Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
35 minut temu, Cypis napisał:

To śmieszne , przy takiej ilości ruskiej agentury ( szczególnie pisowskiej) . Takie informacje są u ruskich szybciej ,niż u ukraińców i innych koalicjantów.

Gadasz jak łgarow, znaczy się ławrow...

Napisano (edytowane)
13 minut temu, Tyr napisał:

Gadasz jak łgarow, znaczy się ławrow...

Tak wiem , dla ciebie wszyscy mówiący prawdę o twoim świętym pisie są be , są lewakami i agentami .  Więc mam to w d... co piszesz.

Edytowane przez Cypis
  • Super 5
  • Tak trzymać 1
Napisano (edytowane)

I tak zaraz się dowiem , że mam iść leżakować w przedszkolu lub coś podobnego . To twój poziom. Homo sowietikus z ciebie nigdy nie wyjdzie.

Jak Pinokio , gada, gada , gada , a dostaje argumenty , to mówi że to ruska narracja. 

Edytowane przez Cypis
Napisano (edytowane)

A ja nie mam w d... co piszesz ale chciałbym przeczytać jakieś dowody na poparcie, argumenty, wyroki np o agenturze a nie tylko twoje wydumki... Śmiało masz dowody o agenturze, zgłaszaj do prokuratury nawet ci przyklasnę. 

A do twojej wiadomości mam jedynie zasadę, że nie głosuję na tych których wspierają i lubią ruscy i niemcy i nie jestem nawiedzonym zwolennikiem PiS jak niektórzy totalnej... 

Edytowane przez Tyr
Napisano (edytowane)

Dowody , śmieszny jesteś , mało już było pokazanych dowodów . Prokuratura mam za zadanie ściganie takich przestępstw z urzędu , a nie na zgłoszenie. Ale prokuratura ziobrowska ma to w d...

Ja tu zamieszczę dostępne od dawna dowody , a ty i tak napiszesz , że:

a) to nie są dowody

b) to są spreparowane dowody

c) to są nieprawdziwe dowody

d) a w USA policja bije murzynów

e) a Kopernik była kobietą

f) przedstawiający dowody powinien przestać pisać na forum , tylko powinien iść odrobić lekcje (twoje ulubione)

(niepotrzebne skreślić)

Edytowane przez Cypis
Napisano

Z kimś mnie mylisz z tymi lekcjami i przedszkolem, ale pal licho. Ma z urzędu... jakiego? Jak masz informacje to zgłaszasz egal gdzie w służbach, prokuraturze itp,  nie zgłaszasz a piszesz publicznie też źle- pomówienie ew współudział w najgorszym wypadku...

I nie wiem co ma do tego Kopernik i Afroamerykanie?

Napisano

Możecie mi wyjaśnić, po jaką cholerę w ten temat wplątujecie własne preferencje i animozje polityczne i okladacie się nimi nawzajem po durnych łbach...?

• Super 2
  • Tak trzymać 1
Napisano

O tym, jaki element najechał Ukrainę mówi rosyjska dziennikarka.

Mały cytat: „Jeden z nich po grabieży wysłał paczki z 60 kg ubrań, wędki i sprzęt rybacki do Birobidżanu - bo to rejon, gdzie są rzeki i żyje się z ryb. Dobrze znam Birobidżan - największe miasto obwodu. Żyją tam też świetni ludzie, którzy w tym niewielkim mieście protestują przeciwko wojnie. Żyje tam też historia. Ale na murach są ogłoszenia o pomocy bezdomnym, narkomanom i oferty kredytów. Jak się wyjedzie z Birobidżanu na kilometr, to jest się już w dziurze totalnej. Ludzie piją na umór, nie mają pracy. Nie ma żadnej nadziei. W wielu miejscach na Dalekim Wschodzie i na Syberii, szczególnie w małych miastach, są więzienia - mówi się, że każdy mieszkaniec tam siedział, siedzi albo będzie siedzieć. Poznałam chłopaka, który do Birobidżanu przyjechał z wioski na granicy z Chinami. Powiedziałam mu, że mieszkałam w Polsce. Zapytał, czy Polska to duże miasto i gdzie się znajduje. Marzył o tym, by się wyrwać z rodziny, gdzie była przemoc i alkohol, by żyć inaczej. Dla wielu z nich pójście do wojska jest awansem społecznym - dostają ubranie, wyżywienie, mają pracę. Wojsko, policja, Rosgwardia, służba więzienna - dla nich społecznie są już wysoko. Dla Putina ci ludzie są tylko biomasą”.

Więcej pod linkiem.

Napisano

Dziś poinformowano, że ruska swołocz ograbia ukraińskie domy nawet z gniazdek elektrycznych.

Ta buriacko-kałmucka dzicz, gdyby zobaczyła w jakimś domu multicooker to rozstrzela jego właścicieli w przeświadczeniu, że to coś wojskowego do naprowadzania pocisków manewrujących.

Napisano
4 godziny temu, bodziu000000 napisał:

Ze strony Słowacji jest to akt heroizmu, ponieważ oddała jedyną taką baterię, jaką miała.

Polski pseudobankowiec zajmujący się tak w banku, jak i w rządzie wyłącznie tępą, prymitywną propagandą oraz mający usta wypełnione frazesami o pomocy dla Ukrainy, jak również mentorskim tonem wobec innych państw nawet ukraińskimi kobietami z dziećmi w Polsce nie potrafił się zająć, jak należy, a co dopiero mówić o tak heroicznym czynie, jakiego dokonała Słowacja na rzecz Ukrainy.

Napisano
2 godziny temu, Tyr napisał:

A do twojej wiadomości mam jedynie zasadę, że nie głosuję na tych których wspierają i lubią ruscy i niemcy i nie jestem nawiedzonym zwolennikiem PiS jak niektórzy totalnej... 

Już kilka dni temu Marine Le Pen wyjaśniła w wywiadzie dla największej francuskiej sieci telewizyjnej TF1, że jej program wyborczy opracowany został przed rosyjską inwazją na Ukrainę, którą potępiła. Zasugerowała, że były wtedy "inne czasy" i dlatego ta propozycja znalazła się w jej programie.

Zaskakujące jest jednak, że nie wprowadziła później żadnych zmian w swoim programie, choćby w jego wersji dostępnej na jej stronach internetowych. Marine Le Pen ciągle zapowiada tam sojusz Francji z Rosją w dziedzinie europejskiego bezpieczeństwa, walki z terroryzmem i rozwiązywania problemów w różnych regionach świata.

Niektórzy obserwatorzy zastanawiają się więc, czy Marine Le Pen chodzi o taki sam sposób rozwiązywania problemów, jak w np. Buczy czy Mariupolu.

W dzisiejszym wywiadzie dla publicznej stacji radiowej France Info Marine Le Pen zasugerowała ostatecznie, że nie zamierza usunąć ze swojego programu propozycji sojuszu z Rosją w dziedzinie europejskiego bezpieczeństwa. Potwierdziła też, że zdecydowanie sprzeciwia się ewentualnemu wprowadzeniu unijnego embarga na import rosyjskiego gazu i ropy, bo jej zdaniem zbyt boleśnie uderzyłoby to jej rodaków po kieszeniach.

Przypomnijmy, że już kilka dni wcześniej - w innym wywiadzie dla France Info - Marine Le Pen jednoznacznie oświadczyła, że po wojnie w Ukrainie Wladimir Putin może stać się sojusznikiem Francji.

Napisano
11 minut temu, Jedburgh_Ops napisał:

Ze strony Słowacji jest to akt heroizmu, ponieważ oddała jedyną taką baterię, jaką miała.

Polski pseudobankowiec zajmujący się tak w banku, jak i w rządzie wyłącznie tępą, prymitywną propagandą oraz mający usta wypełnione frazesami o pomocy dla Ukrainy, jak również mentorskim tonem wobec innych państw nawet ukraińskimi kobietami z dziećmi w Polsce nie potrafił się zająć, jak należy, a co dopiero mówić o tak heroicznym czynie, jakiego dokonała Słowacja na rzecz Ukrainy.

Słowacja dostała za to od stanów Patrioty.

Napisano
16 minut temu, karpik napisał:

Słowacja dostała za to od stanów Patrioty.

Na pewno? Znaczy dostała, kupiła, wyleasingowala, czy tylko kowboje przerzucili na Słowację swoje Patrioty?

Napisano
7 godzin temu, Czlowieksniegu napisał:

Jak jednej, chyba że wszystko co związane z wojną na Ukrainie uznamy, za "jedno"...

(...)

I wcale nie myślę, o wydaleniu węgierskich dyplomatów, ale zauważ, że właśnie V4 mocno trzeszczy...

Tak, miałem na myśli głównie sprawy związane z relacjami z Rosją. Przykry zgrzyt, taki cynizm i wyrachowanie. Dobrze że chodziarz sporo uchodźców przyjmują i pomoc humanitarną wysłali ( piszę z pamięci, nie wiem ile i czego).

Zastanawiam, czy politycy powinni się obrażać  czy sankcje ( teoretyczne) wobec Węgier oraz zerwanie z nimi wszystkich układów nie wypchnie ich jeszcze mocniej w łapy Fiutina (tak jak się stało z Białorusią) ?

Napisano
16 minut temu, bodziu000000 napisał:

Jeśli to prawda to superinformacja, ponieważ w Polsce wciąż namolnie (nawet dziś) powtarza się informację, że ukraińskie WOT to tylko 50 tys. ludzi.

Napisano
7 minut temu, Jedburgh_Ops napisał:

Na pewno? Znaczy dostała, kupiła, wyleasingowala, czy tylko kowboje przerzucili na Słowację swoje Patrioty?

Na Słowacji są dwie baterie Patriot z Niemiec, jedną dostarczyli Holendrzy, czwarta będzie z USA - przekazał Nad'. "Wszystkie baterie będą stopniowo rozmieszczane na terytorium Słowacji i pozostaną tam tak długo, jak będzie to potrzebne" - stwierdził.

Napisano
4 godziny temu, Cypis napisał:

A o naszych T-72, Twardych (może) , Gradach , MiG-29 cisza . Pewnie dlatego , że solidaryzujemy się z zaatakowanymi przez Ukrainę (co z tego , że słownie przez Zełeńskiego) Węgrami.

USA to cieniasy, NATO jeszcze większe tchórze  - powinniśmy wysłać na Ukrainę MIG-i, F-16 i kilkaset sztuk sprzętu na gąsienicach.

Ps. Podziwiam ilu na forum nagle znalazło sie rusofobów ( to nie do Ciebie), nikt nie pluje na WOT, na przekop mierzei, na brak małego ruchu granicznego z Rosją. A pisowcy co mieli w pierwszych dniach po wyborach wywołać wojnę z Rosją nagle to sowieccy agenci - w wg neofitów :)

Napisano
1 minutę temu, Cypis napisał:

Na Słowacji są dwie baterie Patriot z Niemiec, jedną dostarczyli Holendrzy, czwarta będzie z USA - przekazał Nad'. "Wszystkie baterie będą stopniowo rozmieszczane na terytorium Słowacji i pozostaną tam tak długo, jak będzie to potrzebne" - stwierdził.

Okay, dzięki 👍

Napisano
2 minuty temu, takafura napisał:

USA to cieniasy, NATO jeszcze większe tchórze  - powinniśmy wysłać na Ukrainę MIG-i, F-16 i kilkaset sztuk sprzętu na gąsienicach.

Ps. Podziwiam ilu na forum nagle znalazło sie rusofobów ( to nie do Ciebie), nikt nie pluje na WOT, na przekop mierzei, na brak małego ruchu granicznego z Rosją. A pisowcy co mieli w pierwszych dniach po wyborach wywołać wojnę z Rosją nagle to sowieccy agenci - w wg neofitów :)

Wojna niestety przykryła kilka tematów np. Pegasus , nowy ład , pandemia. Wszystko to zniknęło.

Nota bene węgrzy napisali , że pierwszym który pogratulował orbanowi zwycięstwa był pinokio. Zrobił to w noc wyborów" - przekazał węgierski portal origo.hu, który powołał się na rzecznika premiera Węgier. 

Napisano (edytowane)
5 minut temu, Cypis napisał:

Wojna niestety przykryła kilka tematów np. Pegasus , nowy ład , pandemia. Wszystko to zniknęło.

Nota bene węgrzy napisali , że pierwszym który pogratulował orbanowi zwycięstwa był pinokio. Zrobił to w noc wyborów" - przekazał węgierski portal origo.hu, który powołał się na rzecznika premiera Węgier. 

A szkoda, bo "afera" z Pegasusem np. w NIK to najpierw 500 zainfekowanych aparatów, po tygodniu "prawdopodobnie" 3 sztuki, ale nie można było tego potwierdzić ani wykluczyć.

A z Węgrami w wielu innych sprawach było nam po drodze więc do "rozwodu" jeszcze daleko :)

Ps. Nadal twierdzisz że powinniśmy jako mocarstwo graniczące z Rosją wyjść przed USA i NATO z pomocą wojskową ?

Edytowane przez takafura
Napisano
3 minuty temu, Jedburgh_Ops napisał:

Nie precyzuj, Słowacja czuję się zabezpieczona przez Patrioty i to jej wystarczy. Nie musisz na siłę być znawca każdego tematu. Już mię zmęczyło czytanie dociekań i wyjaśnień kilku "mędrców" na tym forum (bez urazy, bo o lotnictwie to masz wiedzę podpartą praktyką i to szanuję).

Odnoszę się do wszystkich tutaj się spełniających. Z prostego tematu potraficie zrobić supeł nie do rozplątania, narzucając własne przekonania polityczne wszystkim użytkownikom tego tematu na forum.

Gdzie jest admin i dlaczego pozwala na notoryczne naruszanie regulaminu? Jednocześnie samemu uczestnicząc w pyskówkach politycznych stając za jedną opcją polityczną, której jest zwolennikiem. Załóżcie oddzielne tematy o PIS-ci, KO, Orbanie, Kaczyńskim  itp. i tam się bierzcie za łby. Ludzie to jest net i czyta to cały Świat. Faktem jest, że jest to portal dyskusyjny, ale proszę o przestrzeganie i egzekwowanie regulaminu. Chyba, że właścicielowi portalu Odkrywca to nie przeszkadza, bo ja jestem zniesmaczony niektórymi treściami wpisów.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie