Erih Napisano 30 Maj 2022 Autor Napisano 30 Maj 2022 W dniu 29.05.2022 o 18:23, balans napisał: Na kilku forach miałem okazję zapoznać się z opiniami użytkowników tego karabinka. Przeważała opinia, że jest to przyjazny karabinek na strzelnicę, natomiast na taktykę nie bardzo nadaje się w obecnej wersji. I tyle w temacie. Najnowsze wersje i na taktykę się nadadzą i na strzelnicę. Te starsze w tym komercyjne tylko na strzelnicę. Cytuj
balans Napisano 31 Maj 2022 Napisano 31 Maj 2022 8 godzin temu, Erih napisał: Najnowsze wersje i na taktykę się nadadzą i na strzelnicę. Te starsze w tym komercyjne tylko na strzelnicę. Mk.4 czy 5 ? Co do reszty zgoda. Cytuj
srbm Napisano 31 Maj 2022 Napisano 31 Maj 2022 Grot Mk.4 i Mk.5 znajduje się na wyposażeniu 13 BZmech. Cytuj
Erih Napisano 31 Maj 2022 Autor Napisano 31 Maj 2022 14 godzin temu, balans napisał: Mk.4 czy 5 ? Co do reszty zgoda. Musiałbym dopytać. Z tego co wiem, o niebo lepiej dopracowane niż wcześniejsze. Kolega który miał z nim przyjemność, narzekał jedynie że "bajerów za dużo" ale to moje pokolenie, czyli AKMS, SWD i kmPK. Cytuj
srbm Napisano 31 Maj 2022 Napisano 31 Maj 2022 Zważywszy, że cos takiego nie istnieje muszą być wyjątkowo dopracowane. Cytuj
Erih Napisano 31 Maj 2022 Autor Napisano 31 Maj 2022 10 minut temu, srbm napisał: Zważywszy, że cos takiego nie istnieje muszą być wyjątkowo dopracowane. Ja się zatrzymałem na wersji A2 (faktycznie poprawiona, strzelałem, nie miałem zarzutów), nie wiem jak jest oznaczana "najnowsza" wersja. Kolega pisał o "ostatniej wersji", oczywiście z tych co trafiły do wojska. Bajzel w oznaczeniach? Cytuj
Czlowieksniegu Napisano 1 Czerwiec 2022 Napisano 1 Czerwiec 2022 Przyznam, że się zgubiłem... balans "Mk.4 czy 5 ? Co do reszty zgoda." vs srbm "Grot Mk.4 i Mk.5 znajduje się na wyposażeniu 13 BZmech. " vs erih "Musiałbym dopytać.Z tego co wiem, o niebo lepiej dopracowane niż wcześniejsze." vs srbm "Zważywszy, że cos takiego nie istnieje muszą być wyjątkowo dopracowane." Cytuj
srbm Napisano 1 Czerwiec 2022 Napisano 1 Czerwiec 2022 17 godzin temu, Erih napisał: Ja się zatrzymałem na wersji A2 (faktycznie poprawiona, strzelałem, nie miałem zarzutów), nie wiem jak jest oznaczana "najnowsza" wersja. Kolega pisał o "ostatniej wersji", oczywiście z tych co trafiły do wojska. Bajzel w oznaczeniach? Żaden Mk.4 i Mk5. nie istnieje! Już sam sposób oznaczenia wersji nie jest stosowany w Polsce. Cytuj
Erih Napisano 1 Czerwiec 2022 Autor Napisano 1 Czerwiec 2022 15 godzin temu, Czlowieksniegu napisał: Przyznam, że się zgubiłem... A ja się odnalazłem, zatelefonowałem i uściśliłem, chodziło o wersję A2, a Balans chyba usiłował mnie wkręcić. Choć, w jakimś zagramanicznym konspekcie reklamowym mogły jakieś Mk zaistnieć, czemu nie. Wszak wszyscy piszą o AK47, a wersję tę widziało zapewne kilkadziesiąt osób na świecie. Cytuj
srbm Napisano 2 Czerwiec 2022 Napisano 2 Czerwiec 2022 Obstawiam, że nie chciał wkręcić ale pomylił grota ze stenem. Cytuj
Merill_Marauder Napisano 6 Czerwiec 2022 Napisano 6 Czerwiec 2022 Jak zobaczę jakikolwiek papier potwierdzający te rewelację to uwierzę. Mieliśmy już newsa o sprzedaży Piorunów do USA, które też nie znalazły żadnego potwierdzenia. Cytuj
Jedburgh_Ops Napisano 6 Czerwiec 2022 Napisano 6 Czerwiec 2022 Tak, jak Izraelczycy już, już, już kupowali PZL-130. Cytuj
Czlowieksniegu Napisano 6 Czerwiec 2022 Napisano 6 Czerwiec 2022 Merril... Je... Jak się poszuka informacji o Grotach za Wielką Wodą, to poza szumnymi deklaracjami, jak baaaaaaaaaardzo wzrosła sprzedaż do/w USA, za każdym razem pojawia się informacja, że to nie dotyczy Grotów, a: Mini Beryl Pistol w kal. 223 Rem Beryl S 762 M1 w kal. 7,62x39 mm karabinek 223 S Beryl M1, który jest zasilany jedną z najpopularniejszych w USA amunicją pośrednią - kalibru 5.56x45 mm/.233 Remington. PS srbm/Cielma Nie wszyscy o tym wiedzą, ale pewną partię karabinków Grot zakupiły amerykanskie siły specjalne (US SOCOM). Nabywcy eksportowi to formalnie dziś bardzo przyszłościowa Ukraina, US, i nie wymieniany z nazwy kraj z Afryki Wschodniej. vs Jednostka Wojskowa Nr 2305 GROM poinformowała o udzieleniu zamówienia na dostawę nieokreślonej liczby karabinków HK 416 kalibru 5,56 milimetrów. Specjalsi za dostawę zapłacą niecałe 3 mln zł brutto. Do polskich użytkowników broni poza JW GROM możemy zaliczyć inne jednostki wojsk specjalnych, takie jak Jednostka Wojskowa Komandosów czy JW AGAT. Jeżeli chodzi o inne krajowe formacje to jest także w Centralnym Pododdziale Kontrterrorystycznym Policji "BOA” i CBA. wrzesień 2021 Cytuj
Jedburgh_Ops Napisano 6 Czerwiec 2022 Napisano 6 Czerwiec 2022 SW-4 też już, już, już miały mieć sukcesy eksportowe. Cytuj
Jedburgh_Ops Napisano 6 Czerwiec 2022 Napisano 6 Czerwiec 2022 17 minut temu, Czlowieksniegu napisał: Merril... Je... Jak się poszuka informacji o Grotach za Wielką Wodą, to poza szumnymi deklaracjami, jak baaaaaaaaaardzo wzrosła sprzedaż do/w USA, za każdym razem pojawia się informacja, że to nie dotyczy Grotów, a: Mini Beryl Pistol w kal. 223 Rem Beryl S 762 M1 w kal. 7,62x39 mm karabinek 223 S Beryl M1, który jest zasilany jedną z najpopularniejszych w USA amunicją pośrednią - kalibru 5.56x45 mm/.233 Remington. Tak, to wszystko jest w amerykańskich podcastach strzeleckich. I wszystko jest w wersji cywilnej, można sobie popykać na gunshows. Cytuj
bjar_1 Napisano 27 Sierpień 2022 Napisano 27 Sierpień 2022 (edytowane) No może dobrą sztukę trafił? To tak jak z produktami elektro wyśmiewanej firmy Manta - albo się spier#oli za tydzień, albo będzie hulało do końca świata. Edytowane 27 Sierpień 2022 przez bjar_1 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi