Jedburgh_Ops Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu 3 minuty temu, Jedburgh_Ops napisał: 3. Kategoria trzecia… – jej nie nazywam. Zapraszam do poczytania komentarzy i samodzielnego nazwania sobie tej kategorii. ● Straszliwe zbrodnie wojenne popełnione przez zachodnich aliantów, które nigdy nie zostały ukarane. Niemieccy żołnierze stacjonowali w Bretzenheim niedaleko Bad Kreuznach, gdzie wielu zginęło w męczarniach – można i trzeba powiedzieć, że zginęło. Nigdy nie zostanie im to wybaczone. ● Autor i narrator tego filmu został poddany silnej indoktrynacji przez Rosjan. Świadczy o tym jego wielokrotne i skrajne podkreślanie liczby poległych żołnierzy rosyjskich, przy jednoczesnym lekceważeniu niemieckich żołnierzy i cywilów, którzy zginęli. Powinien się wstydzić. Niech Niemcy, którzy zginęli, zostaną uhonorowani. Każda wojna jest okrutna i żaden żołnierz dobrowolnie nie poświęca innych ludzi. Są do tego zmuszani przez rządzącą elitę. ● Wyślij to do naszego rządu, a jakiś polityk powinien skonfrontować się z Trumpem i zerwać kontakt z Ameryką. Czas, żeby Amerykanie ponieśli odpowiedzialność. ● Było to ludobójstwo i zaplanowana dziesiątka sprawnych fizycznie niemieckich mężczyzn. ● Spoczywaj w pokoju, święte Niemcy. ● USA nadal tuszują tę zbrodnię, a rząd Niemiec zakazuje wykopalisk, śledztw i wyjaśniania okoliczności zbrodni popełnionych na łąkach nadreńskich. ● Bardzo wymowny jest fakt, że wykopaliska w odpowiednich obszarach nad Renem są nadal surowo zabronione. Skoro liczba ofiar rzekomo mieściła się „w dopuszczalnych granicach”, dlaczego nie ekshumować szczątków i nie zapewnić im godnego pochówku? Być może dlatego, że mogłoby to ujawnić nieprzyjemną prawdę o rzeczywistej liczbie ofiar? ● Po prostu...amerykańskie świnie! ● Zdjęcie Amerykanina z bagnetem i niemieckich żołnierzy obok wagonów tramwajowych zostało zrobione w zajezdni Angerbrücke w Lipsku-Lindenau. Są też inne, gdzie niemieccy żołnierze byli kopani i bici kolbami karabinów. Mentalność wyzwoleńcza... ● W tych obozach śmierć była planowana. ● Nigdy nie udokumentowano okrucieństwa niemieckich żołnierzy przed tym okresem, ale nie mogę sobie wyobrazić okrucieństw i zbrodniczego okrucieństwa Amerykanów. ● Z tego rozumiem: my, Niemcy, musimy odpowiedzieć za naszą historię w czasie wojny… ale szumowiny (to, co się stało, jest po prostu obrzydliwe) mogły robić, co chciały poza stanem wojny, po kapitulacji… to jest coś, czego powinno się uczyć w szkołach. Niemcy nie były dobre (patrz obozy koncentracyjne), ale jakkolwiek głupio to brzmi, pozwolenie 3,2 miliona ludzi umrzeć z głodu jest co najmniej tak samo obrzydliwe. Więc Niemcy nie są dobre ani złe, są po prostu jednym z wielu krajów z przeszłością. Spójrzcie, co Ameryka nadal robi po japońskiej Jednostce 731… im więcej o tym widzę, tym bardziej uświadamiam sobie, że nie musimy już za nic odpowiadać. Bo wtedy powinniśmy zacząć pociągać innych do odpowiedzialności. ● Biedni Niemcy, biedne Niemcy... Pracowici, odważni, mądrzy ludzie... wszyscy zostają zmieceni... tak jakby zwycięzcy byli lepsi. ● Masowe morderstwo... dzięki Eisenhowerowi. ● Jak coś takiego było w ogóle możliwe? ● Tylko jedna wstrząsająca historia od kogoś, kto tam przeżył... Amerykańscy obywatele przekazali datki do obozów w Niemczech... Żywność była pozbawiana smaku lub pozostawiana do całkowitego zepsucia... Zimowe koce spryskiwano wodą, a następnie rozdawano więźniom w mroźnych temperaturach... To było masowe morderstwo. ● Zbrodnie wojenne zostały popełnione na żołnierzach Wehrmachtu i nikt nie został ukarany. Mój ojciec, urodzony w 1912 roku, przeżył wojnę jako żołnierz i dobrze mnie o niej wykształcił, zanim zmarł w 1994 roku. ● Dopiero dziś znalazłem ten film i przeczytałem liczne komentarze. Sam mam 64 lata. O obozach słyszałem od mojego dziadka. Ale tak naprawdę mu nie wierzyłem, bo w szkole nikt nam o nich nie opowiadał. Znalazłem tylko skąpe źródła na ten temat. Nigdy też dobrowolnie nie mówił o wojnie ani o swoim pobycie w niewoli (w Rosji, Belgii i Francji). Kiedyś powiedział: „Brytyjczycy i Amerykanie to najbardziej przewrotne łajdaki – gorsi niż naziści. Iwan chce tylko alkoholu i twojego zegarka”. ● Amerykanie... ojej... naprawdę nie wiadomo, kto był bardziej okrutny! ● Dla mnie nie ma znaczenia, czy zginęło 1000000, czy 10000, ale to, co zrobili alianci, jest absolutnie obrzydliwe i niewybaczalne. A mimo to alianci twierdzą, że byli moralnie lepsi od państw Osi. Te wydarzenia muszą zostać zbadane, a prawda musi zostać odkryta. Osoby odpowiedzialne powinny zostać ujawnione. ● Niestety, przydarzyło się to jednemu z moich wujków ze strony matki. Nikt w mojej rodzinie nigdy nie należał do organizacji nazistowskiej, nawet do Hitlerjugend czy Ligi Niemieckich Dziewcząt, a potem to! Mieszkali w USA jak w hotelu i pozwalano im na indoktrynację; najważniejsze było to, że zostali nastawieni antyrosyjsko. Mój wujek musiał przejść denazyfikację w swojej rodzinie po powrocie z USA! Gdyby USA nie potrzebowały nas przeciwko Związkowi Radzieckiemu, poddałyby nas Planowi Morgenthau, który najwyraźniej jest teraz realizowany. Polska jest nowym strażnikiem i pieskiem na usługach; Niemcy muszą zostać zniszczone gospodarczo, aby zapobiec jakiejkolwiek możliwości przyszłego sojuszu z Rosją. To mafia. ● Mój ojciec dostał się do niewoli angielskiej. Trzy suchary na dzienną rację żywnościową. Poza tym nie było mowy o maltretowaniu. Czy zwycięskie mocarstwa spodziewały się, że wszyscy lansjerzy popełnią samobójstwo? Hańba dla zwycięzców. ● Biada pokonanym. Byli żołnierzami, a nie przestępcami. To powinno być pokazane na ARD i ZDF. Brak mi słów. ● Mój wujek stacjonował w brytyjskiej RWL (Rezerwowej Jednostce Łącznikowej) nad Dolnym Renem i przeżył. To, co musiał tam znieść, było niewiarygodne. Zrozumiałe, że nienawidził Anglików z tego powodu!
Erih Napisano 20 minut temu Napisano 20 minut temu No cóż, Niemców nie spotkało nic na co by sobie solidnie wcześniej nie zapracowali.
Rekomendowane odpowiedzi