Czlowieksniegu Napisano 22 godziny temu Autor Napisano 22 godziny temu "Donald Trump na razie nie przekaże Ukrainie...." A czy i co wyniknie z przekazania samych rakiet? U. będą nimi z proc, czy katapult strzelać?
Cypis Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu można zniszczyć drona patykiem ? można IMG_7201.MP4
Cronos Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu 53 minuty temu, Cypis napisał: można zniszczyć drona patykiem ? można IMG_7201.MP4 Fajny patyk, szkoda go.
Cypis Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu 31 minut temu, Cronos napisał: Fajny patyk, szkoda go. pytanie czy patyk był w 100% ruski ? czy też miał jakieś wsady dewizowe , chińskie albo zachodnie ?
Cypis Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu 6 godzin temu, Czlowieksniegu napisał: U. będą nimi z proc, czy katapult strzelać? może z tego , kontener na 4 rakiety
Czlowieksniegu Napisano 15 godzin temu Autor Napisano 15 godzin temu 15 minut temu, Cypis napisał: może z tego , kontener na 4 rakiety Ile jest gotowych takich zestawów? Możesz się pomylić o dowolną liczbę. A jeśli ja się mylę, odszczekam :-)
Cypis Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu (edytowane) 5 minut temu, Czlowieksniegu napisał: Ile jest gotowych takich zestawów? nie mam pojęcia , i ty pewnie też ale np. taka ciekawostka : Pierwszy testowy egzemplarz F-117 oblatano 18 czerwca 1981 roku, a pierwszy egzemplarz produkcyjny – 15 stycznia 1982 roku; w tym samym roku pierwszy egzemplarz F-117A dostarczono USAF-owi. Gotowość bojową osiągnięto w październiku roku 1983. W 1990 roku zakończono produkcję F-117A. Łącznie wyprodukowano 59 sztuk. Samolot był oficjalnie tajny do 1988 roku, kiedy USAF przyznał się do posiadania „myśliwca stealth” i upublicznił kilka niewyraźnych zdjęć. Albo to : AGM‑114R9X, czyli amerykański pocisk będący najprawdopodobniej przeróbką legendarnego wręcz uzbrojenia AGM-114 Hellfire. "Najprawdopodobniej", ponieważ oficjalnie broń ta nie istnieje, a na jej temat znajduje się bardzo niewiele informacji (ale jakieś zdjęcia są). więc może być tak , że takich zestawów jest zero , albo 100 , albo 1000 . Edytowane 15 godzin temu przez Cypis
karpik Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu (edytowane) 11 minut temu, Cypis napisał: nie mam pojęcia , i ty pewnie też Próbowałem już zasugerować dla Yeti, że dane oficjalne są oficjalne i już dość stare, a z pewnych powodów mogą nie być aktualizowane na jego skrzynke email. PS. Czy wierzę, że jukeje je dostaną? Nie. Na tę chwilę nie, ale są rzeczy na preriach bardzo nieprzewidywalne. Szansę są tylko trochę większe, że oranż da je Ukraińcom a nie ruskim Edytowane 15 godzin temu przez karpik
Czlowieksniegu Napisano 15 godzin temu Autor Napisano 15 godzin temu 1 minutę temu, Cypis napisał: i ty pewnie też Nie wiem, czy nie wiem- w tym rzecz. Gdy pojawił się temat przekazania T. dla Ukrainy, trafiłem na informacje, że nikomu do głowy nie przyszło N lat temu przygotować wersję lądową wyrzutni. A, gdy kilka lat temu się za to zabrano, przygotowano.... cztery zestawy Typhon, które, pal licho ich liczbę, są bardziej testowymi, niż faktycznie produktem finalnym. Co więcej- możesz znaleźć informacje, że wobec potencjalnie coraz groźniejszej sytuacji Chiny/Pacyfik, Pentagon wcale nie ma ochoty na przekazywanie T., których wbrew pozorom A. nie mają jakość dużych ilości. A podpowiem, że na dziś, wg dostępnych informacji, produkowane jest.... kilkadziesiąt rocznie, a skokowe zwiększenie produkcji jest dopiero planowane.
Czlowieksniegu Napisano 15 godzin temu Autor Napisano 15 godzin temu 2 minuty temu, karpik napisał: Próbowałem już zasugerować dla Yeti To.... inaczej- wyrzutnie, lądowe, Typhoon, Amerykanie, w formie testów, wg oficjalnych informacji, uruchomili latem 2023. Czy i ile musieliby przez dwa lata wyprodukować, aby, pomijając "politykę", bez zgrzytania zębami, mogli "parę" przekazać Ukrainie? https://www.congress.gov/crs-product/IF12135
Cypis Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu 11 minut temu, Czlowieksniegu napisał: To.... inaczej- wyrzutnie, lądowe, Typhoon, Amerykanie, w formie testów, wg oficjalnych informacji, uruchomili latem 2023. Czy i ile musieliby przez dwa lata wyprodukować, aby, pomijając "politykę", bez zgrzytania zębami, mogli "parę" przekazać Ukrainie? https://www.congress.gov/crs-product/IF12135 jeżeli pomarańczowy uzna , że przy pomocy Tomahawków może przybliży się do tego , co zrobiono dzisiaj na bliskim wschodzie , to da ich sporo
Czlowieksniegu Napisano 15 godzin temu Autor Napisano 15 godzin temu 1 minutę temu, Cypis napisał: jeżeli pomarańczowy uzna , że To nie tylko dobra/zła wola DTrumpa- specjalnie wkleiłem śnurek do dokumentów Kongresu. A tam jest dużo informacji co-jak-gdzie.
Cypis Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu 3 minuty temu, Czlowieksniegu napisał: To nie tylko dobra/zła wola DTrumpa- specjalnie wkleiłem śnurek do dokumentów Kongresu. A tam jest dużo informacji co-jak-gdzie. spoko , jak będzie trzeba to się Kongres ominie , zmarginalizuje itp. itd.
Czlowieksniegu Napisano 15 godzin temu Autor Napisano 15 godzin temu 2 minuty temu, Cypis napisał: spoko , jak będzie A wystarczyło, gdybyś przeczytał info ze śnurka...
Cypis Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu 4 minuty temu, Czlowieksniegu napisał: A wystarczyło, gdybyś przeczytał info ze śnurka... no tak sobie paczę , i to to z mojego zdjęcia to jest cos całkiem innego niż Typhon . więc może to jest coś co opracowano i zaczęto produkować jakiś czas temu , po analizach , że Typhon jest za duży .
Czlowieksniegu Napisano 14 godzin temu Autor Napisano 14 godzin temu 5 minut temu, Cypis napisał: no tak sobie paczę , i to A, gdybyś jednak, zapoznał się, choćby, z Wiki* i moim śnurkiem, to... The FY 2025 budget allocated funds to procure thirty-two Tactical Tomahawks (TACTOMs) and Mk 14 canisters, an additional Typhon battery, and ground support equipment to include one Battery Operations Center (BOC), four launcher Payload Deployment Systems (PDS), one Reload Capability, and one BOC Support Vehicle, [and] associated Government Furnished Equipment, and program management costs. Total FY 2025 funding for the system reached $183 million for RDT&E, and $233 million for procurement, with an undisclosed number of units ordered * wiem, wiem... ale źródła podaje :-)
Cypis Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu gadał dziad do obrazu , a obraz dalej swoje . Ty cały czas piszesz o Tyhon-ie , ilościach, budżetach itp. itd. ale systemu Typhon a ja o X-MAV . Nie mam żadnych danych budżetowych , ilościowych itd. itp. systemu X-MAV. Ale tak jak napisałem wyżej do 1988 nigdzie oficjalne info (o ilościach , budżetach , produkcji docelowej , a nawet zdjęcia) o F-117 się nie pojawiało , więc jaka jest pewność o ilości , planach itd. itp . systemu X-MAV. (nie systemu Typhon)
Czlowieksniegu Napisano 14 godzin temu Autor Napisano 14 godzin temu 2 minuty temu, Cypis napisał: Ty cały czas piszesz o Tyhon-ie Z b. prostego powodu- Typhoon, szczątkowo bo szczątkowo, ale istnieje w realu i ma za sobą testy. A spróbuj znaleźć inną, niż z przywołanych targów, wersję X-MAV. Nawet na stronie firmowej jest to traktowane jako zapowiedź. Przy czym, chyba nie ma innej możliwości niż wykorzystanie Mark 41.
Cypis Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu (edytowane) 15 minut temu, Czlowieksniegu napisał: Z b. prostego powodu- Typhoon, szczątkowo bo szczątkowo, ale istnieje w realu i ma za sobą testy. A spróbuj znaleźć inną, niż z przywołanych targów, wersję X-MAV. Nawet na stronie firmowej jest to traktowane jako zapowiedź. Przy czym, chyba nie ma innej możliwości niż wykorzystanie Mark 41. Wszystko w USA jest takie transparentne i jawne ? przykład F-117 może i jest wyjątkiem, ale sugeruje , że o pewnych rzeczach , uzbrojeniu , dowiadujemy się po czasie. I tak jest nie tylko w USA. O pociskach Flamingo , też dowiedzieliśmy się jak już zaczęły latać bojowo , o Neptunach zdaje się też. W ogóle o uzbrojeniu i modyfikacjach uzbrojenia dla Ukrainy dowiadujemy jak już to trafia do nich . O wielu nowych typach uzbrojenia chińskiego lub jego atrapach/ prototypach dowiedzieliśmy się z ostatniej parady zwycięstwa . wiem , że to inny kraj , bardziej zamknięty , ale spróbuj znaleźć informację , która jest starsza niż 3 dni , że śkośnookie skopiowali Himmarsy i już je produkują oraz że, wyprodukowali wyrzutnie rakiet Hwasong 20 . Edytowane 14 godzin temu przez Cypis
Rekomendowane odpowiedzi