Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
1 minutę temu, PAULUS_pl napisał:

Nie Musi przez Bosfor. Na Men, później kanałem Dunaj - Men a Dunajem to już z górki ;)

Ruscy przerzucali niszczyciele z Bałtyku do floty północnej kanałem białomorskim w czasie IIWS, z trałowcem czy tez niszczycielem min po zdjęciu części wyposażenia myślę że też by się udało biorąc pod uwagę gabaryty jednostek które tu pływają.

Ooo, super, dzięki za takie info.

• Odpowiedzi 11,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• bodziu000000

2764

• Jedburgh_Ops

1751

• karpik

1721

• MarekA

1136

Napisano

Niemcy tez przerzucili  okręty podwodne w trakcie I wojny U 7 , 14 i 38 a w trakcie II przetransportowano ich aż 6  sztuk , koleją rzekami itd. 

Napisano
23 minuty temu, PAULUS_pl napisał:

Nie Musi przez Bosfor. Na Men, później kanałem Dunaj - Men a Dunajem to już z górki ;)

Ruscy przerzucali niszczyciele z Bałtyku do floty północnej kanałem białomorskim w czasie IIWS, z trałowcem czy tez niszczycielem min po zdjęciu części wyposażenia myślę że też by się udało biorąc pod uwagę gabaryty jednostek które tu pływają.

Boszszsz, prześledziłem to na mapie. Gdyby zaokrętowana kobieta zaszła w ciążę na początku trasy to rozwiązanie jak raz będzie po wpłynięciu na Morze Czarne. :classic_wink: A już nie daj panie boże przysnąć na wachcie. Najbardziej pokrętny tor formuły 1 to pestka w porównaniu z tą trasą.

Ale faktycznie - da się dostać od Holandii jakąś krypę i dotrzeć nią tą trasą do Ukrainy.

Jeszcze raz dziękuję za fajną informację 👍

Napisano

Jest połączenie Bug - Prypeć, tylko przez krainę kartoflem płynącą. A Dunajem, to wspominając w myślach jaki jest szeroki na wysokości Linzu, to taka krypa spokojnie spłynie. Nie wiem jak kanały niemieckie.

ŚRÓDLĄDOWE_DROGI_WODNE_-_POLSKA_NA_TLE_EUROPY.jpg