Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
http://dorzeczy.pl/kraj/53803/Ziemkiewicz-Dlaczego-majac-taka-dziennikarska-bombe-TVN-trzymal-ja-w-magazynie-ponad-pol-roku.html
Napisano
Po pierwsze uważam się za człowieka, czyli członka ludzkości. Całej. A dopiero potem Europejczyka i tak dalej.
Człowiekiem jestem, bo należę do tego gatunku i nic tego nie zmieni. I to jest nadrzędne.
Europejczykiem jestem, bo pochodzę z Europy i nic tego nie zmieni.
Polakiem jestem bo mam narodowość polską i nic tego nie zmieni.
Gdzie bym nie pojechał, będę przede wszystkim człowiekiem, potem Europejczykiem, potem Polakiem, potem jeszcze bardziej szczegółowo.
W skali świata kibicuję Europie, w skali Europy kibicuję Polsce, w skali Polski kibicuję np Wrocławiowi a w skali Wrocławia swojej dzielnicy itd.
To nie znaczy że zamierzam się izolować, zamykać na innych i wywyższać, bo skądśtam jestem.
Nie widzę problemu żeby obok mnie zamieszkał Ukrainiec. Problem będzie, jeśli sąsiad będzie palił śmieciami albo miałem w piecu, i to niezależnie skąd będzie pochodził, choćby i z mojej rodziny.
Nie widzę problemu, żeby pracował u mnie Arab. Problem będzie, jeśli pracownik będzie się obijał, marnował materiały albo podkradał, i to niezależnie skąd będzie pochodził, choćby i z mojej rodziny.
  • Tak trzymać 1
Napisano
Kol. Hebda nie wiem, czy wróciłeś już z kołchozu, czy jeszcze nie. Że wyczerpany jesteś pracą w kołchozie to pewne, jak i to że twoje umiejętności nie są doceniane przez co siadasz taki zestresowany przed komputerem i swoje problemy zaczynasz uzewnętrzniać na forum. Skoro taka praca nie sprawia ci przyjemności, to zajmij się czymś innym. Nie czytaj wypocin, zwłaszcza moich, bo podejrzewam, że i tak niewiele zrozumiesz. Daj sobie spokój. Jeśli nie potrafisz zaakceptować, że ktoś ma inne zdanie, to co z ciebie za moderator? Może cenzor, byłoby właściwszym określeniem.

Skoro miesiączka sprawia ci ból, to może skorzystaj z usług ginekologa. On na pewno coś pomoże.

I jeszcze jedno, pamiętaj, że niedoceniany, zestresowany osobnik o nieokreślonej tożsamości seksualnej jest łatwym łupem dla faszystowskich naganiaczy. Bądź czujny, bo historia zna takie przypadki.
Napisano
Kol. Brzęczyszczykiewicz ja pisałem o tożsamości kulturowej, a nie o położeniu geograficznym. Geograficznie to i Turcy są Europejczykami.
Napisano
Les...

I znów mamy problem- bo jak, np, bogobojny i klerykalny Winnicki może współpracować z Niklotem czy Zadrugą? Choć ci uznali, że wcale ale to wcale z KK walczyć nie zamierzają :-)

PS A przy okazji, Niklot otwarcie deklaruje, w ramach jedności Słowian, współpracę z nacjonalistami ukraińskim.

Że im się te wszystkie zakręcone byty nie pomieszają do końca...

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 19:29 22-01-2018
Napisano
A jeśli moja jedna babka jest Niemką, druga Portugalką, jeden dziadek jest Szwedem a drugi Włochem to z jakiego narodu" jestem? :)
Nie odcinam się od polskości, bo ona jest faktem. Mogę się za to odcinać od moim zdaniem głupich zwyczajów reguł i przywar.
Dla moich znajomych z zagranicy jestem przede wszystkim specjalistą od tego czy owego. Guzik ich obchodzi skąd jestem, tylko czy to co mówię i robię ma sens dla nich. Narodowość rozpoznają niektórzy po sposobie kaleczenia języka obcego.
Europejskie wartości są wspólne dla wszystkich którzy rozumieją że są częścią Europy. Rządy demokracji i prawa przede wszystkim, prawa człowieka i onywatela. Kto przed czym klęka i czy w ogóle klęka nie ma już np znaczenia. Ale jeśli nie rozumie, że prawa łamać nie należy a władzy nie wolno tego przede wszystkim, że swobód demokratycznych ne wolno ludziom odbierać i że nie wolno argumentem siły zniewalać słabszych, ten nie jest nie tylko Europejczykiem ale w ogóle człowiekiem cywilizowanym.
Oddawać życie, to ja mogę za swoich najbliższych krewnych. Na pewno nie z powodu patriotyzmu" czy innej BZDURY.
Zgnilizną, którą ostatnio zalatuje Europa, są właśnie wszelakiej maści narodowcy i nacjonaliści. Popuszczono im sznurka i są efekty.
Napisano
Brzęczyszczykiewicz (2138 / 18) 2018-01-22 19:44:06

Zjedzą Cię...
Jak i mnie próbowano po pagonach skakać, że moim patriotyzmem jest sprzątanie po moim psie na spacerze, kasowanie biletów w tramwaju czy wpojenie Szkodnikom, że papierek po cukierku to do kubła a nie ziemię...

Oj próbowali, próbowali- tylko słabo silni byli i za krótcy w uszach :-)
Napisano
Pierwszy dres IV RP zabrał głos..... http://fakty.interia.pl/polska/news-jaki-stowarzyszenie-duma-i-nowoczesnosc-powinno-byc-zdelegal,nId,2511794
Napisano

Faktycznie dziwne, ale wiesz - wirus szaleje, oni mają ciągły kontakt z chorymi, to ich infekują. Spójrz na pacjenta obok i odpowiedz sobie na pytanie, czy to jest twarz normalnego człowieka? Jak się z takimi przebywa to i się nie kontroluje tego. co się mówi, a co nakazuje linia partii.

Napisano
Jedburgh_Ops - Wstaw swoje zdjęcie i porównamy z byłym ministrem :)
Dopisz jeszcze może swój życiorys i spójrz na życiorys A. Maciarewicza.
Bijecie pianę, bo jakaś grupka lewicowych niedorozwojów świętowała urodziny jednego z autorów socjalistycznej rewolucji w Niemczech w latach 30. XX w.?
Napisano
A. Macierewicza oczywiście.
Dodam jeszcze, że jak w Polsce prezydentami byli tzw. trzej muszkieterowie: Donos, Polmos i Bigos, to chyba jeszcze lepsze zdjęcia by można zobaczyć gdyby nie działania cenzury.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie