Jedburgh_Ops Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 1 minutę temu, PAULUS_pl napisał: Nie Musi przez Bosfor. Na Men, później kanałem Dunaj - Men a Dunajem to już z górki ;) Ruscy przerzucali niszczyciele z Bałtyku do floty północnej kanałem białomorskim w czasie IIWS, z trałowcem czy tez niszczycielem min po zdjęciu części wyposażenia myślę że też by się udało biorąc pod uwagę gabaryty jednostek które tu pływają. Ooo, super, dzięki za takie info.
Landszaft Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Niemcy tez przerzucili okręty podwodne w trakcie I wojny U 7 , 14 i 38 a w trakcie II przetransportowano ich aż 6 sztuk , koleją rzekami itd.
Jedburgh_Ops Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 23 minuty temu, PAULUS_pl napisał: Nie Musi przez Bosfor. Na Men, później kanałem Dunaj - Men a Dunajem to już z górki ;) Ruscy przerzucali niszczyciele z Bałtyku do floty północnej kanałem białomorskim w czasie IIWS, z trałowcem czy tez niszczycielem min po zdjęciu części wyposażenia myślę że też by się udało biorąc pod uwagę gabaryty jednostek które tu pływają. Boszszsz, prześledziłem to na mapie. Gdyby zaokrętowana kobieta zaszła w ciążę na początku trasy to rozwiązanie jak raz będzie po wpłynięciu na Morze Czarne. A już nie daj panie boże przysnąć na wachcie. Najbardziej pokrętny tor formuły 1 to pestka w porównaniu z tą trasą. Ale faktycznie - da się dostać od Holandii jakąś krypę i dotrzeć nią tą trasą do Ukrainy. Jeszcze raz dziękuję za fajną informację
Rekomendowane odpowiedzi