Skocz do zawartości

Ortografia na forum

krzysiek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 345
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 3 weeks later...
  • 11 months later...
Nie rozumiem waszych rozterek, dla mnie jest oczywiste, że skoro jest to forum polskojęzyczne, to należy pisać po polsku. Jeśli ktoś nie potrafi, to niech kula beret i wydala swoje połamane posty na innym forum, które dopuszcza wszelkie narzecza. Niektóre wpisy dorównują w sensie ezoterycznym przepowiedniom Nostradamusa, z tym że Nostradamus zapewne wiedział co pisze, a ci osobnicy to niekonieczne.

Moje skromne zdanie.Wątek max-wyczerpany.
Niektórzy w szkole(również ja)nie byli orłami.Czas i doświadczenie robią swoje.
Zamiast przepisywać teksty z książki w celu zapamiętania co z czym się je,woleliśmy całymi dniami penetrować,szukać,bić się z sąsiednią dzielnicą,bawić się w wojnę etc.
Myślę,że po trzydziestce pisownia przyjdzie sama.
Wszystko zależy od nas.Czy będziemy ambitnie,czy od tak podchodzić do zagadnienia?!
A póki co niech każdy pisze jak potrafi,a nie jak się nauczył.
pzdr.

Temat - nigdy się" nie wyczerpie ...

Celem jest - utrzymanie norm językowych...

niezależnie od ilości opuszczonych godzin na wagarach, czy kwitów...

To tak dla Przedmówcy - moja wersja przykładu...

Mihura- organiczną cechą każdego buraka jest to, że ubliża on interlokutorom, wyzywając ich od buraków. Ponieważ nie jestem burakiem, jako mi zarzucasz, więc nie nazwę Ciebie burakiem, a tym bardziej nie nazwę Cię Buraczanym Mistrzem Wszelkiego Buractwa.
Oczywiście, że bez urazy. Spox, kto tam by się obrażał o nazwanie go urakiem". Zawsze można zastosować metodę Leppera, któren nie mówił publicznie wprost: poseł X to złodziej, kłamca i szumowina pierwszej wody", ale za to zwracał się z zapytaniem": panie pośle X, czy to prawda, że jest pan złodziejem, kłamcą i szumowiną pierwszej wody?". W ten sposób nikt nie mógł oskarżyć Leppera o pomówienie.
Pozdrav.

I na tym polega subtelna, wrodzona inteligencja!!

PS. A chwalone tu przez niektórych Kolegów Forum, na którym Modzi tak dbają o ortografię jest nieporozumieniem.
Jak znajdę troszkę czasu, to wkleję" kilka kwiatuszków" autorstwa; od Generałów wzwyż!!
GW

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie