Skocz do zawartości

2011. Czas Honoru V

Kurt

Rekomendowane odpowiedzi

I po jakiego diabła, IV mnie zniechęciła po obsadzie jaką dali. Tfu... jak widzałem Urbańskiego to konwulsji dostałem i niesmak. IV była nagrana jak dla mnie chaotycznie i bez składu, już nie wspomnę o minięciu się z faktami ( ). Ale jak sami twórcy po opiniach widzów, powiedzieli że nie ważne i robią po swojemu. No to ja dziękuję za takie podejście do tematu, wielkie brawa ......

• Odpowiedzi 78
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Ja skończyłem na drugiej. I to w katuszach dobijałem do końca. A było nie minęło nie ma. Za to Rysiek zginał w klanie i cała Polska tym żyje! Do tego sprowadziła się misja TV publicznej. I w ogóle edukacji w tym kraju. Jak ktoś jeszcze nie wie, to niech sprawdzi eformę" licealną, która wchodzi od września. Wtedy takie kwiatki dziwić nie będą! Kształćcie dzieci w domach, bo w szkole to o zdrowiu i urodzie będą mówić.

• 6 months later...
Miałem mieszane uczucia, nie był aż tak absurdalny jak poprzednie serie, kilka scen nawet mogłoby się wydarzyc ... Trzeba popatrzec dalej, moja żona bardzo dziwiła się, że było cicho podczas oglądania, bez słów nieparlamentarnych. ;) ;) ;)

Scena, w której Niemcy w czasie szturmu dowiadują się o kapitulacji (może mieli ustawione powiadomienie SMS?)rzeczywiście absurdalna. Mam nadzieję, że kolejne odcinki będą lepsze. Ten szału na mnie nie zrobił. Generalnie, w przeciwieństwie do mojej kobity, nie jestem fanem tego serialu. Z braku lepszych zajęć można obejrzeć...

Witam,

Odcinek oglądałem, Kompania braci" to to nie jest, ani Szeregowiec Ryan" jednak trzeba się cieszyć, gdyż z badań wynika że serial ściąga przed ekrany rekordową liczbę młodych oraz starszych. Dzieciaki nie czytają książek, to przynajmniej pobieżnie coś lizną" i może wtedy sięgną po źródła pisane itp.
Jak dla mnie to się chwali, a kwestie, typu że Adamczyk nosił w 42-43'Bandenkampfabzeichen w srebrze o ile się nie mylę to znawcy przyjmą to z przymrużeniem oka, natomiast ogół społeczeństwa się cieszy bo jest akcja, ładna scenografia, stroje i można chociaż przez skórę odczuć, że mamy do czynienia z tamtymi realiami.
Zresztą jak to w Polsce, wszystko się rozbija o budżet. Jak pamiętam miał być sezon z powstaniem 44' jednak właśnie brak środków zakłócił tę ewentualność nad czym boleję.

Pozdrawiam

Skusiłem się na obejrzenie i powiem jak dwie pierwsze serie przyciągały, tak ten pierwszy odcinek V serii zniechęca mnie jeszcze bardziej niż IV. Odwalona fuszera i nie można się tłumaczyć tylko brakiem funduszy. Poszli po najmniejszej lini oporu. Wielki minus i szkoda czasu na czekanie tygonia po nowy odcinek, gdzie po zapowiedziach już widać szmelc. Wiadomo że to nie hollywoodzkie dzieło , ale potrafili kręcić lepsze filmy niż w tej chwili. Choć trochę mogli by się wysilić i po trochu spróbować zrobić filmy jak Westerplatte, Hubal, Kolumbowie czy wiele innych dobrych produkcji. :(

Hubal to jest film, chyba mój ulubiony polski film wojenny - chodź mało bitew to i tak wciągający, rzekłbym taki bardzo prawdziwy, przecież nie cały czas się tłukli.

A na czym będzie polegał teraz Czas Honoru - skoro Niemcy się poddali - walka z ruskimi, kbw, upa, czy werwolf'em

• 1 month later...
Toc niektórzy już mają nowe fuchy - a to za doktora od podrobów jeden robi, drugi po Łodzi za łotrzykami gania, szef warszawskiego gestapo po lotniskach chałturzy z repertuarem Nieżywych Schabuf, kapitan ubecji w łeb sobie palnął w czapajewie, a już w gajerze bodajże w Polsacie, straszy. Rychu Lubicz tylko jakoś tak .... z bożyszcza do ubecji brrrr....

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie