Skocz do zawartości

Wojna w Ukrainie vol.7

Rekomendowane odpowiedzi

5 godzin temu, Tyr napisał:

A leszczyku... Płacę tyle podatków ile ty zarabiasz, koleżanek też mam dużo a samochody kupuję dla fanu...

Tak jest:) I zapewne jesteś farmerem ... i masz duuuużą farmę trolli ...

4 godziny temu, szutnik napisał:

Tak jest:) I zapewne jesteś farmerem ... i masz duuuużą farmę trolli ...

Koleżanki z sexshopu a samochody ze sklepu z zabawkami. Albo to jest nastolatek albo jakiś ułom, prędzej to drugie bo truje tu już dobrych kilka lat. 

Napisano (edytowane)

I to tak działa, że plastuś jednoosobowo, może takie decyzje podejmować? Czy ktoś mu broni wziąć swoich wyborców i jechać tam już, tłuc się z ruśnią?

"Polska jest gotowa, by stać się gwarantem bezpieczeństwa Ukrainy – w rozmowie z CNN Andrzej Duda.

„Wierzymy, że jako sąsiedzi jesteśmy po prostu zobowiązani. Dlatego jeśli Ukraina zaproponuje nam, że będziemy gwarantem bezpieczeństwa i gwarantem pokoju po zakończeniu wojny i jeśli takie warunki traktatu pokojowego zostaną przyjęte – tak, Polska będzie uczestniczyć w tym""

Edytowane przez karpik

Właśnie polityk opozycji- Paweł Kowal nazwał cię w tvn - głupcem... Powiedział, że kto nie rozumie, że to historyczna szansa by zredukować rolę rosji z imperjalnego do normalnego państwa czyli, że niemcy francja i ich poplecznicy to głupcy nie czujący wiatru historii bo chcą ratować fiutina. Przypomnę, że poplecznikami niemców i francji są totalni z targowicy... Ostatnio nawet Rafcio-Krampus popierniczał drugi raz do Urszuli by coś jeszcze wymyśliła co by było "piniędzy z planu: nima i nie będzie"... Leszczyku powiedz no mi, skąd się takie "intelekty" jak ty i np fala biorą? Popierasz Ukrainę popierając tych co im życzą źle i sabotują pomoc? 

Swoją drogą, to ciekawy z ciebie przypadek kliniczny, że w co drugim poście wylewasz swoje frustracje polityczne i chyba nie tylko...

Ps. Jak tam oddajesz już 500?  

• Słabe 2

Napisano (edytowane)
2 godziny temu, Tyr napisał:

Właśnie polityk opozycji- Paweł Kowal nazwał cię w tvn - głupcem... Powiedział, że kto nie rozumie, że to historyczna szansa by zredukować rolę rosji z imperjalnego do normalnego państwa czyli, że niemcy francja i ich poplecznicy to głupcy nie czujący wiatru historii bo chcą ratować fiutina. Przypomnę, że poplecznikami niemców i francji są totalni z targowicy... Ostatnio nawet Rafcio-Krampus popierniczał drugi raz do Urszuli by coś jeszcze wymyśliła co by było "piniędzy z planu: nima i nie będzie"... Leszczyku powiedz no mi, skąd się takie "intelekty" jak ty i np fala biorą? Popierasz Ukrainę popierając tych co im życzą źle i sabotują pomoc? 

Swoją drogą, to ciekawy z ciebie przypadek kliniczny, że w co drugim poście wylewasz swoje frustracje polityczne i chyba nie tylko...

Ps. Jak tam oddajesz już 500?  

Bełkoczesz znowu jak kataryna to samo. 

Zadałem proste pytanie. Czy plastuś może sam podjąć taką decyzję i czy w ogóle zdaje sobie sprawę z następstw takich działań. 

Tobie znowu w nikłym móżdżku, propaganda oblężonej twierdzy, kazała zwyzywać od Niemców, ruskich i zdrajców. Chore!!!

Edytowane przez karpik

3 godziny temu, Tyr napisał:

Co tam sobie jeszcze ciekawego ubzdasz balas?

Yeti całkiem niedawno zapowiadał, że będzie surowo rozprawiał się z tymi, którzy złośliwie przekręcają na forum czyjeś nicki. No i znowu zrobił z gęby dupę, a później się dziwi, że oszołomy jeżdżą po nim ja Urban po Reaganie...

2 godziny temu, karpik napisał:

"NATO oświadczyło, że nie jest już zobowiązane do ograniczania rozmieszczenia swoich wojsk w Europie Wschodniej – zastępca sekretarza generalnego NATO Mircea Geoana"

A w ogóle było zobowiązane? Deklaracja paryska z 1997 (bo to o nią chyba tu chodzi) nie była traktatem tylko jednostronną deklaracją, w której NATO informowało Rosję o swoich zamiarach względem nowo przyjętych do paktu państw. Padło tam takie zdanie, dokładnego sformułowania nie pamiętam, że w obecnej sytuacji politycznej, czy w obecnych warunkach NATO nie przewiduje rozmieszczania na terenie tych nowych państw członkowskich "znaczniejszych sił wojskowych". Nie sprecyzowano przy tym, ile to jest liczbowo "znaczniejsze". I że w obecnych warunkach nie przewiduje rozmieszczenia tam broni jądrowej. Ale minęło ćwierć wieku i warunki się zmieniły, przede wszystkim wskutek działań samej Rosji.  

5 minut temu, Czlowieksniegu napisał:

balans- a widziałeś, że Tyr znikł na jakiś czas?

Nie widziałem, ale pamiętam, że całkiem niedawno zbanowałeś mnie na dwa tygodnie za żart, który zresztą nikogo nie obrażał. Bądź w końcu, jak na faceta przystało, konsekwentny w tym co robisz...

46 minut temu, balans napisał:

Yeti całkiem niedawno zapowiadał, że będzie surowo rozprawiał się z tymi, którzy złośliwie przekręcają na forum czyjeś nicki. No i znowu zrobił z gęby dupę, a później się dziwi, że oszołomy jeżdżą po nim ja Urban po Reaganie.

Być może Tyrowi mogła się skręcić nieopatrznie jedna literka i nie zdążył przeprosić za ten feler, przed  Twoim " meldunkiem" . Tyle, że jak  Twoje " ... zrobił z gęby dupę" ma się do tego? Takie żywcem wzięte z Hayde Parku. Fee...

Co one winne?!...

12:45

Poparzenia na ciele delfinów docierających do rumuńskiego wybrzeża Morza Czarnego dowodzą, że Rosja podczas inwazji na Ukrainę może stosować na tym akwenie bomby fosforowe - twierdzą biolodzy i weterynarze cytowani przez bukareszteńską telewizję Digi 24.

formoza

A może się kłaniają chemikalia z Azovstalu?
Kilka (?) dni temu wkleiłem informacje, że jak się syf rozleje, to daj Bóg (?), żeby Morze Śródziemne ocalało...

balans

"Nie widziałem, ale pamiętam, że..."

Masz jak najbardziej rację- jeśli to był "żart" porównywalny z wątpliwościami, kto popełnił masowe mordy w Buczy czy Mariupolu, itp, itd, to sam się sobie dziwię, że tylko dwa tygodnie, a nie bezterminowo i na zawsze...

"Siły Zbrojne Ukrainy pokonały rzadką bestię - Mi-35MS.

Mi-35MS to śmigłowiec łączności i sterowania przeznaczony do transportu VIP. Został opracowany dla rosyjskiego dowództwa wojskowego i kosztuje około 36 milionów dolarów."

IMG_20220530_142106_916.jpg

IMG_20220530_142102_829.jpg

IMG_20220530_142059_450.jpg

IMG_20220530_142055_099.jpg

"Rasziści ostrzelali pojazd ewakuacyjny w obwodzie ługańskim. Zginął francuski dziennikarz. Ewakuacja ludzi z regionu nie jest już możliwa, - Gaidai

Opancerzony transport ewakuacyjny miał zabrać z okolicy 10 osób i znalazł się pod ostrzałem wroga. Odłamki pocisku przebiły pancerz samochodu, akredytowany francuski dziennikarz został śmiertelnie ranny w szyję podczas raportowania o ewakuacji, a policjanta patrolowego uratował hełm.

Panie Macron, czy zareaguje pan, czy znowu zadzwoni do Putina?"

IMG_20220530_154902_504.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie