bjar_1 Napisano 11 Marzec 2023 Share Napisano 11 Marzec 2023 7 minut temu, Paweł80 napisał: Doceniany jest na froncie przez ludzi z którymi gdzieś tam rozmawiam. Przez niektórych jest doceniany, a przez innych nie jest. Co kto lubi. Jak ktoś dostanie trefnego wersji A0 czy A1 to nie docenia, jak dobrego A2, to docenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 11 Marzec 2023 Share Napisano 11 Marzec 2023 17 minut temu, Paweł80 napisał: Napisano 25 Styczeń 2021 I żeby nie było. Broń jest wygodna, celna i prawie bezodrzutowa. To spełnia wymogi karabinka sportowego. Od sprzętu bojowego żołnierze wymagają czegoś więcej. MON wie, producent wie i długo, długo nie zobaczymy tej broni na polu walki, choćby na misji. Bo wtedy by się wydało Łebku ze szpikiem pod nosem. Rok nie minął i co? Doceniany jest na froncie przez ludzi z którymi gdzieś tam rozmawiam. Za to z Tobą polemizował więcej nie będę, bo mi czasu szkoda. Tymi argumentami mnie przekonałeś. Gdzieś tam rozmawiał, więc polemizować nie będzie. Masz rację- szkoda czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tailor Napisano 11 Marzec 2023 Share Napisano 11 Marzec 2023 33 minuty temu, bjar_1 napisał: Przez niektórych jest doceniany, a przez innych nie jest. Co kto lubi. Jak ktoś dostanie trefnego wersji A0 czy A1 to nie docenia, jak dobrego A2, to docenia. Jaki jest procent reklamacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 11 Marzec 2023 Share Napisano 11 Marzec 2023 57 minut temu, bjar_1 napisał: Przez niektórych jest doceniany, a przez innych nie jest. Co kto lubi. Jak ktoś dostanie trefnego wersji A0 czy A1 to nie docenia, jak dobrego A2, to docenia. Sedno sprawy. Ktoś ma mi za złe, że nie wychwalam pod niebiosy mimo tego, że piszę cały czas, że to dobra broń. Problem pojawia się, gdy twoje życie zależy od niezawodności i tego czy dostaniesz "trefnego", czy wypadnie ci tłoczek gazowy. Tylko i aż tyle. Lepiej zrobić z kogoś "niemca"(tego złego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 11 Marzec 2023 Share Napisano 11 Marzec 2023 30 minut temu, Tailor napisał: Jaki jest procent reklamacji? Źle zadane pytanie. Powinno być- Ile jest zgłaszanych reklamacji i dlaczego jednostki wolą usunąć usterkę swoim rusznikarzem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 11 Marzec 2023 Share Napisano 11 Marzec 2023 Godzinę temu, Tailor napisał: Jaki jest procent reklamacji? Zapytaj w Radomiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tailor Napisano 11 Marzec 2023 Share Napisano 11 Marzec 2023 2 godziny temu, karpik napisał: Źle zadane pytanie. Powinno być- Ile jest zgłaszanych reklamacji i dlaczego jednostki wolą usunąć usterkę swoim rusznikarzem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 11 Marzec 2023 Share Napisano 11 Marzec 2023 8 minut temu, Tailor napisał: Faktycznie. Nie dodałem. Źle zadane pytanie i nie do ciebie. Gówno wiesz w temacie, a się udzielasz. Spadam z tego tematu bo jałowy. Wierzcie "specjalistom" z YouTube i śpijcie spokojnie z mokrym snem o ideale grota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 11 Marzec 2023 Share Napisano 11 Marzec 2023 5 godzin temu, bjar_1 napisał: Przez niektórych jest doceniany, a przez innych nie jest. Co kto lubi. Jak ktoś dostanie trefnego wersji A0 czy A1 to nie docenia, jak dobrego A2, to docenia. Wyczuwam nutkę optymizmu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 11 Marzec 2023 Share Napisano 11 Marzec 2023 A coś źle napisałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 11 Marzec 2023 Share Napisano 11 Marzec 2023 3 minuty temu, bjar_1 napisał: A coś źle napisałem? Trochę dziwnie, bo modne jest generalizowanie "wszystko źle" lub "wszystko super" :) Taka ciekawostka - posterunek Straży Leśnej w mojej firmie ma już "Grota" ( w całych LP to prawie 500 szt. wyjdzie ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 11 Marzec 2023 Share Napisano 11 Marzec 2023 2 godziny temu, takafura napisał: Straży Leśnej A na co im broń automatyczna? Może jeszcze i czołgi niedługo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 11 Marzec 2023 Share Napisano 11 Marzec 2023 Teraz, bjar_1 napisał: A na co im broń automatyczna? Może jeszcze i czołgi niedługo? Przesadzasz trochę z tymi czołgami, ale pewnie "Pioruny" dokupią ;) Znasz nowe pojęcie "rezerwa pasywna" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 11 Marzec 2023 Share Napisano 11 Marzec 2023 16 minut temu, takafura napisał: Znasz nowe pojęcie "rezerwa pasywna" ? Nie, a powinienem? W tej rezerwie pasywnej jest też SOK, w którym 80% funkcjonariuszy to ex-PRLowskie popłuczyny z wąsami i brzuchem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 11 Marzec 2023 Share Napisano 11 Marzec 2023 2 minuty temu, bjar_1 napisał: Nie, a powinienem? Po 55 roku życia przechodzisz do rezerwy, ale jeżeli jesteś podoficerem to możesz na ochotnika dostać przydział do rezerwy pasywnej. Mobilizują Cię na wypadek "W" lub klęsk żywiołowych, do 90 dni ćwiczeń w roku max. Ale to nie dotyczy pracowników LP - nasze firmy podlegają militaryzacji i z tego tytułu mam nadal przydział mobilizacyjny nawet po skończeniu owych 55 lat. Może stąd te wyróżnienie "Grotem" już teraz? Jak zrobią szkolenie to się pochwalę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tailor Napisano 12 Marzec 2023 Share Napisano 12 Marzec 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 12 Marzec 2023 Share Napisano 12 Marzec 2023 Dzięki aneksowi do obecnie realizowanej umowy z lipca 2020 r. zwiększą się dostawy karabinków MSBS Grot dla Sił Zbrojnych RP. Stało się to możliwe dzięki konsekwentnemu rozwojowi mocy produkcyjnych wykonawcy. Zgodnie z aneksem, o wartości ok. 1 mld zł, Fabryka Broni Łucznik-Radom dostarczy do Sił Zbrojnych RP do końca 2026 r. blisko 88 tys. kolejnych karabinków Grot C16 FB-A2 kal. 5,56 mm x 45 NATO. W efekcie, zamówienie będzie obejmować łącznie blisko 184 tys. karabinków, a całkowita wartość umowy wyniesie ok. 2,1 mld zł brutto. (Tekst pochodzi z Magazynu Militarnego MILMAG. Przeczytaj więcej na:https://milmag.pl/umowa-na-karabinki-msbs-grot-i-karabiny-wyborowe-grot-762n/ ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekA Napisano 16 Marzec 2023 Share Napisano 16 Marzec 2023 Ukraińcy nie poznali się na Grocie: https://defence24.pl/przemysl/ukraina-kupuje-kolejne-groty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazik.S Napisano 16 Marzec 2023 Share Napisano 16 Marzec 2023 19 minut temu, MarekA napisał: Ukraińcy nie poznali się na Grocie: https://defence24.pl/przemysl/ukraina-kupuje-kolejne-groty Przypadkowa zbieżność onet-owskiego "artykułu" z planowanym zakupem broni przez Ukrainę. Ktoś jeszcze wierzy w bezstronność "fachowców" z tego niemieckiego portalu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tailor Napisano 16 Marzec 2023 Share Napisano 16 Marzec 2023 Podobno Żemła z Wyrwałem napisali piosenkę. Ma tytuł "Znowu z grotem mi nie wyszło". 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
canabis.dw Napisano 17 Marzec 2023 Share Napisano 17 Marzec 2023 haha! dobre! no żart perełka normalnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 17 Marzec 2023 Share Napisano 17 Marzec 2023 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tailor Napisano 18 Marzec 2023 Share Napisano 18 Marzec 2023 47 Samodzielna Brygada Zmechanizowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 18 Marzec 2023 Share Napisano 18 Marzec 2023 18 minut temu, Tailor napisał: 47 Samodzielna Brygada Zmechanizowana Ja tam sie nie znam, ale lufę o ziemię oparła by tylko modelka, żołnierka nigdy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekA Napisano 18 Marzec 2023 Share Napisano 18 Marzec 2023 Godzinę temu, takafura napisał: Ja tam sie nie znam, ale lufę o ziemię oparła by tylko modelka, żołnierka nigdy ;) Jedno nie wyklucza drugiego: w cywilu mogła pracować jako modelka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi