ktos451 Napisano 17 Wrzesień 2012 Share Napisano 17 Wrzesień 2012 Przynajmniej jest jakaś samokrytyka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piett Napisano 17 Wrzesień 2012 Share Napisano 17 Wrzesień 2012 Aha - czyli można odtworzyć wrzesień 1939 w współczesnych kurtkach kamuflażowych używanych przez fanów ASG.Ostatnio wątek o rekonstrukcyjnych dziwadłach jest niemal nieustannym, codziennym źródłem nowych powodów do tragikomicznego śmiechu - niesamowite ile takich ekonstrukcji w Pizdochlewicach" jest w tym kraju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 17 Wrzesień 2012 Share Napisano 17 Wrzesień 2012 http://pultuszczak.pl/galeria/index.php?cat=3jeszcze galeria zdjęćAleż oczywiście, że to profanacja o ogólnie jedno wielkie gówno, ale przynajmniej nie udają bóg wie czego zobaczcie kto to tworzył - grupa ASG czego wy się spodziewaliście. Ja się cieszę że chociaż wyszła jakaś inicjatywa. Może za rok będziemy mieli nową grupę, już w miarę ogarniętą. Przypomina mi się jakaś rekonstrukcja robiona przez harcerzy (każdy ubrał coś byle w moro, dostali mosiny, kałachy i hurrraaaa) Ale ja staram się dostrzec światełko w tunelu, tą iskrę nadziei - jak już pisałem tą inicjatywę. No ale to też już pisałem na razie profanacja, nie mająca nic wspólnego z rekonstrukcją, a nawet inscenizacją, nie wiem czy to się zalicza do widowiska batalistycznego. Ale jak by ich jakoś wesprzeć, to kto wie...Dobra rozmarzyłem się - w drugą część postu chyba sam nie wierzę, ale może kiedyś... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 18 Wrzesień 2012 Share Napisano 18 Wrzesień 2012 Dotrwałem do siódmej minuty tego reportażu. Mniej wytrwałym streszczę;Najpierw leci samolot- już jest dobrze. Efekt poprawia msza z brawurową wartą honorową, mają DP więc chyba wiedzą co robią... Jest qóń więc sprawa dzieje się we wrześniu 1939 roku bo z mundurów bym ni huhu nie zjarzył. Potem na łakę wpada quasi Wołoszański i zagaja. Po rzece suną Schnell Booty, rozpryskują sie Achtungi rozganiając opalających się plażowiczów. Do akcji schodzą US marines lub chłopaki z Black Water(sądząc po oporządzeniu taktycznym) przeciwko nim wyruszają turbo ułani. Na wozie drabiniastym zaopatrzonym w opony wiozą brytyjskiego żołnierza. Pan Sławek opowiada nam później o tym jak piękna jest to impreza religijno- patriotyczna (religijna bo umówił ją z proboszczem a patriotyczna- no bo tak). Mało brakowało a za imprezę zabraliby się zawodowi rekonstruktorzy" ale sytuację (a raczej budżet gminy) uratował filantrop Pan Benek z chłopakami z ASG. Potem mamy SS- manna jak trza (to chyba Hans Landa) ,który docenia pięknie walczących" Polaków, którzy podczas owej walki o zgrozo ie dbali o własne zdrowie". Kiedy po raz enty zamajaczyła mi ponętna blandyna w mundurze turboułańskim i pojawili się Hells Angels z Pułtuska przerwałem ogladanie. Dosyć wrażeń na dzisiaj. Może jutro dam radę kontynuować...Warto żyć dla takich imprez... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lew_1988 Napisano 18 Wrzesień 2012 Share Napisano 18 Wrzesień 2012 Obejrzyj do końca jest spora dawka samokrytyki ( od 8 minuty) a nawet przepraszają poważne grupy,ze może ich obrazili tym jak to zrobili i że z założenia to nie miała być rekonstrukcja tylko widowisko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gustav Hirsch Napisano 18 Wrzesień 2012 Share Napisano 18 Wrzesień 2012 I gdyby się znalazła GRH gotowa ich rzeczywiście wesprzeć, dajcie coś zjeść i strzelaki po jednym na dwie osoby, a my wam zrobimy kawałek wojny, toby pewnie nie odrzucili. Organizator w pewnym momencie otwarcie mówi, że to wyglądało tak, a nie inaczej, głównie ze względów ekonomicznych.Ja bym nawet w czymś takim wziął udział. Ładny teren. I nie daleko ode mnie.[Na wozie drabiniastym zaopatrzonym w opony]Pojazdy zaprzęgowe na gumach w miejscach i czasach, w których ich wcale być nie ma powodu, to jest ból wielu rekonstrukcji z Mławą włącznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 18 Wrzesień 2012 Share Napisano 18 Wrzesień 2012 Filmu szósta minuta i sekund trzydzieści . Cytuję ; Byłem na kilku rekonstrukcjach i ta na prawdę mi się podobała .Przedstawiała tą bitwę w naprawdę wiarygodny historycznie sposób" Dla tego Pana złote usta " ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slajmi130 Napisano 20 Wrzesień 2012 Share Napisano 20 Wrzesień 2012 Stasio Anioł w Alternatywy 4 mówiłProfesorze, my w Pułtusku to nie takie numery robiliśmy" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irke Napisano 12 Październik 2012 Share Napisano 12 Październik 2012 I po co to całe narzekanie u nas? ;_))))http://www.acwsaloon.cz/hotove/t/topten2/topten.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 12 Październik 2012 Share Napisano 12 Październik 2012 Irek!!!!!!!!!!!!!! zabijasz !!!!!!!!!!!!!!!!!! nasi od rajdu karabanowa i Krojant jeszcze się muszą podszkolic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
por.pil.020 Napisano 12 Październik 2012 Share Napisano 12 Październik 2012 Nawet nie będę tego komentował. Po prostu zrobiło mi się smutno :(Ten pies w mundurze na końcu to najlepsze podsumowanie i skomentowanie tego wszystkiego :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 12 Październik 2012 Share Napisano 12 Październik 2012 Protestuję, pies jako jedyny wygląda w mundurze twarzowo :D Fakt, że armia kiepska, ale retriever wygląda dziarsko i bojowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gustav Hirsch Napisano 12 Październik 2012 Share Napisano 12 Październik 2012 Jak w Polsce bywa, tak bywa, ale większość z tego jest nie do pomyślenia u nas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 12 Październik 2012 Share Napisano 12 Październik 2012 Nawet się polak trafił, z podpisem Dobry wojak Szwejk - w nowoczesnej formie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herman1984 Napisano 12 Październik 2012 Share Napisano 12 Październik 2012 Dwa sponiewierające,i to uzbrojone!.Ja bym uważał z takimi fotami.Smutni Panowie czujni... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 13 Październik 2012 Share Napisano 13 Październik 2012 Wspaniałe!Prawie godzinę lampiłem się na te wspaniałe rekonstrukcje. Podpisy do niektórych powalają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 13 Październik 2012 Share Napisano 13 Październik 2012 Beret mi zwiało... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 13 Październik 2012 Share Napisano 13 Październik 2012 http://www.pionki24tv.pl/nowosci,wydarzenia,12,1,rekonstrukcja_akcja_na_zalamanku,264.htmlMnie ta impreza prawie zabiła. Królowiec który wali zza motoru to najwiekszy popeliniarz swiata, a swoim zachowaniem przebil tych wszystkich przebieranców. Jak odwiedzaja mnie koledzy z grupy zawsze prosza zeby im to puscic i płaczemy ze smiechu...Nie zapomne tego do konca zycia. Nawet pijackie ryje z rajdu karabanowa tego nie przebija. Boje sie tylko o Dunczyka zeby zawalu nie dostał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 14 Październik 2012 Share Napisano 14 Październik 2012 Lechuuuuu !!!! Będziesz mnie miał na sumieniu !!!! Genialne !!!! Ten zza motoru debeściak, ale przez cały czas oglądania zachodziłem w głowę, jak się jego losy potoczą, rzeczywistośc przerosła moje wyobrażenia !!!!!! Partyzant przekonał go szepcząc mu do ucha żeby umarł !!!!!! R E W E L E C J A !!!! Czas będzie zając się rekonstrukcją Zulusów bo takie cuda nigdy by mi do głowy nie przyszły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kres Napisano 14 Październik 2012 Share Napisano 14 Październik 2012 Miałem okazję widzieć w akcji tych niemiaszków. No przecież nie mogło być tak, że z tych 15/20 sztuk hukowej amunicji do Mausera zdąży wystrzelić tylko jeden raz. Nie po to harcerze kupowali 5 guzikowe bluzy M43 dla SS, obszyte adlerem WH, patkami w barwie artylerii WH i do tego hełmy z kalkami SS i partyjną ze swastą. Jak zresztą poniekąd widać na filmie, żołnierzowi nic więcej oprócz hełmu, bluzy, spodni, pasa i DDR-owskich gofrownic nie potrzeba. Na naboje są kieszenie w spodniach a reszta szpeju tylko brzęczy i eliminuje element zaskoczenia podczas brawurowych akcji przeciwpartyzanckich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gustav Hirsch Napisano 14 Październik 2012 Share Napisano 14 Październik 2012 Ludzie, po co odgrzewacie ten kotlet? Obśmiewany obecnie film został już szczegółowo obśmiany w tym wątku, link pojawił się równo miesiąc temu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario33 Napisano 15 Październik 2012 Share Napisano 15 Październik 2012 Nie wiem jak Wy ale ja zdębiałem..http://www.powiat.kalisz.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=1116:rekonstrukcja-walk-wojennych-z-poznaczykiem-w-tle&catid=3:powiat&Itemid=17 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 15 Październik 2012 Share Napisano 15 Październik 2012 Hehehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 15 Październik 2012 Share Napisano 15 Październik 2012 Ktokolwiek może zagrac cokolwiek z byle czym i byle jak. :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek.s Napisano 15 Październik 2012 Share Napisano 15 Październik 2012 siła tektury ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.