Skocz do zawartości

Wojna na Ukrainie vol. 4

Rekomendowane odpowiedzi

59 minutes ago, Cypis napisał:

Patrząc jak tracą samochody opancerzone i ciężarówki , to chyba ściągają do transportu wszystko co mają (starego, tego nie żal tracić) wywrotki , autobusy itp.

Lub to cywilne firmy do budowy np. zaplecza logistycznego itp. zadań tyłowych. Jechały wszak w składzie i wagony pasażerskie. Poza tym nie wiadomo gdzie filmowano, Rosja jeszcze czy też może już Ukraina.

Godzinę temu, bjar_1 napisał:

Trupów coś nie widać :(

Ponoć (nie wiem czy to prawda) osoby dopuszczone do filmowania takich miejsc mogą tam wejść  dopiero po uprzątnięciu zwłok. Oczywiście nie zawsze jest to możliwe i nie zawsze przestrzegane.

Moją uwagę zwraca co innego. Nie mnie oczywiście pouczać przodujących rosyjskich artylerzystów, ale czy ustawienie całego dywizjonu holowanych dział w jednym miejscu nie było posunięciem nieco hm nierozumnym? Przecież to nie jest konflikt z jakimiś talibami czy innymi rebeliantami, pozbawionymi ciężkiej broni, ale z armią typu europejskiego, dysponującą normalną artylerią, ze środkami rozpoznania, z pewnością szkolącą się w ogniu kontrbateryjnym. Nie spodziewali się, że im się ktoś może odszczeknąć?

2 godziny temu, Ducati napisał:

Jechały wszak w składzie i wagony pasażerskie.

Może podnieśli standard i już nie wożą kierowców (ta ''technika sama nie jeździ) w ''krowiokach'' ?

Edytowane przez ptasznik

Na razie powinniśmy skupić się na takiej pomocy. NATO nie chce angażować się w dostawy ciężkiego sprzętu, więc nie mamy obowiązku wychodzić przed szereg. Trzeba czekać na rozwój sytuacji. Mam nadzieję, że w rządzie myślą i używają w tym celu mózgów a nie innych narządów. Za chwilę napływ uchodźców będzie stanowił poważny problem dlatego następny milion trzeba wysłać do Niemiec. Niech rozwijają ich multi-kulti.

straz.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie