Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

daruj sobie te chłopkoroztropkowe komentarze na podstawie tego co ci się ubzdało. Szczepienia w Tomaszowie odbyły się w piątek  i większość z nauczycieli mimo złego jeszcze samopoczucia stawiło się do pracy w poniedziałek.  W samym Tomaszowie wiem o sytuacjach gdzie wszyscy zaszczepieni w kilku szkołach odczuli skutki szczepienia w podobnie do tych z Krakowa.  Sytuacja zgłaszana i będzie opisana. 

Napisano

Rozlewnia szczepionki przeciw COVID-19 w Polsce. Sasin: Ruszy za kilka tygodni

vs

Jarosław Król poinformował także, że nowobudowana linia produkcyjnej osiągnie możliwości napełnienia około 16 tys. ampułek na dobę, czyli około 40 mln rocznie. Ampułkarnia będzie gotowa na jesieni.

Znajdź różnice :-)

Napisano
Godzinę temu, balans napisał:

Polska zakupiła dodatkowo 4 miliony szczepionek dla UPAiny, Gruzji i Albanii, bo my bogaty bantustan jesteśmy.

Bantustańczyku, czy może wolisz Bananańczyku a dotarło, że do odsprzedaży?

Napisano (edytowane)
26 minut temu, Czlowieksniegu napisał:

Tyr- myślisz, że aż tak słabo w budżecie, że będą spekulować szczepionkami?

Istotniejsze są insynuacje że "my niby takie bogaty bantustan jesteśmy".

Każda okazja dobra aby powielić fake newsa albo chociaż gówienkiem rzucić. Śmiesznie obserwować takie reakcje tego forumowicza jak u psa Pawłowa - każde wydarzenie gospodarcze czy zjawisko pogodowe musi opatrzyć komentarzem "pisowski. pisowskie, pisowskim, bantustan, reżim " itp.

A fakty są łatwe do sprawdzenia:

"umowy unijne pozwalają na odsprzedanie po cenie kupna. Komisja pomaga przy kontraktach i transporcie" - dodał wiceszef KE. (PAP)"

Edytowane przez takafura
Napisano

Balans. 

Zamiast pobudować dom, kupić sobie jakieś fajne auta, znaleźć ładną koleżankę lub kilka, marnujesz energię wypisując bzdury na forum. Myślę, że każdy ma już dość czytania twoich frustracji. To nie jest wina Polski, że ci w życiu nie wyszło a wyłącznie twoja. Obarczanie winą wszystkich w koło za swoje niepowodzenia, życiowe nic nie zmieni, liczenie na pomoc z rosji też nie. Tam byś miał jeszcze gorzej.

Taką optymistyczną piosenkę znalazłem dla ciebie byś już nie obrażał Ojczyzny jakimiś debilnymi określeniami. Trzymaj się jesteśmy z tobą?

"Znowu w życiu mi nie wyszło".wmv Budka Suflera - YouTube

Napisano (edytowane)
2 godziny temu, Tyr napisał:

marnujesz energię wypisując bzdury na forum

A ja już myślałem, że się odniesiesz merytorycznie do tego co wstawiłem powyżej, ale rozumiem, że jak zawsze argumentów Ci brakło, więc zwyczajowo wyjeżdżasz ad persona. Zapomniałeś jeszcze dodać Olgino, Onuce i KGB.

To nie moja wina, że III/IV RP stała się karykaturą państwa i to od samego początku, bo NIE OTAKE POLSKIE CHODZIŁO, a wyszło jak zawsze...

Można się długo zastanawiać dlaczego nie potrafiliśmy po obaleniu muru stworzyć normalnie funkcjonującego państwa, tak jak to się udało Czechom. Zapewne duży wpływ na to miała nasza historia - anarchia ówczesnych oligarchów czyli magnaterii, ich klientelizm wobec obcych dworów, dyktat Watykanu, feudalizm i analfabetyzm 90% obywateli, brak ciągłości państwa, a później XIX-wieczny mesjanizm, mrzonki o Międzymorzu, prywata polityków, szukanie sobie wrogów blisko a sojuszników daleko, oraz kompleks niższości wobec Zachodu i kompleks wyższości wobec Wschodu. Można by jeszcze długo wymieniać, natomiast ja nie jestem wstanie wymienić chociaż jednego państwa w UE, o którym możemy powiedzieć, że to nasz sojusznik [Węgry ale tylko w kwestiach ideologiczno-autorytarnych]. A później znowu będzie płacz, że my tacy idealni, a świat nas nie docenił i znowu zdradził...

Edytowane przez balans
Napisano

E tam bez argumentów...Przecież ci powiedziałem, że nieudacznicy swoje winy cedują na innych...

Napisano
7 minut temu, Tyr napisał:

E tam bez argumentów...Przecież ci powiedziałem, że nieudacznicy swoje winy cedują na innych...

Żaden rząd nie uformował tylu roszczeniowych nieudaczników i półcwaniaków co ten bieżący, kryptolewicowy. 

Moja pani pracuje w ośrodku pomocy społecznej od 15 lat i takich cyrków jak teraz to nie było. Wszystko się ludziom należy, kłamią, kręcą, naciągają a jak trzeba oddać pieniądze, bo już wszystko łatwo sprawdzić w systemie, to trzeba policję wzywać bo "PiS mi dał, a wy sobie pewnie kur.y wzięły" 

Napisano
21 minut temu, Tyr napisał:

To akurat idealnie pasuje do IV RP, bo wszystko to wina: Tuska, kobiet, lewaków, oraz Merkel i Putina, a niedługo zapewne dojdzie jeszcze Biden...

Napisano
Teraz, karpik napisał:

Żaden rząd nie uformował tylu roszczeniowych nieudaczników i półcwaniaków co ten bieżący, kryptolewicowy. 

Tak, patusy teraz mają się dobrze. Po co pracować, jak można leżeć w barłogu z harnasiem, a i tak się należy.

Napisano
22 minuty temu, Tyr napisał:

Proponuję w ramach protestu oddać coś dostał i nie brać więcej...

Wyobraź sobie, że biorę na dwójkę, ale ze względu na to, że jest to kilka procent mojego domowego budżetu nie jest mi wcale głupio bo w podatkach bezpośrednich, pośrednich i tych, które będą musiały być nałożone na przyszłe pokolenia- po pierwsze oddaję, po drugie przeznaczam na lepsze rzeczy niż budowa kościołów i propagandy.

Napisano

U bogacz;) Bierzesz jeszcze za sypanie piasku łyżeczką do MSBS;) Tym bardziej powinno ci być wstyd. Powinieneś trochę honoru mieć i sam wymyśleć na co pożytecznego przeznaczyć a nie tylko pluć, że ci dali... 

Napisano

Aby komuś dać, to najpierw należy wszystkim zabrać. A wystarczyło tylko podnieść kwotę wolną od podatków, bo ta u nas jest chyba najniższa w UE, obniżyć PIT, ale nie dla milionerów bo oni i tak płacą najniższe podatki, a na dzieci wprowadzić większe ulgi podatkowe. Zyskaliby ci, którzy ciężko pracują a nie patologia, która żyje z robienia dzieci, które i tak odziedziczą biedę po rodzicach. Ale wtedy nie byłoby efektu PIS DA.

PS. Niedawno w telewizorni był reportaż o takiej jednej, która chyba z piątkę dzieci sobie kazała tak od roku do lat kilkunastu, oczywiście bez tatusiów. No i ta osoba była oburzona, że Opieka Społeczna zamiast ją sponsorować, to kazała jej poszukać sobie jakiejś pracy.

• Tak trzymać 1
Napisano
41 minut temu, karpik napisał:

Moja pani pracuje w ośrodku pomocy społecznej od 15 lat i takich cyrków jak teraz to nie było. Wszystko się ludziom należy, kłamią, kręcą, naciągają a jak trzeba oddać pieniądze, bo już wszystko łatwo sprawdzić w systemie, to trzeba policję wzywać bo "PiS mi dał, a wy sobie pewnie kur.y wzięły" 

Śmiała teza. Uważam że z patologia tak było zawsze - zmarnowali zasiłki, talony, mieszkania socjalne, itp.

Ale ludzie biedni, mniej zaradni, rodziny wielodzietne bardzo skorzystały na różnych "+" czy na najmniejszym bezrobociu od lat.

Ps. Pewnie to wyjątek - nie uogólniam jak Ty na całą Polskę - ale u mnie największe zołzy to "pracują" właśnie GOPS - wredne, leniwe. Byłem z interwencją w sprawie sąsiadów to usłyszałem że już nie ma na nic dodatkowego  kasy, a mamy luty. Inna rodzina której czasami pomagam stwierdziła że wolą żreć tynk niż o coś prosić te cytuję " złodziejskie k..."