Skocz do zawartości

PROJEKT 7TP - FWP 2010

PATRON

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Nie jestem specjalistą od silników ale coś mi świta że silniczek w siódemce był jakoś przerabiany.W związku z tym pytanie.Jak koszerny" jest ten SAURER ? Z T TP czy z innego pojazdu?
  • Odpowiedzi 221
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Czy ten silnik będzie serce C7P ?

Ruszyło coś w tym projekcie od 2009 ?

Stan prac na 2009:
http://picasaweb.google.com/117779431541948832470/C7P_Kolekcja_Grzegorza_Klimczaka?gsessionid=JoXRg33f3b_Na-i9kZUcHQ#
Napisano
A czy wobec tego istnieje takie coś jak Projekt C7P" ?

Są jakieś prace na kolejnym wskrzeszeniem polskiego pojazdu? Czy są jakieś plany nad C7P ?

7TP już jeździ, może wkrótce będzie jednowieżowy Vickers, mamy już 2x TKS, TK-3, 2x C2P.

Ciekawe ile będziemy czekać nad C7P ?
  • 3 weeks later...
Napisano

Panie Akagi zdjęcie te pochodzi z 2009 roku i przedstawia rozpoczęte prace nad projektem ciągnika C7P a nie rekonstrukcję 7TP proszę nie wprowadzać w błąd niektórych osób na tym forum .

Napisano
A czy wobec tego istnieje takie coś jak "Projekt C7P ?"

Nie istnieje. Grzegorz ma znaczyny zbiór części od C7P, ale jak sam twierdzi jest to zbiór części i na tą chwilę nic z nim nie robi. Jeśli to się zmieni to nie omieszka on sam, albo któryś z nas o tym poinformować.

Są jakieś prace na kolejnym wskrzeszeniem polskiego pojazdu?
Są. I tyle chwilowo w temacie.

Czy są jakieś plany nad C7P ?"
Szczątkowa dokumentacja w CAW.

7TP już jeździ, może wkrótce będzie jednowieżowy Vickers, mamy już 2x TKS, TK-3, 2x C2P."
Do zakończenia prac przy 7 TP droga daleka - on już jeździ, ale nadal w zasadzie nie ma wewnętrznego wyposażenia.

Ciekawe ile będziemy czekać nad C7P?"
Nie wiem

Panie Akagi zdjęcie te pochodzi z 2009 roku i przedstawia rozpoczęte prace nad projektem ciągnika C7P a nie rekonstrukcję 7TP proszę nie wprowadzać w błąd niektórych osób na tym forum."

Nie wprowadzam, bo wiem co mówię. To kadłub 7Tp z elementami od C7P.
Jeśli chodzi o C7P to cytując moją rozmowę na ten temat z Grzesiem sprzed miesiąca:
- Wiesz Jacek, ja muszę wreszcie poskładać prowizorycznie to co mam, poskręcać jakkolwiek i wtedy się okaże czego brakuje. koniec cytatu.
Więc , może niech się Pan Ludorf nie irytuje , bo nie ma o co.
Napisano
Dziękuje za odpowiedź ,gdyż po ostatniej pańskiej wypowiedzi na temat C7P zrobił się zamęt ponieważ zdjęcie te od dłuższego czasu znane jest większości jako rekonstrukcja C7P i nie było to to nigdy oficjalnie dementowane przez nikogo z FWP zwłaszcza że fotografia ta przedstawia burty od ciągnika a nie czołgu a i sam Grześ potwierdzał wcześniej istnienie pewnych elementów ciągnika http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=647271#779011 , teraz wszystko jest jasne pewne elementy do ciągnika C7P są dalej w posiadaniu Grzesia lecz samego projektu odbudowy jeszcze nie ma , ale zapewne z czasem są duże szanse że coś się ruszy w temacie .
Napisano
Są jakieś prace na kolejnym wskrzeszeniem polskiego pojazdu?
Są. I tyle chwilowo w temacie."

strzelam: sprowadziliście części do TKS-a z Varanger Peninsula w Norwegii i rekonstruujecie wersję z działkiem z 20 mm :D?
Napisano
Panowie, jest nas więcej !

Miło mi poinformować, że w dniu dzisiejszym Panzergrzesiowi urodził się syn, Michał.
Mama i maleństwo czują się dobrze.
Gratulujemy :)

FWP w składzie pełnym

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie