Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)
Godzinę temu, MarekA napisał:

Jedno nie wyklucza drugiego: w cywilu mogła pracować jako modelka.

Znaczy, jej godziny są policzone w przypadku trafienia na front.

Edytowane przez fala
Napisano
2 godziny temu, fala napisał:

Znaczy, jej godziny są policzone w przypadku trafienia na front.

Chodzi ci o to że kiedyś gdy żołnierz trzymał karabin kolbą do góry to oznaczało że się poddawał? Godziny tej żołnierki na froncie są policzone ponieważ trzymając w ten sposób broń sygnalizuje chęć poddania się?

Napisano
Teraz, MarekA napisał:

Chodzi ci o to że kiedyś gdy żołnierz trzymał karabin kolbą do góry to oznaczało że się poddawał? Godziny tej żołnierki na froncie są policzone ponieważ trzymając w ten sposób broń sygnalizuje chęć poddania się?

Widzę że o broni wiesz tyle co o życiu na planecie QW174853

Napisano
29 minut temu, fala napisał:

Widzę że o broni wiesz tyle co o życiu na planecie QW174853

Byłem tam dwa tygodnie temu - nic ciekawego. Poza piwem. A teraz zastanów się przez chwile. Jak wygląda możliwość zapiaszczenia lufy broni w zwykłych warunkach wojennych? Broń zasypywana jest ziemią z wybuchów, żołnierz w stresie zahaczy lufą o ścianę okopu i nawet tego nie zauważy. Zanieczyści broń w czasie upadku pod ostrzałem. Mamy sytuację bytowania w prymitywnych warunkach pod ogniem przeciwnika całymi dniami. Wojskowa broń dla której niebezpieczne jest oparcie lufy o ziemie jest do d...

Napisano
Godzinę temu, MarekA napisał:

Byłem tam dwa tygodnie temu - nic ciekawego. Poza piwem. A teraz zastanów się przez chwile. Jak wygląda możliwość zapiaszczenia lufy broni w zwykłych warunkach wojennych? Broń zasypywana jest ziemią z wybuchów, żołnierz w stresie zahaczy lufą o ścianę okopu i nawet tego nie zauważy. Zanieczyści broń w czasie upadku pod ostrzałem. Mamy sytuację bytowania w prymitywnych warunkach pod ogniem przeciwnika całymi dniami. Wojskowa broń dla której niebezpieczne jest oparcie lufy o ziemie jest do d...

No jak to mowią, nie kop się z koniem......

Napisano
12 godzin temu, fala napisał:

No jak to mowią, nie kop się z koniem......

Masz racje, z koniem nie warto się kopać. Koń nawet nie chce sprawdzić czy broń dotyka ziemi.

grot.jpg

Napisano (edytowane)
W dniu 19.03.2023 o 19:10, takafura napisał:

Masz rację, magazynek oparty o kolano utrzymuje broń nad ziemią :)

Sorry za zamieszanie.

mundralo! temu kolesiowi z filmiku też byś broń zabrał? (ok 9 minuta)

Edytowane przez Paweł80
Napisano
W dniu 20.03.2023 o 22:21, Paweł80 napisał:

mundralo! temu kolesiowi z filmiku też byś broń zabrał? (ok 9 minuta)

Aż się zagotowałem. Tydzień ZOMZ minimum, a jeżeli uszkodził broń... I psinco by mnie interesowało, czy to sytuacja bojowa czy taktyka na poligonie. Wrrróć! W sytuacji bojowej sankcja x 2.

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
Napisano
10 minut temu, takafura napisał:

Jak lans to tylko kolimatorem i latarką taktyczną bo trochę "goły" ten Grot ;)

Być może dlatego, że to jest wersja użytkowa, a nie lansiarska.

• 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
Napisano
2 godziny temu, bjar_1 napisał:

Swoją drogą to zacną robotę tymi tłumaczeniami robi ta dziewczyna! Warto promować jej  materiały zwłaszcza, że nie tylko tłumaczenia ma zacne :)

Napisano

Tak, potwierdzam. Bardzo dobry kanał i bardzo dobre tłumaczenia ciekawych zagadnień. Ja śledzę na bieżąco. Ogólnie bardzo dobre warunki ;)

Napisano
17 minut temu, bjar_1 napisał:

Tak, potwierdzam. Bardzo dobry kanał i bardzo dobre tłumaczenia ciekawych zagadnień. Ja śledzę na bieżąco. Ogólnie bardzo dobre warunki ;)

Przed wojną w Ukrainie robiła filmy z Rosji. Musi bardzo dobrze mówić po rosyjsku - Rosjanie traktowali ją jak swoją. No i na tych filmach widać było nie tylko "warunki" 😀