Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Na efekty długo nie trzeba było czekać. Kto zyskuje na tego rodzaju akcjach?

"Z Polski deportowano 29-letniego Ukraińca, który zamieścił w sieci nagranie z groźbami podpalenia w proteście przeciwko odebraniu zasiłków dla bezrobotnych uchodźców. Mężczyznę przekazano ukraińskim pogranicznikom i objęto zakazem wjazdu do Polski oraz strefy Schengen na 10 lat."

https://x.com/nexta_polska/status/1962435257686495390

Napisano
42 minuty temu, MarekA napisał:

Na efekty długo nie trzeba było czekać. Kto zyskuje na tego rodzaju akcjach?

"Z Polski deportowano 29-letniego Ukraińca, który zamieścił w sieci nagranie z groźbami podpalenia w proteście przeciwko odebraniu zasiłków dla bezrobotnych uchodźców. Mężczyznę przekazano ukraińskim pogranicznikom i objęto zakazem wjazdu do Polski oraz strefy Schengen na 10 lat."

https://x.com/nexta_polska/status/1962435257686495390

Ciekawe czy tak samo sprawnie służby reagują na masę gróźb w komentarzach wobec Ukraińców? A nie czekaj, to jest jak z Panem Pachanem. Nikt obcy nie będzie nam obrażać naszego prezydenta !

Napisano
16 godzin temu, karpik napisał:

"Wczoraj, 30 sierpnia, na Krymie, w pobliżu Armianska, rakietami FP-5 „Flamingo” (a nie „Neptun”, jak podawano wcześniej) został trafiony posterunek FSB oraz sześć patrolowych łodzi na poduszkach powietrznych (prawdopodobnie A-8 „Khivus”). Jest 200.

Ten atak był również częścią skoordynowanego uderzenia na Krym, podczas którego zniszczono między innymi śmigłowce Mi-8 oraz bojowy Mi-24 na lotnisku w Symferopolu."

Napisano
Teraz, MarekA napisał:

Kto zyskuje na tego rodzaju akcjach?

ZSU zyskują nowego poborowego. Bardzo się przyda na froncie. Deportować wszystkich, którzy nie umieją się stosować do polskiego prawa. Ja sam bym kilku zgłosił. 

Napisano

Rosyjski atak zakłócił lot Urszuli von der Leyen. Przewodnicząca KE lądowała bez GPS

W naszej części świata dobiega końca robotyzacja ruchu lotniczego i w ogóle procesu latania. Do pewnego stopnia wrócą stare dobre czasy, gdy trzeba było ruszyć głową, żeby gdzieś dolecieć, a nie bezmyślnie gapić się tylko w awionikę z pełnym zaufaniem do niej, że sama zaprowadzi tam, gdzie trzeba. Ruscy przeprowadzają na naszych oczach proces reedukacji pilotów i wcale nie jest to takie złe zjawisko.

Napisano
24 minuty temu, bjar_1 napisał:

ZSU zyskują nowego poborowego. Bardzo się przyda na froncie. Deportować wszystkich, którzy nie umieją się stosować do polskiego prawa. Ja sam bym kilku zgłosił. 

Co nas zmusza do uchwalania prawa wzmagającego konflikty między Polakami a Ukraińcami? Co nam zabrania uchwalać prawa łagodzące te konflikty? Moje pytanie dotyczyło: kto najwięcej zyskuje na uchwalaniu przez nas praw wzmagających konflikty między Polakami a Ukraińcami. 

Napisano
9 minut temu, MarekA napisał:

Co nas zmusza do uchwalania prawa wzmagającego konflikty między Polakami a Ukraińcami? Co nam zabrania uchwalać prawa łagodzące te konflikty? Moje pytanie dotyczyło: kto najwięcej zyskuje na uchwalaniu przez nas praw wzmagających konflikty między Polakami a Ukraińcami. 

Zyskuje? Politycy, byle do wyborów.

Napisano

Ukraińcy to nie jest naród wybrany, że trzeba siedzieć cicho i nie daj Boże czegoś złego na nich powiedzieć. Chcą smrodzić tak jak ten pajac z filmiku powyżej? Wypad, w kamasze i na Donbas. Tam się przyda.

Napisano
17 minut temu, Jedburgh_Ops napisał:

Rosja nie ustąpi. Zapowiada dalszą ofensywę na Ukrainie

Jesteśmy gotowi rozwiązać ten problem środkami politycznymi i dyplomatycznymi. Jednak jak dotąd nie widzimy wzajemności ze strony Kijowa w tej kwestii. Dlatego będziemy kontynuować specjalną operację wojskową - powiedział Pieskow.

To się nazywa: dobra mina do złej gry. 

Cała letnia ofensywa, czyli najlepszy okres do zdobywania terenu zabrała Ukrainie 0,1 % terytorium, przy stratach w ludziach 5:1. To oznacza impas, a dokładniej totalną porażkę tej ofensywy. 

Jeżeli Ukrainie udałoby się zrobić to co obiecują i ostro ruszyć z atakami rodzimymi crusami i balistyką, to znikają ostatnie "ptaszki" w tabelkach z przewagą, która faktycznie ma wpływ* na obraz tej wojny.

* Co z tego, że niektóre liczby na kwicie, dają miażdżącą przewagę w liczbach, skoro dzicy nie mają jak ich w tym konflikcie użyć.

Napisano
Godzinę temu, karpik napisał:

To się nazywa: dobra mina do złej gry. 

Cała letnia ofensywa, czyli najlepszy okres do zdobywania terenu zabrała Ukrainie 0,1 % terytorium, przy stratach w ludziach 5:1. To oznacza impas, a dokładniej totalną porażkę tej ofensywy. 

Jeżeli Ukrainie udałoby się zrobić to co obiecują i ostro ruszyć z atakami rodzimymi crusami i balistyką, to znikają ostatnie "ptaszki" w tabelkach z przewagą, która faktycznie ma wpływ* na obraz tej wojny.

* Co z tego, że niektóre liczby na kwicie, dają miażdżącą przewagę w liczbach, skoro dzicy nie mają jak ich w tym konflikcie użyć.

Godzinę temu, Jedburgh_Ops napisał:

Też mi się wydaje, że to jest Pieskowa pitolenie o Puszkinie. Ukraina dopiero się rozkręca z balistykami i cruise'ami.

Поживём увидим.

Właśnie wysłuchałem, że gen. Pacek zgadza się z nami.

:classic_biggrin:

Napisano
6 godzin temu, bjar_1 napisał:

Ukraińcy to nie jest naród wybrany, że trzeba siedzieć cicho i nie daj Boże czegoś złego na nich powiedzieć. Chcą smrodzić tak jak ten pajac z filmiku powyżej? Wypad, w kamasze i na Donbas. Tam się przyda.

Może coś o przyczynach smrodzenia? 800+ tylko dla pracujących Ukraińców. Samotna matka z dziećmi wymagającymi opieki których ojciec walczy lub zginał na wojnie niech radzi sobie sama. My w niedziele z rodziną pójdziemy do kościoła. Będzie coś o miłości bliźniego, dobrym Samarytaninie ... Grunt to samozadowolenie. 

• Tak trzymać 3
Napisano
15 minut temu, MarekA napisał:

Może coś o przyczynach smrodzenia?

To już musisz zapytać nachlanych i naćpanych ukraińskich byczków czemu smrodzą np. rozbijając się suwami po mieście napiedralając z głośników chjuowym hiphopem.

16 minut temu, MarekA napisał:

800+ tylko dla pracujących Ukraińców.

Tak jest, podobnie jak dla pracujących Polaków.

16 minut temu, MarekA napisał:

Samotna matka z dziećmi wymagającymi opieki których ojciec walczy lub zginał na wojnie niech radzi sobie sama.

O matkach nic nie pisałem, matki z dziećmi mogły by być np. wyjątkiem.

17 minut temu, MarekA napisał:

My w niedziele z rodziną pójdziemy do kościoła. Będzie coś o miłości bliźniego, dobrym Samarytaninie

Spoko, ja nie chodzę, ale nie mam nic do tego, że inni chodzą.

• Tak trzymać 2