Skocz do zawartości

Zdjęcie naszego samolotu - część 34

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Co to za połamaniec ?

Szukajcie a znajdziecie.

A na poważnie, już to zdjęcie zamieściłeś kilka dni temu a ja dodałem opis z pierwszego opublikowania - czyli już trzeci raz (właściwie czwarty) je oglądamy  ?

Napisano

Tak..wklejałem je ...kiedyś...to tylko najnowsza działalność pewnej osoby aby nabijać sobie licznik...Wspominał o tym już....Sedco Express  iJedburgh_Ops...

Napisano

Ten drugi to jedynie nabija kolegom liczniki, tym, którzy z forum ni ciu ciu ale po linii partyjno-ideologiczno- światopoglądowej owszem. Sorry za wtręta. Nie ma się czym przejmować zaraz niejaka fala będzie ekspertem na forumie;)

Napisano

Do Barbapapa...czyli pod jakim nikiem teraz jesteś....Nie wzruszyło mnie twoje ekspoze....Poluzuj sobie Ty gumeczkę...To nie miejsce  na twoje prywatne wywody ..jakbyś znał regulamin to wiedziałbyś gdzie się uzewnętrznić...Żegnam.

Napisano
3 godziny temu, Hornet napisał:

Do Barbapapa... czyli pod jakim nikiem teraz jesteś...

Dla ułatwienia dodam:

Barbapapa, Soda, Marcellus, Agatka95, Yowita, Hujoza58, Always, Picolo, Młody duchem (a i to nie wszystko).

Oraz samemu sobie dodawane punkty „reputacji” przez konta-klony.

Napisano
18 godzin temu, Barbapapa napisał:

Ma to być D.3 Oeffag 253 zaś pilot to Zygmunt Legeżyński.

Przyznam się szczerze, że pilota o takim nazwisku nie znam, a powiedzmy, że "kilku" ich znam ?

Wielce ciekawe odkrycie, proszę więc o podanie źródła opisu.

Zadałem dość przewrotnie pytanie kto zacz, bo kiedyś "zabawiłem się" w identyfikację owego pilota i miałem nadzieję że uzyskam potwierdzenie.

PS - taka moja uwaga co do wpisów i zamieszczania zdjęć w tym (i innych pochodnych lotniczych wątkach) - przy takiej ilości zdjęć nie ulega wątpliwości, że powtórne wstawianie zdjęć będzie się zdarzało i nie należy się tym specjalnie przejmować i tym bardziej "skakać" sobie do oczu .

por.obs. Kazimierz Swoszowski.png

Napisano
15 minut temu, Barbapapa napisał:

10 złotych i szczegóły znane

obraz.thumb.png.73f11b9e6e56ab7242d07008dcf817be.png

Babcia płakała jak dawała na stronę :-(.

Czego nie robi się dla Rodaków.

Pozdrawiam,

images.jpg

Napisano
W dniu 9.11.2020 o 21:08, Barbapapa napisał:

Czekam nadal na podanie źródła powyższej informacji o niejakim pilocie Legeżyńskim.

Napisano
17 godzin temu, Barbapapa napisał:

http://policjapanstwowa.pl/2-Pulk-Lotniczy.jpg

Interesujące zdjęcie.

Lublin R-XIII przekazany policji. W 1931 r. utworzono Referat Lotniczy KG Policji Państwowej i policjanci na lotników szkolili się w Centrum Wyszkolenia Podoficerów Lotnictwa w Bydgoszczy.

Napisano
8 godzin temu, Sedco Express napisał:
W dniu 9.11.2020 o 21:08, Barbapapa napisał:

Czekam nadal na podanie źródła powyższej informacji o niejakim pilocie Legeżyńskim.

I nie doczekasz się niestety Kolego Sedco Express informacji o niejakim pilocie Legeżyńskim bo po prostu takiego pilota nigdy  nie było.

Istniał natomiast: 

Zygmunt Legeżyński ur. 12.04.1896 r we Lwowie – zm. 03.01.1928 r we Lwowie. Był kapitanem rezerwy Wojsk Lotniczych, jednym z kierowników w warsztatach lotniczych na lotnisku Lewandówka oraz Zawiadowcą Stacji Lotniczej we Lwowie.

Napisano
W dniu 8.11.2020 o 22:55, Barbapapa napisał:

Może zatem poluzuj gumeczkę w majteczkach, sprzedaj zdrowego bączusia i stosuj te same standardy w stosunku do wszystkich, a zacznij od samego siebie. Aaaaa, i Kaziu jedna dobra rada na koniec - nie mierz innych swoją miareczką. (podpowiem, że chodzi o nabijanie postów). Ale możesz z ciekawości napisać co można takiego osiągnąć na forum nabijając te posty? Bo jak dla mnie ta koncepcja, to nabijanie postów, przekracza ludzkie pojęcie.

Dobrej nocy mały Kaziu, śpij spokojnie.

PS. I masz tu ode mnie jeszcze prezencik – samolocik na zdjęciu ale oczywiście w nowym, poniższym wpisie.

" Jest czas na sianie, przychodzi czas zbierania"

Nawet wiem, skąd wziął się ten Kazio w stosunku do Kol. Horneta. Tak właśnie przedstawiłeś się czytelnikom w kolejnym wcieleniu jako Kazio z wybrzeża, nieprawdaż? Ale czas zbilansować miniony dzionek 11 listopada...

Rozpocząłeś w nim swój wątek " Twierdza Grodno" przy stanie 192 odpowiedzi. Zakończyłeś w końcu dnia 195 odpowiedziami. W ciągu dnia zamieściłeś w rzeczywistości 11 postów. Więc jak, kolejny " cud nad Wisłą"? Kolejna " kicha", co Kaziu? Czy tak " czysto" postępujesz w przypadku wątków " wojny burskie" i " gołąbki niepokoju"? I ty mnie wysyłałeś do psychiatryka. Dobre ? I jak się ma teraz twoje " ludzkie pojęcie"?

Dobrej nocki

A jako, że jesteśmy w wątku lotniczym, w prezenciku samolociki treningowe z Dęblina. Niech się przyśnią ? 

lot s deblin szkolenio.JPG

Napisano
9 godzin temu, Koloman napisał:

I nie doczekasz się niestety Kolego Sedco Express informacji o niejakim pilocie Legeżyńskim bo po prostu takiego pilota nigdy  nie było.

Istniał natomiast: 

Zygmunt Legeżyński ur. 12.04.1896 r we Lwowie – zm. 03.01.1928 r we Lwowie. Był kapitanem rezerwy Wojsk Lotniczych, jednym z kierowników w warsztatach lotniczych na lotnisku Lewandówka oraz Zawiadowcą Stacji Lotniczej we Lwowie.

Też tak sądziłem i dlatego napisałem "niejakiego".

Napisano

Przebijam!!!
https://audiovis.nac.gov.pl/i/PIC/PIC_1-W-1618.jpg

Ale swoją drogą - jeśli fotografia jest w zbiorach ogólnodostępnych (tak jak tutaj, w NAC-u), i to jeszcze w o wiele lepszej jakości - to jaki jest sens zapychania forum zrzutami skanów ze starej prasy. Zawsze mi się wydawało, że powinny tu się pojawiać NOWE albo mało znane obrazy, pozwalające rozszerzyć swoją i innych wiedzę. A takie wstawianie byle czego sugeruje, że wstawiający nie ma zielonego pojęcia, co jest dostępne i dość dobrze znane, ale za to chce za wszelką cenę zabłysnąć? zwrócić na siebie uwagę? zdobyć coś, o czym nie mam pojęcia? Może chodzi o jakieś bonusy, stopnie albo punkty?

Nie mam oczywiście wpływu na to, co ktoś wiesza. Wciąż jeszcze mamy podobno demokracje, więc nie mogę zabronić.Tyle, że punkty do prestiżu u mnie zdobywa się inaczej...

Napisano
8 godzin temu, Barbapapa napisał:

SKL.jpg

2 godziny temu, KayFranz napisał:

Przebijam!!!
https://audiovis.nac.gov.pl/i/PIC/PIC_1-W-1618.jpg

Ale swoją drogą - jeśli fotografia jest w zbiorach ogólnodostępnych (tak jak tutaj, w NAC-u), i to jeszcze w o wiele lepszej jakości - to jaki jest sens zapychania forum zrzutami skanów ze starej prasy. Zawsze mi się wydawało, że powinny tu się pojawiać NOWE albo mało znane obrazy, pozwalające rozszerzyć swoją i innych wiedzę. A takie wstawianie byle czego sugeruje, że wstawiający nie ma zielonego pojęcia, co jest dostępne i dość dobrze znane, ale za to chce za wszelką cenę zabłysnąć? zwrócić na siebie uwagę? zdobyć coś, o czym nie mam pojęcia? Może chodzi o jakieś bonusy, stopnie albo punkty?

Nie mam oczywiście wpływu na to, co ktoś wiesza. Wciąż jeszcze mamy podobno demokracje, więc nie mogę zabronić.Tyle, że punkty do prestiżu u mnie zdobywa się inaczej...

Całkowita zgoda!!!!!!!!!!!!!!

Napisano
8 godzin temu, KayFranz napisał:

Zawsze mi się wydawało, że powinny tu się pojawiać NOWE albo mało znane obrazy, pozwalające rozszerzyć swoją i innych wiedzę

Kto i według jakich kryteriów ma decydować o tym, że obraz jest NOWY albo mało znany? Dla jednych forumowiczów obraz może być NOWY i mało znany, dla drugich odwrotnie.

8 godzin temu, KayFranz napisał:

Nie mam oczywiście wpływu na to, co ktoś wiesza. Wciąż jeszcze mamy podobno demokracje, więc nie mogę zabronić.

Możesz kolego założyć osobne forum i pełniąc rolę admina i moderatora mieć wpływ na treści jakie się na nim ukazują.

Rozumiejąc Twój żal, że wciąż jeszcze mamy podobno demokrację i nie możesz niczego zabronić mam pytanie: jaki system zamordyzmu preferujesz?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie