Jedburgh_Ops Napisano 26 Styczeń 2018 Share Napisano 26 Styczeń 2018 Mister Ryba to mleczny brat Leszka Bubla i mam nadzieję, że skończy jak ten ostatni - w psychiatryku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 26 Styczeń 2018 Share Napisano 26 Styczeń 2018 A on z tamtąd nie uciekł?, po bredzeniu można by tak sądzić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 26 Styczeń 2018 Share Napisano 26 Styczeń 2018 A może i uciekł, nie wiem. Przestałem śledzić losy tego świra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
les05 Napisano 28 Styczeń 2018 Share Napisano 28 Styczeń 2018 Jakiś debil bawi się literkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 30 Styczeń 2018 Share Napisano 30 Styczeń 2018 http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=180202102578355&id=168129753785590&pnref=storyTak do refleksji nad tematem..Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Hebda 23:05 31-01-2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zuki Napisano 30 Styczeń 2018 Share Napisano 30 Styczeń 2018 http://www.historycy.org/index.php?showtopic=18446To tak na poczatek drogi nauczycielu historii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 1 Luty 2018 Share Napisano 1 Luty 2018 Wolę Bogdanie;)Nie zamierzałem wchodzić w dyskusję,ale myślę że historia opowiedziana mogła być autentyczna.Pozdrawiam.Bogdan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 1 Luty 2018 Share Napisano 1 Luty 2018 Boguś...Bo myk polega na tym, że z jednej strony mamy takie cuda, jak w załączonym zdjęciu, a z drugiej sporo członków i sympatyków ON zginęło w czasie II WŚ.Podobnie, jak np anarchistów- mało ludzi wie, że w Powstaniu walczyła i się wykrwawiła Kompania Syndykalistów...Tak samo, jak mało ludzi ma świadomość, że już w 1939 roku powstał polityczno-bojowy Związek Syndykalistów Polskich :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
les05 Napisano 3 Luty 2018 Share Napisano 3 Luty 2018 Najpierw kampania w TVN i w innych polskojęzycznych mediach udowadniająca, że Polacy to faszyści, oddają hołd adolfowi, dwa tygodnie później atak na Polaków ze strony Izraela, tamtejszych mediów i polityków. Przypadek? Nie sądzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 3 Luty 2018 Share Napisano 3 Luty 2018 les05 (705 / 69) 2018-02-03 13:18:44Zasadniczo, to sobie jaja robisz...O niekończących się wybrykach naszych mniej lub bardziej brunatnych, jest głośno od dobrych kilku lat.Nie wiązał bym programu TVN z Ustawą- jeśli już, to bardziej przyspieszenie jej wprowadzenia, jako zasłonę dymną, że po pierwsze primo w Polsce się nie toleruje nazimu, po drugie primo- co z tego, że taki problem w Polsce istnieje, skoro to wy zaczęliście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
les05 Napisano 3 Luty 2018 Share Napisano 3 Luty 2018 Zasadniczo, to i inni szatani byli tam czynni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 4 Luty 2018 Share Napisano 4 Luty 2018 Marcinie...W II W.Ś w obozach czy w walce z A.Cz. ginęli też bliscy Stefana B, co nie znaczy że mam ich uważać za bohaterów.O syndykalistach słyszałem, czytałem i znam ich historię ;)Bogdan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 4 Luty 2018 Share Napisano 4 Luty 2018 Bogdan..W II W.Ś w obozach czy w walce z A.Cz. ginęli też bliscy Stefana B, co nie znaczy że mam ich uważać za bohaterów."A i owszem- my, z racji choćby OUN i UPA, traktujemy ich en masse jako ludobójców- dla części Ukraińców są bohaterami, bo walczyli i z A.Cz., i z Polakami, i, choć rzadko, z III Rzeszą, dążąc w ten sposób do niepodległości.O syndykalistach słyszałem, czytałem i znam ich historię ;)"No... rodzynku Ty mój... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 4 Luty 2018 Share Napisano 4 Luty 2018 Moja babcia opowiadała, że na jednym polu ukrywali się w ziemiance dwie rodziny obok siebie. Rodzina mojej babci przed upa i rodzina ich znajomych przed Polakami. Sama była ranna bo przez pomyłkę postrzelił ją polski partyzant mylące ją z Ukraińcami. Odwiedził ją w szpitalu i bardzo przepraszał.Była w ciąży z moim dziadkiem...ale to inna historia.BogdanPost został zmieniony ostatnio przez moderatora Hebda 21:40 10-02-2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 6 Luty 2018 Share Napisano 6 Luty 2018 Mamy:- falangę- Związek Jaszczurczya ta czaszka co to? Pytam, bo serio nie mam pojęcia... Jacyś huzarze śmierci?Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 08:42 06-02-2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 6 Luty 2018 Share Napisano 6 Luty 2018 wyprzedaż była a czaszka fajnie wygląda, albo w płatkach znalazł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 6 Luty 2018 Share Napisano 6 Luty 2018 wpolityce.pl:Przeprosił Pan za to, że wprowadził do Sejmu narodowców.Paweł Kukiz:Przepraszam, bo czara się przelała, gdy zobaczyłem Winnickiego wśród transparentów „Zdejmij jarmułkę, podpisz ustawę”. Wiadomo w jakim kontekście to napisano. To obraza narodu izraelskiego i prezydenta RP. Pokazywanie tych transparentów przy tak zaognionej sytuacji świadczy, albo o skrajnej głupocie, albo działalności agenturalnej. Na pewno nie jest to działanie propolskie. http://wpolityce.pl/polityka/380177-nasz-wywiad-pawel-kukiz-decyzja-prezydenta-jest-kapitalna-ustawa-obowiazuje-a-jednoczesnie-pokazujemy-ze-jestesmy-otwarci-na-dyskusje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
les05 Napisano 6 Luty 2018 Share Napisano 6 Luty 2018 Widać, że człowiek nie jest stały w uczuciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 6 Luty 2018 Share Napisano 6 Luty 2018 Yeti, czaszka jak czaszka, mnie najbardziej przypomina układ jaki widuje się na tradycyjnych krucyfiksach. Na pewno nie przypomina czaszek niemieckich czołgistów czy SS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IdeL Napisano 9 Luty 2018 Share Napisano 9 Luty 2018 Wysokie napięcie? Nierozładowane emocje seksualne bywają źródłem fanatyzmu i frustracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 9 Luty 2018 Share Napisano 9 Luty 2018 „Narodowcem jest ten, kto płaci tu podatki, wychowuje dzieci w kulturze polskiej, w chrześcijańskich warunkach. Większość Polaków to narodowcy, tylko o tym nie wiedzą”"Piwo straszne rzeczy ludziom w mózgach robi... a ja, głupi myślałem, że to herbata... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mensguth6 Napisano 9 Luty 2018 Share Napisano 9 Luty 2018 Trza było pić napar z bielunia-wtedy byś wiedział i widział wszystko. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 9 Luty 2018 Share Napisano 9 Luty 2018 Wyciąłem daturę z ogrodu- nie czekałem, aż Szkodniki spróbują... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 12 Luty 2018 Share Napisano 12 Luty 2018 http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,23013485,trzy-tygodnie-po-reportazu-o-urodzinach-hitlera-duma-i-nowoczesnosc.html#Z_MTstreamTrzy tygodnie po reportażu o urodzinach Hitlera Duma i Nowoczesność "poszukuje członkówSzybko wszczęte śledztwo, debata w Sejmie, możliwa delegalizacja. Władze mocno zareagowały na reportażu "Superwizjera o neonazistach świętujących urodziny Hitlera. Teraz śledztwo trwa, a stowarzyszenie Duma i Nowoczesność szuka nowych członków.Głośny materiał TVN wyemitowała w styczniu. Przypomnijmy: dziennikarze śledczy przeniknęli do organizacji Duma i Nowoczesność. Jeden z jej członków brał udział w głośnym happeningu, na którym narodowcy wieszali na szubienicach portrety europosłów PO. Reporterzy byli m.in. świadkami, jak polscy neonaziści obchodzili 128. rocznicę urodzin Adolfa Hitlera. Wśród nich był szef DiN, Mateusz S. pseudonim Sitas. Niektórzy uczestnicy "imprezy mieli na sobie mundury Wehrmachtu czy SS, w tle można było usłyszeć nazistowskie marsze wojskowe.Reporterzy rozmawiali też z Jackiem Lanusznym, wiceprzewodniczącym i współzałożycielem DiN. Zaprzeczał on, jakby stowarzyszenie miał związki z neonazistami.Jakie były reakcje władz? "Jest wniosek od delegalizację neonazistów. Prokuratura właśnie zatrzymała 3 mężczyzn (w tym Mateusza S., przewodniczący stowarzyszenia).Wszystko w ponad 48 h. Tak działa sprawne państwo - chwalił się wiceminister Patryk Jaki. Z kolei w Sejmie szef MSWiA Joachim Brudziński zapewniał o walce z ideologiami totalitarnymi. "Neonaziści na wolności, o delegalizacji mało kto wspominaOd tego czasu minęły trzy tygodnie. Tymczasem na stronie Dumy i Nowoczesności pojawiła się informacja, że stowarzyszenie... prowadzi rekrutację. Zwrócił na to uwagę Bertold Kittel, jeden z autorów reportażu "Superwizjera. "Neonaziści na wolności, o delegalizacji mało kto wspomina - napisał.Rzeczywiście na stronie organizacji widoczny jest niedatowany komunikat. W dużej cześć dotyczy on Jacka Lanusznego, który zrezygnował z członkostwa i funkcji w stowarzyszeniu. W komunikacie czytamy, że DiN "nie było organizatorem urodzin Adolfa Hitlera. "Powielanie tych oszczerstw przez pozostałe media to tylko nakręcanie sensacji i afery, za co te zostaną pociągnięte do odpowiedzialności karnej - grozi organizacja. Przekonuje też, że... "organizowanie takiego typu wydarzeń prywatnie i niepublicznie jest zgodne z prawem. DiN podaje, że nie przyjmuje rezygnacji Lanusznego i władze same zamierzają go usunąć ze stowarzyszenia. Organizacja ogłosiła rekrutację. "Informujemy jednocześnie, iż poszukujemy członków, którzy w każdej sytuacji walczą dla Polski, a nie uciekają po medialnej manipulacji mediów, a w szczególności stacji TVN - czytamy w komunikacie. "Trwa zbieranie materiału dowodowegoTymczasem w prokuraturze toczy się postępowanie ws. uczestników urodzin Hitlera. Na jakim jest etapie? - Dotychczas zatrzymano sześć osób. Wszystkie zostały przesłuchane, przedstawiono im te same zarzuty, czyli propagowanie nazistowskiego ustroju państwa - mówi w rozmowie z Gazeta.pl Joanna Smorczewska z gliwickiej prokuratury. - Zastosowano wobec nich środki zapobiegawcze - dodaje. Nie zdecydowano się jednak na areszt. Środki zapobiegawcze to m.in. dozór policyjny, poręczenie majątkowe i zakaz opuszczania kraju.Jednak o zatrzymaniu szóstej osoby media informowały już 25 stycznia. Co w sprawie dzieje się od tego czasu? - Postępowanie jest w toku, wykonywane są czynności, trwa zbieranie materiału dowodowego. Na tę chwilę nie ma nowych zatrzymań - mówi nam prokurator Smorczewska i zaznacza, że prokuratura nie będzie informować o planowanych działaniach, zanim te nastąpią. Proces ewentualnej delegalizacji Dumy i Nowoczesność także trwa. - Wszczęto postępowanie o charakterze administracyjnym - wyjaśnia Smorczewska. O tym, na jakim jest ono etapie, prokuratura ma poinformować w odpowiedzi na nadesłane przez nas pytania. Odpowiedź opublikujemy po jej otrzymaniu." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
les05 Napisano 12 Luty 2018 Share Napisano 12 Luty 2018 Oni nie muszą chować się w lesie. No, ale to Zachód, wolność słowa, prawa człowieka, nie to co u nas - w pisowskim reżymie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi