Catadero Napisano 20 Grudzień 2007 Share Napisano 20 Grudzień 2007 Kilka lat temu.Znad morza wyjazd na głębokie południe. Trzy, cztery dni fanty wychodzą tak sobie.Dostajemy namiar od lokalsa".Mały problem,bo trzeba drałować piechotą kilka kilometrów-środek lata,30parę w cieniu,sprzęt na plecach. Idziemy.Zgodnie ze wszystkimi wskazówkami docieramy na miejsce,gdzie odnajdujemy dość przeryty teren.KICHA.Po krótkim odpoczynku wracamy, robiąc od głównej trasy wycieczki na boki.A nuż coś wyjdzie.Nie wychodzi. Po lewej mamy dość strome, piaszczyste osuwisko.et" się wspina jak wysoko może a potem jeszcze maca" teren wyżej na całą długość ręki i wykrywacza. Jest sygnał.Mordercze próby podejścia wyżej spełzły na niczym. Zaczyna się szaleńcze podkopywanie skarpy.Wreszcie w zsypujących się jęzorach piachu błysnął fant".Była to owalna puszka po flądrze w pomidorach,z bardzo wyraźnym na otoku napisem-Pozdrowienia znad morza".Takiego ataku śmiechu nigdy wcześniej i jak na razie do tej pory,nie przeżyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hali11 Napisano 21 Grudzień 2007 Share Napisano 21 Grudzień 2007 rok temu zbiornik retencyjny koniec lata polowa wody wypompowana do rzeki tereny po dawnych wioskach znajdujacych sie na tym terenia pozostalosci po jakims lesie korzenie woda wyplukala je troszke wlorzylem piszczalke do wyplukanej dziury w jednym z nich mocny sygnal na kolor podkopywalem z kumplem ten korzen prawie godzine wczolgalem sie pod niego prawie caly a znalazlem tam puszke po piwie smiech i przerwa na piwko co nam innego zostalo :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leśnik303 Napisano 21 Grudzień 2007 Share Napisano 21 Grudzień 2007 Czerwiec tego roku.Las.Do najbliższych zabudowań ok. kilometra.Trafił się zakorkowany,niedegustowany,zapomniany jabol i szklanka-musztardówka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 21 Grudzień 2007 Share Napisano 21 Grudzień 2007 środek lasu, środek lata, upał, niezły sygnał, dno od beczki na głębokości ponad 1 metra.... miałem dość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukalek Napisano 21 Grudzień 2007 Share Napisano 21 Grudzień 2007 Oprocz ton gwozdzi, dzisiaj udalo mi sie wykopac szczepionke przeciwko wsciekliznie dla lisow. Zakopalem ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopacz18 Napisano 22 Grudzień 2007 Share Napisano 22 Grudzień 2007 to moje fajne trafienie - środek lasu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopacz18 Napisano 22 Grudzień 2007 Share Napisano 22 Grudzień 2007 .... myślę że może ktoś zapierdzielił z jakiegoś domu weselnego -i w domu stwierdził że jednak mu nie potrzebne :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano 22 Grudzień 2007 Share Napisano 22 Grudzień 2007 A moze to widelce z jakiegoś Bismarcka albo Wichra ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 22 Grudzień 2007 Share Napisano 22 Grudzień 2007 Michał dobre ! Ja trafiłem kiedyś tapczan ! Ale to normalne,bo za drogą zaczynało się dzikie wysypisko i komuś było już chyba za daleko.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 22 Grudzień 2007 Share Napisano 22 Grudzień 2007 okop,sugnał,sport nawet... w pierwszej chwili jak wykopałem myślałem że to jakiś peem,mp albo nawet sten-tak sterczało ramię podnośnika,jak skapnąłem się że lewarek(fiat 125) był śmiech ale i rozczarowanie.ale wziąłem go.oczyściłem,pomalowałem i sobie jest :) PozdroHebda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 22 Grudzień 2007 Share Napisano 22 Grudzień 2007 .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horhe Napisano 23 Grudzień 2007 Share Napisano 23 Grudzień 2007 O krowie już chyba pisałem,dawno temu to było, jak się jeszcze czas mialo na latanie.Idę przez las pod grudziądzem, sygnał jak stodoła, pierwsze wbicie łopaty...sssssssssssssssssssss...........smród, fetor, zgnilizna. Trafilem w brzuch zakopanej i perfekcyjnie zamaskowanej krowy. Śladu po kopaniu nie bylo. Krowkę jakiś pacanek obsypał alu puszkami.Inna historia to Polonez zatopiony w stawie na skraju miasta,chwycony na wykrywkę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mjut Napisano 23 Grudzień 2007 Share Napisano 23 Grudzień 2007 Horhe, ten Polonez w bagnie to nie koło mostu od strony Dragacza?? i paru twierdziło, że tam zatopiony Panzer? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wombacik Napisano 26 Grudzień 2007 Share Napisano 26 Grudzień 2007 No , fant moze nie absurdalny ( i napewno trafił na taki sam nie jeden juz poszukiwacz ) a wiec ide sobie przez las , ładny sygnał po sygnale wyczóram ze cos płytko pod ziemią. Odkrywam mech sygnał dalej , kopie , sprawdzam sygnał dalej tak wykopałem dziure na glębokosc hmm trudno ocenic ale wydaje mi sie ze 1m 30 cm niczego jak narazie nie wykopałem a sygnał dalej.W ten zadzwonił telefon , wstłem do plecaka i co sie okazało. Cewka łapała pazłotko od prezerwatywy" ktore bylo schowane pod mchem. P.S Dziure oczywiscie zasypałem :) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
front 45 Napisano 1 Styczeń 2008 Share Napisano 1 Styczeń 2008 Dwa lata wstecz, dokładnie w dzień chłopaka wybraliśmy się na wykopki w okolice Gubina, i na samym wjezdzie do lasu nieopodal przysychającej smródki znaleźliśmy trzy dorodne drzewka Konopii Indyjskiej :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 1 Styczeń 2008 Share Napisano 1 Styczeń 2008 front 45 i co dalej??? ;))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 2 Styczeń 2008 Share Napisano 2 Styczeń 2008 Dwie godziny kopania w bardzo ciężkiej,gliniastej glebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 2 Styczeń 2008 Share Napisano 2 Styczeń 2008 Garnek wreszcie udało się wydobyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 2 Styczeń 2008 Share Napisano 2 Styczeń 2008 A pod garem:złamana łopata,kubek metalowy,para półbutów,skórzane rękawice i zwinięta szmata a w niej...nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
front 45 Napisano 2 Styczeń 2008 Share Napisano 2 Styczeń 2008 Hehe, niepowiem co było dalej ;D Jakiś czas temu szedłem sobie gdzieśtam i przyczaiłem, że chłopaki od instalacji gazowej rozkopali spory kawałek chodnika, a więc bez większego zastanowienia postanowiłem się tam conieco porozglądać. To co znalazłem niejest napewno absurdalnym odkryciem ale dlamnie troszke nietypowym, to otwierany mały naszyjnik?, w którego środku jest zwinięty kłębek ludzkich włosów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
front 45 Napisano 2 Styczeń 2008 Share Napisano 2 Styczeń 2008 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
front 45 Napisano 2 Styczeń 2008 Share Napisano 2 Styczeń 2008 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
front 45 Napisano 2 Styczeń 2008 Share Napisano 2 Styczeń 2008 no i środek, włosów było więcej ale wisiorek się niezatrzaskuje i troszke się wysypało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 2 Styczeń 2008 Share Napisano 2 Styczeń 2008 Latem szedłem przez las nagle sygnał jakbym czołga znalazł, zabrałem się do roboty a kopałem chyba z trzy godziny, wykopałem prawie okop dla całego pułku,i co znalazłem:klamkę, starą klamkę która nawet na złom sie nie nadawała, wkurzyłem się tak że od razu wróciłem do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 3 Styczeń 2008 Share Napisano 3 Styczeń 2008 To było jak mnie pamięc nie myli 7 grudnia.. pojechałem do lasu w Ząbkach,koło Warszawy.Długo nie łaziłem bo zaczeło podać.Przedzierałem się przez las do głównej drogi,i nagle w jednym z licznych okopów znalazłem rozbebeszoną damską torebke,było wszystko przy niej co tylko baby w niej noszą.. tylko kasy brak,prawdopodobnie złodzieje wyrwali jej torbe,pieniądze ukradli,a reszte porzucili głęboko w lesie.zgarnąłem caluśki ten kramik i zaniosłem na smerfy"Tia.. niestety nie tylko fanty możemy znaleść po lasach :(Przykre,bo każdy z nas chciałby by każdy sygnał był muzyką dla uszu,rozbrzmiewał jak anielski chór, a nie byśmy wciąz myśleli:pewnie znowu śmieci albo inny badziew"ehh.takie czasy.Pozdrawiam,i życze wytrwałości w poszukiwaniach :)Hebda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi