Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)
4 godziny temu, karpik napisał:

Po nocach się śni fiutinowi rezanie Polaczków rękami Ukraińców.

Na snach się skończy i to chyba jest najbardziej pozytywny i trwały efekt tej wojny dla nas. Bo przed jej rozpoczęciem nie było to takie pewne i opcja białoruska w temacie Ukrainy leżała na stole.

Edytowane przez canabis.dw
Napisano
11 minut temu, Jedburgh_Ops napisał:

Mam pytanie do tutejszych dyskutantów: Czy dostajecie na Wasze e-maile regularny spam z ofertami różnych dronów?

nie

Napisano
33 minuty temu, Jedburgh_Ops napisał:

Czy dostajecie na Wasze e-maile regularny spam z ofertami różnych dronów?

W okresie komunijnym tak..., przynajmniej patrząc po nagłówki @, bo zawartości, co oczywiste, nie czytam.

:-)

Napisano
40 minut temu, Jedburgh_Ops napisał:

Mam pytanie do tutejszych dyskutantów: Czy dostajecie na Wasze e-maile regularny spam z ofertami różnych dronów?

Nie, nigdy.

Napisano
48 minut temu, Czlowieksniegu napisał:

W okresie komunijnym tak..., przynajmniej patrząc po nagłówki @, bo zawartości, co oczywiste, nie czytam.

:-)

41 minut temu, bjar_1 napisał:

Nie, nigdy.

Bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi. Poczekam jeszcze na możliwe inne i napiszę dlaczego zapytałem.

Napisano
2 godziny temu, Jedburgh_Ops napisał:

Dziękuję Ci za odpowiedź. Ciekawe, co odpowiedzą inni.

Szukałeś pewnie coś w temacie i kliknąłeś zgodny marketingowe. Wyczyść ciastka.

Napisano
4 minuty temu, karpik napisał:

Szukałeś pewnie coś w temacie i kliknąłeś zgodny marketingowe. Wyczyść ciastka.

No więc właśnie kompletnie niczego z zakresu dronów nie szukałem w necie i to nigdy. Nie było żadnych powodów, aby sprofilować mnie jako zainteresowanego dronami. Poza tym mówię o e-mailu, a nie o sprofilowaniu w googlach, że w przeglądarce wyskakują mi reklamy dronów. Spam z dronami leci na jeden z moich adresów e-mailowych.

Napisano

https://dorzeczy.pl/opinie/754113/ukraina-apeluje-do-polski-chodzi-o-pomoc-w-ochronie-nieba.html

"Samo podrywanie myśliwców to za mało"
W swoim wpisie na Facebooku, odnoszącym się do rosyjskiego ataku dronów na fabrykę Grupy Barlinek w Winnicy, Kondratiuk podkreśliła, że "samo podrywanie myśliwców w powietrze podczas kolejnego rosyjskiego ataku to za mało". Jak przekazała "Rzeczpospolita", Kondratiuk zaapelowała o stworzenie "niezawodnej tarczy powietrznej", przynajmniej nad zachodnią Ukrainą (...)

No nie, Pani Ołeno, my te samoloty - aktualnie nie tylko własne, ale i angielskie oraz szwedzkie, podnosimy po to, żeby chronić* własne terytorium w razie wtargnięcia ruskiego drona czy cruise'a.
(*) Co, na przykładzie zdarzenia z 26.08.2024 w rejonie Tyszowiec, jest iluzoryczne, bo cel nie został wyeliminowany, a jego los - oficjalnie niewyjaśniony. Tak że na niezawodną tarczą powietrzną nie ma Pani co liczyć. :D

M.

Napisano
2 godziny temu, MarekA napisał:

Dobre.

Są na forum starszaki? Pamiętają zamach w tokijskim metrze? Trzy czwarte światowej Międzynarodówki Terrorystycznej przyznawało się do niego i szczyciło tym „sukcesem”.

Po czym okazało się, że to lokalny kmiotek Chizuo Matsumoto - ksywa Shōkō Asahara - przeprowadził ten zamach.

Chyba lepiej poczekać na jakieś porządniejsze wiadomości o zamachu na tego ukraińskiego pułkownika.

Napisano
W dniu 15.07.2025 o 18:04, karpik napisał:

Mrzonki. Większość ruskich ma wyprane mózgi propagandą, a reszta się boi. Rewolucji nie będzie.

Zdaje się że chodziło o "wielką czystkę" a nie o rewolucję 1917 roku ;)