Jedburgh_Ops Napisano %s o %s Autor Napisano %s o %s 21 minut temu, bodziu000000 napisał: Zamiast kazać szkopom maszerować to litościwi dziennikarze i/lub fotoreporterzy wzięli szkopstwo do jeepa. PRESS na szybie jeepa mówi wszystko.
abcd Napisano %s o %s Napisano %s o %s (edytowane) Swoją drogą miejsce po alianckim obozie dla szwabów musi być rezerwuarem fajnych nieśmiertelników ;) Edytowane %s o %s przez abcd
mensguth6 Napisano %s o %s Napisano %s o %s Żebyś wiedział. Znam jednego rolnika który posiada ponad 200 blaszek :)
Jedburgh_Ops Napisano %s o %s Autor Napisano %s o %s Godzinę temu, abcd napisał: Swoją drogą miejsce po alianckim obozie dla szwabów musi być rezerwuarem fajnych nieśmiertelników ;) Nieśmiertelników, jak nieśmiertelników, ale po amerykańskich obozach koncentracyjnych dla szkopów musiał pozostać w ziemi istny ocean małych przedmiotów codziennego użytku, całej wyobrażalnej i niewyobrażalnej falerystyki itd., itp. Samych tylko scyzoryków, na które Amerykanie pozwalali szkopom do bytowania w ziemi, musi być do dziś w ziemi masa.
Jedburgh_Ops Napisano 19 godzin temu Autor Napisano 19 godzin temu 13 godzin temu, Jedburgh_Ops napisał: Nieśmiertelników, jak nieśmiertelników, ale po amerykańskich obozach koncentracyjnych dla szkopów musiał pozostać w ziemi istny ocean małych przedmiotów codziennego użytku, całej wyobrażalnej i niewyobrażalnej falerystyki itd., itp. Samych tylko scyzoryków, na które Amerykanie pozwalali szkopom do bytowania w ziemi, musi być do dziś w ziemi masa. ...już nie mówiąc o innych skarbach dla naszej wojskowości, które równie dobrze też mogą do dziś tkwić w ziemi Reichu po tych US i FR obozach koncentracyjnych dla szkopstwa, tylko że nie wolno tam kopać, jak piszą powyżej koledzy. W roku 1999 poznałem historię jednej polskiej manierki z '39. I co więcej zobaczyłem tę manierkę. Niestety jej zdjęcia sfajczyły mi się dawno temu w Macintoshu. Manierka była na sprzedaż, ale w cenie przyzwoitego używanego samochodu, więc poszła do jakiegoś amerykańskiego kolekcjonera poza aukcją, bo wiem, jak poszła - poszła przez forum, na którym byłem i z zasobów amerykańskiego kolekcjonera, którego dobrze znam. A była to manierka o całkowicie znanej historii, gwarantowanej przez weterana US Army z Normandii, a takie rzeczy właśnie osiągają ceny astronomiczne. Była to amerykańska manierka M1910 cała pomalowana metodą zanurzeniową w szelaku khaki. US armista zabrał ją szkopowi w Normandii, ale zapytał szkopa, jakim cudem szkop ma amerykańską manierkę z I wojny i tak pomalowaną? Szkop powiedział, że to jego zdobycz w Polsce w '39 i zabrał tę manierkę polskiemu żołnierzowi, bo tak mu się spodobała. No więc zważywszy, ile milionów szkopstwa przewinęło się przez te US i FR obozy koncentracyjne to licho wie - gdyby tam wejść z piszczałkami - ile przy okazji wyszłoby z ziemi pamiątek po wrześniowym WP wziętych w '39 jako trofea mniejsze lub większe.
toska Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu 23 godziny temu, bodziu000000 napisał: Gdzieś kiedyś widziałem podobne zdjęcie z niemiaszkami na wilisie ale z radziecką załogą i z podpisem że sołdaty podróżują z osłoną antysnajperską
Jedburgh_Ops Napisano 18 godzin temu Autor Napisano 18 godzin temu 17 minut temu, toska napisał: Gdzieś kiedyś widziałem podobne zdjęcie z niemiaszkami na wilisie ale z radziecką załogą i z podpisem że sołdaty podróżują z osłoną antysnajperską Tak też może być, niemniej ludzie amerykańskich mediów na zachodnioeuropejskim TDW nieraz wcinali się między der Schnapsa a śledzia.
Rekomendowane odpowiedzi