Czlowieksniegu Napisano 24 Luty 2021 Share Napisano 24 Luty 2021 Tyr- cieszę się, że wreszcie zrozumiałeś (?) jakiej "wysokiej" klasy karabinek Człowiek z obłędem w oczach zamówił i jakie są tego teraz konsekwencje... Wiem, wiem... za chwilę jeszcze bardziej będziesz kota ogonem odwracał i tłumaczył, że Kukuła co innego miał na myśli, a w dodatku A1 to i tak szczyt techniki, przy czym wcale nie padało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srbm Napisano 24 Luty 2021 Share Napisano 24 Luty 2021 7 godzin temu, Czlowieksniegu napisał: srbm- podziwiam twoje uniki i tłumaczenia, że wszystko (?) jest inaczej niż oficjele podają. Inaczej, czyli super i rewelacja: Przynajmniej nie muszę zmyślać cytatów jak robią to niektórzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srbm Napisano 24 Luty 2021 Share Napisano 24 Luty 2021 7 godzin temu, Czlowieksniegu napisał: - 24 350 karabinków wersji A0, które potem doprowadzono do wersji A1; - 12 387 wersji A1; - oraz 7563 najnowszej wersji A2, której dostawy trwają." https://www.defence24.pl/karabinek-grot-w-sejmie-opozycja-zapowiada-wniosek-do-nik Niedobrze. Onet podaje zupełnie inną liczbę. Będziesz musiał redukować dysonans poznawczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 24 Luty 2021 Share Napisano 24 Luty 2021 srbm- miej litość... jak nie dla siebie, to dla Użytkowników Forum "Przynajmniej nie muszę zmyślać cytatów jak robią to niektórzy" Podasz przykłady? Ale tak ze źródłami- gdzie zmyśliłem cytat... proszę. PS To jak z tą modernizacją do A2? " Zaprzeczył, by egzemplarze wariantu A1 miały być modernizowane do wersji A2. (o zakładanym doprowadzeniu do wersji A2 karabinków zmodernizowanych z A0 do A1 mówił na początku lutego producent broni). " Chcesz napisać, że Kukuła nie wie, co się dzieje, czy Defence24 cytując kłamie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srbm Napisano 24 Luty 2021 Share Napisano 24 Luty 2021 O litość proś Żemłę mi tych, którzy zamieszczają tutaj jej kolejne rewelacje. To sobie zmyśliłeś: "Modernizacja ściśle uzgodniona z wojskiem obejmie jednak wszystkie wyprodukowane groty, by wyeliminować systemowo i definitywnie ich słabości." dyr Figurski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 24 Luty 2021 Share Napisano 24 Luty 2021 srbm No to teraz należy oczekiwać, że Figurski & S-ka będzie po kolei składał "prośby" o sprostowania: https://www.rp.pl/Przemysl-Obronny/302109898-Karabinek-szturmowy-Grot-idzie-do-poprawki.html https://www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/polska/szlifowanie-karabinka-msbs-grot-do-wot-zmierza-wersja-a2/ar-BBTec0c https://radar.rp.pl/przemysl-obronny/21509-szlifowanie-radomskiego-grota Jak widzisz, na twoje "zmyśliłeś" podaję śnurki do miejsc, gdzie wypowiedź Figurskiego jest cytowana. Podpowiedz mi, przy okazji, czy twoje wątpliwości co do tej wypowiedzi i modernizacji oznaczają, że czterdzieści kilka tysięcy sztuk będzie A1? Fiu fiu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srbm Napisano 24 Luty 2021 Share Napisano 24 Luty 2021 Na razie sam musisz sprostować to co wymyśliłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 24 Luty 2021 Share Napisano 24 Luty 2021 srbm- czy ci się to podoba, czy nie, podałem kilka źródeł z wypowiedzią Figurskiego. Wielce możliwe, że to obrobiona informacja z Onetu, ale nie zmienia to faktu, że takie słowa krążą. Wypadałoby, aby Figurski lub FB poprosili o sprostowanie :-) Oczywista oczywistość trzymając się twojej wersji, że takie sformułowanie nie padło. PS " Już na etapie projektowania zamówienia przyjęliśmy jako dogmat założenie o potrzebie ciągłego doskonaleniu broni podobnie jak realizują to siły zbrojne innych państw. Dlatego w nazwie karabinków pojawi się nowy człon oznaczony literą M. Pierwsza partia zakupionych karabinków będzie miała oznaczenie GROT 16C FB-M1 ale już dziś założyliśmy, ze w ramach realizowanej umowy możliwe będą modyfikacji broni nawet do standardu M3. (…) Stwarzamy system, w którym istnieją warunki inspirujące producenta do ciągłego doskonalenia broni zgodnie z wnioskami zgłaszanymi przez żołnierzy. Mówił Gen. Wiesław Kukuła, Dowódca WOT w rozmowie z Defence24.pl we wrześniu 2017 roku, kilka godzin po zawarciu umowy na dostawy pierwszej partii Grotów " https://www.defence24.pl/system-broni-modulowej-grot--eksploatacja-wazna-faza-rozwoju-analiza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srbm Napisano 24 Luty 2021 Share Napisano 24 Luty 2021 (edytowane) Bzdura. Wypowiedź, którą przytoczyłeś nie padła z ust Figurskiego. Zmyślić czyjeś zdanie a potem domagać się aby ten ktoś to prostował. I nie jest "moją wersją", że takie zdanie nie padło. Jeżeli masz ochotę mogę zamieścić zrzut ekranu. Edytowane 24 Luty 2021 przez srbm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 24 Luty 2021 Share Napisano 24 Luty 2021 srbm- ależ poproszę, serio... Podałem kilka śnurków do portali, które tą wypowiedź cytowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srbm Napisano 24 Luty 2021 Share Napisano 24 Luty 2021 Doprawdy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 24 Luty 2021 Share Napisano 24 Luty 2021 srmb Stoi napisane ""Modernizacja ściśle uzgodniona z wojskiem obejmie jednak wszystkie wyprodukowane groty, by wyeliminować systemowo i definitywnie ich słabości."" z mitycznym "zdaniem producenta", gdzie później przywoływany jest Figurski... O czym powyższe ma świadczyć? Że w pierwszym akapicie "zdaniem producenta" oznacza sprzątaczkę czy kogoś podobnej funkcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srbm Napisano 24 Luty 2021 Share Napisano 24 Luty 2021 To ma świadczyć, że ów człowiek niczego takiego co mu przypisałeś nie powiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 24 Luty 2021 Share Napisano 24 Luty 2021 srbm... Dość... ciekawe. Czyli nie ważne meritum i lekka schiza co do modernizacji, ważniejsze, że miast "przedstawicielowi producenta" słowa przypisano Figurskiemu... Czyli teraz, należałoby sprawdzić: - gdzie akapit pierwszy padło - kto poza Figurskim brał udział - kogo można za akapit pierwszy obciążyć Fiu fiu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srbm Napisano 24 Luty 2021 Share Napisano 24 Luty 2021 I co jeszcze? Po prostu przypisałeś komuś coś czego nigdy nie powiedział. Trudno dyskutować z kimś kto ma tak elastyczne podejście do prawdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 24 Luty 2021 Share Napisano 24 Luty 2021 srbm- przypisałem lub nie, cytowałem podanej już śnurki. Masz (?) świadomość, że z twojej wklejki, gdzie raz pada "zadaniem producenta", a za moment przywołany jest Figurski, także na dwoje babka wróżyła. Bawi mnie niepomiernie, że nie odniosłeś się do wad i niedoróbek istniejących lub nie, a jednocześnie próbujesz szukać wyjścia w negacji autora słów o modernizacji. Może, kiedyś, gdy faktycznie FB odda sprawy do sądu i nie dowiemy się o utajnieniu z racji wpływu na obronność i tajemnice handlowe, poznamy czym tak naprawdę Grot A0 i A1 jest. Podobnie, jak się może dowiemy, czy Człowiek z obłędem w oczach dlaczego i jak wymusił podpisanie umowy przed zakończeniem testów... Umowę podpisano 5 września 2017. A jednocześnie: W dniach 15–16 listopada szef Inspektoratu Uzbrojenia MON podpisał orzeczenia o zakończeniu badań kwalifikacyjnych karabinka modułowego MSBS-5,56KA0/Grot C16 FB-M1 oraz 9-milimetrowego pistoletu samopowtarzalnego PR-15 Ragun. Oznacza to, że nowy typ polskiego uzbrojenia wyprodukowany przez Fabrykę Broni „Łucznik” może trafić do wyposażenia wojsk. http://www.polska-zbrojna.pl/home/articleshow/24164?t=Grot-i-Ragun-zakwalifikowane-do-sluzby Jeśli mnie kalendarz nie myli, to umowę podpisano dwa i pół miesiąca przed wydaniem finalnego orzeczenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srbm Napisano 24 Luty 2021 Share Napisano 24 Luty 2021 A mnie bawi, że musisz uciekać się do takich chwytów aby wykazać wady karabinka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 24 Luty 2021 Share Napisano 24 Luty 2021 srbm- ale ja naprawdę bym chciał, żeby działał jak należy i przy okazji różnych dziwnych zbiegów okoliczności przy nim nie było... Rozumiem, na marginesie, że twój powyższy wpis, to odpowiedź na różnice w kalendarzu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srbm Napisano 24 Luty 2021 Share Napisano 24 Luty 2021 Tutaj zaznaczyłeś rzekomego autora nawet dwa razy! A jaki piękny cudzysłów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 24 Luty 2021 Share Napisano 24 Luty 2021 Jedno co pozytywnego przyniosła ta ostatnia Komisja, to zapowiedź gen. Kukuły, że żołnierze dostaną zwrot kasy [260 zeta] za zgubione regulatory gazu. Oczywiście to nie zmienia faktu, że kilkadziesiąt tysięcy karabinków w wersji M1 będzie nadal "chodziło" na trytytkach, bo nikt nie pojął tematu czy gwarancja obejmuje również usunięcie wykrytych wad konstrukcyjnych. Tak ogólnie, to temat nadaje się do Trybunału Stanu, ale będzie "Polacy nic się nie stało"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 24 Luty 2021 Share Napisano 24 Luty 2021 Na ostatniej rotacji powiedziano, że mamy nie zakładać trytek bo chcą mieć dane jaka jest rzeczywista skala problemu. Większość nie zdjęła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srbm Napisano 25 Luty 2021 Share Napisano 25 Luty 2021 Slajd z wystąpienia posła A. Rozenka na posiedzeniu SKON. "Gratuluję" tym, którzy na niego głosowali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 25 Luty 2021 Share Napisano 25 Luty 2021 srbm- pomijając głupotę, którą z matematyką Rozenek strzelił, co jeszcze nie bangla w powyższym? Z ciekawości pytam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 25 Luty 2021 Share Napisano 25 Luty 2021 Łoże, kolba i uchwyt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 25 Luty 2021 Share Napisano 25 Luty 2021 Groty A1 będą jeszcze przez jakiś czas użytkowane przez wojsko z tymi trytkami, a ponieważ FB nie poczuwa się do ich modernizacji w ramach gwarancji, to zapewne na koniec trafią do przepastnych czeluści magazynów i sprawa umrze śmiercią naturalną. A premii i orderów nikomu za to nie odbiorą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi