Janko Muzykant Napisano 1 Maj Share Napisano 1 Maj Maciej Lasek dla Money.pl: „CPK się właśnie projektuje, wszystkie prace się cały czas toczą”. A tak bardziej serio to: W dniu 2 kwietnia 2024 r. Wojewoda Mazowiecki wydał postanowienie Nr 383/SAAB/2024 zawieszające na wniosek strony: Centralny Port Komunikacyjny Sp. z.o.o., Al. Jerozolimskie 142B, 02-305 Warszawa, postępowanie administracyjne w sprawie wydania decyzji o zezwoleniu na wejście na teren nieruchomości, w celu wykonania prac geologicznych, w tym geofizycznych, oraz zapewnienia dojazdu umożliwiającego ich wykonanie, dla zadania pn. „Opracowanie dokumentacji projektowej w stadium Koncepcji Programowej (KPD) dla Układu Drogowego łączącego Teren Lotniska CPK z siecią dróg publicznych” na terenie gm. Teresin pow. sochaczewski, gm. Wiskitki pow. żyrardowski, gm. Grodzisk Mazowiecki i Baranów pow. grodziski, województwo mazowieckie. Odnośnik do komentarza
Tyr Napisano 1 Maj Share Napisano 1 Maj Po co CPK ważne, że jest kładka;) Cześć Bjar. Jest tyle ciekawych rzeczy w realu, że czasami szkoda czasu na pierdoły:) Odnośnik do komentarza
bjar_1 Napisano 1 Maj Share Napisano 1 Maj Ale, że ten bieda mostek przez Wisłę to takie wielkie halo? Odnośnik do komentarza
fala Napisano 1 Maj Share Napisano 1 Maj Mostkiem chcą przysypać te miliardowe wały. Odnośnik do komentarza
M81 Napisano 2 Maj Share Napisano 2 Maj Javier Milei (to chyba on występuje w tym filmie) handlujący jabłkami- nie wymyśliłby tego nawet Ionesco. Powstała już nowa wersja Odnośnik do komentarza
karpik Napisano 4 Maj Share Napisano 4 Maj (edytowane) 30 minut temu, Czlowieksniegu napisał: Pisiory mają farmę botów w raszce? Czy odwrotnie? Edytowane 4 Maj przez karpik Odnośnik do komentarza
beaviso Napisano 4 Maj Share Napisano 4 Maj Wrzucasz jakąś grafikę i zero komentarza - skąd mam wiedzieć co przedstawia? M. Odnośnik do komentarza
Czlowieksniegu Napisano 4 Maj Share Napisano 4 Maj Ale Wy lenie jesteście.... Hasztag #TakDlaCPK otrzymał status #BAN w platformie #Twitter hasztag #TakDlaCPK w okresie 30.04 do 03.05 był umieszczany średnio około 3.125 razy na minutę Geolokalizacja pochodzenia kont z których Hasztag #TakDlaCPK był najczęściej publikowany. PS A to zaznaczone "kółeczko" na Wschodzie, to.. Psków. Takie zaczarowane miejsce w internetach, które poprzednio rozpowszechniało najróżniejsze mniej lub bardziej nieprawdziwe informacje o C-19, pandemii, szczepionkach en masse.... Odnośnik do komentarza
Czlowieksniegu Napisano 5 Maj Share Napisano 5 Maj bjar... już pisałem i ostrzegałem sporo razy... Odnośnik do komentarza
M81 Napisano 5 Maj Share Napisano 5 Maj Całkiem możliwe. Sytuacja jest rozwojowa... Odnośnik do komentarza
Janko Muzykant Napisano 6 Maj Share Napisano 6 Maj Pan Premier w cuglach wyprzedził Pinokia. "Wszystkie dotychczasowe ekspertyzy, z jakimi mieliśmy okazję się zapoznać, stawiają pod znakiem zapytania zarówno dane wyjściowe, jak i dane końcowe, jeśli chodzi o tę inwestycję - mówił 13 lutego na Radzie Gabinetowej premier Donald Tusk" Analiza kłamstwa premiera Tuska rozłożona na czynniki pierwsze: https://demagog.org.pl/wypowiedzi/co-ekspertyzy-mowia-o-cpk-sprawdzamy-slowa-premiera/ "Prosiliśmy o wskazanie ekspertyz, na które powoływał się premier, a także o wgląd do ekspertyz, którymi dysponuje Kancelaria. KPRM odpowiedziała, że „nie posiada informacji publicznej w zakresie objętym wnioskiem”. W dalszej części analizy przedstawiliśmy dostępne publicznie ekspertyzy, które nie stawiają CPK pod znakiem zapytania, a wręcz przeciwnie – prognozują korzyści płynące z projektu. Pomimo naszej prośby nie dostaliśmy potwierdzenia, że wspomniane przez Donalda Tuska ekspertyzy istnieją, w związku z czym zmieniamy ocenę wypowiedzi z nieweryfikowalnej na fałsz." Odnośnik do komentarza
fala Napisano 7 Maj Share Napisano 7 Maj Godzinę temu, M81 napisał: Da się, i milion mieszkań i elektrownie atomowe, i wiele innych cudów, tyko trzeba dać to do rąk fachowcom, a nie złodziejom z partyjnego nadania. Np. co Horała wie o budowaniu pasów startowych? I tak dalej i tak dalej w tych materiach. Dyletanci z lepkimi łapkami i gębami pełnymi patriotycznych frrazesów, jak na nich patrzę to pawia puszczam. Odnośnik do komentarza
MarekA Napisano 8 Maj Share Napisano 8 Maj 10 godzin temu, fala napisał: Da się, i milion mieszkań i elektrownie atomowe, i wiele innych cudów, tyko trzeba dać to do rąk fachowcom, a nie złodziejom z partyjnego nadania. Np. co Horała wie o budowaniu pasów startowych? Źle na to patrzysz. Ostatnio usłyszałem taką autoreklamę: Co z tego że nie mam pojęcia o tym czym zajmuje się firma. Jestem świetnym menadżerem a od spraw technicznych są pracownicy. Ma to związek z ostatnimi wyborami samorządowymi. Odnośnik do komentarza
fala Napisano 8 Maj Share Napisano 8 Maj 1 godzinę temu, MarekA napisał: Źle na to patrzysz. Ostatnio usłyszałem taką autoreklamę: Co z tego że nie mam pojęcia o tym czym zajmuje się firma. Jestem świetnym menadżerem a od spraw technicznych są pracownicy. Ma to związek z ostatnimi wyborami samorządowymi. Takie eksperymenty zazwyczj źle się kończą. Już samo to iż menager "nie ma pojęcia" wywołuje pytanie , to na ch.. taki menager ? Odnośnik do komentarza
MarekA Napisano 8 Maj Share Napisano 8 Maj 49 minut temu, fala napisał: Takie eksperymenty zazwyczj źle się kończą. Już samo to iż menager "nie ma pojęcia" wywołuje pytanie , to na ch.. taki menager ? No jak na ch...? A jak odwdzięczyć się ma nowy wójt, burmistrz, prezydent itd. ludziom zasłużonym w jego kampanie wyborczą? Odnośnik do komentarza
Janko Muzykant Napisano 8 Maj Share Napisano 8 Maj On 4.05.2024 o 19:42, Czlowieksniegu napisał: Ale Wy lenie jesteście.... Hasztag #TakDlaCPK otrzymał status #BAN w platformie #Twitter hasztag #TakDlaCPK w okresie 30.04 do 03.05 był umieszczany średnio około 3.125 razy na minutę Geolokalizacja pochodzenia kont z których Hasztag #TakDlaCPK był najczęściej publikowany. PS A to zaznaczone "kółeczko" na Wschodzie, to.. Psków. Takie zaczarowane miejsce w internetach, które poprzednio rozpowszechniało najróżniejsze mniej lub bardziej nieprawdziwe informacje o C-19, pandemii, szczepionkach en masse.... Noblesse oblige, Panie moderatorze. Proponuje sprawdzić jakie niesprawdzone bzdury są z pełną powagą powielane: https://demagog.org.pl/analizy_i_raporty/siatki-botow-i-rosyjskie-wplywy-sprawdzamy-hashtag-takdlacpk/ Może jakieś sprostowanie ? Odnośnik do komentarza
Janko Muzykant Napisano 11 Maj Share Napisano 11 Maj Ruszyły alternatywne wobec CPK inwestycje na miarę "naszych" nowych aspiracji: "W planach jest hotel 2-3-gwiazdkowy, stacja benzynowa z myjnią. Na parkingach długoterminowych działa już elektroniczna rezerwacja miejsc, a na tych bliżej terminala zamontujemy kilkanaście ładowarek do samochodów elektrycznych. To wszystko bez gigantomanii, ale i bez wstawania z kolan - przekonuje szef portu lotniczego." Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi