łbu. Daj mendzie ignora i będziesz miał psychiczny luz i więcej czasu na piwo. No i jak śnieżny? Nie miałem racji z tym rozemocjonowanym tłumem na forum? Choć tu, w sumie powinienem napisać w liczbie pojedynczej- "tłumokiem". Do tego " luźny ignor psychiczny". Może piąta klepka pod czaszką mu się poluzowała ew odpadła, że braki w wiedzy i inteligencji nadrabia impertynencją i chamstwem? Ponadto poznał istotę świata i być może rzeczy, czyli musi jakiś fizjolog forumowy... A na poważnie mógłbyś przytoczyć przykłady, gdzie nieprowokowany i obrażany, obrażam kogoś pierwszy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 27 Maj 2022 Share Napisano 27 Maj 2022 (edytowane) 3 godziny temu, Tyr napisał: A na poważnie mógłbyś przytoczyć przykłady, gdzie nieprowokowany i obrażany, obrażam kogoś pierwszy... Mnie bardzo często i niestety Yeti stał po twojej stronie i teraz zbiera za to bęcki i dobrze mu tak. Do tego jak każdy ziobrysta masz mentalność inkwizytora, który i mnie też straszył prokuratorem. Tyle tylko, że mnie nie tacy straszyli, gdy ty co najwyżej załatwiałeś się w tetrowe pieluchy, a "galotów nie pobrudziłem". Do tego chyba żaden z nich już nie żyje, a ja jeszcze dycham... PS. Wszystkie znane policje polityczne wzorowały się na doświadczeniu i "osiągnięciach" Inkwizycji... Edytowane 27 Maj 2022 przez balans Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 27 Maj 2022 Share Napisano 27 Maj 2022 Czego nie rozumiesz? Obrażasz Polskę, Polaków pejoratywnymi epitetami a zwykłą przyzwoitość peanami na temat rosji i putina, więc się nie dziw, że obrażasz mnie i tych, którzy czują się Polakami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 27 Maj 2022 Share Napisano 27 Maj 2022 31 minut temu, Tyr napisał: Czego nie rozumiesz? Obrażasz Polskę, Polaków pejoratywnymi epitetami a zwykłą przyzwoitość peanami na temat rosji i putina, więc się nie dziw, że obrażasz mnie i tych, którzy czują się Polakami. Nikogo nie obrażam, ja tylko jestem REALISTĄ, który na chłodno ocenia to co nasze durnie robią z tym krajem [dot. to też opozycji]. Od obrażania innych, to ty jesteś tu największym, a do tego tolerowanym, specjalistą. A peanów na temat Rosji i Putina nigdy tu nie wypisywałem. Ja jedynie uważam, że nasza polityka jagiellońska [giedroycizm], która już kosztowała nas dziesiątki miliardów dolarów strat prowadzi nas na manowce, a co gorsza ponownie przesuwa nas do Azji... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 27 Maj 2022 Share Napisano 27 Maj 2022 "W Dniu Matki pamiętajmy o wszystkich mamach, bez względu na to, gdzie mieszkają, ile mają lat, jakiej są orientacji seksualnej i jaką mają tożsamość płciową, czy są osobami pełnosprawnymi, czy z niepełnosprawnością, a także bez względu na gatunek” – napisała Spurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 27 Maj 2022 Share Napisano 27 Maj 2022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 27 Maj 2022 Share Napisano 27 Maj 2022 (edytowane) W dniu 23.05.2022 o 22:59, Tyr napisał: Rozumiem, dla ciebie modelowa Polska to ruski gaz i niemiecka micha na łańcuchu a kraj zredukowany do taniej siły roboczej. Szwaby boją się wygranej Ukraińców bo te plany mogą przy małej pomocy USA im nie wypalić a centralna Europa wyrośnie na ekonomiczną siłę niezależną od starej unii. Taka mentalność popychla do tej pory działała i sprawdzała się i by było jak było szwaby robiły wszystko by mieć rząd o takiej mentalności w Polsce. Na szczęście, odpukać na razie im nie wyszło i kacapom przy okazji też...:) Skoro mnie wywołujesz do tablicy, to odniosę się do tego co pisałeś wcześniej: 1. Kraj zredukowany do taniej siły roboczej mieliśmy już w połowie lat 90-tych. To efekt działania Sorosa, Sachsa [USA] i Brygad Marriotta [UK]. Inni też się do tego przyczynili, tak dla przykładu niemiecki Siemens kupił naszą fabrykę komputerów ELWRO i natychmiast kazał ją zaorać do fundamentów. Chyba tylko w tamtych czasach Francuzi się w stosunku do nas przyzwoicie się zachowywali - na ten przykład wymusili na RFN uznanie naszych granic, no i w OZOS zainwestowali... 2. Szwaby wcale się nie boją przegranej Ukrainy, oni się boją recesji i inflacji, bo do tej pory niemiecka prosperity opierała się na tanich rosyjskich surowcach. 3. Centralna [dla niektórych wschodnia] Europa nigdy nie wyrośnie na "ekonomiczną siłę niezależną od starej unii" bo nie ma takiego potencjału. A to, że nie jesteśmy obecnie na poziomie Albanii czy Mołdawii, to jedynie zasługa unijnych pieniędzy i unijnych miejsc pracy dla Polaków, bo inaczej byłaby tu wielka bieda. Oczywiście Unia w tym wydaniu ma też swoje wady, ale od tego jest polityka aby szukać sobie w Europie sojuszników, a nie robić za oszołoma. 4. Należy się na coś zdecydować - czy chcemy pozostać w Europie, czy bliżej jest nam do Azji? Poprzednicy chcieli do Europy, szczególnie SLD i Kwaśniewski, którzy wprowadzili nas do NATO i UE, płacąc za to wysoką cenę w postaci podpisania Konkordatu, który kosztuje nas miliardy. Ale tylko z UE dostajemy kasę, bo np. USA tylko nas doi przy każdej okazji, a my się z tego cieszymy jak szczerbaty do sucharów... Edytowane 27 Maj 2022 przez balans 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 27 Maj 2022 Share Napisano 27 Maj 2022 https://businessinsider.com.pl/polityka/oswiadczenie-majatkowe-pawla-kukiza-oszczednosci-ledwo-starcza-na-obiad/bpfzhtj?fbclid=IwAR2VyrsOtexhaWH14o55Y-746eSuvhVYnmexp4ljaZq8HSNinJmt2tq5cJg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 27 Maj 2022 Share Napisano 27 Maj 2022 Córciu nie wychodź za cudzoziemca , a jak już to za Węgra..... Sędzia Sądu Najwyższego wspierał wniosek Ziobry. Przegrał głosowanie - Kujawsko-Pomorskie (onet.pl) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 28 Maj 2022 Share Napisano 28 Maj 2022 balans... O czym ty pitolisz? 1 Opozycja totalna znowu zaprasza ekipy z balcerowiczem w roli eksperta od szczęśliwości społecznej i rozwoju gospodarczego... 2 niemce boją się od zawsze o sojusznika ze wschodu z powodu tego że zawsze mogli liczyć na pomoc w rozwalaniu Europy centralnej i wschodniej. Jeśli ci się wydaje, że po wygranej Ukr idealny układ dla szwabów przetrwa toś optymista. Ukr przejmie rosyjską rolę surowcową. 3 tabelka a miejsca pracy i dochody budżetowe raczej iluzoryczne... 4 Azja za Uralem ale można przyjąć, że putinowska kacapia to twór geograficznie, mentalnie i w dużej większości genetycznie powiązany z Azją. A to ty tak w tamtą stronę ciążysz... Dzięki szwabom i ich koncepcji zsrr 2.0 - unii euro-azjatyckiej znaleźlibyśmy się w zarządzanej przez dwa wrogie kraje dążące od zawsze do zniszczenia lub redukcji roli Polski... Wygrana Ukrainy (czego Im i wszystkim życzę) to dla nas jak upiec dwie pieczenie przy jednym ogniu. Wyeliminować kacapię z cywilizowanego świata i z roli rozgrywających szantażem energetycznym UE a zrobić normalny rynek dostaw dla chętnych. Druga korzyść to b. poważne osłabienie niemiec, wizerunkowe i gospodarcze. Skończy im się hegemonia, rewizjonizm i marzenia o dilu gazem i ropą zusammen z putinem . Oby też legły w gruzach ich chore pomysły federalizacji UE. USA i mniejsze kraje europejskie chyba dostrzegły zagrożenie niemieckiej polityki z tym związanej i mam nadzieje, że im wybiją z tych zakutych szwabskich łbów... Ukraina to najbogatsze w surowce i potentat w produkcji żywności państwo w Europie (balans... Sic w Europie!) i do tego dzięki fiutinowi najbardziej nam dziś przyjazne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 28 Maj 2022 Share Napisano 28 Maj 2022 Ps. Czy ty wspominasz te unijne pieniądze, którymi chdziała nas zagłodzić niemra Katarina Barley? Czy może te co to obiecali ale nasza targowica donosami i głosowaniem nam wstrzymywała? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srbm Napisano 28 Maj 2022 Share Napisano 28 Maj 2022 Potwierdzają się słowa Romana Giertycha. Trzeba należycie docenić tego człowieka. Janukowycz szokuje: Ukraina całkowicie scali się z Polską (msn.com) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 28 Maj 2022 Share Napisano 28 Maj 2022 Jak się ten twór nazwie? Ukrolska czy Polaina? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srbm Napisano 28 Maj 2022 Share Napisano 28 Maj 2022 Zdaniem niektórych Ukropolin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 28 Maj 2022 Share Napisano 28 Maj 2022 kaczoina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 28 Maj 2022 Share Napisano 28 Maj 2022 Banderland? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 28 Maj 2022 Share Napisano 28 Maj 2022 2 godziny temu, balans napisał: Banderland? Kolejny raz utwierdzasz nas w przekonaniu że nadajesz z podziemi Mordoru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 28 Maj 2022 Share Napisano 28 Maj 2022 36 minut temu, takafura napisał: Kolejny raz utwierdzasz nas w przekonaniu że nadajesz z podziemi Mordoru. Z podziemia Mordoru, czyli z Imperium Czarnoksiężnika z Torunia to akurat ty nadajesz. Ja do obu stron konfliktu mam akurat mocno chłodny stosunek. A jeżeli chodzi o Ukrów, to mam w pamięci, że 2009 roku ich telewizja nadawała pochwalny rzezi na Humaniu program, a w nim powtórzyła hasło z tamtych czasów "Lach, Żyd i sobaka, wse wira odnaka". Jeżeli ty uważasz się za sobakę, to twoja wolna wola, ale mnie to mocno zabolało. A samej wojnie na Dzikich Polach u Potockich jestem przeciwny, bo po pierwsze cierpią tam niewinni ludzie, a po drugie może być z tego III Światowa w wersji nuklearnej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 28 Maj 2022 Share Napisano 28 Maj 2022 18 minut temu, balans napisał: Z podziemia Mordoru, czyli z Imperium Czarnoksiężnika z Torunia to akurat ty nadajesz. Bo nie wyzywam ich od banderowców ? Czy też że nazywam uliczne egzekucje w Buczy zbrodnią wojenną ? A może nazywanie tzw. "operacji specjalnej" wojną to też oszołomstwo rodem z Torunia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi