bjar_1 Napisano 7 Kwiecień 2020 Autor Napisano 7 Kwiecień 2020 https://wiadomosci.onet.pl/kraj/koronawirus-wojsko-marnuje-sprzet-do-testow-to-dywersja/nt1fkth
les05 Napisano 7 Kwiecień 2020 Napisano 7 Kwiecień 2020 23 minuty temu, traper6 napisał: To jest już kuźwa po prostu CHORE !!! U nas pewnie zaapelują co by się owinąć w prześcieradło i położyć pod bramą cmentarza, albo pod zakładem utylizacji odpadów............... I tu się mylisz, bo wprawdzie lanie w parkach nikogo nie dziwi ale szacunek dla starszych jest normą, której nie przestrzega tylko margines.
balans Napisano 7 Kwiecień 2020 Napisano 7 Kwiecień 2020 Godzinę temu, bjar_1 napisał: W sądzie się będziesz tłumaczył Jak mi powiedział pewien SB-ek podczas przesłuchania w latach 80-tych: "Ludzie dzielą się na tych, którzy siedzieli, siedzą lub będą siedzieć". A lojalki i tak im nie podpisałem...
Tyr Napisano 7 Kwiecień 2020 Napisano 7 Kwiecień 2020 2 godziny temu, balans napisał: Acz z perspektywy czasu widzę, że w tym PRL-u obywatel cieszył się dużo większą wolnością, niż obecnie. Ot taki paradoks historii i ironia losu, że przyszło nam żyć w państwie z Orwella, a miało być tak fajnie... Godzinę temu, balans napisał: Jak mi powiedział pewien SB-ek podczas przesłuchania w latach 80-tych: "Ludzie dzielą się na tych, którzy siedzieli, siedzą lub będą siedzieć". A lojalki i tak im nie podpisałem... Skleroza w ciągu godziny?
balans Napisano 7 Kwiecień 2020 Napisano 7 Kwiecień 2020 55 minut temu, Tyr napisał: Skleroza w ciągu godziny? Szukałem kwadratowych jaj, to je znalazłem. Dziś za byle co można mieć kłopoty. A odnośnie wolności obywateli wtedy i teraz to taki przykład: Za komuny i jeszcze z rozpędu przez dwie dekady później, detektoryści mogli łazić i kopać prawie wszędzie bez większych problemów. Dziś jak wyjdziesz z wykrywaczem na własne, prywatne pole, a sąsiad zakapuje, to cię zakują w kajdanki. I gdzie tu wolność? I jeszcze jak w Orwellu każą ci wierzyć, że brak wolności to jest właśnie wolność.
les05 Napisano 7 Kwiecień 2020 Napisano 7 Kwiecień 2020 Belgia zniszczyła strategiczny zapas masek by zrobić miejsce dla uchodźców. "emerytowany wojskowy, adiutant Marc Caekebeke, który pilnował zapasu masek w koszarach w Naumur. Według niego hangary były „suche i zamknięte”, a pudełka w których były przechowywane maski „nie były uszkodzone”. Jak twierdzi Caekebeke jedynym powodem ich zniszczenia była potrzeba miejsca. W 2015 r. rząd belgijski miał zdecydować o umieszczeniu w obu hangarach uchodźców. Ci się więc wprowadzili, a maski się wyprowadziły i zostały spalone. „La Libre Belgique” informowała zresztą wówczas obszernie o rozstawieniu w hangarach namiotów dla migrantów z 120 łóżkami. Koszary do dziś służą jako ośrodek dla azylantów. Ponieważ Maggie de Block kieruje dwoma resortami naraz – ds. azylu i migracji oraz zdrowia, ta wersja wydaje się całkiem prawdopodobna." http://wpolityce.pl/swiat/494835-belgia-spalila-zapas-masek-by-zrobic-miejsce-dla-uchodzcow
fala Napisano 7 Kwiecień 2020 Napisano 7 Kwiecień 2020 To było w 2015 roku jak piszesz, pięć lat temu to o COV-19 nikt nie słyszał więc nie pier......l kocopołów. Poza tym co ma jakaś sytuacja z maskami w Belgii pięć lat temu z przekrętem maskami w lutym tego roku w PL kiedy epidemia się rozkręcała? Jakąś kasę przytuliłeś że takich bzdetnych argumentów używasz?
takafura Napisano 7 Kwiecień 2020 Napisano 7 Kwiecień 2020 2 godziny temu, les05 napisał: Belgia zniszczyła strategiczny zapas masek by zrobić miejsce dla uchodźców. Po prostu mają inne priorytety. Widać po komentarzach że niektórzy maja problemy z prostym czytaniem ze zrozumieniem tekstu - objawia sie to wycieczkami osobistymi...
fala Napisano 7 Kwiecień 2020 Napisano 7 Kwiecień 2020 1 godzinę temu, takafura napisał: Widać po komentarzach że niektórzy maja problemy z prostym czytaniem ze zrozumieniem tekstu - objawia sie to wycieczkami osobistymi... Następny yntelygent.Z tekstu o Belgijskich maskach pewnie potrafisz wyczytać kiedy zaraza się skończy. Możesz mi wyjaśnić po co wrzutki o Belgijskich spalonych maskach w 2015 roku ?
Tyr Napisano 8 Kwiecień 2020 Napisano 8 Kwiecień 2020 Takafura. Nikt nie wie jak fala zabłądził na to forum i czemu na nim rezyduje… No może po za kilkoma osobami. Jak dotąd jeszcze nie skalał się jakąś sensowną aktywnością związaną z tematyką forum, za to dobry jest w organizowaniu wycieczek… osobistych, typu obrażania tych o innych poglądach i życzenia im zgonu na koronawirusa. Nie ma się co nim przejmować, taki folklor…
Tyr Napisano 8 Kwiecień 2020 Napisano 8 Kwiecień 2020 5 minut temu, fala napisał: No gdzie mnie tam do ciebie i twego echa i kilku podających. Jak byś choć raz zajrzał do innych działów niż Towarzyskie i Aktualności to byś się zorientował, że pierwszy raz napisałeś coś sensownego...
fala Napisano 8 Kwiecień 2020 Napisano 8 Kwiecień 2020 5 godzin temu, Tyr napisał: Jak dotąd jeszcze nie skalał się jakąś sensowną aktywnością związaną z tematyką forum, za to dobry jest w organizowaniu wycieczek… osobistych, typu obrażania tych o innych poglądach No gdzie mnie tam do ciebie i twego echa i kilku podających.
fala Napisano 10 Kwiecień 2020 Napisano 10 Kwiecień 2020 Godzinę temu, bjar_1 napisał: Kupili czy nie? Nooooo, teraz to do 10 maja będzie po wirusie pozamiatane, jak jeszcze tak kropidłem by wzmocnić działanie to nawet i tydzień przed, a potem zawojujemy świat.
Czlowieksniegu Napisano 11 Kwiecień 2020 Napisano 11 Kwiecień 2020 Bjar- gdzie Ty po tych internetach chodzisz, że takie cuda znajdujesz? A Twoja żona o tym wie?
fala Napisano 11 Kwiecień 2020 Napisano 11 Kwiecień 2020 46 minut temu, bjar_1 napisał: Psychotropów brakło... To chyba reakcja obronna organizmu na brak święconki ?
toska Napisano 12 Kwiecień 2020 Napisano 12 Kwiecień 2020 Nie.Nie znam bo ja bardziej z tych co to po szulerniach w latch 90 tych siedzieli a potem.. to priorytety inne były niż gry. Ale grafika tak jak by z tamtych lat. Ale w dzisiejszej nomenklaturze może warto poznać..... tak edukacyjnie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.