Skocz do zawartości

Wojna na Ukrainie vol. 5

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, balans napisał:

Pomijając knajacki język kogoś ze zrytą psyche, odniosę się do "zbrodni WP".

Otóż dawno temu miałem za sąsiada kogoś, kto przed wojną służył w KOP. No i wspominał, że jak Ukraińcy spalili jakiś dwór, lub dokonali sabotażu [np na kolei], to wpadali do takiej ukraińskiej wioski i kolbami karabinów walili po palcach stóp [mało kto miał buty]. No i wtedy słyszeli "Pane ne bij". Ale jak to się ma do tego co wyście zrobili Polakom na Wołyniu? Nijak!

Ale powtórzę co pisałem już tu wcześniej - teraz tam trwa wojna i nie czas na rozliczenia co kiedyś było, a za co nigdy nas nie przeprosiliście. Należy zrobić wszystko, aby tą wojnę przerwać. Bo oprócz cierpienia ludzi, to jak potrwa dłużej, będzie globalny kryzys, a ceny paliwa, energii i żywności poszybują w górę jak rakieta. U nas już jest drożyzna, a za chwilę będzie bieda. A jak pojawi się bieda, to skończy się empatia, a zaczną się konflikty...

Już to pisałem- wolę być biedny, ale bezpieczny.

Droższa ropa nie spowoduje, że nagle ludzie w Polsce zaczną umierać z głodu. Marnujemy 30 proc. spożywki jaką kupujemy. Konsumpcja w Polsce od lat jest na absurdalnie wysokim poziomie. Odejście od kopalin może tylko przyspieszyć rozwój OZE. Itd,itp.

balans...Pisałeś też kiedyś, zapytując, po co ruskie mają nas napadać? Cytując twoje wydumki pytałeś:  "dla zdobycia technologii zbijania palet lub produkcji krasnali?" To może wyjaśnicz w jakim celu napadli na Ukrainę?

• Tak trzymać 1

28 minut temu, bjar_1 napisał:

Ja np. jedyne 'rosyjskie' co uważam, to musztarda.

Ja mam tylko ruski tłuczek do mięsa z wysokogatunkowej nierdzewki. Cały wyfrezowany z jednego mela włącznie z uchwytem. Oni są kompletnie nienormalni - 95% tego mela to wióry, odpad technologiczny.

8 minut temu, bjar_1 napisał:

No jak napadli? To specjalna operacja wojskowa jest...

W sumie tak;) bo wg niego to my napadliśmy w 20-tym a ruskie w 39 jedynie bronili uciskanych bratnich narodów...

22 minuty temu, Tyr napisał:

balans...Pisałeś też kiedyś, zapytując, po co ruskie mają nas napadać? Cytując twoje wydumki pytałeś:  "dla zdobycia technologii zbijania palet lub produkcji krasnali?" To może wyjaśnicz w jakim celu napadli na Ukrainę?

Bo Ukraina leży na rzut beretu od Moskwy i zapowiedziała, że przystąpi do NATO, a więc udostępni swoje terytorium na bazy USA. Do tego prowokowała Rosję nasilającym się ostrzałem Doniecka. A dlaczego akurat Putin, którego zresztą uważałem za wyrachowanego szachistę, akurat teraz uderzył na Ukrainę, gdy tam jest morze błota i kilka kiepskich dróg, które łatwo zablokować, to tego nie rozumie. Wyraźnie rosyjski wywiad, który uchodził za jeden z czołowych na świecie dał ciała. Teraz trwa tam chyba wojna na wyniszczenie, która też z jakiś powodów im tak średnio wychodzi...

Teraz, balans napisał:

Bo Ukraina leży na rzut beretu od Moskwy i zapowiedziała, że przystąpi do NATO, a więc udostępni swoje terytorium na bazy USA.

No i? Przecież ukry mogą robić co chcą. Co? NATO jest paktem agresywnym i zaborczym, że z tych baz zaatakuje wiecznie miłujących pokój kacapów? Dlaczego Amerykanie nie mogą mieć strategicznych interesów na Ukrainie? To tylko Rosja może tam mieć interesy i nikt inny? Ukraina jest jakoś przydzielona kacapom od Boga?

• Tak trzymać 1

Jak poinformował na Facebooku Sztab Generalny Sił Zbrojnych Ukrainy, od początku inwazji wojska rosyjskie straciły około 18,5 tys. żołnierzy. Najwięcej poległych pochodzi z biedniejszych republik ze sporymi mniejszościami etnicznymi. To m.in. Buriacja, Kałmucja oraz Dagestan.

Właśnie z tych regionów rekrutowani są kolejni poborowi, którzy wstępują do rosyjskiej armii. Jak tłumaczy "Daily Mail", większość mężczyzn z bardziej rozwiniętych regionów nie chce angażować się w wojnę w Ukrainie”.

9 minut temu, balans napisał:

Putin, którego zresztą uważałem za wyrachowanego szachistę

W przeciwieństwie do ciebie, ja jak większość, uważam go za wyrachowanego, bydlaka i zbrodniarza...

Polska też leży blisko, po sąsiedzku z rosją... Więc nie pitol tu farmazonów...

• Super 2
  • Tak trzymać 3

balans

"Bo Ukraina leży na rzut beretu od Moskwy i zapowiedziała, że przystąpi do NATO...."

Nawet pomijając, że Ukraina jest niepodległym i niezależnym bytem...
Nawet pomijając ustalenia z Budapesztu, w 1994 roku...

Mam pytanie- jak Finlandia będzie chciała do NATO, to z racji bliskości np Petersburga, Rosja będzie miała prawo i obowiązek Finów myk-myk?

Les ty czytaj zanim coś wkleisz co ty chrzanisz , marionetko !! . Ty wykazujesz że nie masz żadnych wartości a zrozumienie w czytaniu jest dla Ciebie żadne !!! . Jesteś typowym człowiekiem propagandy łykasz  jak pelikan każde słowo propagandy władzy jaka jest obecnie i jaka nadejdzie następna. Boję się takich ludzi jak ty bo jak by nie daj bóg zajęli by nas Rosjanie to w kilka minut będziesz twierdził że to z przyjaźni do nas przybyli bo oni tak będą twierdzili , właśnie wykazujesz w pełni swoją bezkrytyczność, ślepą wiarę etc . to co właśnie ci pasi jak sam ująłeś . Jesteś jak 87 % Rosjan którzy słuchając TV-Rasija popierają Putina , bezwolne marionetki bez swojego zdania - bo ty swojego zdania nie masz powtarzając słowo w słowo to co nasza propaganda przekazuje , czytam twoje wpisy od lat jak i inni i sam swoimi wpisami to potwierdzasz a że jesteś fanatykiem to można być tu wkleić ze 100 twoich wypowiedzi właśnie na temat Ukraińców , Rosjan, Niemców i innych narodów gdzie praktycznie nazywasz często ich bydłem , a to że zmieniasz zdanie jak chorągiewka to ostatnie twoje wypowiedzi . Kończę z tobą dyskusję bo jesteś niemoralny a mnie to brzydzi.

• Super 1

19 minut temu, Czlowieksniegu napisał:

balans

"Bo Ukraina leży na rzut beretu od Moskwy i zapowiedziała, że przystąpi do NATO...."

Nawet pomijając, że Ukraina jest niepodległym i niezależnym bytem...
Nawet pomijając ustalenia z Budapesztu, w 1994 roku...

Mam pytanie- jak Finlandia będzie chciała do NATO, to z racji bliskości np Petersburga, Rosja będzie miała prawo i obowiązek Finów myk-myk?

Finlandia dobrze żyje z neutralności i nie sądzę żeby chciała to psuć. Do tego nie była wcześniej sowiecką republiką, a więc nie należy do tego, co Moskwa uważa za swoją strefę wpływów i bezpieczeństwa. 

Ktoś tam wcześniej napisał, że NATO jest bardzo pokojowe, no to wypada zapytać Serbów dlaczego ich tak długo bombardowali i na koniec oderwali Kosowo, aby mogła tam powstać gigantyczna, amerykańska baza wojskowa.

I na koniec - wyobraźcie sobie reakcję USA na rosyjskie bazy rakietowe w Meksyku, czy nawet tylko na Kubie, przecież to byłaby pewna III WŚ...

Finlandia i Szwecja zaczynają mówić o chęci przystąpienia do NATO. Cóż, to pewnie dlatego, że mają takiego miłującego pokój sąsiada obok siebie. No a z tym kacapskim imperium od Lizbony po Władywostok jak jest? Chciałbyś?

2 minuty temu, bjar_1 napisał:

Finlandia i Szwecja zaczynają mówić o chęci przystąpienia do NATO. Cóż, to pewnie dlatego, że mają takiego miłującego pokój sąsiada obok siebie. No a z tym kacapskim imperium od Lizbony po Władywostok jak jest? Chciałbyś?

Kiedy to nie miało być "kacapskie imperium" od Lizbony po Władywostok, ale STREFA WOLNEGO HANDLU, która by z Europy uczyniła jeszcze potężniejsze mocarstwo ekonomiczne, a i my byśmy na tym zarobili tak przy okazji. To bardzo wystraszyło Amerykanów, a nawet zaniepokoiło Chińczyków i dlatego padło...

20 minut temu, Landszaft napisał:

Les ty czytaj zanim coś wkleisz co ty chrzanisz , marionetko !! . Ty wykazujesz że nie masz żadnych wartości a zrozumienie w czytaniu jest dla Ciebie żadne !!! . Jesteś typowym człowiekiem propagandy łykasz  jak pelikan każde słowo propagandy władzy jaka jest obecnie i jaka nadejdzie następna. Boję się takich ludzi jak ty bo jak by nie daj bóg zajęli by nas Rosjanie to w kilka minut będziesz twierdził że to z przyjaźni do nas przybyli bo oni tak będą twierdzili , właśnie wykazujesz w pełni swoją bezkrytyczność, ślepą wiarę etc . to co właśnie ci pasi jak sam ująłeś . Jesteś jak 87 % Rosjan którzy słuchając TV-Rasija popierają Putina , bezwolne marionetki bez swojego zdania - bo ty swojego zdania nie masz powtarzając słowo w słowo to co nasza propaganda przekazuje , czytam twoje wpisy od lat jak i inni i sam swoimi wpisami to potwierdzasz a że jesteś fanatykiem to można być tu wkleić ze 100 twoich wypowiedzi właśnie na temat Ukraińców , Rosjan, Niemców i innych narodów gdzie praktycznie nazywasz często ich bydłem , a to że zmieniasz zdanie jak chorągiewka to ostatnie twoje wypowiedzi . Kończę z tobą dyskusję bo jesteś niemoralny a mnie to brzydzi.

zdro.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie