Tyr Napisano 8 Kwiecień 2022 Share Napisano 8 Kwiecień 2022 35 minut temu, Cypis napisał: To śmieszne , przy takiej ilości ruskiej agentury ( szczególnie pisowskiej) . Takie informacje są u ruskich szybciej ,niż u ukraińców i innych koalicjantów. Gadasz jak łgarow, znaczy się ławrow... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 8 Kwiecień 2022 Share Napisano 8 Kwiecień 2022 (edytowane) 13 minut temu, Tyr napisał: Gadasz jak łgarow, znaczy się ławrow... Tak wiem , dla ciebie wszyscy mówiący prawdę o twoim świętym pisie są be , są lewakami i agentami . Więc mam to w d... co piszesz. Edytowane 8 Kwiecień 2022 przez Cypis 5 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 8 Kwiecień 2022 Share Napisano 8 Kwiecień 2022 (edytowane) I tak zaraz się dowiem , że mam iść leżakować w przedszkolu lub coś podobnego . To twój poziom. Homo sowietikus z ciebie nigdy nie wyjdzie. Jak Pinokio , gada, gada , gada , a dostaje argumenty , to mówi że to ruska narracja. Edytowane 8 Kwiecień 2022 przez Cypis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 8 Kwiecień 2022 Share Napisano 8 Kwiecień 2022 (edytowane) A ja nie mam w d... co piszesz ale chciałbym przeczytać jakieś dowody na poparcie, argumenty, wyroki np o agenturze a nie tylko twoje wydumki... Śmiało masz dowody o agenturze, zgłaszaj do prokuratury nawet ci przyklasnę. A do twojej wiadomości mam jedynie zasadę, że nie głosuję na tych których wspierają i lubią ruscy i niemcy i nie jestem nawiedzonym zwolennikiem PiS jak niektórzy totalnej... Edytowane 8 Kwiecień 2022 przez Tyr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 8 Kwiecień 2022 Share Napisano 8 Kwiecień 2022 (edytowane) Dowody , śmieszny jesteś , mało już było pokazanych dowodów . Prokuratura mam za zadanie ściganie takich przestępstw z urzędu , a nie na zgłoszenie. Ale prokuratura ziobrowska ma to w d... Ja tu zamieszczę dostępne od dawna dowody , a ty i tak napiszesz , że: a) to nie są dowody b) to są spreparowane dowody c) to są nieprawdziwe dowody d) a w USA policja bije murzynów e) a Kopernik była kobietą f) przedstawiający dowody powinien przestać pisać na forum , tylko powinien iść odrobić lekcje (twoje ulubione) (niepotrzebne skreślić) Edytowane 8 Kwiecień 2022 przez Cypis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 8 Kwiecień 2022 Share Napisano 8 Kwiecień 2022 Z kimś mnie mylisz z tymi lekcjami i przedszkolem, ale pal licho. Ma z urzędu... jakiego? Jak masz informacje to zgłaszasz egal gdzie w służbach, prokuraturze itp, nie zgłaszasz a piszesz publicznie też źle- pomówienie ew współudział w najgorszym wypadku... I nie wiem co ma do tego Kopernik i Afroamerykanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapuchy Napisano 8 Kwiecień 2022 Share Napisano 8 Kwiecień 2022 Możecie mi wyjaśnić, po jaką cholerę w ten temat wplątujecie własne preferencje i animozje polityczne i okladacie się nimi nawzajem po durnych łbach...? 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 8 Kwiecień 2022 Share Napisano 8 Kwiecień 2022 O tym, jaki element najechał Ukrainę mówi rosyjska dziennikarka. Mały cytat: „Jeden z nich po grabieży wysłał paczki z 60 kg ubrań, wędki i sprzęt rybacki do Birobidżanu - bo to rejon, gdzie są rzeki i żyje się z ryb. Dobrze znam Birobidżan - największe miasto obwodu. Żyją tam też świetni ludzie, którzy w tym niewielkim mieście protestują przeciwko wojnie. Żyje tam też historia. Ale na murach są ogłoszenia o pomocy bezdomnym, narkomanom i oferty kredytów. Jak się wyjedzie z Birobidżanu na kilometr, to jest się już w dziurze totalnej. Ludzie piją na umór, nie mają pracy. Nie ma żadnej nadziei. W wielu miejscach na Dalekim Wschodzie i na Syberii, szczególnie w małych miastach, są więzienia - mówi się, że każdy mieszkaniec tam siedział, siedzi albo będzie siedzieć. Poznałam chłopaka, który do Birobidżanu przyjechał z wioski na granicy z Chinami. Powiedziałam mu, że mieszkałam w Polsce. Zapytał, czy Polska to duże miasto i gdzie się znajduje. Marzył o tym, by się wyrwać z rodziny, gdzie była przemoc i alkohol, by żyć inaczej. Dla wielu z nich pójście do wojska jest awansem społecznym - dostają ubranie, wyżywienie, mają pracę. Wojsko, policja, Rosgwardia, służba więzienna - dla nich społecznie są już wysoko. Dla Putina ci ludzie są tylko biomasą”. Więcej pod linkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 8 Kwiecień 2022 Share Napisano 8 Kwiecień 2022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 8 Kwiecień 2022 Share Napisano 8 Kwiecień 2022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 8 Kwiecień 2022 Share Napisano 8 Kwiecień 2022 Dziś poinformowano, że ruska swołocz ograbia ukraińskie domy nawet z gniazdek elektrycznych. Ta buriacko-kałmucka dzicz, gdyby zobaczyła w jakimś domu multicooker to rozstrzela jego właścicieli w przeświadczeniu, że to coś wojskowego do naprowadzania pocisków manewrujących. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 8 Kwiecień 2022 Share Napisano 8 Kwiecień 2022 4 godziny temu, bodziu000000 napisał: Ze strony Słowacji jest to akt heroizmu, ponieważ oddała jedyną taką baterię, jaką miała. Polski pseudobankowiec zajmujący się tak w banku, jak i w rządzie wyłącznie tępą, prymitywną propagandą oraz mający usta wypełnione frazesami o pomocy dla Ukrainy, jak również mentorskim tonem wobec innych państw nawet ukraińskimi kobietami z dziećmi w Polsce nie potrafił się zająć, jak należy, a co dopiero mówić o tak heroicznym czynie, jakiego dokonała Słowacja na rzecz Ukrainy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 8 Kwiecień 2022 Share Napisano 8 Kwiecień 2022 2 godziny temu, Tyr napisał: A do twojej wiadomości mam jedynie zasadę, że nie głosuję na tych których wspierają i lubią ruscy i niemcy i nie jestem nawiedzonym zwolennikiem PiS jak niektórzy totalnej... Już kilka dni temu Marine Le Pen wyjaśniła w wywiadzie dla największej francuskiej sieci telewizyjnej TF1, że jej program wyborczy opracowany został przed rosyjską inwazją na Ukrainę, którą potępiła. Zasugerowała, że były wtedy "inne czasy" i dlatego ta propozycja znalazła się w jej programie. Zaskakujące jest jednak, że nie wprowadziła później żadnych zmian w swoim programie, choćby w jego wersji dostępnej na jej stronach internetowych. Marine Le Pen ciągle zapowiada tam sojusz Francji z Rosją w dziedzinie europejskiego bezpieczeństwa, walki z terroryzmem i rozwiązywania problemów w różnych regionach świata. Niektórzy obserwatorzy zastanawiają się więc, czy Marine Le Pen chodzi o taki sam sposób rozwiązywania problemów, jak w np. Buczy czy Mariupolu. W dzisiejszym wywiadzie dla publicznej stacji radiowej France Info Marine Le Pen zasugerowała ostatecznie, że nie zamierza usunąć ze swojego programu propozycji sojuszu z Rosją w dziedzinie europejskiego bezpieczeństwa. Potwierdziła też, że zdecydowanie sprzeciwia się ewentualnemu wprowadzeniu unijnego embarga na import rosyjskiego gazu i ropy, bo jej zdaniem zbyt boleśnie uderzyłoby to jej rodaków po kieszeniach. Przypomnijmy, że już kilka dni wcześniej - w innym wywiadzie dla France Info - Marine Le Pen jednoznacznie oświadczyła, że po wojnie w Ukrainie Wladimir Putin może stać się sojusznikiem Francji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 8 Kwiecień 2022 Share Napisano 8 Kwiecień 2022 11 minut temu, Jedburgh_Ops napisał: Ze strony Słowacji jest to akt heroizmu, ponieważ oddała jedyną taką baterię, jaką miała. Polski pseudobankowiec zajmujący się tak w banku, jak i w rządzie wyłącznie tępą, prymitywną propagandą oraz mający usta wypełnione frazesami o pomocy dla Ukrainy, jak również mentorskim tonem wobec innych państw nawet ukraińskimi kobietami z dziećmi w Polsce nie potrafił się zająć, jak należy, a co dopiero mówić o tak heroicznym czynie, jakiego dokonała Słowacja na rzecz Ukrainy. Słowacja dostała za to od stanów Patrioty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 8 Kwiecień 2022 Share Napisano 8 Kwiecień 2022 (edytowane) Azow broni się jeszcze Edytowane 8 Kwiecień 2022 przez bodziu000000 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 8 Kwiecień 2022 Share Napisano 8 Kwiecień 2022 16 minut temu, karpik napisał: Słowacja dostała za to od stanów Patrioty. Na pewno? Znaczy dostała, kupiła, wyleasingowala, czy tylko kowboje przerzucili na Słowację swoje Patrioty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 8 Kwiecień 2022 Share Napisano 8 Kwiecień 2022 7 godzin temu, Czlowieksniegu napisał: Jak jednej, chyba że wszystko co związane z wojną na Ukrainie uznamy, za "jedno"... (...) I wcale nie myślę, o wydaleniu węgierskich dyplomatów, ale zauważ, że właśnie V4 mocno trzeszczy... Tak, miałem na myśli głównie sprawy związane z relacjami z Rosją. Przykry zgrzyt, taki cynizm i wyrachowanie. Dobrze że chodziarz sporo uchodźców przyjmują i pomoc humanitarną wysłali ( piszę z pamięci, nie wiem ile i czego). Zastanawiam, czy politycy powinni się obrażać czy sankcje ( teoretyczne) wobec Węgier oraz zerwanie z nimi wszystkich układów nie wypchnie ich jeszcze mocniej w łapy Fiutina (tak jak się stało z Białorusią) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 8 Kwiecień 2022 Share Napisano 8 Kwiecień 2022 16 minut temu, bodziu000000 napisał: Jeśli to prawda to superinformacja, ponieważ w Polsce wciąż namolnie (nawet dziś) powtarza się informację, że ukraińskie WOT to tylko 50 tys. ludzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 8 Kwiecień 2022 Share Napisano 8 Kwiecień 2022 7 minut temu, Jedburgh_Ops napisał: Na pewno? Znaczy dostała, kupiła, wyleasingowala, czy tylko kowboje przerzucili na Słowację swoje Patrioty? Na Słowacji są dwie baterie Patriot z Niemiec, jedną dostarczyli Holendrzy, czwarta będzie z USA - przekazał Nad'. "Wszystkie baterie będą stopniowo rozmieszczane na terytorium Słowacji i pozostaną tam tak długo, jak będzie to potrzebne" - stwierdził. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 8 Kwiecień 2022 Share Napisano 8 Kwiecień 2022 4 godziny temu, Cypis napisał: A o naszych T-72, Twardych (może) , Gradach , MiG-29 cisza . Pewnie dlatego , że solidaryzujemy się z zaatakowanymi przez Ukrainę (co z tego , że słownie przez Zełeńskiego) Węgrami. USA to cieniasy, NATO jeszcze większe tchórze - powinniśmy wysłać na Ukrainę MIG-i, F-16 i kilkaset sztuk sprzętu na gąsienicach. Ps. Podziwiam ilu na forum nagle znalazło sie rusofobów ( to nie do Ciebie), nikt nie pluje na WOT, na przekop mierzei, na brak małego ruchu granicznego z Rosją. A pisowcy co mieli w pierwszych dniach po wyborach wywołać wojnę z Rosją nagle to sowieccy agenci - w wg neofitów :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 8 Kwiecień 2022 Share Napisano 8 Kwiecień 2022 1 minutę temu, Cypis napisał: Na Słowacji są dwie baterie Patriot z Niemiec, jedną dostarczyli Holendrzy, czwarta będzie z USA - przekazał Nad'. "Wszystkie baterie będą stopniowo rozmieszczane na terytorium Słowacji i pozostaną tam tak długo, jak będzie to potrzebne" - stwierdził. Okay, dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 8 Kwiecień 2022 Share Napisano 8 Kwiecień 2022 2 minuty temu, takafura napisał: USA to cieniasy, NATO jeszcze większe tchórze - powinniśmy wysłać na Ukrainę MIG-i, F-16 i kilkaset sztuk sprzętu na gąsienicach. Ps. Podziwiam ilu na forum nagle znalazło sie rusofobów ( to nie do Ciebie), nikt nie pluje na WOT, na przekop mierzei, na brak małego ruchu granicznego z Rosją. A pisowcy co mieli w pierwszych dniach po wyborach wywołać wojnę z Rosją nagle to sowieccy agenci - w wg neofitów :) Wojna niestety przykryła kilka tematów np. Pegasus , nowy ład , pandemia. Wszystko to zniknęło. Nota bene węgrzy napisali , że pierwszym który pogratulował orbanowi zwycięstwa był pinokio. Zrobił to w noc wyborów" - przekazał węgierski portal origo.hu, który powołał się na rzecznika premiera Węgier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 8 Kwiecień 2022 Share Napisano 8 Kwiecień 2022 (edytowane) 5 minut temu, Cypis napisał: Wojna niestety przykryła kilka tematów np. Pegasus , nowy ład , pandemia. Wszystko to zniknęło. Nota bene węgrzy napisali , że pierwszym który pogratulował orbanowi zwycięstwa był pinokio. Zrobił to w noc wyborów" - przekazał węgierski portal origo.hu, który powołał się na rzecznika premiera Węgier. A szkoda, bo "afera" z Pegasusem np. w NIK to najpierw 500 zainfekowanych aparatów, po tygodniu "prawdopodobnie" 3 sztuki, ale nie można było tego potwierdzić ani wykluczyć. A z Węgrami w wielu innych sprawach było nam po drodze więc do "rozwodu" jeszcze daleko :) Ps. Nadal twierdzisz że powinniśmy jako mocarstwo graniczące z Rosją wyjść przed USA i NATO z pomocą wojskową ? Edytowane 8 Kwiecień 2022 przez takafura Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RDW60 Napisano 8 Kwiecień 2022 Share Napisano 8 Kwiecień 2022 3 minuty temu, Jedburgh_Ops napisał: Na pewno? Znaczy dostała, kupiła, wyleasingowala, czy tylko kowboje przerzucili na Słowację swoje Patrioty? Nie precyzuj, Słowacja czuję się zabezpieczona przez Patrioty i to jej wystarczy. Nie musisz na siłę być znawca każdego tematu. Już mię zmęczyło czytanie dociekań i wyjaśnień kilku "mędrców" na tym forum (bez urazy, bo o lotnictwie to masz wiedzę podpartą praktyką i to szanuję). Odnoszę się do wszystkich tutaj się spełniających. Z prostego tematu potraficie zrobić supeł nie do rozplątania, narzucając własne przekonania polityczne wszystkim użytkownikom tego tematu na forum. Gdzie jest admin i dlaczego pozwala na notoryczne naruszanie regulaminu? Jednocześnie samemu uczestnicząc w pyskówkach politycznych stając za jedną opcją polityczną, której jest zwolennikiem. Załóżcie oddzielne tematy o PIS-ci, KO, Orbanie, Kaczyńskim itp. i tam się bierzcie za łby. Ludzie to jest net i czyta to cały Świat. Faktem jest, że jest to portal dyskusyjny, ale proszę o przestrzeganie i egzekwowanie regulaminu. Chyba, że właścicielowi portalu Odkrywca to nie przeszkadza, bo ja jestem zniesmaczony niektórymi treściami wpisów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi