karpik Napisano 6 Grudzień 2022 Autor Share Napisano 6 Grudzień 2022 „Jeżeli zagrożenie stwarzane przez Ukrainę nie może zostać wyeliminowane przez świat, Rosja zrobi to militarnie” – rosyjski klaun w ONZ Nebenzya Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 6 Grudzień 2022 Share Napisano 6 Grudzień 2022 takafura "Jak na razie nikt nie odniósł się do błędnej sugestii że Węgry nie chcą przekazania tych 18 mld Ukrainie. Swoją część tej "zrzutki" mają zamiar przelać. Ale dalej trwa produkcja toksycznej piany na przekór faktom... " Znaczy się TV"P" i minister finansów Węgier Mihaly Varg kłamią? https://www.tvp.info/64935533/wegry-zablokowaly-unijna-pozyczke-dla-ukrainy-nie-ma-zgody-na-pakiet-pomocowy- PS A to poniżej, to a propos i exilibris twojej akrobatyki tłumaczącej powyższe działanie Orbana... "Węgierskie władze już wcześniej zapowiadały, że nie zgodzą się na unijną pożyczkę dla Ukrainy i przekażą temu krajowi równowartość swojego wkładu w ramach dwustronnego porozumienia. W węgierskim dzienniku urzędowym opublikowano 23 listopada dekret, z którego wynika, że Węgry przekażą 187 mln euro pomocy finansowej Ukrainie jako wkład w planowany pakiet wsparcia UE o wartości 18 mld euro." cytat z TV"P".... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 6 Grudzień 2022 Share Napisano 6 Grudzień 2022 21 minut temu, Czlowieksniegu napisał: a propos i exilibris twojej akrobatyki tłumaczącej powyższe działanie Orbana... Co ja tam wiem o intelektualnej akrobatyce mistrzu :) Nikt na razie nie chce wyjaśnić sprzeczności: a) Węgry zablokowały 18 mld unijnej kasy dla Ukrainy, b) swoją część z tych 18 mld czyli 187 mln euro zabezpieczyły i przekażą Ukrainie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 6 Grudzień 2022 Share Napisano 6 Grudzień 2022 takafura Specjalnie dla ciebie i ze sprawdzonego, obiektywnego, rzetelnego, itp, itd źródła, że jeszcze raz zacytuję: Rząd Węgier zablokował porozumienie w sprawie pakietu pomocowego dla Ukrainy o wartości 18 mld euro – poinformował w Brukseli minister finansów Węgier Mihaly Varga, cytowany przez portal Euronews. https://www.tvp.info/64935533/wegry-zablokowaly-unijna-pozyczke-dla-ukrainy-nie-ma-zgody-na-pakiet-pomocowy- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 6 Grudzień 2022 Autor Share Napisano 6 Grudzień 2022 VID_20221206_213324_336.mp4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 6 Grudzień 2022 Share Napisano 6 Grudzień 2022 Godzinę temu, Czlowieksniegu napisał: takafura Specjalnie dla ciebie i ze sprawdzonego, obiektywnego, rzetelnego, itp, itd źródła, że jeszcze raz zacytuję: Rząd Węgier zablokował porozumienie w sprawie pakietu pomocowego dla Ukrainy o wartości 18 mld euro – poinformował w Brukseli minister finansów Węgier Mihaly Varga, cytowany przez portal Euronews. https://www.tvp.info/64935533/wegry-zablokowaly-unijna-pozyczke-dla-ukrainy-nie-ma-zgody-na-pakiet-pomocowy- No, imponująca cierpliwość. Węgry są szantażowane w sprawie KPO, to zastosowały zasadę wzajemności. Jak Kuba Bogu... Ps. Oprócz pakietu pomocowego zawetowały także coś więcej, pomijanie tego wprowadza w błąd i jest w sumie manipulacją. Przez analogię: dlaczego nasza opozycja zablokowała uchwałę o uznaniu Rosji za panstwo sponsorujące terroryzm ? Z miłości do Rosji czy za nieakceptowalną poprawkę PiS o Smoleńsku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 6 Grudzień 2022 Share Napisano 6 Grudzień 2022 Ja to w szoku jestem, że po 24 lutego jeszcze ktoś może bronić tego putlerowskiego psa węgierskiego. Teraz, takafura napisał: Węgry są szantażowane w sprawie KPO Niech wypierdalają do Putlera, on ich nie będzie szantażował. Po kiego nam kret w NATO? 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 6 Grudzień 2022 Share Napisano 6 Grudzień 2022 (edytowane) 12 minut temu, bjar_1 napisał: Ja to w szoku jestem, że po 24 lutego jeszcze ktoś może bronić tego putlerowskiego psa węgierskiego. Nie mam powodu ani interesu bronić cynicznej gry Orbana czy Niemiec... Lecz dużo bardziej zależy mi na niepisaniu bzdur czy niewpychaniu mi dziecka w brzuch że niby coś takiego tu popełniłem: 7 godzin temu, Czlowieksniegu napisał: w ramach obrony Orbana, można dyskusje i konflikt między Warszawą a Brukselą przyrównać do agresji Rosji na Ukrainę, z tysiącami ofiar, miliardami usd strat materialnych, itp? Ps. Czekałem na cytat z konkretnego postu ale nie liczyłem na rzeczową odpowiedź, bo nie o dyskusję tu chodziło tylko dowalenie bejsbolem w tył głowy ;) Edytowane 6 Grudzień 2022 przez takafura 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 6 Grudzień 2022 Share Napisano 6 Grudzień 2022 Zmasowany rosyjski atak rakietowy na infrastrukturę krytyczną Ukrainy doprowadził przy okazji do odcięcia wszystkich reaktorów jądrowych od zewnętrznego zasilania. Elektrownie atomowe przeszły na zasilanie awaryjne z agregatów prądotwórczych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 7 Grudzień 2022 Share Napisano 7 Grudzień 2022 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 7 Grudzień 2022 Share Napisano 7 Grudzień 2022 Paradne... Ciekawe co się stało, że taka zmiana nastąpiła. Chyba, że, między innymi, i ichni minister i TV"P" kłamali... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 7 Grudzień 2022 Share Napisano 7 Grudzień 2022 A twoje dylematy odnośnie Węgier, człowieku, może ten art. pomoże... Chyba szwaby i francuzy doceniają postawę Orbana... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 7 Grudzień 2022 Share Napisano 7 Grudzień 2022 Te rozmowy to nie wiadomo czy real, czy ukr-propaganda... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 7 Grudzień 2022 Share Napisano 7 Grudzień 2022 Co ma wisieć, nie utonie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 7 Grudzień 2022 Share Napisano 7 Grudzień 2022 https://www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/polska/politico-macron-i-scholz-wyciągają-pomocną-dłoń-do-orbana/ar-AA14XFR3?ocid=msedgntp&cvid=71bee665ff7749d8907a9edf57c10b31 ten art Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merill_Marauder Napisano 7 Grudzień 2022 Share Napisano 7 Grudzień 2022 42 minutes ago, Tyr napisał: A twoje dylematy odnośnie Węgier, człowieku, może ten art. pomoże... Chyba szwaby i francuzy doceniają postawę Orbana... Bardzo ładne propagandowy bełkot z drugiej strony. Ponieważ z moją żoną pracuje Ukrainka, której brat walczy i któremu ciągle pomagam załatwiać jakiś sprzęt (na przykład chłop lata w Bellevilach USMC czy do wody używa filtra Sawyera) to doskonale wiem jak to wygląda w rzeczywistości. Z ich oddziału, który walczył w rejonie Donbasu przeżyło 8 z 87 osób. Także nie jest tak kolorowo jak tego by chciała propaganda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 7 Grudzień 2022 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2022 Pierwszy chybił. VID_20221207_144520_242.mp4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 7 Grudzień 2022 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2022 "Przerzut ponad 37 transporterów opancerzonych M1117 z portu w Konstancy przez Rumunię na Ukrainę. W sumie Stany Zjednoczone obiecały przekazać nam 250 takich maszyn." VID_20221207_160202_365.mp4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 7 Grudzień 2022 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2022 "Korea Południowa przekazała Ukrainie pickupy i koparki Z portu Incheon na Ukrainę wysłano 100 pickupów Ssang Yong Musso i 5 minikoparek DOOSAN DX17Z." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 7 Grudzień 2022 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2022 VID_20221207_162815_676.mp4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 7 Grudzień 2022 Share Napisano 7 Grudzień 2022 Niemieckie służby aresztowały 25 osób. Są podejrzane o planowanie zamachu stanu - Wiadomości (onet.pl) na poziomie powiatowym i gminnym;) Cienkie bolki, u nas był ciamajdan na skalę krajową;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 7 Grudzień 2022 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2022 10 minut temu, Tyr napisał: Niemieckie służby aresztowały 25 osób. Są podejrzane o planowanie zamachu stanu - Wiadomości (onet.pl) na poziomie powiatowym i gminnym;) Cienkie bolki, u nas był ciamajdan na skalę krajową;) Pomyliłeś wątki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 7 Grudzień 2022 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2022 VID_20221207_185117_125.mp4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srbm Napisano 7 Grudzień 2022 Share Napisano 7 Grudzień 2022 Kolejne potwierdzenie słów Romana Giertycha! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 7 Grudzień 2022 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2022 51 minut temu, karpik napisał: VID_20221207_185117_125.mp4 Dłużej. VID_20221207_194029_716-1.mp4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi