Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Proponuję stan równowagi, bo nas typowo polska martyrologia zje na tym forum - ile można katować się zdjęciami polskich jeńców?

To może popatrzmy, jak na finał wylądowali i jak „świetnie” wyglądali ci, którzy wcześniej tych polskich jeńców brali.

Poniżej III Rzesza świeżo podbita przez aliantów. Kowboj znalazł laseczkę à la Chaplin i leje nią szkopstwo, jak bydło, żeby się dobrze ustawiło na pace ciężarówki.

image.thumb.jpeg.cf74c135acaaaa2e278609915f071b6a.jpeg

image.thumb.jpeg.49a318d87d5b45810372642bda3c770a.jpeg

image.thumb.jpeg.1a0b2b9f490f46d8cfb5521068e83310.jpeg

Napisano
6 minut temu, bjar_1 napisał:

Nieśmiało przypominam o 500 tysiącach Polaków w Wehrmachcie ;)

Ale w wielu przypadkach następowała „konwersja” po położeniu przed nimi battledressu i po wypowiedzeniu formułki nie pozostawiającej wątpliwości... ;-)

Napisano
18 minut temu, bjar_1 napisał:

Soldbuchy im pewnie przegląda, tych co walczyli w 1939 roku podobno odpalali.

E, nie. To grubsza sprawa, nie sięgająca li tylko do '39. Wygląda, jakby czytał fragment Biblii (Księga Ezechiela 25:17):

„Ścieżka sprawiedliwego wiedzie z obu stron nękana przez nieprawości samolubnych i tyranię złych ludzi. Błogosławiony ten, kto w imię miłosierdzia i dobrej woli prowadzi słabych przez dolinę ciemności, albowiem on jest prawdziwie stróżem brata swego i znalazcą zagubionych dzieci. I dokonam na nich srogiej zemsty i w porywczo gniewnych karach, na tych, którzy usiłują zatruć i zniszczyć moich braci. I poznasz, że imię moje to Pan, kiedy wyleję na ciebie moją zemstę”

😉

Napisano (edytowane)

Tak Tomaszu! 🤣

Ta fotografia bez wątpienia ukazuje ewangelizację Übermenschów 🤣 A pan cywil w tle ma minę naprawdę jak podczas kazania. Masz bracie oko :classic_biggrin:

Brawo za post, bo zamiast pracować to dzięki Tobie zaśmiewam się co chwilę 👋 👍

Edytowane przez Jedburgh_Ops
Napisano
1 godzinę temu, Tomasz70 napisał:

...fragment Biblii (Księga Ezechiela 25:17):

I poznasz, że imię moje to Pan, kiedy wyleję na ciebie moją zemstę

I to jest właśnie to.

Dawałem już to zdjęcie w innym wątku, ale pasuje tutaj też idealnie. Można by je pokazywać wszystkim światowym dyktatorom-obłąkańcom, jak kończą ich ludzie zmuszeni iść na wojnę w imię tychże dyktatorów.

Teraz można sobie puścić „Rydwany ognia” Vangelisa, bo miałem tych zdjęć więcej, jak Amerykanie w prowizorycznym obozie jenieckim pod Son urządzili sobie „rydwany” z zaprzęgniętymi nadludźmi III Rzeszy, ale gdzieś mi wcięło te lepszej jakości i jak amerykańscy spadochroniarze ujeżdżają w tych wózkach Übermenschów na stojąco, właśnie prawie jak w rydwanach.

image.thumb.jpeg.3f4fcb663d72a66099bc4a94c74c8975.jpeg