banderas Napisano 9 Listopad 2014 Share Napisano 9 Listopad 2014 Witam.Mamy Listopad,ostatnio trochę popadało i noce były ciepłe więc tak się zastanawiam,czy warto się wybrać jeszcze na grzyby.Patrząc na mapkę aktualnego występowania grzybów http://www.grzyby.pl/wystepowanie.htm teoretycznie można jeszcze coś tam nazbierać,a jak w praktyce.Był może ktoś dziś w lesie?Mam chęć jutro wyskoczyć pod Wilgę,może uda się zebrać chociaż na kilka słoiczków,co sądzicie? pzdr.b. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IdeL Napisano 9 Listopad 2014 Share Napisano 9 Listopad 2014 Oczywiście, że są grzyby. Sam znam dwóch takich. Mieli ze mną umówić się na wódeczkę - umówili się, ale w takim dniu, że mi nie pasowało i .... sami ją skonsumowali. Co za grzyby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mimm28 Napisano 9 Listopad 2014 Share Napisano 9 Listopad 2014 Bełchatów i okolice. Są podgrzybki, zieleniatki i maślaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banderas Napisano 9 Listopad 2014 Autor Share Napisano 9 Listopad 2014 IdeL,znam sprawę z tymi grzybami-był u nich dyabeu ,stawiali opór ale dyabeu użył magicznych sztuk i polegli http://www.youtube.com/watch?v=triac-Iwxbk Kurna,nikt nie był dzisiaj w lesie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 9 Listopad 2014 Share Napisano 9 Listopad 2014 Dwie kanie póki co znalazłem, i do tego nieduże. Noce zimne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
margor Napisano 9 Listopad 2014 Share Napisano 9 Listopad 2014 Małopolskie - wysyp pieprznika trąbkowego (niepozorny ale smaczny) kilka rydzów, resztka opieniek, jeden podgrzybek i sporo łusek (było ostre strzelanie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soprano_op Napisano 10 Listopad 2014 Share Napisano 10 Listopad 2014 Witam!Nad Bugiem od Włodawy do Terespola zielonek skolko godno,sarenki od czasu do czasu,rydze,resztki opieniek,zbieraczy tyle samo.Pozdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soprano_op Napisano 10 Listopad 2014 Share Napisano 10 Listopad 2014 u mi zjadło,ugodno oczywiście.Pozdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 10 Listopad 2014 Share Napisano 10 Listopad 2014 W Borach Tucholskich szczątkowe ilości kani-małych rozmiarów, chociaż dorosłe" (przynajmniej w tym rejonie, gdzie byłem wczoraj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 10 Listopad 2014 Share Napisano 10 Listopad 2014 ... a to, jak twierdzą niektórzy-nie kania tylko szyszkowiec łuskowaty. C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banderas Napisano 10 Listopad 2014 Autor Share Napisano 10 Listopad 2014 Dzięki Panowie za informacje....no wybrałem się dzisiaj na te grzyby ale bez rewelacji.Pierwszy grzyb jaki spotkałem to purchawka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banderas Napisano 10 Listopad 2014 Autor Share Napisano 10 Listopad 2014 ...potem trafił się samotny gołąbek.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banderas Napisano 10 Listopad 2014 Autor Share Napisano 10 Listopad 2014 ..... a na koniec trafiłem na miejsce z opieńkami,wszystkich było około 50 sztuk... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banderas Napisano 10 Listopad 2014 Autor Share Napisano 10 Listopad 2014 ...widać ,że las szykuje się już do snu zimowego i nauka na przyszłość aby w Listopadzie zapomnieć o grzybobraniu.pzdr.b. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cezar81 Napisano 10 Listopad 2014 Share Napisano 10 Listopad 2014 Podgrzybki jeszcze marzną w nadmorskich lasach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ataka Napisano 14 Listopad 2014 Share Napisano 14 Listopad 2014 tak samo kanie, i to niemałe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
margor Napisano 3 Grudzień 2014 Share Napisano 3 Grudzień 2014 Sezon na boczniaki ogłaszam za rozpoczęty :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobiepan Napisano 6 Wrzesień 2016 Share Napisano 6 Wrzesień 2016 To co? Już, czy jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 6 Wrzesień 2016 Share Napisano 6 Wrzesień 2016 Mazowieckie w dobrych miejscach jest dużo,niestety padało raz przez ostatni tydzień i grzybki w większości poumierały:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobiepan Napisano 6 Wrzesień 2016 Share Napisano 6 Wrzesień 2016 O mazowieckie mi chodzi, ale faktycznie deszczu mało i w tym tygodniu chyba tak zostanie niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 6 Wrzesień 2016 Share Napisano 6 Wrzesień 2016 Poumierały... kwestia, jak...Dwa tygodnie temu- okolice Augustowa. Można było kosić...Dzień ulewnego deszczu i znakomita większość pokryta okrutną pleśnią.Na zDolnym Śląsku, wg sąsiada i przekupek dramat. Podobnie w lubuskim... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 6 Wrzesień 2016 Share Napisano 6 Wrzesień 2016 Świętokrzyskie - są, ale bez szału. W miejscach, gdzie można było czasem kosić kosą - pojedyncze sztuki. W tym sezonie to jak na razie tylko kurki dopisały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qbeł Napisano 9 Wrzesień 2016 Share Napisano 9 Wrzesień 2016 Okolice Lodzi bez grzybów. No , może poza niewielką ilością kurek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 7 Czerwiec 2017 Share Napisano 7 Czerwiec 2017 Zdziś,pierwszy w tym roku i od razu konkret:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 8 Czerwiec 2017 Share Napisano 8 Czerwiec 2017 Tylko jeden? Amatorzy...Z niedzieli: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi