piokot20 Napisano 6 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 6 Lipiec 2011 http://www.xyfos.com/poland_first_to_fight/index.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 6 Lipiec 2011 Share Napisano 6 Lipiec 2011 Mają sporo do poprawienia, ale skoro mają zapał ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 6 Lipiec 2011 Share Napisano 6 Lipiec 2011 To z ich strony - torba chyba powojenna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 6 Lipiec 2011 Share Napisano 6 Lipiec 2011 Ale wesoło będzie jak będą mieli większy zapał jak my i więcej środków na ten zapał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi_FWP Napisano 6 Lipiec 2011 Share Napisano 6 Lipiec 2011 Panowie, kurde, pełen szacun dla tych kolegów, że im się chce i nie ma co narzekać - nie jest źle. Do przeróbki całkowitej maja postacie ułanów - jak ktoś spojrzy będzie wiedział dlaczego. Ale należy tylko ich wspierać. Zna ktoś hiszpański? :))))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziadkus Napisano 6 Lipiec 2011 Share Napisano 6 Lipiec 2011 podziwiam zapał trzymam kciuki żeby sie rozwijali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
por.pil.020 Napisano 6 Lipiec 2011 Share Napisano 6 Lipiec 2011 Nieźle! Jestem pod wrażeniem! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 6 Lipiec 2011 Share Napisano 6 Lipiec 2011 Aż miło popatrzeć. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 6 Lipiec 2011 Share Napisano 6 Lipiec 2011 Pewnie, że pełen szacun - a u nas moda na ss i tego typu sprawy :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okaul Napisano 6 Lipiec 2011 Share Napisano 6 Lipiec 2011 Akagi -> kurde, trzeba by ich zaprosić na jakąs naszą impreze. Mława, Bzura, Wołoszanski cokolwiek. Przyjada, nie przyjada, niewazne, ale szacun sie im nalezy jak przysłowiowemu psu micha. Kurde, zróbmy akcję w stylu zaproś Hiszpana" pzdrwKuba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jhaken Napisano 7 Lipiec 2011 Share Napisano 7 Lipiec 2011 Akagi, ja wprawdzie nie znam, ale pracuję w firmie z hiszpańskim kapitałem więc z tłumaczeniem nie ma problemu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowN Napisano 7 Lipiec 2011 Share Napisano 7 Lipiec 2011 Ułani kołnierze mają do poprawki ;)poza tym coś mało sprzętu na nich..A i na zachodzie panuje jakaś dziwna moda przedstawiania WP w mundurze polowym z naszytymi łapkami ;-)Generalnie fajnie się prezentują i dobrze że ktoś pokazuje przedwojenne WP za granicą, może to w końcu otworzy niektórym oczy że jednak w Polsce sprzętu było pod dostatkiem.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturSz Napisano 7 Lipiec 2011 Share Napisano 7 Lipiec 2011 Rekonstruktorzy hiszpańscy prezentują sylwetki polskich zołnierzy z lat 1939-1945 ! Miło sie zrobiło na duchu.I jaka piękna, celna nazwa ich projektu/ grupy!!!! POLAND FIRST TO FIGHT!Jestem pod wrażeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 7 Lipiec 2011 Share Napisano 7 Lipiec 2011 Stronka całkiem sympatyczna a i kanał na YT zapowiada że się będzie działo :)http://www.youtube.com/user/poland1sttofigth Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 7 Lipiec 2011 Share Napisano 7 Lipiec 2011 Super filmik, jak bym mógł to bym się do nich przyłączył. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swojak Napisano 7 Lipiec 2011 Share Napisano 7 Lipiec 2011 Przypuszczam, że na razie wystarczy angielski. Respect. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piokot20 Napisano 8 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 8 Lipiec 2011 Ej, to chyba są sami Polacy:http://www.xyfos.com/poland_first_to_fight/participantes.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 8 Lipiec 2011 Share Napisano 8 Lipiec 2011 Na cele rekonstrukcyjne najprawdopodobniej wybrali sobie jakieś polskie nazwiska. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swojak Napisano 8 Lipiec 2011 Share Napisano 8 Lipiec 2011 Harzerka poczta? To nie Polacy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario33 Napisano 9 Lipiec 2011 Share Napisano 9 Lipiec 2011 Jednego z kolegów z tej Grupy poznałem 2 lata temu na imprezie w Baldellou, w Hiszpanii, gdzie razem współuczestniczyliśmy w odtorzeniu walk o miasteczko Monte Cassino. Osobiście przywiozłem mu garść naszywek 'Poland', ktre przy mnie naszywał na BD... Ironią losu on Hiszpan był w polskim mundurze (koszuli), a ja, Polak, w niemieckim... Trochę się rozwinęli :)Na zdjęciach z ostatniego Baldellou widzę, że wsparła ich gościnnie grupa o takiej samej nazwie, 'First to fight', stworzona przez Polaków mieszkających w Wielkiej Brytanii, których szefa również znam ze wspólnych imprez, m.in. wyjść w Alpy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario33 Napisano 9 Lipiec 2011 Share Napisano 9 Lipiec 2011 Tak to było... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 9 Lipiec 2011 Share Napisano 9 Lipiec 2011 Napisałem do nich e maila, że polskie grupy ich podziwiają i nawet dostałem odpowiedź, muszą trochę podszkolić polski - ale jest i tak super (podąłem im link do forum) - e mail od nichDzien Dobry Ktos451Jestem Alberto prezydent Poland Fist To Fight grupa.Dzenkuje bardzo dla pana email.To wielky honor czytac bac komentarzie w forum, jestem wesoly.Prosze wybaczcie ze, nie pisze po polsku bardzo dobrze ale rozumiemtroche.Teras pisze po angielsku :-)We are very happy about your comments in the forumWe are a young group, because althought we have been recreating 1ºstpolish armoured division in Normandy since 2008, then we where just 2-3 people, inthe last year we have growth to 18 people.We are all spanish (for the moment), in the recreations we use the polish names that you have seen in our web site, we also to give commands and talkin polish, two of us are able of mantaining a limmited communication in polish, we even sing some zoldierne piosenki", for spanish public the result is fair good, for polish ears I imagine it must be terrible !!!We know that we have several mistakes and that our uniforms are not allwaysperfect, or sometimes appear some post war WPL items in the pictures, we allways try to improve, but here we face several importantdifficulties....Fist, is that we recreate a great variety of polish troops during WWII,that means the every one in the group have at least three different polish uniforms.Getting material to make polish troops in Britain is very easy, because there are many sources to buy this materials, also we can get easily a lotof information.But for 1939 polish troops, feminime services or LWP the thing is much difficult, is not so easy to get information and getting uniforms and material is very difficult, we know that Allegro is a good source, but fromSpain we can not buy there.In any case we have decided that as our main purpose, is to teach in Spainthe polish contribution in WWII (that is unkown by most of the peoplehere), we can accept uniforms that sometimes are not 100% perfect and overlook minor mistakes, we think that that is better Warsaw Uprising memorialduring a bigger event and in October we have organized a small recreation of 1939campaing, with the support of the polish inmigrants asociations... that means that we have no official support at all...Of course we allways welcome constructive critics to learn our mistakes andtry to improve them, so if you see things that must be improved of weshould change, tell us and we will try to remedy them.One of our dreams is to attend some reconstructions in Poland, that wouldbe great !!!Serdeznie PozdrawiamAlbertoPoland First To FightNiej zyje Polaska !!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 9 Lipiec 2011 Share Napisano 9 Lipiec 2011 Yea! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 9 Lipiec 2011 Share Napisano 9 Lipiec 2011 Pisałem do nich w trzech językach po polsku, po angielsku, i po hiszpańsku z wujkiem google Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiluś Napisano 11 Lipiec 2011 Share Napisano 11 Lipiec 2011 http://www.madryt.polemb.net/index.php?document=8416.07. (tydzień temu) byli w Polsce. szkoda, że nikt z braci rekonstruktorskiej o tym nie wiedział. Może przedłużyli by pobyt do Gostynia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.