szutnik Napisano 14 Czerwiec 2020 Share Napisano 14 Czerwiec 2020 2 godziny temu, Tyr napisał: Gretkowska porównała Trzaskowskiego do Jana Pawła II i Kościuszki...;) Za porównanie do JP2 , to bym się na miejscu Trzaskowskiego obraził. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 14 Czerwiec 2020 Share Napisano 14 Czerwiec 2020 9 minut temu, szutnik napisał: Ponadczasowy? Może przeczytaj sobie coś innego dla równowagi. Platon , Arystoteles czy choćby Marek Aureliusz. A na odtrutkę Synopczyka Co do półprawd itp. , to rozumiem ,że mentalność Kalego się włącza - O poprzednikach można na takich podstawach pisać źle a "swoi" to muszą się co najmniej przyznać i włosiennice ubrać , żeby można krytykować ? Za wysoko poprzeczka, ja tam skromny inż. jestem. Ps. Oceniając mema krytykowałem płytkość i emocjonalność ocen i wniosków formułowanych na podstawie tak spreparowanych "informacji". I nigdzie nie pisałem ani nawet nie sugerowałem że "o poprzednikach można na takich podstawach pisać źle" więc daruj sobie wpychanie mi dziecka w brzuch. To Twoje wizje i sobie z nimi polemizuj ale mnie do tego nie mieszaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 15 Czerwiec 2020 Share Napisano 15 Czerwiec 2020 "spreparowanych "informacji"" Dość odważna teza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 15 Czerwiec 2020 Share Napisano 15 Czerwiec 2020 Godzinę temu, Czlowieksniegu napisał: "spreparowanych "informacji"" Dość odważna teza... Nie ma nic gorszego niż wymieszanie prawdy, półprawd, pomówień i kłamstw. Miałem kiedyś najciekawsze Polskie Kroniki Filmowe z początków budowy PRL i świetnie się bawiliśmy słuchając o imperialistach co zrzucali na socjalistyczne pola żuka z Colorado. Jednak dla 10-letniego syna był to materiał toksyczny, łykał wszystko jak pelikan. Ps. W temacie rozdzielności majątkowej - zwykła rzecz, normalna w biznesie. Sąsiadom pomagałem załatwić separację bo żyli poniżej granicy ubóstwa a tak do alimentów doszła im jeszcze renta socjalna. Albo brat szwagra, ma ciężarówkę w leasingu za 800 000 zł i tez przed założeniem jednoosobowej działalności załatwili sobie rozdzielność majątkowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 15 Czerwiec 2020 Share Napisano 15 Czerwiec 2020 https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,26033386,krakow-ktos-napisal-na-sukiennicach-duda-2020-zatrzymano.html#s=BoxOpImg3 Napiszcie, że to się nie dzieje naprawdę, proszę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 15 Czerwiec 2020 Share Napisano 15 Czerwiec 2020 15 godzin temu, szutnik napisał: Za porównanie do JP2 , to bym się na miejscu Trzaskowskiego obraził. Zgadza się. Duża część niewierzących z ateizmu zrobiła sobie religię a ekstremistyczna część wyznawców tejże "nowej religii" stosuje dawno zaprzestane przez kościół katolicki metody prozelityzmu. Misjonarze w postaci lewactwa i lgbt wszelkimi metodami próbują nawracać na ateizm i wyrugować wiarę w Boga. To niby ma być postęp? Dobrze, że nie są już u władzy bo pewnie mielibyśmy inkwizycję 2.0 - komuszą i Folwark zwierzęcy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 15 Czerwiec 2020 Share Napisano 15 Czerwiec 2020 "wszelkimi metodami próbują nawracać na ateizm i wyrugować wiarę w Boga" Po pierwsze- merytoryczne przykłady? Po drugie- piszemy wierze, czy KK? Po trzecie- w sumie, to nie muszą się specjalnie starać i wymyślać, jakiś fajerwerków... Wystarczy poczytać: "Potwierdzam, że bp Edward Janiak rozesłał do Księży Biskupów w Polsce list, który - jak Pani sformułowała w swym mailu - dotyczy prymasa Wojciecha Polaka, filmu dokumentalnego "Zabawa w chowanego" braci Sekielskich, a także Fundacji Świętego Józefa" - ks. Marcin Papuziński, rzecznik prasowy kurii odnośnie listy Janiaka rozesłanego wszystkim biskupom, gdzie stoi między innymi: "abp Wojciech Polak w dzień przed ukazaniem się filmu „Zabawa w chowanego” udał się do braci Sekielskich, którzy są wrogami Kościoła i po spotkaniu zlecił prawnikom Kurii Gnieźnieńskiej zadanie opracowania swojego stanowiska." "Jest to kompromitujące, że ks. Prymas w dzień przed uroczystością 100-lecia urodzin św. Jana Pawła II podaje wiadomość, atakującą moją osobę jako bym miał ukrywać księdza pedofila" PS38 proc. katolików uczestniczyło w 2018 r. w niedzielnej mszy świętej, a 17 proc. przystępowało do komunii – poinformował Instytut Statystyki Kościoła Katolickiego w Polsce. W 2018 r. około 94% mieszkańców Polski mających 16 lat i więcej identyfikuje się z Kościołami i związkami wyznaniowymi. Najliczniejszą zbiorowość tworzą wierni Kościoła rzymskokatolickiego (91,9%). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 15 Czerwiec 2020 Share Napisano 15 Czerwiec 2020 Marcin- akurat czytam "coś" o upadku zachodniego Cesarstwa.. I jaką rolę odegrał w tym głośnym bum KK- włącznie z wyborem Augustyna w kontrze do Pelagiusza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 15 Czerwiec 2020 Share Napisano 15 Czerwiec 2020 takafura "Nie ma nic gorszego niż wymieszanie prawdy...." Ty tak na serio? I na serio wierzysz, że art. 76 z tarczy 2.0 został tam wrzucony przez przypadek? Nie widzisz związku z KGHM, E&K i wieloma, o których dopiero usłyszymy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 15 Czerwiec 2020 Share Napisano 15 Czerwiec 2020 Po części podałeś już sam przykłady. Dodam do tego wszelkie "postępowe" i happeningi na marszach lgbt, w teatrach czy np koncertach darskiego. Wszelakiej maści "postępowcy" walczą z wiarą i Bogiem , który przecież według nich jest iluzją, jakby Ten istniał realnie. Wojujący ateizm. A przecież powinni mieć wyrąbane na coś co nie istnieje i pozwolić komuś wierzyć w Boga. Co do problemu pedofilii to ten istnieje w każdej grupie społecznej, wyznaniu czy zawodzie i filmów by na ten temat robić bezliku- niestety... Dla mnie cały ten wojujący ateizm przypomina bolszewię w czystej postaci z przodownikami i aparatczykami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 15 Czerwiec 2020 Share Napisano 15 Czerwiec 2020 45 minut temu, Czlowieksniegu napisał: takafura "Nie ma nic gorszego niż wymieszanie prawdy...." Ty tak na serio? I na serio wierzysz, że art. 76 z tarczy 2.0 został tam wrzucony przez przypadek? Nie widzisz związku z KGHM, E&K i wieloma, o których dopiero usłyszymy? Tak, pisałem serio. Zauważ jednak że odnosiłem się wyłącznie do prześmiewczych przekazów w stylu mema z Szumowskim i Morawieckim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 15 Czerwiec 2020 Share Napisano 15 Czerwiec 2020 Misiu, błagam... Jaki przykład ateizmu podałem? Nie chcesz, chyba, napisać, że Janiak z ateistami jako V kolumna współpracuje? Darski? Porównywalne ekspresje dawał, choćby KAT trzydzieści prawie, lat temu... "A przecież powinni mieć wyrąbane na coś co nie istnieje i pozwolić komuś wierzyć w Boga. " Na tyle, na ile znam to środowisko, to mają wywalone i wcale nie bronią nikomu w swojego boga wierzyć. Co wcale nie oznacza, że mają się na ośmiornicę w Państwie zgadzać. " Co do problemu pedofilii to ten istnieje w każdej grupie społecznej, wyznaniu czy zawodzie i filmów by na ten temat robić bezliku- niestety.." Oczywiście, że niestety istnieje- ale tylko w ramach KK udało się systemowo przestępstwa pod dywan zamiatać. ' ateizm przypomina bolszewię" A dlaczego bolszewię, a nie kilka podobnych systemów totalitarnych patrz faszyzm czy mutację hitleryzm? "happeningi na marszach lgbt" Tu przyznaję, że ktoś rozbrat z umysłem wziął... Choć mogę podać sporo innych przypadków, gdzie uczucia różnej maści są znieważane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 15 Czerwiec 2020 Share Napisano 15 Czerwiec 2020 takafura "przekazów w stylu mema z Szumowskim i Morawieckim" Znaczy się porównywanie obu do ewangelistów jest jak najbardziej na serio i uprawnione? Nie mówiąc, że samo porównanie jest żenującą jazdą po ostrzu brzytwy. A jak dziś zobaczyłem klienta całującego MM po rękach, to poczułem się mocno miękki w kolanach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 15 Czerwiec 2020 Share Napisano 15 Czerwiec 2020 Skąd u tylu osób na forum emocje jak u nastolatki co jej właśnie biust rośnie ? Jedna wrzutka i już wrze - afera, koniec świata, faszyzm, wojna pewna... Nie ogarniam tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 15 Czerwiec 2020 Share Napisano 15 Czerwiec 2020 takafura Jeśli uważasz, że wypowiedzi Dudy, Czarnka, Terleckiego, Żalka są OK, to Twoja sprawa. Pod warunkiem, że są to ich prywatne wypowiedzi z nart czy spod budki z piwem- gorzej, gdy są to stwierdzenia urzędników państwowych, z których jeden udaje, że jest "Prezydentem wszystkich Polaków". Po takich bąkach, nawet dołożenie jeszcze kilkuset milionów PFN nie pomoże... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 15 Czerwiec 2020 Share Napisano 15 Czerwiec 2020 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 15 Czerwiec 2020 Share Napisano 15 Czerwiec 2020 A czy pisali takie listy kiedy znieważano wierzących i czy większość tych szmatławców zająknęła się słowem o obrażaniu uczuć religijnych przez lgbt w ich manifestacjach??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 15 Czerwiec 2020 Share Napisano 15 Czerwiec 2020 Misiu- jak to jest, że co chwilę słyszę, że katolicy* są w Polsce dyskryminowani? Z tym, że kogoś pogięło umysłowo, przebierając się za funkcjonariuszy Watykanu- przyznałem Ci rację. Ale możesz jeszcze jakieś przykłady tej dyskryminacji podać? Pomijając, co Papież na temat LGBT mówi- mam świadomość, że dla prawdziwych Polaków patriotów, to obraza a i sama instytucja po Soborze to już pic na wodę-fotomontaż. * nie mylić z chrześcijanami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 15 Czerwiec 2020 Share Napisano 15 Czerwiec 2020 Światowemu proletariatowi finansowemu, ością w oku i solą w gardle każdy przejaw myślenia narodowego i wiara katolicka a nowy ład trzeba zaprowadzić bo sam się nie zaprowadzi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 15 Czerwiec 2020 Share Napisano 15 Czerwiec 2020 Przykłady tej mitycznej dyskryminacji.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 15 Czerwiec 2020 Share Napisano 15 Czerwiec 2020 Bojówki antify? Bandyterka tak samo jak socjalistyczne brunatne koszule... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 15 Czerwiec 2020 Share Napisano 15 Czerwiec 2020 Ty na serio, że Antifa/BB* to przejawy dyskryminacji katolików w Polsce? PS Czyli ja, gdy dobre trzydzieści lat temu zakładałem z ludzikami ANF, dyskryminowałem okolicznych katolików? * dowodem na jakiś rodzaj skuteczności BB jest fakt, że druga strona sięgnęła po takie rozwiązanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 15 Czerwiec 2020 Share Napisano 15 Czerwiec 2020 I narodowców. Ps. Ty z wiekiem chyba młodniejesz;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 15 Czerwiec 2020 Share Napisano 15 Czerwiec 2020 Napisałem, ale powtórzę- argumentów na obronę swoich głupot nie masz i wciąż kota ogonem próbujesz... Więc jak krowie na rowie- przykłady dyskryminacji katolików w Polsce, na przestrzeni ostatnich np 25 lat, proszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 15 Czerwiec 2020 Share Napisano 15 Czerwiec 2020 Jeśli się nie mylę to Ty używasz tu słowa "dyskryminacja" nie ja. Pewnie przemęczony jesteś od tego ciągłego moderowania i coś źle przeczytałeś. A przykłady na wojujący ateizm znajdziesz w postaci profanacji obiektów religijnych, obrażanie uczuć religijnych i samych wierzących. Nawet na forum! Wystarczy pogrzebać w necie;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.